Съжалявам за известното забавяне на включването ми по един наболял проблем, но исках да се направят по-подробни проверки, както и да се консултирам с компютърните специалисти и системните администратори, които поддържат сървъра, на който се намират форумите, за да бъда спокойна, че фактите, които ще изложа по-долу са достоверни.
Те не подлежат на лично мнение или на слухове, а са доказуеми и могат да се проверят технически.

А ето и за какво става въпрос.

В няколко теми, които се коментираха тук в този форум се обсъждаше един лекар, а именно - д-р Мишел.

Искам да заявя, че аз лично не познавам този доктор, не съм имала досег с него, нито аз, нито мои близки имат отношение към него и аз не мога да дам каквото и да било мнение за неговите лични и професионални качества.

Това, за което ще пиша тук, е злоупотребата с фалшиви прякори за защитаване на една теза.

Както писах и по-горе, аз не мога да имам отношение към темата за професионалните качества на въпросния лекар, което разбира се не е причина да омаловажавам изказаните мнения за него, с изключение на мненията на няколко потребители, които са се регистрирали от един адрес, при регистрацията са подали e-mail адреси, които са към един и същи сайт за безплатни електронни пощи, а акаунтите поразително си приличат.

Тези потребители не само са влизали от един и същи адрес, но са влизали САМО от него, като във всичките си мнения са изразявали еднаква позиция по отношение на този лекар.
От същите потребители са пускани тенденциозни теми и мнения, свързани с името на д-р Мишел.

Тази форум система и по-точно този форум е създаден цел публикуване на координати на лекари в различни области и споделяне на личното мнение на пациентите.
Нямам нищо против изказването на различни мнения - това според мен е нещо съвсем нормално.

Недопустимо е обаче едно лице да се представя като няколко,  включвайки се в дадени теми с няколко фиктивни прякора, симулирайки активност и мнения на много потребители. При включването си в темите този потребител, под различни прякори е писал в подкрепа на д-р Мишел, като стилът на всички постинги е сходен. С няколко различни прякора този посетител на форума е влязъл в препирни с няколко реални регистрирани потребители, които са защитавали обратна теза.

Не мога да твърдя кой стои зад това, а и не ме интересува.
Факт е обаче, че се злоупотребява с възможността за регистриране на различни потребители от един човек и се заблуждават останалите реално регистрирани потребители.
Също така е факт, че който и да е, в никакъв случай не допринася за изчистване на името на доктора (каквато явно му е целта), а точно обратното - насаждане на негативно отношение към него.

Моля, който и да стои зад тези прякори, да си избере един прякор под който ще пише занапред и да ми пусне лично съобщение, така че да блокирам и изтрия останалите фиктивни прякори.

Прякорите, които визирам са над 8 на брой.

Това е злоупотреба и заблуждение на останалите потребители.

Ако някой си позволи отново да заблуждава останалите потребители, пишейки под различни прякори, независимо от защитаваната теза - достъпът му до форумите ще бъде забранен.


Заключвам съществуващите теми по въпроса и ще изтривам провокативни теми и мнения, които наподобят на описания по-горе проблем (предизвикване на дискусии за един и същ лекар/болница/услуга и писане под различни прякори от един адрес, влизане в препирни с останалите потребители).

Този форум (Здравен справочник) има информативна, а не дискусионна насоченост.
Всеки има право да изрази личното си мнение, да потърси/даде координати или мнение за лекар/болница/лаборатория/услуга и моля темите да не бъдат разводнявани с конфронтации, оборване на чуждото мнение и лични спорове.
Всички стари теми ще бъдат изчистени от подобни дискусии.

Пускам тази тема с цел информиране на засегнатите в скандала потребители, както и като официално предупреждение към посетителя, ползвал различни прякори.