Вече всички виждат, че сме двама - аз СЕПТЕМВРИ ще съм мама!

• 12 185
  • 321
  •   1
Отговори
# 90
 Здрасти мамита.  smile3525
 Първо да кажа: Честита годишнина на Клара, много любов и прекрасно бебче на есен да ви радва.
 И Добре дошли на новите мамчета.
 Павлина как си мила, аз ту в Търново, ту в Търговище. През почивнитв дни, правих ремонт яко и токова се претоварих, че днес направо избягах от работа още в 11.00часа и въобще не се върнах. Цял ден лежа и направо от сега се чудя утре как ще стана. Повече никакво помагане в ремонта, направо нищо. За четири дни се разглобих на части.  rotfImbo
 За киселините и мен взеха да ме мъчат и мисля на консултацията другата сряда да питам доки, ко да прая щото някой път, чак не се спи от тях.  newsm50
Айде чао за сега, че много сте писали и ще ви чета.

# 91
Ехоооо............. Party Party Party само на бързо ви прочетох че сте добре.Да се отчета, че при нас за сега всичко е на ред.Е..... като изключим леки неразположения,като това че непрекъснато ми се яде пък като се наям ми става едно тежко.........но нищо септември ще минат.И постоянно нещо ми опъва корема като съм права,ей така на долу ,пък като седна почва да опира в стомаха. ooooh!
Сега оставям компа на малкия ми, утре пак ще ви чета.
Байййййййййй.............. Hug Hug Hug

# 92
Много пишете,не мога да ви изчета

Честито момиченце на cherry spa и момченце на mishoka .

Честита годишнина и на clara .На мен също ми харесва тази триколка на Чико, но за 900Е, по-добре си вземи STOKKE за 1000Е. Ето това е новият им модел http://www.stokke.com/product.asp?p=Xplory&la=ES&na=ES&div=C  ,също от три части.Аз я пробвах. Невероятно удобна и маневрена е. За киселините, си ги нося с мен още от втория месец.Още когато ми се гадеше постоянно и не можех да спя и доки ми разреши да вземам Ранитидин, но само в изключително редки случаи. Затова е по- добре всеки да се консултира, а иначе тук има едни пакетчета Алмакс се казват, тях ги дават при нужда, но на мен специално не ми помагат. За това и избягвам някои плодове и домате. Но това се получава и от други храни, независимо какви. Един път като ти се наруши киселинността на стомаха, докато не се нормализира/пак за няколко дни/, никакви ограничения не ми помагат. Пия прясно мляко и ям извара, като се чудя какво вече да ям. Те не ми пречат,а дори помагат в известен смисъл.

Предложението на kali за количката много ме заинтригува. Ще трябва да видя дали няма в някой от магазините наоколо. Но аз съм на мнение, докато не пробвам да не купувам. Има големи разлики от това което виждаш, изглежда така удобно за управление,а всъщност...

mirta това с бъбреците напоследък и мен май ме мъчи. Аз се чудех какво е. Всяка сутрин се събуждам с болки в кръста и корема. Странното е,че това само когато лежа дълго време. Явно, че е бъбреци.Мисля другата седмица да съобщя и на докторче, да видим той какво ще каже.

Добре дошла на Escarina. При нас е весело. И често да се отчиташ.

Бързо оздравчване на sladka mama.

Анири цените на количките тук не са по-ниски, напротив, но хубавото е ,че често се хващат намаления и от там идва голямата разлика. Аз също се надявам да хвана някое такова на моята количка, но малко вероятно е. Новите модели не ги намалят.Ще си потърся нещо по евтинко.

Нашата бебка много взе да шава,което ме радва естествено.Но таткото не е много радостен, че още нищо не усещал. Ходих и аз на консултации вчера, а моята акушерка пак не ми даде витамини да пия.Изписа ми Желязо и това било.Спирам фолиевата киселина и продължавам с Йода, който мисля го вземат всички бременлийки тук. Ядоса ме защото и казвам че не ям много плодове и зеленчуци, заради киселините, а тя ,"ами има толкова много видове, яж други от които не ти става зле".Чудна работа.Вече се чудя дали да не си купя на самаглава.

Хайде чао за сега.После пак.

Последна редакция: чт, 03 май 2007, 17:16 от GOYA

# 93
Mishoka, честито ти младеж   bouquet Честито момиченце на cherry spa   bouquet
Клара, честита годишнина!   bouquet А за количките - нека кажат мамите с повече опит. Вярно ли е, че триколките били по принцип по тежки, както и че не били за предпочитане помпещите ? /поне така твърдят други мами/  newsm78
Момичета, може ли да се направи БХС в 20 седмица /по-скоро има ли смисъл/, тъй като нали по норматив е 16-18 г.с. ?  newsm78

Последна редакция: ср, 02 май 2007, 23:45 от vesela_123

# 94
Здравейте и от мен .През почивните дни  бяхме на екскурзия,в Плевен  и В.Търново. Изкарах  ме чудесно,зощото с моя  съпруг  не  сме постяно  заради работата  ,която работи.В седмицата  сме два дена  заедно.Днеска бях  на изпит (категория В(иго  взех.Остана само курмуването.Много  хубави  сайтове  за колички  сте пуснали,но моя  мъж  се е спрял на  чико куини.

# 95
  • Sofia
Ехооо....
 HugКларич честита годишнина мила!  bouquet Още много такива да отбележите и с любов!

Честито на всички, който за каквото,такова! Grinning

Боледуващите да оздравяват,  юнашките рани също, на юнашките им мами -здрави нерви и търпение!

Веси тенк ю мило за витамините! Hug

За количка ние сме се спряли на Куини Бъз пълен комплект или Чико, като на Кларич и то пълен комплект.
Аз чета в отзивите, че големите гуми са за предпочитане, с нашите дупчави пътища и тротоари.

За срещата ... ама мноооооого сме несериозни и това е. Crossing Arms
Аз на риболова онзи ден бях с дънки 7/8... 3/4 newsm78  Crazy  и сега съм изгоряла от дънките до маТАРонките... картинка просто и то само отпред, демек половината крак... абе ooooh! Sunglasses... иначе много хубаво си изкарахме, с готина компания и барбекю.
За следващата  почивка съм замислила Душанци(снимки ако ви се гледат), пък да видим ... дали ще вдигнат забраната де. Rolling Eyes...
... това от мен.., ааа утре съм си обичайно ученичка.

# 96
  • гр.Варна
Добро утро мили  мами!  bouquet
Да Ви се похваляяяяя! Много съм щастлива! Hug
Вчера бях на преглед - ЩЕ СИ ИМАМ МОМЧЕНЦЕ!
Всичко е нормално и бебето се развива добре.
Балев каза, че върви малсо по рано и вероятният ми термин вече е 13.09.
Плаках от щастие!Наистина е едно невероятно изживяване срещата с малкия човек, па макар и на екран! Пожелавам такова щастие на всяка жена...и на татковците, разбира се!
Анири, миличка, можеш да отразиш моите промени, ако имаш възможност. Благодаря!

Приятен ден на всички и много целувки! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 97
Такааа, да се отчета и аз HugВсичко мина като по вода при Балев - малката имаше следобеден час за игра докато бяхме при него...Написа си човека чинно 1 лист отчет, разпечата няколко снимки и айде бегом ooooh! Полът се потвърди - момиче Grinning
Относно гледанките - хич не им вярвам и не са ми били интересни, така че няма как да кажа каво биха показали Thinking
За количките вече сме стеснили кръга до минимум и само се събират парите :hug : На първо място

# 98
Хальо Hug
Да ви почвам сега Simple Smile
Вчера тъгаме от работа с мъжо, мина да ме вземе и аз .... хем се притеснявам Flushed, хем треперя, хем се хиля като ненормална smile3560 щото ми е едно весело, че ше гледаме малката буба ... абе чувствах се бетер от изпитите във ВИНС Варна  Mr. Green
Та стигаме там ... и сядаме да чакаме. Мойто бабе беше първа пушка там да идва с нас и женичката ни дава ключа да мина през WC-то  Toilet преди прегледа. И влизаме ние с мъжо вътре ... и кат дигнахме една патардия  smile3555 изтървах си кърпичките на земята и той нашия: кат' се развика  smile3556А.... БУБУ.... да не падна в тюлета, бе, ЕЙЙЙ, БУБУ, добре ли си  #Shocked
Напрао щях да го убия !!!  box
Излизаме ние от WC-то и бабето ми се хили  Mr. Green
При което ние:  Shocked Shocked ко тана ве, маме?
А тя нашата ни чула отвънка ....
Напрао  smile3555 Че май и жената там от приемната ни беше чула....
ама както и да е  Whistling
Влизам аз, ше спестя няколкото крачки до кабинета и почваме с Давидков да се "опознаваме"  Flutter
Кат ме почна!!! Що не съм отишла по-рано, сега някои неща нямало да се видят лесно, можело и да не се видят .....
и аз  smile3557 no cry
И му изтърсих: Ами... мен ме предупредиха, че ше ми се карате ....  no
И той:  Grinning Айде, качвайте се да почваме  Flutter

Много съм щастлива, понеже около всички медицински термини, които употребяваше чувах: Ммммм, добре, доволен съм, това е супер, няма да има заешка устна, синдром на Даун, спина бифида и т.н. И пулсациите измери и вика: Сега да видим чии са тези пулсации.... newsm78
Дааааа..... ама наши маймун не се показва  Shocked
Изцъкли се направо Давидков ви казвам.... ама наша беба ... йок... стиска караката!!!!!!!!!!
При Халачева беше адски благоразположена, крачеше се кат гимнастичка, ама тука свян ли я фана, какво ....  newsm78 няма бе.
Давидков вика: Абе, дай го това дупе, бе, покажи ми го това дупе  Rage
Ама наща: НЪЦ  Crossing Arms стиска там и тва е ....
И аз вече  smile3557
И минахме на лице и т.н. останалите нещица и накрая се върнахме пак на дупето ....
Бебата явно вече от стискане се изморила и беше отпуснала малко крачката   angel008 и Давидков вика: Ето гоооооооооо, спортното дупе  Mr. Green
А ето я вулвичката между краката  Mr. Green
Даже и аз я видях Mr. Green
Та, няма грешка, мома ше сме си и тва е.... при това скромна  Mr. Green Не се дупи на мъже  Mr. Green

Та, излязохме много щастливи, аз особено, след прегледа. Мъжо и той на седмото небе, щото пък бебата има неговия профил  Hug та ...

Обаче ми изписа да пия но-шпа и магнерон ... по 3 ... до следващия преглед....  newsm78
Някой от вас, мами, да знае защо е това след като уж всичко е наред  newsm78

Clara, миличка, не се тревожи. Нали корема растял на тласъци и дефакто бебето рита като му е тясничко, явно има пространство и затова ритка по-слабо:)  Hug Спокойно  Hug

Та ... стига съм ви занимавала .... че шефа ме емна отново  ooooh!

Кисес и до по-късно   bouquet

# 99
  • София
Добро утро, сладурки!
Феми, да ти е жива и здрава срамежливата принцеска  Joy Сигурно е установил някак си, че матката ти е контрахирала и затова ти изписва тези лекарства. Не се притеснявай, докторите обичат да се подсигуряват.
Людмила, честито!!!  Grinning  Hug Много се радвам, че продължаваме със съвпаденията. И моят термин засега излиза 13.09.  Simple Smile
Анири, чакам с нетърпение и твоя отчет  Wink
Клара, честита годишнина на патерици, желая ви да се обичате все повече и все по-романтично  Simple Smile
Лекси, това за критическата напълно го подкрепям. Моите родители като станаха на 50 страшно се промениха  Rolling Eyes Изведнъж концентрираха вниманието върху себе си, понякога ми се струва, че не ме забелязват  Simple Smile А видят ли си внуците, всички останали стават втора ръка хора  Simple Smile
За срещата, аз нямам претенции за деня и затова не гласувам, но искам да дойда.
И аз започнах да гледам колички, но си търся нещо по-евтинко, Чико не смея и да ги погледна. Предният път купихме една количка за 200 лв. и съм изключително доволна. Друга не ни се е налагало да купуваме, а коша и още ни служи като столче за кола. Предполагам, че сега ще мога да намеря подобна за около 300 лв.
Спирам до тук, че се отплеснах пак.
Лек ден!

# 100
Мацки само да отбележа присъствие:)
При нас вси4ко е ОК засега,кротнаха контракцийките и псрях тъпия магнерот,бебчо ритка яко,само тати не го е усетил още,все от него се крие и кротва като усети ръката му или погледа му вперен в корема,двете баби вече го видяха как прави салта в корема мамин.Иначе пак си повръщах-ама то ние така всеки нов месец отбелязваме с капитан Драйфус,килцата качени до сега са 6,а съм в началото на 6ти месец,като три от тах качих за последния един месец.Количката дето си харесвам ще е може би на Cam поне засега,креватчето също избрахме,друго не съм гледала.
Кали ама и ти си милото жива за ожалване с твойто калпазанче-жив и здрав да ти е -поне е жилаво дете,кога насрочихте ваденето на сливиците?Стискам ти палци всичко да е наред и бъди спокойна като се роди второто Дани ще кротне и даже ще помага:) newsm10
Целувки на всички и ще пиша повече утре  bouquet
А и на новосемейните Честито  bouquet

# 101
 Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy
Ей, Feminine, ще ме убиеш! Мнооого обичам така рано сутрин да ми вдигнат настроението Simple Smile Радвам се, че всичко е наред и госпойцата е добре!!! Ай, сега и ти мирясай и се успокой  Hug Hug Hug
Пък, какво по-хубаво от това стеснителна девойка  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Аааа, така, няма да се дава лесно. Ей го, пред жената си показа всичко, пък при мъжете се стиска  Grinning Grinning Grinning

Абе, момичета, аз даже не съм се и замисляла за колички, креватчета и такива неща! Ние тепърва ще се пренасяме в края на юни и още гардероб нямаме и холна гарнитура, пък бебешките неща са ми толкоз далече още. Аз смятам юли-август да разходя мъжо по магазините и да започнем да харесваме и да капарираме, пък живот и здраве той ще сглобява докато се потя в родилното  Mr. Green

И така, аааа, Людмила, честит младеж - засега септемврийската група повече мъжка се очертава Simple Smile И госпожица на Саморасличе!
Хайде, и снимки от сватбите чакаме! Мноооого ги обичам тези моменти.

Морена, страхотни снимки!
Хай, целувки

# 102
За следващата  почивка съм замислила Душанци

И да вземеш да се обадиш като минаваш през Пирдоп (да те подсетя просто)!

Момичета не съм се включвала няколко дни и сега не мога да Ви изчета та да коментирам. Минавам само да направя отчет, че при мен всичко е Ок и продължавам с четенето.

Видях, че киселините коментирате - и аз съм така и е много гадно. То аз не смея лекарства никакви да пробвам, та само бисквити тъпча и с храната внимавам.

Честито на новите обявили се момченца и момиченца. Гледам на нашата дата (13-ти) много моми бе и само едно мъжко ще трябва другите да проверя за бъдещия зет  Simple Smile .

# 103
Привет на всички мами  Hug. Честито и на всички, които вече знаят пола на бебоците си  stork-boy  stork-girl, на младоженките също честито, пожелавам им много много щастие и любов. За протокола- вчера бях на лекар и май ще си имам мома, не е 100 %, но и предния път и сега лекарката каза, че не се виждат разни  smile3534 чурки. Аз нямам предпочитания, само да е живо и здраво. Много се забавлявах с бъдещата щерка на Feminine , а моята е срамежлива до толкова , че си беше скрила лицето, сложила двете ръчички отпред и не дава да и видим личицето, но за сметка на това имахме друга гледка - широко отворени крака newsm44, голям майтап. И лекарката вика, а така браво на момичето, обикновено са едни стеснителни тези госпожици, но нашата май няма да е от тях  Embarassed. Инъче добре върви за сега, терминът ми пак се измества напред с 2 дни и сега вече е за 14, ама ако искате не го променяйте, защото всеки път дава разлика, няма само с моя термин да се занимавате  Crazy.

Да ви попитам нещо, мамички- кога се ходи на 3Д, чета тук, че все нещо ви се карат, че сте отишли късно, а моята лекарка е на мнение, че е добре в края на 5-ия, началото на 6-ия месец да се ходи. Тогава вече на бебоците всичко им било оформено и развито и започват да растат само на обем, т.е. на размери и килограми, но като цяло органите са развити и функционират. А до този момент вътрешните органи се виждали по добре на 2Д, на мен феталната морфология на двуизмерен ми я правиха. Предварително благодаря и сори за тъпия въпрос, ама колкото повече чета по темата, толкова повече се обърквам.

Засега това е, захващам се да бачкам, много цунки муцунки по сладките бабунки   love001

# 104
Добро утро майчета  Hug Hug Hug
Дудуланка не е задължително да се ходи на 3Д или 4Д! Тя феталната морфология се прави на 2Д, просто по-новите ехографи са с по-големи и по-качесвени монитори. И мен морфологията ми я прави на 2Д образ, а после пусна 4Д, за кеф по-скоро. Party

Бебето мислех да ти пиша на лични за Тутракан, но има и други майчета от Русе и региона и може да е полезна информацията и на някой друг. Та... доктора се казва Любомир Бойчев и е завеждащ на АГ отделението към МБАЛ - Тутракан. Има отделен медицински център, където преглежда /пак към касата!!!/ . Записването става с часове по телефона, но е с месеци напред /телефон:0857 60560/! Техника такава в Русе няма! Там са "наляти" много френски средства - умее доктора да си ги иска. Всичко е на ниво- и в клиниката и в държавната болница, където ще раждам /живот и здраве!!!/ Чака се много, защото освен, че преглежда, ако има някое майче да ражда и е негова пациентка той ходи. Така стана с нас - имаше две майчета от Русе да раждат и влязохме с около 4 часа по-късно от нашия час, но си струваше чакането!!!
Гледа ни на 4Д /разбира се ФМ - прави на 2Д образ/ и ни направи диск на нашия голям мъж Joy
Огледа обстойно всички органи - прегледа продължи около 30минути, въпреки, че имаше поне още 10 майчета да чакат след мен. Не претупва нещата! Това много ми хареса. Обяснява, мери, показва и е много човечен. Ангажирах си го за раждането там.

Това е накратно, е май-не много кратко  Embarassed

За количките нямам търпение да започна да купувам вече нещата за бебо, но съм си казала, че ще го направя, когато вляза в 32 г.с.

На всички ви много много лек и усм  bouquet Hug  bouquetихнат ден!

Общи условия

Активация на акаунт