Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

За кеча и другите подобни щуротии

 • 4 316
 • 41
 •   1
Отговори
 • Мнения: 24 467
Сина ми е първокласник и ми прави впечатление, че както в училище, така и на площадката големи и малки деца обсъждат туй странно /за мен/ занимание. Гледала съм от любопитство, да не вземам отношение незапозната и освет пълно отвращение друго не изпитах.
Чудно ми е колко много деца на възрастта на сина ми и около същата се допускат до телевизорите в късния час да гледат такива гадости /щото си е гадно, пак поне според мен/. И не само гледат, купуват им се от тъпите списания с кечисти, купуват се карти и календарчета, а последицата е поголовно и всеобщо "кечене" в училищните коридори и в игрите след училище.
Та питам се родителите, които допускат или насърчават това по какви причини го правят?

# 1
 • Мнения: 1 069
Аз имам същите наблюдения и съм в същото недоумение като теб!

# 2
 • Мнения: 3 740
Преди няколко години Асоциация "Родители" влезе в сериозен конфликт с БТВ заради излъчването на кеча в следобедните часове, но в края на краищата успя да извоюва преместването му в късните доби. Сега си плаща за позицията с пълен игнор от БТВ спрямо нейните прояви. Mr. Green
Чудя се обаче кой трябва да влезе в конфликт с родителите, които нехаят...

# 3
Имаме едно съседче, което е приятел на сина ни, свестно дете е, родителите му също са възпитани хора. Обича малко повече да се показва като силен, да се закача с другите деца, но всъщност е добро дете.
Та наскоро разбрах, че баща му го НАСЪРЧАВА да гледа кеч, т.е. настоява винаги да гледат заедно, въпреки несъгласието на майката. Не зная как да си го обясня това....

# 4
 • София
 • Мнения: 958
Синът ми е на 7г. и половина и сме му забранили да гледа кеч без никакви уговорки. По принцип е склонен да проявява агресивност и е много темпераментен, но не само за това. Кечът според мен е грозно и пошло зрелище, което обаче като много други подобни си има публика, която задоволява различни потребности гледайки го. Но ако за възрастните може да си остане само зрелище, за децата може да се превърне много бързо в модел на поведение и начин на разрешаване на конфликти.
Забраната, обаче, беше придружена и с обяснение защо това не е добро, какво се случва докато гледаш и как това ще ти повлияе утре и т.н.

# 5
 • Мнения: 934
Ами моят син никога не е гледал кеч, но е успял да попие информация от други деца - явно е много заразно! Все нещо ми обяснява за този или онзи, а ако случайно намери картичка с някой от тия идиоти, му е като най-скъпото съкровище. Старая се да не обръщам внимание.

# 6
 • В Сънландия
 • Мнения: 1 445
Аз лично не одобрявам кеча и се надявам сина ми също като мен да не гледа.Струва ми се отвратително(авторката на темата се изразила чудесно)

# 7
 • София
 • Мнения: 1 000
Аз имам същите наблюдения и съм в същото недоумение като теб!
Много съм против кеча, а познавам доста приятели на синът на които им е любимо.Една от майките каза че му дава само веднъж седмично да ги гледа.Веднъж или всеки ден за мене ефекта е един и същи.
Коментара ми е - Смотани родители. Затова ще има насилие още в детска възраст. Peace

# 8
 • Варна
 • Мнения: 6 570
От лични наблюдения ти казвам - това ще мине и замине и спомен няма да остане.
По едно време стаята на сина ми беше цялата в плакати - едната стена с кечисти, другата с левкари. Имаше екип на Левски, купих му и фланелка с някакъв изрод, не го знам кой беше актуален тогава.
Е, мачове на Левски си гледа и сега, ама на кечистите имената не помни.

# 9
 • Мнения: 11 607
В къщи не се гледа кеч. Не се гледат и анимации с насилие. Не се гледа и картон-а. В къщи за ТВ, компютърни игри, филми и пр. има цензура. Против съм в детските стаи да има ТВ и за сега имаме само 1,който хваща няколко канала,а други умишлено не са настроени.(смятам това положение да продължи максимално дълго време)

# 10
 • Мнения: 1 069
В къщи не се гледа кеч. Не се гледат и анимации с насилие. Не се гледа и картон-а. В къщи за ТВ, компютърни игри, филми и пр. има цензура. Против съм в детските стаи да има ТВ и за сега имаме само 1,който хваща няколко канала,а други умишлено не са настроени.(смятам това положение да продължи максимално дълго време)
И при нас е така! Обяснявам с думи защо това не е добре да се гледа и мисля, че разбират!

# 11
 • Мнения: 159
             
       
Ами моят син никога не е гледал кеч, но е успял да попие информация от други деца - явно е много заразно! Все нещо ми обяснява за този или онзи, а ако случайно намери картичка с някой от тия идиоти, му е като най-скъпото съкровище.

   

# 12
 • Мнения: 1 470
     В къщи не се гледа до късно ТВ,но не само там е проблема.Аз лично попадам и на по лоши неща от КЕЧА.Примерно по една от музикалните ТВ вървеше някаква игра със интересни записи със телефони,на повечето които съм попадала,бяха снимани деца които или се бият,или падат правейки опасни номера,и това се излъчваше пно ТВто и се гласуваше за него...Друга ТВ от която съм отвратена е Картон Нетуорк,анимацията е толкова извратена,че напомня повече за порно от колкото за детска анимация...Въобще трябва да има някакъв вид цензура!

# 13
 • Мнения: 24 467
В къщи не се гледа кеч. Не се гледат и анимации с насилие. Не се гледа и картон-а. В къщи за ТВ, компютърни игри, филми и пр. има цензура. Против съм в детските стаи да има ТВ и за сега имаме само 1,който хваща няколко канала,а други умишлено не са настроени.(смятам това положение да продължи максимално дълго време)

И аз съм махнала Картона /както му викат/ от години от нашата телевизия. Никога няма да забравя преди 3-4 години една баба с внуче като ми се заоплаквала от тази телевизия, че хлапето й само за нея се ловяло. Аз я питах директно защо въобще я пуска и тя ме зяпна: "Ам чи какво да прайм другу?" Направо децата се зомбират.
Имаме само един телевизор в хола, нарочно не сме купували други, не се и каним, тъй като съм върл противник на гледането на телевизия повече от 1-2 часа дневно и то за възрастни. Аз самата все по- рядко гледам, от много неща направо ми става лошо: сапунки, скандални предавания с участници кухи като лейки и водещи умни като лодки- еднодръвки, безконтролен и тъп секс, бой без повод и гадните американски цинизми, включително в детските им предавания. Натирвам хлапето навън цял следобед.
Лошото е само, че като се прибере ставаме у нас първи приятели с "Джон Сина", "Гробаря" и сие. Колкото пъти да мина около площадка все някой с някого се кечи. Пък имаме едно момче в VІ клас, което е 100 кг, че и горница и направо се ужасявам от последиците. Сама просто съм безсилна срещу тъпотията и масовата помия на екрана и списанията. Не купувам, не давам да се гледа, обаче веднъж в къщи ми се носи списание за КЕЧ, което му го подарили, защото щял да им чете на глас на съучениците /в І клас, моля ви се!/ биографията на тоя Джон Сина. /Добре, че бебето също го прочете това списание и нищо не остана от него/
Чувала съм, че в редица държави голяма част от масовата помия на амеркинаската филмова шир потреба е очистена въобще.

# 14
 • Мнения: 1 100
Моето гледа и Картуна, и кеча. Манията с кеча вече взе да отшумява. Аз също съм го гледала като малка. Колкото до Картуна - имам доста противоречиво мнение. От една страна филмчетата са невероятно изродски. Но от друга да видиш какъв английски праска... Наистина много е научил от този канал. В действителност, той го научава така, както се научава роден език-от средата. И тъй като той гледа доста време, нещата се получават. В момента е на тема Star Wars. Всичко преминава. Много пъти сме разговаряли за разликата между действителността и глупостите, които гледа. Мисля, че вече я знае. Но се чудя, дали не е толкова агресивен заради това? Обаче той още от малък си е такъв - нервак.

Общи условия

Активация на акаунт