Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 5

  • 48 119
  • 307
  •   1
Отговори
# 255
  • Мнения: 10 353
Все още не съм пробвала сместта, само погледнах какво има в кофата. Утре ще е ясен резултата от опита ми. Embarassed

# 256
  • Мнения: 6 243
Маршмулоуз се разтопяват напълно успешно в микровълнова. Правила съм го много пъти. Но трябва да се пусне на ниска степен и да се наблюдава, за да не прегори. Като се образува течно кладенче в средата, вадиш, разбъркваш и ако останат неразтопени бонбони, връщаш за още съвсем мъничко. Другият вариант е да се направи на водна баня, но става по-бавно.

И не забравяйте лимоновия сок към бонбоните!

# 257
  • Мнения: 349
sdravka,

Поздравления,  smile3501
"Хубава е нали - Да, много е хубава"
/А приятелите не си благодарят за дребни неща/

tarlio

За теб пак поздравления, макар и вече изказани в другата тема - Супер си!  newsm10

# 258
  • Банкя
  • Мнения: 1 291
Ето рецептата за терина.Моя е с ягоди.

Терин  с портокал и шоколад
Течна сладкарска сметана 450 мл. се разбива на крем. Останалите 50 – за гарниране. Сирене “крема” /или друга ricotta/- 3 пакетчета се разбиват с пудра захар според вкуса (аз 3/4 чаена чаша). Масло 60гр. се разтопява и добавя към сиренето - ако сметаната  е ниско маслена. Двата крема се смесват, след което разделят на 3 равни части.
Ароматите са по желание като вид и количество. Избрала съм една класическа комбинация между шоколад, кафе, портокал и хубав алкохол. Консистенцията не трябва много да се втечни (аз слагам по 1 супена лъжица, плод - 2). 
Към първата се добавя разтопен натурален шоколад (50 гр.) и за  аромат - кафе еспресо.
Към втората се добавя фреш от  портокал и портокалови кори (настъргани или захаросани); за цвят капка сладкарска боя.
Към се третата добавя разтопен бял шоколад (50 гр.) и хубав ром/бейлиз и ванилия.
В съд /най-често с правоъгълно или трапецовидно сечение/ се подреждат трите реда.
Замразява се за 4-6 часа. При сервиране се реже на филии със затоплен нож.
Следващата ще е с ягоди. 

# 259
  • Мнения: 10 353
Все още не съм пробвала сместта, само погледнах какво има в кофата. Утре ще е ясен резултата от опита ми. Embarassed






Ето и резултата след няколко часа творческо вдъхновение.
Най-накрая добавих надписа и някои "подобрения" на шарките

Последна редакция: сб, 12 май 2007, 11:16 от zori -1

# 260
  • Мнения: 466
Все още не съм пробвала сместта, само погледнах какво има в кофата. Утре ще е ясен резултата от опита ми. Embarassed






Ето и резултата след няколко часа творческо вдъхновение.
  zori,с какви бои прави оцветяването?

# 261
  • Мнения: 10 353
Цитат
  zori,с какви бои прави оцветяването?

С боички за яйца, защото в момента нямам други за съжаление.

# 262
  • Мнения: 466
Много е хубава с весели цветове!

# 263
  • Мнения: 326
zori -1, много сладка тортичка  chef
боите за яйца разтвори ли ги преварително във вода или ги слага направо на прах? Защото и на мен както пише Меги малко по-напред  течните бои при по-интензивен цвят ми влошиха млако покритието.. някак си малко се кашна от течността. Та си мисля, ако пробвам с бои на прах дали няма да е по-добре.  newsm78
Тъкмо гледах сайта на фирма Ирида. Бялата моделираша маса е в разфасовки от 3 кг (преди май бяха по-големи разфасовките), цветните са по 1 кг.

# 264
  • Мнения: 10 353
Сложих боите на прах, защото иначе покритието  става още по-лепкаво.
Моята разфасовка е 4.5кг. Нямаха по-малки количества.

# 265
  • Мнения: 167
zori-1, Поздравления - направо си загубих словореда от тортата ти  smile3501 smile3501 smile3501.
Аз от много време се каня да опитам нещо с чаршаф, но изобщо не съм сръчна, а и въображение за такива неща нямам  Cry, та най-много само да се изложа. Пък и трябва сама да си го правя, а нещо много ме е страх.
Може ли някой да ми каже, ако направя марципан Варна - колко време ще ми изкара в хладилника, че през седмицата, когато съм на работа изобщо не ми остава време, та да правя торти и да се вихря около масата.

# 266
  • Мнения: 639
Ето тортата за рожденния ден на сина ми.Черпя Laughing


мислех друго,но трябваше да бързам и изплагиатсвах от Меги Embarassed.
Меги,благодаря за идеята!
Покритието е бавносъхнеща маса. Много съм ядосана на пудрата захар,която е по-скоро кристална и на синята гръцка боя на прах за яйца.Трябваше да сложа половината пакетче за да достигна това синьо,което пък ми хареса, но доста помесих. От нашата боя за яйца си слагам няколко зрънца и веднага се оцветява.
Тигърчето и пеперудата ги купих от Торнадото.
Вътре тортата е с рула. Купата ми се оказа доста широка.

Последна редакция: пн, 14 май 2007, 08:56 от Desita_

# 267
  • Мнения: 167
Desita, да ти е жив и здрав рожденика - голям мъж да порасне, много да те радва  newsm59!
Страхотно изглежда торатата - отлично си се отчела  smile3501

Само аз ли не мога да си направя чаршаф Cry

# 268
  • Пловдив
  • Мнения: 846
Desita_, страхотна топка си направила! Честито ти пораснало момче!  bouquet
Какво количество от масата използва?

# 269
  • Мнения: 1 052
Това е плахият ми опит за крави. Имам още смес и пак ще пробвам.
http://photo-zona.net/index.php?APP_ACTION=DISPLAY_IMAGE_BIG&IMAGE_ID=95555

Общи условия

Активация на акаунт