Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Как се държи детето ви с другите деца?

  • 617
  • 4
  •   1
Отговори
  • Мнения: 265
Извинявам се ако въпроса не е много точен или ако е обсъждана вече тази тема  Embarassed Живо ме интерисува поведението на 2-3г деца сред връсниците си. Мойя син лятото беше доста войствен. Недаваше никой да му пипне играчката. Доста често някое от децата на площадката изяждаше по някой шамар от него. Разбира се го насърчавах да си дава играчките, но никога не съм била строга. Проблема е, че сега е точно обратното. Моя син като изяде някой шамарче от друго дете и почва да плаче. Не се защитава, не бяга при мен, а просто плаче. Много се отплеснах  Embarassed Въпроса ми е как се справят децата ви с подобни "големи проблеми" и каква е вашата реакция ако вашето дете удари някое друго или ако вашето дете бъде ударено.

# 1
  • Мнения: 10 749
Когато дъщеря ми беше на тази възраст, беше доста войнствена.Водихме я тогава на море и по ресторантите идваха момчета на по 6-7г. да ми се оплакват, че тя ги биела.Обяснявах й, че не трябва да се бие.Че ако някой нея я удари как ще се чуства, а тя ми казваше - ще ме заболи.И въпреки всичко продължаваше да се "бие".
Може и да кротне сина ти като порасне.
Каква е реакцията ми - когато някое дете я удари, а тя седи кат пукал и не реагира/ което много рядко се случва/, обикновено оставям майката да се разправя с детето си, че да не излезна лошата леля.
А когато тя удари някое дете и се карам и обяснявам, че така не бива.Тя ми отговаря - добре.Та до следваштия път, когато пак трябва да ми обещава, че няма така да прави.

# 2
  • Мнения: 137
Мойте са с разлика 1г.5м и още щом се роди бебето и аз започнах да обяснявам че трябва да си дава нещата на бебето, респекитивно другите деца. Не знам колко схващаше, понякога се съгласяваше, друг път не, но не съм го оставяла да се бие с дете за играчка.
Нещата се промениха когато тръгна на детска градина на 2г и 7м, там явно усети как се играе с други деца, че играчките са общи, че не трябва да се бута друго дете или дърпа нещо от ръцете му. Не знам как се стигна до този ефект, може би защото беше по-малък от другите в групата.
Когато е бил с мен навън не се е стигало до бой, ако усетя че ще има конфликт, го дръпвам при мен. Не знам дали е правилната реакция, има много майки които оставят децата да се оправят сами, да свиквали да се борят. Аз не съм такава, не бих тръгнала да се карам на друго дете, но няма да оставя мойто да бъде набито.

# 3
  • Мнения: 13 795
Моят син е от "добричките" деца и доста го терорят на площадката/има няколко войнствени мацки/. Моята реакция най-често е да го дръпна настрани, ако изпадне в конфликт с друго дете и да му отвлека вниманието с нещо. Другите майки пък са свястни и не оставят децата си да тормозят моето.

# 4
  • София
  • Мнения: 36 120
мойта по-принцип е общителна, но пък си "избира" приятелчетата Simple Smile
Kremy на вашата възраст и тя не си даваше играчките когато сме навън, не беше много войствена, проявяваше се само ако някой я удари
но пък когато идваха деца на гости става луда игра, кашона с играчките се изсипва (собственоръчно от нея) в центъра на стаята, само от време на време се мрънкаше за тази или онази играчка

Общи условия

Активация на акаунт