Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 5 225
Искам да ви разкажа какво ми се случи на скоро. Пускам темата тук, а не във форума за Здравни проблеми, защото смятам, че е по-подходящ и че повече момичета ще го прочетат.
През лятото лежах за задържане в Шейново. Една вечер в стаята, в която бях, настаниха момиче в начална бременност с кървене. Спомням си, че беше петък вечер, бяха я прегледали колкото да не е без хич и нищо не й бяха казали.  Биха й някакви лекарства, не си спомням чак такива подробности. През нощта кървенето й се усили, но никой не благоволи да я прегледа, защото имали по-спешен случай  Imp . Така чак до понеделник сутринта, когато все пак я прегледаха, и й казаха, че плодът е мъртъв и след няколко часа ще й направят абразио. Тя каза, че не е съгласна и си тръгна срещу подпис.
Преди няколко дни водих дъщеря ми на консултация и познайте кой също беше на консултация с прекрасното си бебе - същото  момиче. От Шейново отишла при позната лекарка, оказало се, че всичко е наред с бебето и т.н.
Тази история има щастлив край, но колко от нас биха се усъмнили в мнението на лекарите от една от основните акушеро-гинекологични болници в скапаната ни държава и биха си тръгнали? Ами ако тя беше останала? Аз не съм сигурна, че на нейно място бих си тръгнала.
Много мислих за това тези дни и реших да го споделя с вас, защото ми направи много силно впечатление и мисля, че е много важно човек да има възможност за второ мнение, когато става въпрос за нещо толкова сериозно. Но как? Да тръгнем да обикаляме от кабинет на кабинет  и от болница на болница ли?

# 1
 • Мнения: 2 274
Нещо зачестиха тези случаи  Sad
Не искам да звуча като "Световната конспирация", но в Русия в някаква болница открили случай - търговия с ембриони - нещо такова -били много скъпи, всякакви чудеса се правели от тях....Знаем ли какво не знаем...
Много се радвам,  че всичко е приключило добре с това момиче, но тръпки ме побиват, като си помисля за останалите .....

# 2
 • Мнения: 122
Браво на майката и да и е живо и здраво бебето!
При всички разминавания в мненията, които чух от началото на бременността до сега за себе си, твърдо смятам, че всеки изправен пред такова решение трябва да търси второ мнение.

# 3
 • Мнения: 3 595
Обезумявам и оставам без думи едновременно като чета всичко това! Абсолютно съм съгласна с вас! Въпреки, че не касаеше бременност на мен за малко да ми извадят матката или яйчниците не бяха сигурни, кое ще се наложи, а после се оказа вирус атакувал стомаха. Май го писах някъде... както и да е. Оказа се, че съм абсолютно здрава и ми няма нищо гинекологично. Като попитах няма ли да ме видите поне на видеозон, отговора беше ами тук има само един и той в неделя не работи. Но спокойно като отворим ще разберем кое е за отстраняване! Окръжна болница Варна!!! естествено млад току що завършил лекар, който няма търпение да реже. Добре, че отидох в частна болница. Трима лекари ме гледаха и ми нямаше нищо!

# 4
 • Мнения: 1 378
Днес една приятелка ми разказа за баща си, на когото му "открили" базед. Лекували го 3 години със силни лекарства, включително ампули РАДИОАКТИВЕН ЙОД. Човекът не се оправял, но не се усъмнил в лекаря, уж добър специалист във Варна. После този лекар изчезнал някъде в чужбина, и се наложило да отиде при друг. Той му казал, че изобщо няма базед, а някакъв друг проблем на щитовидната жлеза, който с подходящо лечение се лекува напълно за година. Човекът вече има подобрение, но е погълнал радиоактивен йод с период на полуразпад 40 години! Дано да доживее!

# 5
 • Мнения: 1 771
Браво на девойката. Много смело. Обикновено когато имам вътрешно усещане бих предприела същото, но ако съм объркана и уплашена не знам как бих постъпила. Страхувам се че в паниката мога да взема грешно решение.

# 6
 • Варна
 • Мнения: 10 026
Браво на момичето, че е взела правилното решение! Но, наистина, колко жени биха постъпили като нея?! И аз не знам дали бих си тръгнала против волята на лекарите!
Всъщност, благодаря ти, че сподели тази история, защото, след като знам това, задължително бих потърсила второ мнение (дано не ми се налага!).

# 7
 • Мнения: 2 142
Aз не си тръгнах! Cry

# 8
 • Мнения: 1 250
На майка ми били изтекли возиде в 5тия месец. Тя подписала декларация да оставят плода, благодарение на което сега аз съществувам. На думите и че усеща движението на бебето докторите отговорили че не било възможно да е бебето, а червата.
Не знам дали е имало тогава ехографи, ама човек трябва да вярва преди всичко на себе си, особено ако срещу него стои доктор, който не вярва на пациента си.

# 9
 • София
 • Мнения: 771
За съжаление, когато отиваме на лекар, човек на когото поверяваме здравето и живота си, ние трябва предварително да се застраховаме с прочитане на солидно количество медицинска литература и да вярваме на интуицията си  Imp  

Е за какво да ходим тогава?

Браво на това момиче за смелата постъпка!

# 10
 • Мнения: 6 462
Мога само да кажа БРАВО ЗА КУРАЖА И САМОУВЕРЕНОСТТА!!!! Като се замислих, аз щях да остана. Сега, ако недай боже стане нещо, доста бих се замислила Confused

# 11
 • Мнения: 6 603
Вече незнам какво да кажа Neutral Face  толкова много случаи станаха....... аз бих се оставила в ръцете на лекарите - нали уж знаят, това им е работата, най-малкото са хора #Cussing out  Аз затова и ходя на лекар само в краен случай, ама мога ли да оставя и детето си на "крайния случай"? Rage

# 12
 • Мнения: 634
Здравейте! Подобно нещо ми се случи миналата седмица, но аз не си тръгнах Sad  Разликата е, че при мен оставиха кюритажа за следващия ден, точно за да се уверят, че плодът е мъртъв, но през нощта се наложи да се направи по спешност, защото започнах да кървя силно, изтекоха ми водите (май че беше това) и имах адски силни болки.
Аз лично съм възхитена от лекарите в "Св. София", въпреки всичко, което се случи.

# 13
 • Мнения: 948
Преди години и аз не си тръгнах.
Бях млада, зелена и изпълнена с вяра в добротата и професионализма на хората. От тогава съжалявам, че не поисках второ мнение. И до ден днешен се обвинявам за това.

За съжаление винаги трябва да се търси второ мнение, та даже и трето!
Тъжно но факт!

И страшното е, когато погледна образованието ни и се сетя как някои хора си взимат изпитите, а после започват работа по специалността! Sick

# 14
 • Мнения: 3 116
Браво на мамата !!!

Да са живи и здрави с детенцето, но на нейно място бих завела едно хубаво дело !!! Писна ми от некадърници, на които непрекъснато плащаме щем или не щем !!! Hands Fist

Общи условия

Активация на акаунт