Как да се справя с поставянето по корем

• 100
  • 3
  •   1
Отговори
Здравейте мами. Може би не съм само аз с този проблем и ми се иска да чуя и мнение на някоя майка, която е минала през това вече. Бебенцето ми е на 3 месеца почти и не мога да се справя с поставянето по корем. От първия месец го мъча буквално и не иска. В момента, в който го оставя по корем започва да реве адски и не прави никакви опити да си повдига главата, а ляга и си спуска и ръчичките надолу е не става. Пробвах всичко. Пусках му някакви песнички, дрънках с дрънкалки пред него, седях пред него и му говорих, купих му активна гимнастика с цел да му е интересно и да му привлича вниманието нещо, но пак не иска. Не знам какво да правя... Държа го на ръце по малко, но той вече си и натежава и не може да се държи кой знае колко, а педиатър ми каза по 20 минути дневно. Обясних и на педиатърката за проблема, но тя ми каза да продължавам да опитвам... Моля за вашето мнение и помощ.😄😃

# 1
След къпане не му ли правиш масаж на гръбчето? Ако не знаеш как, виж това клипче:

Масажът на гърба кара бебето да си вдига главичката. В началото, когато започнеш да го слагаш по корем, може да плаче, да мрънка, но като го масажираш, играейки си с него, и като му говориш/пееш, постепенно ще започне да му харесва.

# 2
Още от новородено го слагаме за кратко по коремче и правим леки масажчета. На около 2 месеца започна да се обръща от гръб по корем и обратно. От 3-месечна възраст, до момента в който започна да пълзи, почти винаги играеше и стоеше по този начин. Успявахме да го задържим за около 5 минути при смяна на памперс, но дори тогава то пак се обръщаше. Съветвам ви да правите упражнения и да проявявате постоянство.

# 3
  • над кукувичето гнездо
Пробвайте да легнете вие по гръб и да слежите бебчето отгоре ви.

Общи условия

Активация на акаунт