На разходка без количка ходи вече ЯНУАРСКОТО човече

• 12 457
  • 293
  •   1
Отговори
# 240
hahaha
[desi], проблемът не е сух въздух, а настинка. След малко чакам педито му да дойде да му чуе гърдите, но аз мисля, че са чисти. Това с евкалипта е интересно, трябва да потърся.
Пак за говоренето - на мъжът ми му е направило впечатление (и то вярно), че Стефан не обича да си играе с деца, които не говорят. Не знам защо, но търси контакт предимно с по-големи от него деца, които му обясняват нещо и го занимават. Иначе не му е интересно. Та се надявам това да успокои процеса на говорене. От друга страна не се тревожа особено, защото и баща му късно е проговорил, а с акъла си е съвсем наред! Wink Иначе забравих да ви се похваля колко е възпитан Mr. Green: като ти подава нещо, казва "Ляяяяя", което явно значи заповядай!  Laughing
VIVKA, и Стефан много обича кошницата с щипките! Обаче от днес почнал да ги пуска през терасата. ooooh! Досега само ги разхвърляше. После като му кажа: "Прибери щипките", старателно почва да ги прибира една по една. А спрейовете наистина са по-лесни, но в повечето случаи те са просто физиологичен разтвор, не лекарство, пък и той като види, че се насочвам с нещо в ръката към него, му става ясно накъде бият нещата и търти да бяга.
Хайде чао от мен, да чакам лекарката да видим ще се караме ли за антибиотик или ще бъдем на едно мнение. Twisted Evil

# 241
mom_an, съвсем нормално било да не са  интересни малки деца, било то и говорещи.
Също било съвсем нормално  да са интересни по-големи и то от същия пол.  Една психоложка ми разправяше, че това е свързано с формиране на мъжко/женско поведение. Simple Smile

# 242
Същата работа е и Вяра - неще нейни връстници,все тича по каки и батковци.Също съм забелязала че едн годиан по големи деца от нея,не я искат ами си търсят по големи за игра.Явно си има обяснение
Кошницата с щипките и при нас е любимо занимание Peace

Иначе забравих да ви се похваля колко е възпитан Mr. Green: като ти подава нещо, казва "Ляяяяя", което явно значи заповядай!  Laughing
hahaha Joy
По тоя повод се сетих за една наша скорошна случка.Незнам какво беше в ръцете и и ми го подава с думата "дай" (това значи вземи Mr. Green),аз го взимам и тя ми казва "сиии" (което преведох като мерси).За първи път я чух да го казва,а аз все и го повтарям като ми даде нещо,но този път пропуснах,но тя не Grinning

Последна редакция: чт, 07 юни 2007, 19:02 от Дес

# 243
Момичета да се похваля.Сутринта казах на Лейди Ди оправяйки стаята че ако каже че има пиш и аки  и си свърши работата в гърнето ше има бонбонки (желирани).след около 10-15 мин  ми отивайки за малко до кухнята и след като се върна с гръм и трясък показва гърнето и Уж почва да се напъва(стана истински червена) Викам аки ли има и тя поклаща с глава аз останах изумена #Crazy #Crazy #CrazyПосле като почна да вика МАМУУУУУ АМУ(АМ НА БОНБОНКИТЕ)В като се изакаш или изпишкаш мама ще дадеееееее.Да ама не наща след около 20 минутно стоене стана  и се наведе толкова близко до гърнето hahaha hahaha rotfImbo rotfImbo rotfImao rotfImao rotfImao rotfImao rotfImao rotfImbo Иказа мамооооооо НЯМУ(ЧЕ НЯМА НИЩО)  ми викам няма да няма и бонбонки Laughing Mr. Green Mr. Green Mr. Green Heart Eyes Heart Eyes.Та мисълта ми е че май покрай тях може да успея да я баламосам да почне да си казва Crazy Crazy

# 244
  • София
mom_an, и аз да ти дам идея за спрей - Еуфорбиум Композитум - хомеопатичен (може и ти да го ползваш, дано не ти се налага, де  Praynig) - Вики някакси ги заобича тези неща за носа Mr. Green, аз често й прочиствам нослето със Стери Мар или подобни. Направо са й любими.  Grinning Иначе по-евтин вариант за изпарител на масло от евкалипт- можеш да слагаш в едни такива лампи - продават ги с една малка свещичка отдолу, а нагоре върви нещо като съд, в който сипваш малко вода и няколко капки от маслото и като се нагрява дъното му от свеща се изпарява и прави хубав аромат в стаята. Peace
И Вики се пробва да хвърля разни неща от терасата, ние даже харесахме едни мрежи за целта от Практикер, но нали сме накачили саксии по парапета  Blush та няма да е много удобна, но не давам нищо да изнася на терасата и така.
7of9, какви пресни зеленчуци се опитваш да даваш?
А за обрива - тя и докторката предположи, че може да е от потене, но аз Вики не съм я виждала потна ... особено по врата - тя спи по корем, та едва ли е от това. НО виж в столчето в колата - може ... добре е да се вземе лятна тапицерия за столчето, но 70 лв. не ми се дават - и памучна хавлия ще свърши работа. А кремчетата, които й изписаха са леки - в един лосион само има урея 4%, другите съдържат цинк, по-силен е май Advantan, но само 1/ден се маже.
Gushanka, аз определено разбрах, че в пасиран вид плода се приема при нас. И аз гледам да пробутвам - ябълка пасирана с извара, банан сутрин в кашата, перча й се хапвайки цяла ябълка и т.н.
Като гледам май повечето деца не обичат череши  newsm78  А съм сигурна, че на сок ще ги приеме. И тя не обичаше сокове, но полека-лека се отприщи. Сега като й правя някой фреш изпива цяла чаша на екс Sunglasses
MamaChrisi, нямаш никакъв проблем - просто е нормално да си търси мама. А пък щом може да заспива с тати - значи сте много напред. Simple Smile Пък и момчетата нали се привързват повече към майката. При все, че при всеки е индивидуално.
DIVA_ORHIDEQ, и от други съм чула, че опитите с гърнето като начало трябва да са с нещо баламосващо. Дано успееш да 'я купиш' с бонбонките! Ауу, ама ти Харибо ли й даваш? А не те ли е страх от задавяне?

# 245
Галита тя тези отдавна ги яде.Няма проблем но тези който обича са мекички много.Харибо покрай брат си почна.Като зема на него я черпи.Иначе се сеща за меките Peace

# 246
7of9, ами за жалост от личен опит ги научих с малкия ми батко, за който винаги имах успокоението, че има и деца, които по бавно проговарят. Всички ми казваха,м кой колко късно проговорил, че момчетата били по-бавни, че едва ли не утре ще почне да говори с цели изречения... Еми оказа се, че по-бавното ако е свързано с някаква /дори една единствена/особенност в коя да е сфера от тези които ти написах, не е вече по-бавно, ами много притеснително. Оф, ади стига съм се жалвала и аз.

Ти не ми написа кога е почнал да та-та-ка Simple Smile да повтаря срички. Трябва да е било някъде 8-10 месеца? Ако е така просто не се притеснявай, радвай му се и толкова Simple Smile Ако обаче на 18 месеца няма поне 4-5 думички си направи един консулт.
Какво имаш предвид под уговорки?

Аз не се похвалих - днеска ни махнаха шевовете на малкия батко, защото преди седмица си сцепи брадичката. Беше голям герой и не гъкна  bowuu

MamaChrisi, моите и тримцата първите 2 години за тях бях единствена и незаменима Simple Smile Според мен е нормално Simple Smile А сега Ерик може би заради кърменето е още по привързан, но пък няма проблеми с ходенето на детска градина /т.е. с отделянето от мен/ Но баща си не признава. Но пък каот попораснат момченцата започват да си харесват татковците повече и да си призная понякога ревнувам чак  Embarassed

# 247
galita, краставица, чушка, домат пробвах сурови. Преди ги ядеше, сега не. Сега не яде и варените, ако има възможност да ги маха. Примерно му варя макарони и зеленчуци на пара. Зелченчуците са на по-големи парченца, за да може да ги хваща. Е да, ама си рови и яде само макароните. А преди ядеше наред.

# 248
  • София
Здравейте майчета на малки зайчета!  bouquet
VIVKA и от нас честито за Калоянче-християнче!
Да ви е здрав, внуци да гледате, докато работите на още 2-3 места ! Joy
Разкажи повече подробности, че и на нас ни предстои това събитие.

Накратко вести от нас, въпреки че сме супер нередовни, ама като тръгна на работа ще имам повече време за форума/надявам се/:
-8 зъба, които си никнат без ред и посока-вместо горни -долни, при нас са леви-десни #Crazyвсяко избиване върви ръка за ръка с разстройство
-всичките ни думи звучат еднакво-камче,капче,шапче,копче,топче или в превод-камъче,капаче,шапка,копче си е същото,топка.Казва също-да,не,като иска  вода първо казваше "тати" ,а сега казва "чаша". WinkКато го питаш "как се казва кака ти?"-отговаря  високо"КАКА".Лесни са му думи с К -казва "коте", "кола".
-записани сме в група "калинка" в дет.градинка и на есен с песен,сълзи и сополи
-играта му вкъщи е катерене,ломене,тракане и пръскане на играчки навсякъде,вкл.под хладилника завира книжки и каквото влиза в процепа-изобщо имам усещане ,че размества стаите
-играта му навън е носене и хвърляне на камъни и пръчки и опитване на същите/как да е друго яче като го кръстихме с това паважно име-Камен/
-всеяден е при условие,че е добре намачкано и кашаво,всичко едро и сухо се изплюва на мига
-вечно усмихнат,с асфалтна екзема по лицето и нехаещ за това къде се намирам,хич не го интересува-тръгва с всеки слещнат,стига да са в една посока Grinning
-с гърнето сме пълен провал,не иска да седне за секунда,всъщност изобщо не мога да го сгъна-изпъва се като струна и иска да го носи и да играе с него
Егати краткото hahahaспирам.

# 249
Здравейте!

Neda, добре се завърнала при нас! Може и да е дълго, ама беше забавно  Joy

7of9, Калоян въпреки, че хапва всичко (плодове и зеленчуци яде във всякаква форма и вид, предпочита ги обаче сурови и цели и да си гризе), та въпреки че хапва всичко, когато има избор в чинията винаги рови и яде само едно от нещата - ако има маслини това са те  hahaha Череши миналата година много обичаше, ама тази не ги ще. Предлагах и ягоди - тях също отказа (и без това не ми се ще да ги давам).

[desi], браво на големия герой  Peace

MamaChrisi, и Калоян като се удари идва при мен, въпреки че за игри (и не само) определено предпочита баща си. И при разходките отива при татко му да го гушка. И не е от това, че татко му го няма, щото и двамата сме на работа през деня. Просто мама е за успокоение, а тати за игра    Mr. Green

DIVA_ORHIDEQ, успех с гърнето! И ние се пробваме, няма проблем да седи на него ама нищо не върши (е, понякога пишка). Иначе знае къде стои, какво се прави в него, но ...... ooooh! За казване - понякога (много рядко) казва като е свършил работата  Sick

И Калоян е пробвал бонбонки. Не се е задавял. Дажи итези за смучене знае какво да ги прави, въпреки че никой не му е показвал.  #Crazy

Аз да се похваля (то нали мойто гардже е най-умното  Embarassed) - Калоян разпознава синьо и червено от цветовете и което е по-интересното фигурите (имаме една къщичка дето се пъхат вътре). Показва кое е трапеца, триъгълника, ромба, елипсата, звездичката и луната. bowuu

Айде стига от мен. Ще побачкам, че днес си тръгвам по-рано. Приятни почивни дни и мнооого слънце и усмивки  bouquet

# 250

Иначе забравих да ви се похваля колко е възпитан Mr. Green: като ти подава нещо, казва "Ляяяяя", което явно значи заповядай!  Laughing
hahaha Joy
По тоя повод се сетих за една наша скорошна случка.Незнам какво беше в ръцете и и ми го подава с думата "дай" (това значи вземи Mr. Green),аз го взимам и тя ми казва "сиии" (което преведох като мерси).За първи път я чух да го казва,а аз все и го повтарям като ми даде нещо,но този път пропуснах,но тя не Grinning
Laughing Знаеш ли какво си представих веднага? Събираме ги двамата, Стефан подава нещо на Вяра и й казва "Ляяяяя", а тя взема нещото и отвръща: "Сииии!"  hahaha
Галитка, мерси за идеята, ще видя този спрей!  Peace
petenceto, wooww.... Whistling Нямам думи, както се казва. Бравос!  Peace

# 251
mom_an, благодаря   bouquet

Предлагам обаче да съберем Стефан и Вяра с Калоян, защото той нещо учтивостта я е занемарил  hahaha

# 252

hahaha Joy
Laughing Знаеш ли какво си представих веднага? Събираме ги двамата, Стефан подава нещо на Вяра и й казва "Ляяяяя", а тя взема нещото и отвръща: "Сииии!"  hahaha
Ще бъде веселба Mr. Green Grinning Crazy

Предлагам обаче да съберем Стефан и Вяра с Калоян, защото той нещо учтивостта я е занемарил  hahaha
ООо ми добре,обаче ако Калоян обещае,че ще ги учи на ХентИлигентност Mr. Green,че наште непознават геометричните фигури Joy Joy Joy
Наистина си е за похвала детето Hug

# 253
  • Варна
Не мога да ви изчета бре! Shocked  Wink

Александър пък се опитва в тази кутия с капака за фигурките да натика всички възможни плюшени играчки, които естествено са толкова големи, че не се побират.  hahaha

Спрейовете и капките са нещо наистина много ужасно за малчо. Още докат ого види в ръката ми започва бойкот, съпроводен с много рев и сълзи. Така и не го ползва, батко му скоро изпръскал Стери Мар-а (май го взел за ароматизатор за стая) и цеееелия килим беше "овлажнен". Rolling Eyes

Плодовете и зеленчуците не са сред предпочитаните храни. Краставици и домати се отказват категорично. От плодовете много обича банан, череши хапва избирателно, според настроението. Кисело мляко продължава да не харесва. Снощи му направих 50/50 АМ и прясно мляко преди сън. Не усети.

За изпотяването - забелязвам понякога малки пъпчици от претопляне по гърба или гърдите. Не третирам с нищо. Изчезват.

# 254
Здравейте и от нас,отдавна не сме се вясвали.. Rolling Eyes

Въпреки че Дари мина през един доста кисел период,кътник не се види на хоризонта.Понякога забравям,че просто си е козирог от всякъде и такива инатлъци ще са доста чести.. Mr. Green
Зъбките ги мием от 2-3 месеца-много обича и се редуваме,малко аз ги мия-малко тя. Simple Smile
Думички казва вече смислено дай,айде,като я попитам къде е тати(баба,дядо и т.н) казва ееей там и сочи на вън или към вратата,а като е затворена вратата и иска да отиде в другата стая казва "таам" и започва да тропа. Crazy Като я питам искаш ли сок,вода казва"да" ако не иска  рядко казва не,по скоро върти глава с едно  "ъм" Нарочно и задавам въпроси с отрицателен отговор,защото на всичко взе даотговаря с  "да". Rolling Eyes Като я питам вече има ли аки,ако има си показва дупето, и бръчка носле че мирише.. Laughing
От известно време си показва(постфактум) че се е наакала.Но откакто тръгна тая реклама на М-тел с "бате,ака ми се" и стана любима и чака да чуе фразата и веднага си сочи дупето. Crazy Мисля скоро ще настъпи момента за гърне.
От сняколко дни ме вика с "мамооу",и понякога се правя че не чувам,за да се наслядя на тая музика за моите уши.. Heart Eyes Вчера ми носи кобура на баща и(празен естествено) и вика "татаа".. Знае,че е негов,а нямам спомен да сме и го показвали.. Thinking
За хапването какво да споделя,по-лесно ми е да кажа какво не яде. Mr. Green Плодове обича всякакви(банани,круши,ябълки,праскови,кайсии,киви) но фаворити са черешите и пъпеша!Ей като ги види,съсем ще проговори,то са пляскания и викове от радост.Краставици и доматки със сиренце също обича,ако се сетя да и нарежа. Blush
Kисело мляко обаче да не види!Ни с бисквити ни на таратор.Не ща да подслаждам със захар и за да хапва и кисело,взимам Данонино или други с парченца плод. Прясно мляко поне обича и давам често(АМ отдавна не го иска)
Не спира да мели в парка солети,бисквити, зрънчо и вечно обикаля количките за ядене..  Tired Ако някоя майка по мой сигнал се прави на разсеяна че не я разбира,Дарина застава пред нея с ръце зад кръста и започва "мням-мням-мням".. ooooh! Та ако не друго,поне гладана няма да остане. Laughing Само се чудя къде е тази харана,като хич не сме от пухкавите.

Орхидейке много весел разказ за гърнето и бонбонките..! Joy Да не си е помислило детето,че като седне на гърнето,ще ака бонбонки и да ги търси после.. Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт