Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Какво ни има?

 • 3 340
 • 28
 •   1
Отговори
 • Мнения: 3 200
Момичета, на 21.02.2004 в 17 часа изживях най-големия ужас в живота си - излязох до банята да се подготвя за кърмене и се връщам и намирам Еличка изцъклена, синя и с пяна на устата, грабнах я с одялото й и я занесох в поликлиниката, не помня как съм излязла изобщо. Междувременно по пътя понеже я носех по корем тя плюеше пяна. Влетях в кабинета на педиатърката, някак си съм успяла да се сетя, че е на смяна явно и там тя като започна да я преглежда, Еличка повърна цяла топка с пяна (слюнка). Тя извика междувременно Бърза Помощ, която пристигна след 50 минути и ни изпрати в Университетска Детска Болница, отделение Неврология. По пътя Еличка съвсем се оправи и като стигнахме там само се смееше и си пееше и ни питаха за какво отиваме, че и с Бърза Помощ.
След 3 дни изследвания, се установи, че ни няма абсолютно нищо, най-веротно се е била задавила, обаче не знам с какво.
Някой имал ли е подобен инцидент?
Възможно ли е на по-късен етап да се прояви нещо?

Предварително ви благодаря!!

# 1
 • Plovdiv
 • Мнения: 612
Незнам от какво е било, просто исках да ти кажа, че съжалявам за ужаса , който си преживяла, дано повече това не се повтори. Гушни малката красавица и я целуни от Анджи и кака Елица

# 2
 • Мнения: 2 142
Не зная какво точно ви се е случило, но дано този ужас да не ви спохожда отново.
   Целувки и прегръдки от нас

# 3
 • Мнения: 671
Боже ужас съжалявам
 Дано никога вече не ви се случва и да не е било нищо сериозно

# 4
 • Мнения: 819
Недей да мислиш за лоши неща! След като в Неврологията са направили изследвания и няма нищо обезпокоително....нямаш причина да се съмняваш. Предполагам ужаса който изпитваш....моята дъщеря е правила фебрилен гърч и знам как ъв шок си изживяла. Горе главата Simple Smile

# 5
 • Мнения: 580
Същото ми се случи преди 2-3 седмици с малката.
Опъна се назад, цялата синя с пяна на устата.Само, че аз така се паникьосах, че освен да пища нищо не направих.Добре че беше баба ми, която веднага обърна бебто и му бръкна в устичката.В следтвие тя повърна също бяла топка. /мляко/.Веднага извикахме един доктор, който живее с/у нас.Той каза, че бебето е повърнало, глътнало го е и  се е задавило.
Казаха ми да внимавам как оставям бебето.Да е на една страна и да й подпирам гръбчето.Също така няколко минути след хранене да я наблюдавам.
Напълно те разбирам какво си преживяла

# 6
 • Мнения: 3 334
Ужас е това,което си преживяла-дано не ви се повтаря никога.Щом и изследванията са добри това е супер.

Целувки на малката.

# 7
 • Мнения: 1 884
И на мен ми се беше случило нещо подобно, така че разбирам какво си изживяла. При нас се случи когато бебо беше на 1,5 месеца през ноща към 4,00 ч. Целият се зачерви, изцъкли очи и не можеше да си поеме въздух може би около минута. Веднага го вдигнах и го обърнах по корем, той се изкашля и си пое въздух. Мисля че му беше влязла слюнка или мляко в кривото гърло. Не знам. От тогава такова нещо не ми се е случвало пак. Постоянно го наблюдавам след като се наяде, а и иначе понеже като започне много да се радва и гука му излиза мляко от устата. Не се тревожи, сигурно нищо ви няма, а се е задавило бебчето. Добре че си отишла на време...

# 8
 • Мнения: 41 209
Радвам се, че изследванията са добри. Наистина може да е от задавяне. Сложете нещо под матрачето, за да може главичката да е на по-високо. Не трябва да е много високо, съвсем лек наклон.
Поздрави!

# 9
 • Мнения: 5 228
Преди около два месеца имахме подобен инцидент. Мога да разбера как си се почувствала, защото съм го изпитала и не го пожелавам на никого. Надявам се всичко да е наред и цункай Еличка от мен и Мишето.  
Та тогава Мишето започна да плаче в съня си силно, аз я гушнах, но точно в този момент явно се задави - със слюнка или беше върнала млекце, незнам, но почна да посинява и да не реагира. Извикахме Бърза помощ, дойдоха за 5 минути - може би защото беше през нощта и нямаше движение, но тя вече се беше оправила и беше заспала - просто след две минути й мина, аз през това време я бях разтърсвала и потупвала по гръбчето. Лекарите нищо не казаха - казаха, че най-веорятно се е задавила и че вече няма проблеми. Нито ме посъветваха какво да правя в такива ситуации, нито пък как да се предотвратяват такива инциденти.
След като изкледванията не са показали нищо, най-вероятно всичко е наред и се е задавила. Не се притеснявай. За съжаление се случват такива работи и са много страшни, но важното е, че всичко е наред.

# 10
 • Мнения: 2 498
Същото го изживях с дъщеря ми ,когато беше на 1 месец-аспирираха я в спешен център и след около месец разви аспирационна пневмония...Дано при вас не се стигне до там...

# 11
 • Мнения: 154
Изтръпнах докато четях какво ти се е случило.
Дай Боже повече да не се повтаря! Напълно възможно е да се е задавила от пресечено мляко, което е върнала...

# 12
 • Мнения: 3 200
Цитат на: iva78
Казаха ми да внимавам как оставям бебето.Да е на една страна и да й подпирам гръбчето.Също така няколко минути след хранене да я наблюдавам.
Напълно те разбирам какво си преживяла


И аз я поставям вече по определен начин - дюшека на леглото е повдигнат почти на 45 градуса а настрани и да я сложа, тя се обръща. Другото, което е непрекъснато с мене, ако няма някой в стаята, просто не мога до тоалена да отида, като знам че е сама, слагам я в количкта - и с мене, явно съм страшно панирана.

# 13
 • Мнения: 5 228
Цитат на: valia77
Същото го изживях с дъщеря ми ,когато беше на 1 месец-аспирираха я в спешен център и след около месец разви аспирационна пневмония...Дано при вас не се стигне до там...


Нашата лекарка ми обясни, че ако е аспирирало нещо детето, след задавянето започва да кашля силно няколко минути. Ако не е кашляла, няма проблем.

# 14
 • Мнения: 3 200
Цитат на: nikol78
Радвам се, че изследванията са добри. Наистина може да е от задавяне. Сложете нещо под матрачето, за да може главичката да е на по-високо. Не трябва да е много високо, съвсем лек наклон.
Поздрави!


Казаха ми 45 градуса, което е доста високо, ама за сега така съм я сложила

Общи условия

Активация на акаунт