Отговори
# 105
Дианче, честита годишнина  bouquet Пак ще си я отпразнувате като се върне мъжът ти HugПожелавам ви да сте едно много щастливо и весело четиричленно семейство!
Стискам палци Любачето да се оправи бързо. Миличкия Confused

Кременхен, татко ми е добре, но мъжът ми се възстановява мнооого бавно уф....учи се да върви...Времето е пред нас, ще се оправим, не се съмнявам.

Не можах да се сдържа - големи сладури, наште май-чета. Нали са си наши  Grinning Кукльовци и кукли  Wink
Кукльовци Joy Joy  сладко Laughing

# 106
Не можах да се сдържа - големи сладури, наште май-чета. Нали са си наши  Grinning Кукльовци и кукли  Wink
така си е renkata подкрепям Peace
ivi сладката ти кака как ми измеля, целуния от нас с Криси Heart Eyes
Дианка бързо да се оправя момчето и честита годишнина от мен  bouquet
пожелавам бързо оздравяване на болничките Praynig
При нас новото е че от седмица съм махнала памперса на Криси (слагам го само когато спи) и да ви кажа момичета на моменти така ми идва пак да го сложа но засега държа фронта.
И да не забравя леко бременеене на Снежи

# 107
Здравейте момичета.
Отдавна не съм писала и сега искам да поздравя всички рожденици и празнуващи и да им пожелая много здраве, щастие и късмет за напред!!!  bouquet  bouquet  bouquet
Ние за сега да не ме чуе дявола сме здрави, но месец и малко се влачихме с една кашлица която идваше от секрет стичащ се по гърлото и той я дразнеше дълго, но след като преди 10 дни се появи и страшна хрема включихме АБ и сега слава богу не кашляме, но ме съмнява че няма да е задълго понеже тук в Пловдив върлува някаква гнойна ангина и сега съм нащрек.
Ренка, мерси за комплимента, пак заповядай  bouquet
Аз приключвам за тази вечер.
Лека от мен

# 108
Хайде по кефенце!

Някой ако може да пече и сладки да сложи, че тази сутрин нещо ми се лапва  Grinning
Деспинка, дано няма някакво отражение ходенето ви мокри до вкъщи.  Thinking Че наистина голям студ настава, като си намокри дрехите човек. И аз все се каня да нося в колата един чифт резервни дрехи и все не ставам мукаят. Докато и аз не притичвам някой ден до нас на прибежки  Laughing
Бубе, не се предавай с пампата! Зор е сега, ама после рахат. И сума спестени пари.  Wink
Катка, желая на мъжа ти бързо възстановяване. Хубаво, че звучиш оптимистично. Силна жена си ти!!!     bouquet 
Красони, пиши по-честичко  Hug Дано да сте здравички!
Лек ден на всички!  Hug

# 109
  • София
renkata81, авиоинженер е. Лети със самолета, като техническо лице. Хубава професия...

Искам да ви попитам какъв лекар да извикам у нас за преглед? Детето не сваля температурата и само лежи и гледа в една точка. Ако го изкарам от леглото пищи и иска да го гушна и да легне в/у мен. Обикновен педиатър или нещо...и аз не знам какво. Или пък да го закарам в някоя болница?

# 110
Дианка, защо не се обадиш първо на педито, да питаш какво да правиш, къде да го закараш?!

# 111
Дианка, на твое място бих го закарала в някоя болница, в която има детско отделение. На Мари й се е случвало веднъж същото, когато 5 дни вдига 40 градуса. Ние я водихме поне 3 пъти в спешното. И да пишеш после как сте!

# 112
Добро утро и от мен.
Днес пак ще е хубав ден, за това пожелавам на всички повече усмивки и ползотворен ден, а на малките болни дечица да оздравяват бързо.
Дианка при нас има частна детска клиника Вела и отделно Детска спешна помощ, явно и при вас трябва да има ако искаш наистина по хубаво първо педиатърката да питаш.
Лек ден от мен

# 113
  • Варна
Дианка, обади се личнати ви и я питай какво да правиш. Ама май наистина е най-добре да го заведеш направо на лекар. Горката малка душица.
Сложих снимки и на моя "кукльо"

# 114
  • София
Педиатърката каза да изчакам малко, докато подейства антибиотика...днес сутринта е трети прием и до следобяд трябва да се пооправи. А миналия път подейства след 2-рия прием. Така...ще чакам до следобяд и после ще реша дали да повикам лекар или да го закарам в педиатрията

# 115
Искам да ви попитам какъв лекар да извикам у нас за преглед? Детето не сваля температурата и само лежи и гледа в една точка...

Не ми се е случвало такова нещо, но наистина питай вашия педиатър, а може и Бърза помощ да извикаш Thinking

# 116
Педиатърката каза да ...

Писали сме по едно и също време.
На Станислава веднъж антибиотика и подейства след 3я ден, значи след 5я прием. Пробва ли със свещички да му свалиш температурата?

# 117
Дианка, а колко висока е Т?
Виж това:
Леката до умерено повишена температура (до 38,0-38,50С) помага на организма да се бори с инфекциите, като се подтиска растежа и размножаването  на болестотворните микроорганизми и се активира имунната система. Под въздействие на повишената температура в мозъка се образуват вещества, които водят до сънливост, децата понижават физическата си активност, а това подпомага оздравителния процес. Затова когато детето не се чуства зле и температурата е 38,00С, а в някои случаи и до 38,50С може да се изчака с температуропонижаващите лекарства, като се дават течности и внимателно се следи детето. Лекарят ще прецени, но и родителската преценка за това дали да се даде медкамент също е важна. Високата и много високата температура у децата е сигнал за внимателен лекарски преглед за изключване на тежки бактериални заболявания (менингит, пневмония, бактериемия) и за поставяне на точна диагноза. Важно е да се знае, че не винаги стойностите на температурата отговарят на тежестта на инфекцията. Макар и по-рядко , някои деца със сериозни бактериални инфекции имат леко повишена или дори понижена (субнормална) телесна температура.

# 118
Диана, а от кой ден на заболяването започна да му даваш антибиотик? Така или иначе антибиотикът започва да действа след третия ден от болестта, така че ако сте започнали по-рано просто трябва да изчакаш. Давай му атипиретици, нали знаеш- Панадол/ефералган след два часа Нурофен, след два часа пак първото и така ги редуваш през два часа и не повече от по четири на ден от двете, тоест общо осем.

Бързо да оздравява Любчо Hug

# 119
  • Mediterraneo
Диана, а от кой ден на заболяването започна да му даваш антибиотик? Така или иначе антибиотикът започва да действа след третия ден от болестта, така че ако сте започнали по-рано просто трябва да изчакаш. Давай му атипиретици, нали знаеш- Панадол/ефералган след два часа Нурофен, след два часа пак първото и така ги редуваш през два часа и не повече от по четири на ден от двете, тоест общо осем.

Бързо да оздравява Любчо Hug

Нормално е до 72 ч след началото на АБ все още да се поддържа Т  Peace Дотогава положението се владее, доколкото е възможно, с температуропонижаващи. И много течности!
Ако след този период Т продължава, значи АБ не е правилно назначен  Naughty
Успех с преборването на болестта  Hug

Общи условия

Активация на акаунт