Как да възвърна естествения нюанс на косата след изсветляване?

• 205
  • 12
  •   1
Отговори
Ако въпросът е за друга тема, нека бъде преместен.
Преди няколко месеца използвах изсветлител и косата ми стана поне 2 тона по-светла. Иначе е много тъмно руса. В корените вече се възстанови напълно. Не ми се чака за останалата част от косата. Мога ли да използвам някакви средства в домашни условия, или е по-добре да отида на фризьор? По принцип какво се прилага като метод, за да си върне косата естествените тонове, и щадящи ли са процедурите?
Благодаря!

# 1
  • Melmak
Фризьор, добър колорист.
Косата ти е обезцветена и пигментът е премахнат. Няма как да се върне обратно, освен ако не я оставиш да израсне. Трябва ти боя, с която да постигнеш обратно естествения си цвят и ще се отмива постепенно. Правила съм го със стар балеаж докато израсне. Ежемесечно се боядисвах в дължините при фризьор. Потърси добър колорист.

# 2
С търпение. Ножица също помага и зависи колко е изсветлена и дали поема да бъде боядисана.

Последна редакция: сб, 29 ное 2025, 08:06 от brumm

# 3
Вече изсветлена няма как да се върне, тя в действителност е обезцветена.  Можеш само да боядисваш отгоре с боя, която се доближава до твоя цвят, но е хубаво да е при колорист/фризьор.

# 4
  • София
Ето с това:

# 5
  • Melmak
Леганцата много суши косъма.

Пробвайте нещо от рода на dialight loreal, но консултирайте се с фризьор все пак.

# 6
  • София
Специално този балсам ме е спасявал много пъти, тъй като редовно се боядисвам сама и понякога стават издънки - много светло или жълто.

# 7
Щом съдържа 7 вида масла, не би ли трябвало да не изсушава? Иначе, моята коса е с мазни корени и сухи краища.

# 8
Преди години го ползвах него в цвят copper и не ми е изсушавал.
Харесва ми, че е по-голямо количество и става за поддържане.

# 9
  • София
По принцип съм ползвала много "сини" маски, и по-бюджетни и по-скъпи, но този балсам ми дава най-добър цвят при "объркано русо". Но трябва да се нанесе навсякъде. Може и на суха коса - тогава става  по-плътен цвят. Може да се смеси и с някоя синя маска.

# 10
  • Melmak
Щом съдържа 7 вида масла, не би ли трябвало да не изсушава? Иначе, моята коса е с мазни корени и сухи краища.

Нещо, което струва 5 лв не му вярвайте какви масла съдържа. Може на някои потребители да помага и да не изсушава.
При вече обезцветена коса, за да се достигне до хубав цвят, най-добре е фризьор да види.

# 11
При фризьор задължително ще отида. Само че ми трябва някой, който ще си свърши добре работата, че като знам на колко познати и приятелки им окепазиха косите... Понеже нямам лична фризьорка при която ходя редовно, да препоръчате някой в София, ако може и в района на Младост или около него, ще е най-добре!? Може и в центъра.

# 12
  • София
В Младост ти препоръчвам моята - Диана от Дианет. Само че мен ме е боядисвала 1-2 пъти, така че нямам много наблюдения.

Общи условия

Активация на акаунт