Мъничко бебоче шава, рита - иска то СЕПТЕМВРИ бързо от корема да излита!

• 22 498
  • 269
  •   1
Отговори
# 120
Анири, да се изкажа и аз за л.к. Аз съм семейна от 5 и половина години и още не си я бях сменила, докато не излязоха тия болнични с НОИ. От там ми върнаха болничните, понеже  ме водят с новата фамилия и аз ща-неща трябваше да я сменям. Отидох направо в паспортното да питам кво се иска. От там ми казаха: 2 снимки, внесена такса от 10 лв. акта за граждански брак(ксерокопие, щото аз занесох оригинала и ме пратиха да го снимам някъде, понеже нямали ксерокс #Crazy), от общината  адресна регистрация за постоянен адрес (аз и викам, че той е същия, но пак трябваше да ходя), едно заявление попълваш там на място и мисля, че това беше. Дано не съм изпуснала нещо. После ми дадоха едно номерче с дата за след месец да си взема новата л.к. Най-накрая мина този месец.(на 14.05 ще си я взимам). Сега следва попълване на декларация за болничните и да но скоро ми ги изплатят(имам от февруари и март).
За килата едва ли има някой по дебел от мен. Вече съм +10, но утре съм на консултация и дано няма още отгоре, че се побърквам. Аз съм 163 и 75кг. Така, че всички си мълчете с тия кила, че съм в депресия Cry. Миналата бременност качих 30 и бях 95кг  #Crazy преди да родя. Много трудно ги свалих после. Дано този път са по-малко.
За статистиката да кажа, че ще раждам в Козлодуй, от където съм си. Тая пролет правиха ремонт на родилното и си помислих, че е заради мен Wink
ПП. За л.к. забравих да кажа, че питах дали ще има няква глоба, като съм закъсняла с 5 години и половина, служителката ми каза че няма, а за закъснелите с няколко месеца има #Crazy. Не мога да я разбера тая държава, но по-добре да не се и опитвам.
Това е за сега от мен. Цунки на всички. Аз постоянно ви чета, но рядко се засеждам да пиша. Аз съм първа в септемврийската тема Laughing.

# 121
  • гр.Варна
Що се отнася до смяна на личните документи-аз веднага го направих, но сега пък имам проблеми с НОИ и ЕСГРАОН заради четвъртото име. Добавих фамилията на мъжа си, а не навсякъде има толкова квадратчета и полета , за да я попълнят!
Скапана работа! #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 122
ПП. За л.к. забравих да кажа, че питах дали ще има няква глоба, като съм закъсняла с 5 години и половина, служителката ми каза че няма, а за закъснелите с няколко месеца има #Crazy.

защото е изтекла давността на нарушението и затова не могат да те резнат с глоба  yes  извадила си късмет Peace

# 123
Privet sladurki,
Momi4eta mnogo krasivi bulki ste bili,jelaq vi mnogo 6tastliv semeen jivot.
Mishok,Fem4egolemi obrazi sa va6ite rodnini,no i az si imam edna takava majka,deto vednyj si sloji "balsam za kosa"-pone tq taka si misle6e ot biala opakovka na NIvea -avtershave.Umrqh si da se hilq i da q podigravam,a tq mili4kata nqkolko dni ne moja da se otyrve ot mazna kosa,kolkoto i pyti da se opita da q otmie Joy Abe jal 4ak mi stana.
Aniri i az ne sym smenila li4na karta i bqh re6ila da ne smenqm do oktomvri,sega az da ti kaja-V udostoverenieto za beb4o,koeto be6e i moqt motiv da izbyrzam za smqna,te pi6at s mominskoto ti ime,ne s tova po myj,taka 4e ako samo tova e pri4inata iz4akaj,taka i taka globi 6te pla6tame-pone da vadim samo edni li4ni dokumenti,oba4e az  podobno na Ani izgyrmqh s bolni4nite,li4nata mi lekarka mi poiska kopie na akta za grajdanski brak-za da go registrira v NOI,az dadoh,na bolni4niq kojto mi izdava si me pi6e po LK-Nikolova i onezi sladuri v NOI mi vyrnali sega bolni4nite,za6toto pri tqh sym Todorova ve4e.Ta sega az imam dva varianta da 4akam do oktomvri za vadeneto na li4nata karta i se ugovorq s li4nata lekarka da me smeni i v nejnata sistema i bolni4nite da sa mi s novo ime,ottam i v bankata trqbva da opravite imeto si ,za6toto moje da se zaqdat i da ne vi priemat prevoda,a da go vyrnat(az tuk s malko izmama se spravih-nali sa mi kolejki vse pak-opraviha me i bez li4na karta) i da 4akame ot GRAO-to da podavat kym NOI novata familiq i NOi da si ni dadat pari4kite #Crazy
ili
Da ne raz4itame na gluposti i da si opravim dokumentite ot sega:)
Az 6te probvam da iz4akam i da gi nadlyja i ako ne stane-6te smenqm dokumenti.
Abe NOI maj tyrsqt na4in kak da ne pla6tat-ni6to drugo
P.S.sorry za english posta,no nqma phonetika  bouquet

# 124
  • гр.Варна
ПП. За л.к. забравих да кажа, че питах дали ще има няква глоба, като съм закъсняла с 5 години и половина, служителката ми каза че няма, а за закъснелите с няколко месеца има #Crazy.

защото е изтекла давността на нарушението и затова не могат да те резнат с глоба  yes  извадила си късмет Peace

Да ама , ако случайно се излъжеш да платиш, няма да ти откажат да ти вземат парите!Попаднала е на разбрана служителка! Ако беше някоя кривотия щеше да я усуче без да й мигне окото! #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 125
  • гр.Хасково
Здравейте мами. Аз забравих да кажа вчера - бебо тежи 480гр., а апарата дава отклонение на термина с 10 дни назад, нещо странно ми се стори, но доки каза , че всичко е нормално. Бебчето засега е седалищно прилежание и аз го усещам ниско долу, но рита и на горе, абе акробат го раздава.
А пък аз съм с 9кг. отгоре, висока съм 160 см. и вече просто се търкалям. С първата си бременност качих 25 кг., като 15кг. свалих още в болницата, явно останалите  са били излишни. Доки ми се кара и каза да изключа въглехидратите от менюто си , така че вече ще се постарая да си направя меню и да го спазвам.
Момичета, сменете си Л.К, за да нямате проблеми,  на мен ми върнаха болничния от НОИ поради тази причина и сега чакам още за февруари.
Чао за сега от мен.

# 126
да се отчета за ФМ вчера  Laughing значи слава богу този път това бебе беше застанало добре и можеше да му се види всичко - т.е. имаме си пипи , така че пишете ме с момък  Mr. Green и мен
пошегувахме се с докторката дали не бъркаи дали това е това, което вижда и тя каза . няма никакво съмнение, даже и снимка ни направи на пипито Laughing
иначе бебо не спря да буйства, такова ритане, такова чудо ужас направо ooooh! по-силни шутове досега не ми беше раздавал Thinking ами явно ехографа го е притеснявал и по едно време нещо като се заъртя и бам  Crazy сви се на топка във възможно най-горния ъгъл като си опря гърба на плацентата  #Crazy ужас, а докторката се чудеше как при това положение да му видиме прешлените  hahaha
та такива работи с моя син  Joy а тежиме 317 гр. в 19w 5d - отговаряли сме си точно на дните, ни по-напред ни по-назад baby_neutral
само един проблем имаме - ниска плацента  Confused
докторката каза да пия магнезий, защото като влязохме не прегледа бях с много ниска плацента и щеше да ме гледа на вагинален заради шийката, но после се отказа , защото след 15 мин преглед плацентата се вдигна и докторката каза, че това било от контракциите, които получавам и най-добре да пия магнерот или магнерчич, но така като ме гледала съм била за 3х1. Та  вчера си купих магнерогт и от снощи го почнах, защото корема ми беше много твърд снощи, та да видиме как ще съм до вторник -тогава съм на ЖК. А и ми каза, че иска да ме види на ФМ още веднъж в 30-та седмица, заради ниската плацента, като ме успокои че 20% от бременните били така.
за снимките тук имам една на компютъра и ще се пробвам да я сложа в албумчето  newsm78 ама да видя дали ще се справя  Embarassed

лек ден на всички   bouquet

# 127
  • София
Мами, можете ли набързо да ми кажете дали в нашето състояние може да се пие смекта и ентерол при разстройство? Rolling Eyes (Че има много народ в офиса и не ми се ще да се обяснявам пред всички, за да питам доктора. Blush)

# 128
  • Бургас
Добро утро и от мен, въпреки че не е много добро.
Радвам се за мамите видяли бебоците си
Мика 2006 не знам защо те е посъветвал това доктора ти при условие, че бебо расте и се развива само от въглехидратите. По скоро изключи, сладкото, мазното, пърженото - харни,които се лепят на теб.
За смяната на документите отивате в кметството или общината където ще е новия Ви адрес. Попълвате карта за постоянен адрес ако го сменяте и карта за адресна регистрация. С така попълнените екземпляри отивате в районното като носите две снимки, молба, копие на акта за раждане, копие на акта за брак и адресната карта. Това е, а глобата наистина зависи от служителката. Аз също закъснях, но тя изобщо не погледна от кога ми е акта за брак и нямах глоба.
А сега да Ви се оплача, нощес бебо много ме риташе и аз станах да се разтъпча, защото така или иначе ме събуди с надеждата, че ще се успокои. И чух някакви странни шумове, пробиване, рязане, чукане. И тази сутрин като слизахме за работа, видяхме че един апартамент е разбит. Много странно ми стана, нито входната врата на кооперацията е насилвана, нито сота им се е задействал. Толкова се уплаших, че сега даже и контракции имам. Не ме е страх, че ще ме оберат, е не е приятно, но не се умира, страх ме е аз да не съм вътре.
Но няма повече да Ви занимавам, лек и успешен ден Ви желая!

# 129
  • На тавана. С Карлсон и Дребосъчетата.
Ха добър ден и от мен! От един час ви чета - ще ме сринете на професионалното поприще с вашето писане. Mr. Green

Най-напред голямо ЧЕСТИТО на всички, знаещи какъв бебок ще ги зарадва наесен! Hug

vesela_123, нашият малък мъж се е разположил "гъзнем", но докторът каза, че имал време да се обърне и че на този етап няма какво да го мисля този факт. Но като излязохме от кабинета му, аз започнах да се тръшкам как не ми влиза в положението това бебе Mr. Green, та мъжът ми ме спука от бъзик, че понеже нямаше за какво друго да се хвана - докторът от ФМ много ни похвали - та затова се хванах с разположението на бебо. Mr. Green

А относно смяната на документите през ноември - чух по новините, че ще започват да се вадят нови тогава - с пръстови отпечатъци и не помня още какво - примерно ДНК на нас и роднините ни до девето коляно. Mr. Green Чудят се как да ни вземат още и още пари... bravy, в акта за раждане на бебо знам, че ти взимат инфо-то от личната карта - дори на моя акт за раждане майка ми е с новата си фамилия, а и към днешна дата съм чела, че се процедира по същия начин. То така е и логично да действат - все пак личната карта удостоверява, че това си ти. mileta, абсурди колкото щеш - важното е, че си отървала глобата. Wink Иначе и аз съм чувала, че глоба се налага според настроението на лелките по гишетата.

Karen, нашият бебок в началото на миналата седмица на ФМ го изкараха 501г. и докторът каза, че си е съвсем с нормални габарити. Имаше и още бъдещи мами с бебоци на по над 500г. - явно сега започват да растат по-усилено и ако ни гледат през ден, пак ще излизат различни резултати.

ani-bani, попикала съм се и аз от смях с твоите щуротии. Hug На консултацията дано те изкарат фиданка със здраво бебе и елиминирани проблеми, та да ходиш на септемврийска срещичка и ти. Hug

# 130
  • София
Ето ме и мен, пак много работа днес, аман вече...  Close
Гледам да ви изчитам и едва смогвам да драсна по някой ред.  ooooh!

Как ми се иска още от утре да съм излязла в отпуск по майчинство... ама това е, чааак август.  Mr. Green
Сега имам и много търчане да ураждам разни наши работи и въобще ще се побъркам след някой и друг ден.  #2gunfire

За килограмите, много страдам, защото съм +6 вече и до деветия месец не знам просто на какво ще приличам, защото много ми се лепи главно отзад (то като гледам калкото отпред, толкова и отзад).  Embarassed  Та така...
За бебо, живот и здраве, ще се отчитам другата седмица.

# 131
Ваня,  в листовката на ентерола пише: " Като предпазна мярка, за предпочитане е, да се избягва употребата на този лекарствен продукт по време на бременност". За смектата нямам упътване - явно не можем да ти помогнем, дано си се обадила на докито  Rolling Eyes
Анири, не е задължително да се сменят наесен документите. Тези, които си издават паспорт, ще бъде по нов образец, а лични карти и шофьорски книжки ще се сменят при изтичане на срока. Такова е положението - поне засега... Mr. Green

# 132
  • София
Ваня,  в листовката на ентерола пише: " Като предпазна мярка, за предпочитане е, да се избягва употребата на този лекарствен продукт по време на бременност". За смектата нямам упътване - явно не можем да ти помогнем, дано си се обадила на докито  Rolling Eyes
Мерси много!   bouquetЗасега лимон и суха храна върши работа. (Малко се притесних да не съм лепнала от стомашния вирус, дето и тази пролет върлувал, но слава Богу не е май, поне нямам други симптомо, явно дето снощи си легнах за пореден път с мокра коса и за капак и не се завих добре  Crazy).

Относно въглехидратите - аз също се старая да ги ограничавам. Бебето расте от протеините, въглехидратите са за енергия и което не може да се изгори на момента ни се лепи. Tired

# 133
  • На тавана. С Карлсон и Дребосъчетата.
Анири, не е задължително да се сменят наесен документите. Тези, които си издават паспорт, ще бъде по нов образец, а лични карти и шофьорски книжки ще се сменят при изтичане на срока. Такова е положението - поне засега... Mr. Green

Да, ама ако си извадя книжката и задграничния сега, ще ми изтекат след съответно 10 и 5 години и ще съм човекът с най-древните документи! Wink А и все в един момент ще решат да форсират нещата за смяна на докуметите, та смятам да си спестя хем двойното разкарване, хем малко средства. Wink

За задграничния няма смисъл да го вадя сега, защото освен до Гърция през май, няма да пътуваме до ноември никъде, пък за Гърция не ми и трябва паспорт. А за шофьорската книжка, тъй или иначе трябва да ходя отделно до КАТ, а аз нямам никаква възможност да мърдам от офиса и ще е свърх силите ми да си уредя нещата и с личната карта - то затова не съм си я извадила и до този момент.

А ако някой лепне от стомашния вирус, да знаете, че нас с мъжа ми ни оправи сок от лимон и вода 1:1 - 6 часа само на това - на малки глъдки, после солетки и препечени филийки и след това започвате да се усмихвате. Wink Ваня, надявам се, че наистина при теб не е това! Simple Smile

# 134
Да се запиша и аз днес . Браво на всички   smile3501, които имат хубави новини от прегледите и нека всички на , които им предстоят да се похвалят и те с хубави новини  newsm10 и стига вече притеснения , а само усмивки желая на всички  newsm08   bouquet  bouquet  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт