Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 5

• 48 119
  • 307
  •   1
Отговори
# 285
Страхотни нещица творите,бравосссс  bouquetЩерката след 2 седмици има рожден ден и гледайки вашит шедьоври,съм се меракландисала аз да напрява тортата,опитах се да разгледам галерията,обаче ми зарежда началната страница на снимка.бг и иска парола и потребител.Колебая се межди това тортата да бъде с разни животинки и други гадюхи отгоре или това с готовите картинки,гледах линка на 1-ва страница,обаче нещо не ми стана ясно как се прави този трансфер.Много  моля,някой да ме открехне.Видях ,че се копира картинката и май после почвам да вапцам по картинката,ама има ли значение от коя страна,после какво следва.. newsm78

# 286
  • София
Не съм от най-компетентните в тази тема, но скоро правих трансфер и добре ми се получи, та: копираш си картинката, слагаш върху листа оризова хартия и с черен шоколад очертаваш контурите; после с бял шоколад оцветен в различни цветове запълваш; слагаш готовата картинка във фризера да стегне и накрая я обръщаш върху тортата, като внимателно отлепваш хартията. Правих и един трансфер с маслен крем, но с шоколад ми се стори по-лесно.

# 287
Шоши,много ти благодаря за бързия  отговор,страоооотна си  bouquet,сега остава да ми кажете каква да бъде самата торта вътре,то тука изчетох хиляди видове,ама изберете ми най-подходяща за целта,ако не съм много нахална вече де Mr. Green

# 288
  • София
Горещо препоръчвам торта Трюфел, много ни е любима. Последния път забърках двойна доза, че ми трябваше голяма торта, но ми се досвидяха 10лв. за сметана Президент и с Хоплата хич не ми хареса, някак суха ми беше.
Ето и тортата http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=2863200

Последна редакция: пн, 14 май 2007, 23:37 от shoshi

# 289
Емси честита годишнина   bouquet и страхотна торта  smile3501
Десита твоята топка и тя много хубавка.И аз мислех една торта такава да направя за рд на малкия дано Меги не се обиди за плагиатството.Но пусто все сложно ми се вижда направата на тоз марципан шубе ме е да не вземе да не стане  Rolling Eyes

# 290
  • София/Сливен
Много се радвам, че ви харесва идеята.
А марципан Варна се прави лесно, не се страхувай да опиташ. Ако искаш го направи преди да направиш тортата и го остави в хладилника плътно завит в найлон (без въздух). Така няма да се ядосваш, ако не стане (а тортата да е готова и да чака). Но няма начин да не стане. Гледай да не е топъл като го замесваш със захар, че поема много. И след това пак не го дръж много в ръце - разтопява се и лепне (и пак се налага да се слага пудра захар). Откъсвай паренце за боядисване с някой цвят, другото в хладилника.
И на вкус марципан Варна ни харесва повече от готовата моделираща маса.

# 291
nandelche, Ето я страхотната торта, която всички хвалят, а аз още не съм пробвала http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=141085.0

Е, и аз да дам нещо в тази тема Mr. Green

Много много мерси. Мисля обаче първо да я пробвам под формата на парфе- че навън е много жега. С рула, отдолу бишкоти и желирано мляко . Дано да стане

Последна редакция: вт, 15 май 2007, 09:49 от nandelche

# 292
  • Бг-мама
Мамчета понеже най- близкия ми голям град е Пловдив , ако може някоя от Пловдивските мами да ми каже от къде си купувам моделиращата маса и марципан Варна .Благодаря ви предварително!  bouquet

# 293
Мацки,дайте ми рецепта за тез красоти,,2 дни по 4-5 часа,чета,разглеждам...то много нещо бе... Laughing

Последна редакция: вт, 15 май 2007, 12:12 от ПАПИТУУУ

# 294
  • Пловдив
Мамчета понеже най- близкия ми голям град е Пловдив , ако може някоя от Пловдивските мами да ми каже от къде си купувам моделиращата маса и марципан Варна .Благодаря ви предварително!  bouquet

Моделиращата маса я има в един сладкарски склад, който се намира в Тракия, бл.104 (до ЖП гара Тракия). Ние се комбинирахме с Porsha и Desita, защото разфасовките са големи - по 4,5кг (близо 30лв като цена). Това им е сайта http://www.tornado-trip.com/.
А марципан Варна не се продава, правиш си го сама.  Flutter Рецептата я има на първа страница.  Peace

# 295
  • Бг-мама
А марципан Варна не се продава, правиш си го сама.  Flutter Рецептата я има на първа страница.  Peace

Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed
Много благодаря  bouquet  bouquet  bouquet

# 296
  • Варна, морето и сините вълни!

Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed
Много благодаря  bouquet  bouquet  bouquet
Зечка, тук във Варна има такова чудо - 6,80лв. килото и е в кофи по 4,5 кг. Търся комбина за закупуването. МНого ми идат 4 кила. Няма де да го съхранявам а и що торти трябва да измацам......

# 297
момичета,днес видях вносни бисквитени кватратни блатове за торта по   един лев пакета четири бр блатове
дайте идея за торта

# 298
Някой знае ли с какво могат да се залепят една за друга фигурките от марципан?  newsm78

# 299
  • Czech Republic
Здравейте момичета, не пиша но ви чета и с удоволствие разглеждам красивите ви торти! Старохотно бързо напредвате, браво!  bouquet Надявам се скоро и аз да се вклюяа с нещо ново, защото ще имам различни поводи.

Тъй като скоро ще пускам нова тема, моля ви, да ми напишете адресите на сладкарските борси и фирми в София, Варна,Бургас, Стара Загора (за Пловдив ще напиша този адрес който е постнат по-горе), за да ги включа в първият пост. така мисля че ще е по-удобно и за вас! Знам че вече са разисквани, номи е трудно сега да търся по старите теми! Благодаря ви предварително!

Ако имате още предложения какво да включа, ще се радвам, да ги напишете!

Лек ден!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт