Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 5

  • 48 118
  • 307
  •   1
Отговори
# 270
  • Мнения: 972
Фрида, мноооого са готини кравите  Mr. Green

# 271
  • Мнения: 466
Кравата е супер /и внушителна/ от какво е?  
Това е плахият ми опит за крави. Имам още смес и пак ще пробвам.
http://photo-zona.net/index.php?APP_ACTION=DISPLAY_IMAGE_BIG&IMAGE_ID=95555

# 272
  • Мнения: 167
Кравата е супееееер  Peace. Ако това е плах опит, следващите сигурно и мляко ще дават  newsm78

# 273
  • Мнения: 1 052
Кравите са 10 см.  Joy
От тестото с пудра захар и желатин и глюкоза. тестото го замесих на 05.05 направих ги към 8-9, и имам още за цяла стадо. Тази вечер най-късно утре ще трябва още да направя, защото иначе ще ме е я да го хвърля, пък и намерих кой да яде крави.
Някой да знае модел на овца от къе да видя, аз кравите ги правих от тук http://pastrywiz.com/cakes/cowcakefinal.htm, и с малки съкращения.
Тази вечер ще се опитам да ги направя по-хубави.

# 274
много сте добри в тортите откъде научихте всичко това
Все още не съм пробвала сместта, само погледнах какво има в кофата. Утре ще е ясен резултата от опита ми. Embarassed






Ето и резултата след няколко часа творческо вдъхновение.
  zori,с какви бои прави оцветяването?

Тортата ти е перфекта,защо не направиш от това твое умение занаят,ти можеш да изкарваш пари от това

# 275
  • Пловдив
  • Мнения: 257
Ето овчици  Grinning


# 276
  • Мнения: 10 331

Тортата ти е перфекта,защо не направиш от това твое умение занаят,ти можеш да изкарваш пари от това

Все още съм начинаеща и все не харесвам крайния резултат, но благодаря на всички за добрите думи  Hug  bouquet

# 277
  • Мнения: 208
Кравите са 10 см.  Joy
От тестото с пудра захар и желатин и глюкоза. тестото го замесих на 05.05 направих ги към 8-9, и имам още за цяла стадо. Тази вечер най-късно утре ще трябва още да направя, защото иначе ще ме е я да го хвърля, пък и намерих кой да яде крави.
Някой да знае модел на овца от къе да видя, аз кравите ги правих от тук http://pastrywiz.com/cakes/cowcakefinal.htm, и с малки съкращения.
Тази вечер ще се опитам да ги направя по-хубави.

Това е моята любима с овци и дюшеджета на: http://www.colettescakes.com/book_cc_drm.html# и чукни на тортата counting sheeps

# 278
  • Мнения: 243
Десита, чудесна торта! Да ти е жив и здрав рожденика! И аз съм решила да правя такава за нашия батко другия месец. Хайде, кажи какво количество от масата ти отиде, за да я направиш и дай някой друг съвет за начинаещи Praynig

# 279
  • Мнения: 729
Страхотни сте момичета!!! Продължавате да ме вдъхновявате!

Благодаря за помощта ви и най-вече на Бамбинкамалинка, от която взаимствах идеята с лебедите и видът на тортата!!!

Днес правим 2-години от сватбата!!!



http://www.snimka.bg/album.php?album_id=80622&photo=37


Вътре е желирана с плодове. От няколко рецепти си миксирах и се получи нещо такова: сметана сладкарска, кисело мляко, заквасена сметана, много малко захар, 3 желатина, ананас, банани и портокал. Отгоре е залята със сока от ананас + 2 желатина за по-сигурно.

Лилите ги купих от Нова гел, защото нямам формички. Sad

Последна редакция: пн, 14 май 2007, 17:41 от emsy

# 280
  • Мнения: 208
Ето тортата за рожденния ден на сина ми.Черпя Laughing


мислех друго,но трябваше да бързам и изплагиатсвах от Меги Embarassed.
Меги,благодаря за идеята!
Покритието е бавносъхнеща маса. Много съм ядосана на пудрата захар,която е по-скоро кристална и на синята гръцка боя на прах за яйца.Трябваше да сложа половината пакетче за да достигна това синьо,което пък ми хареса, но доста помесих. От нашата боя за яйца си слагам няколко зрънца и веднага се оцветява.
Тигърчето и пеперудата ги купих от Торнадото.
Вътре тортата е с рула. Купата ми се оказа доста широка.


Абе не мога да открия рецептата на тази торта с рулата. Всички я правят значи ми се губи някакъв линк. Помогнете. Доста вкусничко изглежда

# 281
  • Мнения: 167
 nandelche, Ето я страхотната торта, която всички хвалят, а аз още не съм пробвала http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=141085.0

Е, и аз да дам нещо в тази тема Mr. Green

# 282
  • Мнения: 639
Торта е вкусна, но е малко тежка за нашия вкус. Много е сладка и децата нещо не я ядат.
За покрието ми отиде много малко, може би 1/5 от 1,5кг.
Като се точи трябва пудра захар и то доста си поема.Не съм правила цветя,но мисля,че няма да е много лесно.С марципан Варна ми изглежда по-лесно, но аз на моя му бях сложила и нишесте. За покриване масата е идеална.
За мен оцветяването е по-лесно с българските бои за яйца.От гръцката отива много и пада яко месене и поема много пудра захар,която после стои на кристали.Вижда се по тортата,особенно по "черното". Него го постигнах като сложих май всякакви, само синьо нямах от българските.

Последна редакция: пн, 14 май 2007, 18:57 от Desita_

# 283
  • София/Сливен
  • Мнения: 1 194
От мен съвет за тези които ще правят топката: Ако имате истинска топка гледайте от нея за модел. Моята грешка е че не се досетих, че черните полета са петоъгълници. Направих ги шестоъгълници и накрая трудно подреждах (в долната част на топката), не се събираха толкова шестоъгълници.

Desita_, много хубава си я направила. Аз я покрих с марципан Варна и затова е по-жълтеникава, а кафявите полета повече пасват на жълтия цвят на марципана. Много хубаво черно ти се е получило. Ти имаше ли трудности с шестоъгълниците в долната част? (там имаш панделка  Laughing). А и моята е в по-дълбока купа и доста надолу трябваше да нареждам и затова се обърка подредбата.

А за вкуса - моите деца също не я ядат, но заради киселеещия вкус (от заквасената сметана). Когато я правих с течна сметана, ядоха. Също не искат банана и стафидите и ги отделят. Най-им харесват рулата дето са отвън.

За захарта отгоре - съвет от форума, като стане готова тортата я мини с мокри ръце цялата. Става така

Последна редакция: пн, 14 май 2007, 18:57 от М_е_г_и

# 284
  • Мнения: 639
За шестоъгълниците имах проблеми на едно две места, мисля, че се вижда и на снимката,а отдолу панделката оправи положението Wink. Покритието малко се посъбра,но много малко.

Общи условия

Активация на акаунт