✨ Коледна магия с Président: Сподели вкуса на празника и спечели награда!

  • 1 099
  • 149
  •   2
Отговори
# 105
  • Мнения: 1 420
От няколко години правя канелени рулца, които много се харесват от всички вкъщи

# 106
  • София
  • Мнения: 38 176
Коледните празници свързвам с вкусните ястия и десерти.
Мое любимо е пълнени, сухи чушки с нахут

# 107
  • Мнения: 1 173
Празниците свързвам с приготвянето на баница със сирене. Едно от любимите ни солени изкушения!
А от сладките са ледените.

# 108
  • у нас
  • Мнения: 7 649
Коледни сладки, баница, баклава, тиквеник.

# 109
  • моята мила родна страна
  • Мнения: 817
Меденки и тиквеник - това е ароматът на Коледа!
1 опаковка кори за баница
Около 1 кг. настъргана тиква
Захар около 350гр.
Ванилия
300 гр. запечени орехи.
Смесвам тиквата, захарта, поръсвам върху кора, добавям орехи, оформям руло, подреждам в намазнена тава и пека до златисто.

# 110
  • Пазарджик
  • Мнения: 6
Аз правя един разкошен маслен сладкиш със сезонни плодове - обикновено са ябълки. А как става с дюли само да знаете... маслото и канелата са ТОП аромати за Коледа! Simple Smile

За заети хора!
Режа ябълки на едри кубчета (да покрият дъното на тавичка), разпределям половин пакет масло върху тях, поръсвам с канела, завивам всичко отгоре с надупчено бутер тесто и намазвам с масло. Пека на 180 градуса до златисто. Когато е готов, сладкишът се обръща в друга тавичка с ябълките нагоре. По желание може да се настърже черен шоколад за декорация, а за лятото пасва и с топка сладолед! Много е лесен и безобразно вкусен! Simple Smile

# 111
  • Елхово
  • Мнения: 1 769
Коледа свързвам с направата на баклава, любима в нашето семейство. Стандартна рецепта, направена с много любов!

# 112
  • Мнения: 338
Винаги свързвам празниците с правенето на домашна руска салата - в достатъчно голямо количество, за да има за всички ! Рецептата, всички я знаем:
Варени картофи, грах, моркови, колбас, грах и кисели краставички. Всичко нарязано на кубчета и объркано с майонеза и подправено със сол и четен пипер.

# 113
  • някъде другаде
  • Мнения: 3 615
Mеденки , сърми , баница и руска салата.

# 114
  • Мнения: 497
Коледният празничен дух свързвам с приготовленията на разнообразни  вкусни ястия и аромата на неустоими сладкиши, ухаещи на  мед,масло,канела,джинджифил,ванилия,портокал и мандарини,за да е пълна Коледната трапеза.
От солените ястия: Прясната топла погача,свинско с кисело зеле и неустоимата,вкусна и любима капама.От сладките неща: Тиквеник с орехи и канела,кекс с ябълки,канела и портокалови корички,любимите джинджифилови къщички,меденки с масло,мед,канела и джинджифил във формата на мечета,които всяка година и децата са нетърпеливи да се включат с огромен интусиазъм.

# 115
  • Русе
  • Мнения: 906
Коледа свързвам разбира се с меденки и дребни следки- следя Коледната тема тук, във форума и правя по 5-6 вида различни сладки, като винаги има и нещо ново. За Бъдни вечер винаги има тиквеник. За Коледа- торта Павлова. За Нова година- баклава и баница с късмети.

# 116
  • Мнения: 429
За мен празничният дух ухае на топъл коледен тарт с крема сирене и карамелизирани ябълки, приготвен с Président масло и крема сирене. Това е рецептата, която винаги ме връща към онези уютни зимни вечери, когато цялото семейство се събира около фурната, чакайки първата хапка.

Тартът е простичък, но носи много емоция: хрупкаво маслено тесто, нежно сирене, канела, мед и ябълки, които се карамелизират до златисто. Докато се пече, домът се изпълва с аромат, който сякаш казва: „Ето я Коледа!“

Това е моето малко празнично вълшебство, което винаги носи усмивки и топлина — и го споделям с радост.

# 117
  • Мнения: 2 025
Коледа свързвам с домашният уют и миризмата на канела.
Любимото ми сладко изкушение е тиквеник с канела и орехи.

# 118
  • Мнения: 731
Споделям една от любимите ми рецепти за коледни сладкиши:

Бананов хляб
2 ч.ч. брашно
1 ч.л. бакпулвер
1/4 ч.л. сол
100 г масло
3/4 ч.ч. кафява захар
3 бр. яйца
3 бр. намачкани банани
Смесват се брашното, содата и солта.
Маслото се разбива със захарта. Добавят се яйцата и банановото пюре, а след това и брашнената смес. Изсипва се във форма за печене. Слага се в предварително загрята на 180С градуса фурна и се пече, докато забодена клечка започне да излиза суха. Оставя се за 10 минути във формата и след това се обръща да изстине върху решетка.

# 119
  • Мнения: 43 890
Коледата я свързвам с баклавата на баба ми от село. Ръчно точени тънки кори, травилна плънка и сироп, но нарязана по онзи начин, който само тя умееше и правеше безгрешно. Тавата с баклава всеки път се опаковаше с едно старовремско тъкано платно, което се завръзваше на възел и това оформяше дръжка, с която да се пренесе без да се разлее сиропът.

Общи условия

Активация на акаунт