✨ Коледна магия с Président: Сподели вкуса на празника и спечели награда!

• 4 246
  • 270
  •   1
Отговори
# 255
  • София
За Коледа приготвям баклава,баница с късмети и линцери с хубаво масло.С Президент стават перфектни.

# 256
  • Някъде по Дунава
Аз свързвам  тиквеника с празничната трапеза.

# 257
  • Samokov
Свързвам Коледа с печената гъска с кисело зеле и много масло. В моето семейство се прави и баклава

# 258
Свързвам Коледа с баницата с късмети.

# 259
  • някъде
Коледа я свързвам с руска салата,  меденки и баница с късмети.

# 260
За Коледните празници правя питка и баница.
Задно с децата правим коледни сладки и бисквити.

# 261
От сладките неща традиционно правя меденки, защото децата ги обожават и подарявам големи количества.
За солените нямам фаворит, за каквото ми дойде настроението.

# 262
С Президент всички рецепти стават перфектни!
За Коледа приготвяме голямо разнообразие от разядки и салати, както и типичните сладки с канела и джинджифил, питка с късмет, тиквеник.

# 263
  • Плевен
Коледа свързвам с богата домашна трапеза, задължително питка с паричка , намазана с масло, грис хайвер, баклава.

# 264
С баница със сирене и с питка

# 265
  • плевен
Коледа я свързвам с   меденки , тиквеника  и баница с късмети.

# 266
За мен празничният дух винаги е свързан с онези традиционни вкусове, които ухаят на уют и семейни моменти. ❤️

*Най-яркият ми спомен винаги започва с любимия ми зелник,  онзи с хрупкави кори, много плънка и аромат, който изпълва цялата къща. Това е вкус, който ми напомня за детството и за големите семейни събирания.
*После идва ред на кисело зеле с месо в гювеч...Бавно готвено ястие, което напомня ,че празниците са вече тук!

*Не мога да пропусна и бобът в тава, простичко, но толкова любимо ястие, което винаги присъства на празничната трапеза у дома, особено чакано ястие на бъдни вечер ми е ...

*И разбира се… баклавата. Класиката, която завършва всичко. Сладка, сочна и винаги приготвена с повече орехи.
*Също си приготвям любимия Панагюрски тутманик, бисквитки, дъски с мезенца и всякакви печива. Като че ли са на почит през зимните месеци у дома.

Това са моите празнични изкушения, вкусът на традицията и уютните моменти. 🎄✨

# 267
  • София
От кулинарните изкушения любим празничен спомен са ми руската салата, която баба ми приготвяше в голяма метална кофа за коледната трапеза (в количество за цялата рода, която се събираше на масата за празника) и безумно вкусните ѝ коледни зелеви сарми в гювеча (всеки път, като готвя сарми, си припомням този вкус и все не мога да го постигна). И сега от всичкото коледно изобилие най-много се радвам на сармичките.

# 268
Сладкото изкушение е домашна баклава с много орехи. Специална е защото се приготвя само веднъж в годината и като наближи декември започвам да я очаквам с голямо нетърпение.

# 269
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Коледа я свързвам със аромата на домашни сладки и портокали!Обичам да приготвям всичко сама.Ето една снимка на мини щолени.

Общи условия

Активация на акаунт