ДЗИ Биология или не?

• 98
  • 3
  •   1
Отговори
Здравейте! Не знаех към кого да се обърна (както и поради липсата на достоверна информация в интернет), реших да питам тук, ако има някой, който има представа относно кандидатстването в МУ-Варна.

Смятах да избера биологията като втора матура (тъй като е профилиращ предмет и нямам много опции), но ме притесняват мненията, че тогава задължително трябва да кандидатствам с оценката си от ДЗИ, вместо КСК. Дали това важи и за МУ-Варна?
Благодаря за отговорите още от сега!

# 1
Не ви е вярна информацията. Можете дори да кандидатствате на предварителни изпити т.е. преди да сте минали матурата.
Можете да се явите и на редовните, така че да изберете по-високата си оценка.
За повече информация тук :
https://www.mu-varna.bg/BG/Admission/pages/kandidatstudentski-priem.aspx

Също и тук :
https://www.mu-varna.bg/BG/chesto-zadavani-vyprosi-priem

# 2
  • София
Зависи от другите възможности.
Какви са те ?

# 3
  • Варненска клюкарка
Пак от Варна, също с профил биология в гимназията и в момента студент в МУ Варна. Преди няколко години класната на сина ми която му преподаваше предмета, много настояваше учениците които ще кандидтстват в МУ да не се явяват на ДЗИ по биология, а да изберат нещо друго. Имаше неясноти, форматът на всички МУ беше променен, във Варна го промениха частично, очакваха се още промени и като за новия тогава формат на матурите за пръв път с втори гимназиален етап с въпроси и теми от профила, нямаше никаква яснота какво може да съдържат. Сега има яснота, но знаем и че нещата могат да бъдат променени много бързо, буквално за предстояща КСК. И аз бих посъветвала да помислите за други опции. Втората матура на сина ми беше АЕ, по думите му е било лесно, също профилиращ предмет, а и езикът ще им трябва, после. Като студенти ползват много английски - учебници, дигиталните атласи, терминология....

Последна редакция: вт, 02 дек 2025, 22:32 от Беллора

Общи условия

Активация на акаунт