Ето вече май дойде,ОКТОМВРИйското дете,ще каже момиче ли е то или момче!!!

• 13 736
  • 286
  •   1
Отговори
# 135
На нас второто ни име ще изцяло на английски (и то е измислено, няма страшно  Joy )
Ами, в другите страни (май само в БГ второто име е "по закон"), и второто име - т.нар "средно име" (ако искат родителите да има такова) те си го измислят. А може би само в САЩ е така  newsm78

# 136
Даниел е доста добре. Малко и то ми е "нежно", но пък по-хубаво не се сещам и без това.
От време на време получавам по някой проблясък... като Самуил например, но след няколко дни започва да ми звучи не много добре...

За момиче, нашият избор е Калина.

# 137
 Joy моят мъж отдавна е заявил, че първото му дете ще е кръстено на родителите му - Димитър или Виолета. На мен за щастие и двете имена ми харесват!  Hugнавита съм за едно Митенце сега, а второто - искам да е момиченце, тогава ще е на моята майка - Лина!   bouquet silverarrow , и ти това име си харесала, а? Знаеш ли, на мен винаги много ми е харесвало името Николай. Е, не звучи по американски, ама... newsm78. А познавам едно сладурче - Габриел, което ми е голяма слабост. На галено - Габи. Ако я познаваше и ти, сигурно нямаше да се колебаеш за името Simple Smile
Колкото до килограмите аз съм 168 см., последните няколко години бях все около 54 кг, сега съм 59 кг. Одеве се премерих! Peace

Последна редакция: чт, 10 май 2007, 19:44 от viodidi

# 138
зЗа именца и аз отдавна си мисля и май ще е някой Ивайло или Ивайла.Много исках да е на майка му, но тя почина, а не е хубаво първородно дете да се кръщава на починал. А баща му се казва Иван, но пък на мен нещо не ми харесва и реших да е Йоан или Ивена, но на таткото пък и двете не харесаха и отпаднаха за сег (може да му захаресат някой ден). А за второто съм си решила че ще е Борис или Боряна. или Кристиана. Но има доста време и не се знае още какво ще измисля.

# 139
  • La casa de Mickey Mouse
ох мъка голяма ето и моите мъжки имена
данаил
габриел
томислав
адриан
кристиан
а за моми4е е решено от много години дори преди да павя планове за дете ( не 4е нашето бебо4е е планувано но казаха 4е слу4айните неЩа са най хубави)
александрина

# 140
  • Стара Загора
Аз само женско бях измислила Ема, но сега и аз съм в чуденка.
Мъжът ми все на шега го избива и започва да предлага разни шантави имена и явно доста време ще го мислим мъжкото име.

# 141
  • The O.C.
Моят мъж е обещал на баща ми второто да е Теодора ,два часа след като Дани се роди. smile3501Така че нямам голям избор четири години го чака човека,а и на мен много ми харесва името.Само се притеснявам да не излезе Теодора с буба,че за мъжко име изобщо не сме мислили. newsm17Той и баткото беше Михаела  до самото раждане,а какво стана.

# 142
Много е труден въпроса с имената.
Аз през годините съм си правила разни планове и то все за момичешки имена, но сега като назря момента ми хрумнаха нови.
Предложих  Али с ударение на А-то и таткото взе, че много го хареса. Сега аз се опитвам да бия отбой, но той вече е решил, че ще е това ... ако е момиче. Не е взаимствано от сериала Али Макбийл, а е съвпадение Simple Smile
За момче обаче ще видим голям зор, защото  традиционните от типа Иван, Георги, Петър и т.н. не ми харесват, но не искам и да е нещо изкълчено та да го е срам детето като порасне. Моя баща НЕ иска да е на него, защото не си харесва името... Аз пък бих го кръстила с кеф на моя тати.... а свекъра ще ми оскубе перушината ..... това на мен може да ми е само стимул разбира се Mr. Green Много мразя някой да ми диктува какво да правя  Mr. Green

# 143
  • София
Момичета, какво правите - два дни нямам нет и сега гледам 8 страници Shocked
По темата за пръцкането, ами аз се почуствах малко едва ли не изостанала Laughing нямам такъв проблем, а и с предишната бременност не помня, но аз и нямам проблем със запека, може би за това, знам ли.
Me_and_Baby и на мен много ми се схващат краката, дори и корема, та се бях доста изплашила, лекарката каза, че това е поради липса на калций и магнезий и сега пия Магнерот и ще трябва да си купя витамини с калций.
s_vetla и аз кихам, на мен алергията ми се появи предишната бременност, за съжаление нищо не може да се пие, аз си правя с промивки със Стеримар, другият вариянт е хомеопатичен спрей, ама те май много не действат.
Момичета, моят корем никой не може да го надмине Joy. Ще гледам през почивните дни да кача снимки.
Много  Hug Hug Hug от нас.

# 144
Ние избрахме Даниел за момче и Лени за момиче. Е, Лени ще е (ако не ни извърти някой номер, де).

До края на месеца започваме да боядисваме стените на детската, решихме 2 да са в много светло зелено с една по-тъмна зелена ивица, и две да са в млечно розово, с розова ивица. А ако се окаже накрая някой юнак, голямо пребоядисване ще падне Joy

# 145
dobra, Зайче Мече - нямам представа за педиатъра как се избира в БГ, но тук е задължително в бременинския паспорт да ти ударят печат личния лекар, стоматолога, педиатър, и ако си диспансеризирана някога, абе един вид - всичко си е документирано черно на бяло в една книжка. Дано попаднете на свестни педиатри, че то това е призвание, не професия, особено като работиш с такива малки същества baby_neutral

Аз за последния месец съм наддала 1,5 кг, ама то не беше дебелеене, не беше чудо първите 4 месеца, та сега малко се поспрях.

Днес си направихпочти 8 часова разходка и накрая се превивам на леглото от схващане и болка, то прекалих вече, ще трябва да се поспирам, че никак не съм като преди, уморявам се бързо

# 146
  • София
Me_and_baby 8 часова разходка е направо маратон, аз бих реанимирала поне една седмица след подобно постижение  running

За момче КРИСТИАН
за мома  ДАНИЕЛА

Това за сега са ни фаворитите, ноооооо нищо не се знае.

ligla аз за сега няма да правя детска, в началото бебо ще спи при нас, а после ще я обзавеждаме и мисля да търся макети за рисуване на анимационни герой, та да я направя весела, или просто да сложа готини тапети. Май ще е второто, че по-лесно.

tanini то аз имам усещането, че коремът ми расте с минути, става ОГРОМЕН, особенно вечер.

dobra представих си как те скубе и хвърчи перушина  Joy  Joy  Joy

silverarrow с това Н направо ме разби и освен Николай Никофор и Натанаил друго не се сещам.

Хайде целувки от мен и лека нощ  Hug  Hug  Hug  Hug  Hug

# 147
Ох, за име, мъжо ме убеди да си следваме традицията, щото и двамата сме били кръщавани по традиция, та било    важно    и     ние     да      я       спазим smile3506. Пък и моя и неговия баща се казват Иван, та колкото и да не ми харесва това име май, май ще е тва. Да не говорим, че вече го използваме , вместо "как е бебчо?", ме питат "как е Иван jr?" и така....  За момичешко име не сме мислили, защото си усещам какво ще ми е бебето почти от самото начало... stork-boy...
Иначе да ви се оплача, екс групата от университета на мъжо днес решили да се събират, "да се видели" и мен ме зарязаха сам-сама тука (добре де , с кучка съм, ама тя не се брои). Tired Face Ми просто не е честно, откакто забременях и спрях алкохола никъде не ме взимат smile3518 То верно, че преди месец реших и аз барабар петко с мъжете да ида на диско и какво се случи, мислите?-ми заспах на дансинга...  sleepuu И вече дори не ме пита искам ли да ида с него... Ми чувствам се пренебрегната #Puppy dog
По този повод вие имате ли чувството, че сте станали по емоционални, щото аз май станах страхотна депресарка. Ей го одеве ПАК ревах  на някакъв филм, на който иначе бих се изсмяла.... newsm50

# 148
Аз неска надминах себе си по писане, шъ каже човек, че си нямам друга работа, пък аз толкова имам, щото нали утре летя за БГ  newsm44 Довечерка примерно ще събирам багаж  ooooh! мразя  newsm11

Та да се изкажа пак по темичките (че много интересни работи се "бистрят" тука) - Поли, аз бях Drama Queen от класа първите 12 -14 седмици. Сега имам чувството, че пак съм се одебелокожила, ама чакай да ме ядосат на работа, как скачам малее...

Меги, туй Натанаил, мноо еврейско, Никифор ме кефи, ма ще го побъркат тука с всевъзможни вариации, много са малоумни тия хора тука... значи мойто име е Елена, ама да не ви разправям какви версии ме наричат, най-честото от които е е ЕЛАНА. Ама много го МРАЗЯ тва ЕлАна. Иначе има и ЕлеМАНА, Елейна, Елина, Хелена (ударение на първото "е"), Елейн, а моето име е безумно просто... представи си с Никифор  smile3514

Инак гледам и другите мами имат като моя вкус за имена.  newsm08 Лигла, особено ме кефи Лени (мене така ми викат всички приятели и близки)  newsm47

Виодиди, аз имах предвид, че Габриел за момче не ми харесва, а не за момиче. За момиче даже е супер!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Пък неска да ви кажа какво ми се случи... събуждам се аз сутринта... поглеждам се в огледалото и със задоволство установявам, че корема ми не е много надут (след снощната визита до ВЦето   Crazy ), претеглям се, 6 кг+ "само", още по-доволна... облякох се и се гледам, и си викам, който не ме познава, никога не би разбрал, че съм бременна. Много бях горда от себе си....

30 мин по-късно...

Качвам се в метрото, и преди да съм се хванала за дръжката, една жена изръчка мъжа си (който спеше) и ми ОТСЪПИХА МЯСТО   oops
А аз нали съм ви казвала как тука никой не става на бременни, пък аз си мислех, че даже не изглеждам... божеее... толкова се стъписах, че за около 10 сек само гледах и не знаех какво да отговоря  Joy

Последна редакция: пт, 11 май 2007, 00:42 от silverarrow

# 149
silverarrow ,  аз за момиче точно казвах. Ама нали са ти казали, че е момче - и искаш да е с Н???  newsm78 Никола? Ник? (Никол е много хубаво и за момиче, ама... #Crazy ) Сещам се и за Найден (което не ми харесва  Rolling Eyes ), Нено, Нино (не си го измислям, познавам момче с това име!!!  #Crazy ), нещо не се сещам за друго...

Общи условия

Активация на акаунт