ФЕВРУАРЧЕТО тича, скача, лудува, Деня на детето празнува

• 8 967
  • 300
  •   1
Отговори
# 255
Мама Нина, ти направо ме убиваш какви неща даваш на малкия за ядене  Shocked кебапчета, пържени картофи  #Crazy  Аз Ивана на кухня не смея да я запиша, че не знам какво слагат, та камо ли такива неща  Whistling  Споделете другите мами-всичко ли давате вече на децата да ядат?

Ние понеже заминаваме края на месеца на море, та се чудя там какво да давам на малката да яде, при положение, че няма да мога да й готвя  newsm78
Вие как ще постъпите-тези, които ще ходят на море?

# 256
Здравейте и от нас.
Днес нашият татко става на 27 години.Ето нашата почерпка за вас.
А за това какво си похапва нашия малчуган,аз вече му давам почти  всичко.
Еми това е от нас.Желая ви приятна вечер. Heart Eyes

# 257
danida82, да ти е живо и здраво мъжлето! Много да се обичате и да си помагате, а малкия сладур да не спира да ви радва! Весело празнуване от нас!

А по отношение на хапването - и Деян вече почти всичко хапва. Шоколад и мед още не съм давала.

# 258
danida82, да ти е живо и здраво мъжлето! Много да те обича!!!
  За храненето, въпроса бе разискван скоро.  Grinning От тогава няма промяна при нас  Grinning

# 259
Здравейте!
Данида, Честито ти рожденик!
Скъпата, вашият батко май е доста палав, ако и малкия почне да го следва направо не ти завиждам.
Стефко, бързо да оздравява!
Доста дечица от нашата темичка май искараха варицелата. Никак не е приятна нашата кака направо вдигаше къщата във въздуха, казваше, че я боли и много плачеше. Мони нали си беше бодало тогава и звук не издаде.
Игси, честито шофьорска книжка, аз вече смело се движа из града! Пожелавам ви една хубава нова кола!
За килограмите аз много качвах и двата пъти, но пък и двата пъти ги свалих без диети, е по-бавно става, ама става. Аз много ям сладко, чувала съм за някакви изследвания на метаболизма май, които показват от какви храни пълнее човек и така може да си ги изключваи, е явно аз не пълнея от сладко. И аз като Рибката направо съм луда за сладко, ако случайно няма нищо в къщи ще увършея всичко, но ще си намеря. Изяждам си една кутия шоколадови бонбони  Embarassed Не знам като спра да кърмя дали няма да почна да пълнея от това, иначе обаче почти не ям хляб.
Ох, Мони е ял всичко, обаче иначе е почти изцяло на кърма другити неща ги има по скоро за забавление.

# 260
Мами,Лъчко ми е с много висока Т-39,1.От обяд сме на антибиотик Азатрил,но сега вечерта вдигна Т много.Сложих му свещичка и правим вече 1,5 компреси.Чак преди малко му поспадна на 38,4.Сега се успокои и заспа,но незнам докога.И през нощта продължаваме със свещичките и дано утре е по-добре.Иначе нищо друго му няма,освен силното зачервено гърло и Т.Днес не спрях да мисля за него,докато бях на работа.Гледаха го тати и кака,сърцето ми беше свито през цялото време...незнам утре как ще я карам?Неразбрах дали е вирус или просто настинка,но с тази висока Т,все повече мисля ,че е вирус..и ако ни държи пак дълго с Т....незнам..

# 261
Честит Рожден ден на мъжа на Данида! Много да те обича и да ти помага.
Игси, честита книжка - безаварийно каране и много здрави нерви по софийските улици!
Слънчо, аз също не давам всичко - пържено и колбаси - не, шоколад, ягоди, зрънчо - също. Онзи ден му дадох една солета и той се задави, така че и солети - не. За морето, ако се притесняваш си купувай готови бурканчета - има си всичко (и месо и зеленчуково, десерти, супи) или по обедно време в ресторанта има готвено - ще питаш да ти препоръчат нещо пресничко като за дете.
Тинка, чакаме снимки от кръщенето. Малката госпожица беше ли послушна?
Мама Ели, аз пък си търся хотел до плажа, за да си играе Марти на пясъка и да се прибираме за обяд. Ако сме на басейн той няма да се заиграва с нищо и сигурно трябва да съм му по петите, за да не падне във водата... Затова - за Марти пясък, а ако Пепи иска басейн - да ходят с баща му да се плацикат - аз не си падам.
Атракция, честита ви награда - все така да ви върви.

А за другата ръка на Пепи - след като се събуди днес беше посинял палецът му и отекъл, но той държеше да ходи на зелено училище и каза, че не го боли. И в 16 ч. го заведох в Пирогов, след като повисяхме около 1.5 ч. и нова снимка, д-рът каза,че му няма нищо и му махнаха и гипса на другата ръка, та поне да не ходим за това на 15-ти. И ни дадоха препоръки де не се натоварва ръката, да я държи нагоре, за да спадне отока и да не си напъва пръстите излишно... След което отидохме в магазина и Пепи реши, че трябва да премести 2-3 10-литрови бутилки с минерална вода... , а докато чакахме в Пирогов не се спря....Сега и двете му длани са посинели, но той твърди, че вече не го боли. То ми е ясно, че не може да стои като вързан, ама понякога, все едно е на прижинки това дете.

Мама Нина, съжалявам , че Лъчко е с толкова висока Т. За такава висока Т знам, че се дава течен аналгин - но си питай педито - а и може да го повърне детенце, че си е голяма гадост.
Давай му водичка по-честичко и ... стискай зъби. Бързо оздравяване   bouquet

# 262
  • Букурещ
Игси, честито!
Слънчо, и аз не давам на Филип да яде всичко. Яде пюрета, плодове, зеленчуци, месо, но само варено или печено, без сол и захар, никакви пържени истории или кайми, кремвирши, за кебапчета пък да не говорим. Ние по принцип вкъщи се гледаме да се храним по- здравословно. Много се чудих за кухня дали да го записвам, че не знам какво слагат вътре, каква е хигиената и т.н., но много ми похвалиха Хер бебе и от 2 седмици се храни от там- много съм доволна от храната. За морето му купих пюрета, каши/ще си нося каната за варене на водата/ и така, ако нещо преценя, че става от нашата храна, ще му дам, но общо взето, ще избягвам.

# 263
Здравейте майчета:)
Аз му ударих една дрямка и сега разпускам пред компа-да ви изчета и пиша.
Danida честито ти рожденник- жив и здрав да бъде и много да се обичате!
Igsi честито!-безаварийно каране и една малка заобленка количка ти пожелавам.
Скъпата здрави нерви с двамата юнаци-наистина е голяма пружинка Пепи,а малкия със сигурност ще му подражава.
Мама Нина дано Лъчко се оправи бързо.Тук в Добрич върлува летен грип-Т,кашлица ,разстройство.Гадост Mr. Green
А тази варицела-горките дечица.За какъв период минава ?Облекчава ли се с мазило сърбежа?Аз всяко лято получавам слънчева алергия и знам, че е супер упорит кожния обрив и много сърби.Още от сега вземам мерки да го предотвратя #2gunfire
За килограмите качих 20кг. до лятото(за 4 месеца) ги бях свалила и оттогава си ги подържам.Цял живот съм била на диета и все с краткотраен резултат.Бремеността ми оправи обмяната.Да си призная откакто родих нямам апетит,а по сладко не си падам.
Slyn4o давам абсолютно всичко за ядене.За  мен вече децата ни са големи и трябва да пробват от всичко.И на яслата им дават-пържени филийки,рибено кюфте,шницел.
Atrakcia пак сте направили хубави снимки.Браво за наградите-голяма късмет имаш.Аз все пробвам къде ли не и нищо Sad
OLYMPIA не мога да отворя песента-иска ми парола и име

Вики е добре.Милата още си поплаква на яслата-но- после казват,че се утешава.Повече искала да я душкат лелите,чувства се неуверена.Тази седмица ходи до обед.Лошото е ,че не иска да яде.Днес като отидох да я взема лелята ми изкара купичките да я пробвам-нахраних я със супата и част от яденето.А от лелята не е искала да хапва,плюела.Изпила си само нат.сок.Какво мислите вие-по-добре да я оставя да свикне там да се хране,нали?
За чаша-тя си пие от биберон,ама упорито и давам с чаша да си пие направо,че на яслата го изискват.

Стегнахте ли куфарите мами? Аз чакам август да дойде майка от Хасково да ми помага и да му се цопним на спокойствие на Златни.Иначе сама не се наемам с детето.А нашия тати е вече много зает и го отписах за почивка.
Айде лека нощ,че се отнесох Grinning

# 264
  • БГ
Добро утроооооооооо! Черпя ви кафенце   food010  ! Не мога да повярвам, че успях да седна толкова рано пред компа!!! Как сте мами и дечица днес, болничките по-добре ли сте? Хайде, бързо се възстановявайте!!! Ние днес го раздаваме малко мързеливо, ама и навън е едно такова мрачно, аха да завали, ама още се чуди, дано се откаже, та да си направим разходката до кухнята!

danida82, да ти е жив и здрав мъжа и много да те слуша!

Игси, честита шофьорска книжка! Пожелаваме ти само "зелени вълни" и пътувания без ПТП-та!!! Много скоро да се похвалиш и с ново возило!

Atrakcia, честити ви награди! Още много да печелите! За снимките "преди и сега" смея да твърдя, че изглеждаш чудесно! Има много чар в приятно закръглените жени, много е важно и мъжа до теб какво мисли по въпроса. Моят много искаше да напълнея, а като забременях се започна едно вайкане, дали някога ще ги сваля всичките (+15кг) тези килограми?!?

mama-eli, много сладки дечица имаш (аватара ти)! А, за случката с пързалките, и на мен вече ми е позната, имах неблагоразумието да кача Марти на една такава, но бях сама и станах сандър!

krasykm06, и аз съм голям фен на сладките неща! Не мога да си помисля дори в къщи да няма нещо шоколадово, понякога съм изпадала в състояние, в което кекс, бисквита, вафла не ми задоволява нуждата от сладко, а един шоколад след тях върши перфектна работа! Не мисля, че ще имаш проблеми с килограмите като спреш да кърмиш, аз вече 2 месеца не кърмя и не съм качила и грам!

Скъпата, Пепи е направо фурия! Направо ти се чудя как му издържаш? А Марти как се очертава и той ли е такава панта?

mama nina, как е Лъчето днес? Установи ли се какво е настинка, вирус? Дано бързо се оправи! Много е сладък на снимките, бонбончо! Ресторант "Тунела" ни е любима спирка на връщане от Бачково, така че живот и здраве може и там да се засечем?!

vaniahs, може би й трябва повече време на Вики, за да свикне с новата обстановка, хора?! А, за храненето можеш да предложиш на лелките да ги хранят заедно с гаджето, просто да си има наблизо дружинка.

За храната на Марти - има още много неща, които не е опитвал, а и аз много не бързам. За сега не е ял нищо пържено, плодове с мъхчета също, мед. А за шоколада - яде го та пушек се вдига - тук, обаче, вина има таткото, купува му малките шоколадчета и яйцата на Киндер.

Лек и спокоен ден от нас и много целувки и прегръдки на малките сладурчета!

# 265
http://olympia75.multiply.com/music/item/1
С пожелание към болничките да оздравяват!!!

# 266
# 267
  • София
Привет!

Олимпия,не се отваря,иска парола  Crossing Arms

Атракция,видях ви  Flutter ама тази снимка е от преди почти една година, Божидарко е на 5 месеца.Харесахте ми  Hug

Игси,честит документ  Grinning със здраве да се возиш!

Скъпата и Бобче,преувеличавате и двете.Хич не сте толкова отпуснати колкото казвате  Outta Joint....чак пък бременна с трето  Joy Айде да не показвам снимки и всички да ви видят колко добре изглеждате,просто леееко коремчето се е отпуснало,но това само вие си го знаете  и затова му трябва малко помощ.

Пак има много болнички ,желаем им по-бързо оздравяване!

Момичета,как се справят малките със самостоятелното хранене?Кали,вече почти не се цапа ,борави много добре и с лъжица и с вилица.Изяжда по половин кофичка кисело мляко ,а и салатка с домати и краставици много обича.По принцип аз си я храня,но когато има желание й давам сама да се обслужва  Simple Smile

# 268
Привет мами  bouquet

danida82, да ти е жив и здрав мъжа!
Игси, честита шофьорска книжка!
mama nina как е Лъчко?Дано да се оправи скоро Praynig
elix Марти няма желание да се храни сам,даже като си пие АМ(сутрин и вечер) иска аз да му държа шишето и да го гушна като бебе(много ми се глези Mr. Green).

Марти хапва всичко,което и ние,но не слагам черен пипер и внимавам със солта.Мед не съм му давала още.Шоколад пробва от тези Киндер за деца и естествено му хареса,но аз избягвам да му давам и без това си е диваче,а ако добавим и малко шоколад става страшно Mr. Green

Аз искам да ви питам как реагирате като паднат дечицата?Аз срещам доста неодобрителни погледи по детските площатки,защото Марти като падне запазвам спокойствие(от вътре всичко ми се обръща,но пред него не го показвам),не подскачам,а му казвам "Няма нищо маме,хайде ставай" и го заигравам с нещо.Той става,тупа ръчичките и продължава с игрите.Много рядко плаче като падне и като се разреве знам,че се е ударил.

Ние незнам как ще се справим с памперса.Сега гърнето е любима играчка може да седи на него час и като му сложа памперса си върши работата в него ooooh!

Мами къде мислите да водите малчовците на почивка?Ние се спряхме на варианта с Марти на планина с мин.басейн,а след това мама и тати сами на море.Харесахме си този хотел в Девин http://www.visit.bg/staedte/photel.php?hotid=210 и сигурно ще отидем там за 5 дни другият месец,има детски кът и детски басейн с мин.вода.

Бързо оздравяване на всички болни дечица Hug

# 269
Атракция,видях ви  Flutter ама тази снимка е от преди почти една година, Божидарко е на 5 месеца.Харесахте ми  Hug
Ми да, именно! Аз бях забравила, че съм пращала. А като разгърнах списанието го видях на още едно място-за смс игра- ще го правя фаворит на публиката в конкурс "Вашето бебе звезда"   Laughing Ангажирала съм родата със смс-оизпращане   Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт