Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Варна
 • Мнения: 791
СЕС или Клацид? От 2 сседмици малката е зле-започна се с бронхит,след който явно не се е изчистила напълно и скоро разви отново бронхит с наченки на пневмония(правихме и рентгенова снимка).Докторката изписа СЕС антибиотик+АСС Кидс(за втечняване на бронхиален секрет)+ВЕнтолин.Антибиотика СЕС е хубав и особено вкусен,сладък...но след лечението с него дъщеря ми все още беше с  хрипове и сега продъжаваме да пием друг антибиотик-Клацид 125-струва 29 лв,не ми е за парите,но това е вече втори антибиотик,а малката не се оправя....Ужасно съм притеснена,защото не само,че не се оправя,а видимо се влошава.Стана сънлива след започването на Клацид-а,а сега вдига и температура,няма апетит,появиха се обриви по брадичката...Не зная какво да правя,ще званя на докторката,но след това 'успешно" досега лечение...вече съм "неверна"ЧЕТох за странични ефекти,тези,които са изброени,не ги проявяваме,а проявява подобни на тия от предния антибиотик СЕС???
Пили ли сте въпросните антибиотици и имали ли сте странични някакви реакции?
Боледували ли сте от бронхит,клонящ към пневмония и как сте се справили?

# 1
Дъщеря ми /3 г./ току що / да мукам ан дърво/ се излекува едва от подобни неща. Започна се с гнойна ангина - пи Клацид. Пооправи се за 3-4 дни и после пак - температури, кашлица, сополи. Хайде пак Клацид. Леко се пооправи, но продължи да вдига Т и да кашля. Снимахме я да няма п невмония, но слава богу - нямаше. Скоро свърши да пие антибиотика Цефзил. Но от Клацида нямаше нокакви странични явления, понесе го добре и мисля, че подейства.

# 2
 • Варна
 • Мнения: 791
Оххх,какъв е този гаден бацил...Мен ме притеснява най-вече фактът,че вдига температура сега,при условие,че не е спряла да пие антибиотиците...досега си мислех,че след 2 -рия прием на антибиотик,всичко се оправя,а сега за 1 път ни се случва такова чудо-да няма оправия,а напротив...Благодаря ти за информацията,подейства ми някак упокояващо,поне за момента,докато се свържа с докторката,да решим какво да правим...Сега малката има Т 39,5 ректална...Вие пиехте ли нещо температуропонижаващо,докато имахте температура и докато пиехте антибиотика?

# 3
 • Мнения: 1 655
Синът ми получи алергична реакция от Клацид-а. Появиха му се червени пъпчици по коремчето и  гръбчето.

# 4
Пием и сега панадол. Тази вашта ректална Т 39,5 чисто ли е, или сваляш 5 единици.

# 5
 • Мнения: 456
Много висока тази температура,бе!При положение,че малчо пие антибиотик!Много съм разочарована как изписват антибиотици тези лекари,ей така,просто най-широкоспектърните.Пийте си температуропонижаващо и потърсете още някой да го види,може би добър пулмолог.Дъщеря ми преди няколко месеца направи такъв бронхит,/съдя,че и вие сте с такъв по хриповете и лекарството Вентолин,което е типично за този случай/спастичен или както го наричат още бронхит с обструктивен синдром.Трябва да ти кажа,че я лекувахме 3 седмици и тогава хриповете намаляха!А колко след това се появяваха и изчезваха...Не ми се мисли!И до сега,трети месец след това,ми се струва,че има случаи в които се появява леко свистене.Дано се оправя бързо детето!Пиши какво става,че сякаш чета своята история!Но при нас нямаше никаква температура...Притеснява ме тая температура въпреки антибиотика... Confused

# 6
 • Варна
 • Мнения: 791
Цитат на: Мама Ваня
Пием и сега панадол. Тази вашта ректална Т 39,5 чисто ли е, или сваляш 5 единици.

Ами значи реално е 39 градуса.Сега я свалихме с Калпол,ама да видим докога Rolling Eyes
   Изида , а вие без антибиотик ли се лекувахте?И тия хрипове докато не изчезнат ли ще се тровим с антибиотици... Twisted Evil Оххх,ще откача...

# 7
Антибиотикът не е за хриповете. Вентолинът е за това. А Клацидът не е широкоспектърен . Дават го най-вече за пневмонии, ангини, отити, т.н. А Вентолинът го дават за хрипове, свестене в дишането и подобни. Той е доста силен и трябва да се внимава с него. Да ви кажа, че ние какво ли не изпихме и нищо не помага засега. Не знам този кошмар кога ще свърши. Ако е грип антибиотикът изобщо не действа на вируса. Трябва да се чака поне 5-6 дни.

# 8
 • София
 • Мнения: 11 800
Здравей, Александра е пила и СЕС и Клацид. СЕС пи за стрептококова инфекция. Изчисти се! Това е много добър антибиотик. Ново поколение цефалексин е!
Клацид пи по Нова година, когато беше с вирусна бронхопневмония. Пак се оправи!

Сега за вас - от Клацида няма апетит. Моята беше така. Обаче и двата антибиотика ги пи по 10 дни. Това дете сигурно цял месец ядеше само кисело мляко... Обрива не е нормално нещо. Обади се на педиатърката си. Също не е нормална тази температура... Тя трябва да спадне след 3-4 прием на антибиотика. А колко висока Т поддържа? Снимка правихте ли? На нас с пневмонията ни изписаха и един противоалергичен сироп, едно заради Клацида и също заради това, че влияе добре на дробовете.

Още нещо, което горещо препоръчвам на всички майки, разбира се след консултация с лекар... Ето тук може да прочетеш за този сироп

http://www.admedicine.co.uk/p_line2.asp?p=6

Понеже Александра ходи на ясла и от юни месец се скъса да боледува. Давам Рибомунил и може би по-леко минава всичко, но си боледуваше доста често. Накрая лекарката ни изписа този продукт и да чукам на дърво след пневмонията е добре!!! Искам още да ти кажа, че този продукт се предписва само от лекари - само те са дистрибутори. Изписва се на специални рецепти и в сайта им има аптеките, където се разпространява. Със сигурност може да се дава и по време на лечение.
Ами това е! Бързо оздравяване ви пожелявам!

# 9
 • София
 • Мнения: 11 800
Цитат на: wilma
Вие пиехте ли нещо температуропонижаващо,докато имахте температура и докато пиехте антибиотика?


Оооо, задължително давай температуропонижаващи щом Т е над 38!

# 10
 • Мнения: 456
Цитат на: wilma

   Изида , а вие без антибиотик ли се лекувахте?И тия хрипове докато не изчезнат ли ще се тровим с антибиотици...

  Ние започнахме без антибиотик,но бързо се наложи да започнем.Пи Сумамед.Два пъти.Направо бях изперкала.И свистенето от гърдите й не спираше и не спираше.Свършеше ли действието на Вентолина пак започваше да ми свири.Пи и антиалергично,сега те са хит в терапията на тези заболявания.Не мисля,че има голям смисъл,спрях й го по средата на опаковката.
  Та в отговор на въпроса ти-не,няма да се трови с антибиотици до изчезване на хриповете,те може да изчезнат и по бавно.
 Някой ти каза,че ако е вирус антиб. не действат.Но вирусът действа 3-5 дни,после се намесват бактериите.Така че ако заболяването ви е по-старо от седмица,антибиотик е правилният избор.Друг е въпросът как се изписват антибиотиците.И по-горе го казах,а някой ме контрира.Но Клацид си е широкоспектърен антибиотик от групата на макролидите/това се определя от факта на какви групи микроорганизми действа,а не при какво се прилага "предимно",но не му е тук мястото да го обсъждам/.Та много е добър.Но пътят на изписване на антибиотик е друг-редно е да се вземе гърлен секрет и да се прати за антибиотикограма.Широкоспектърният се дава докато излязат резултатите и после се започва най-ефективния,антибиотикограмата го посочва.Но това никой не го прави.И на моята дъщеря за три седмици обикаляне по доктори никой не го направи.А това тъпчене с безразборни антибиотици е причината бактериите да придобиват резистентност към тях.И после се чудим какви нови и нови да създаваме.
  Не знам,мен ме притеснява температурата ви,защо не се влияе от антибиотика?Мисля,че инфекцията е бактериална.Пиши какво е казал педиатърът ви,моля те.

# 11
 • Мнения: 456
Сега прочетох,че заболяването й е от две седмици.Ходи да й сложат контролно една слушалка,да не е слязла към белите дробове пущината...

# 12
 • гр.Варна
 • Мнения: 688
Не е добре ,да има температура щом пие антибиотик. Заведи да чуят пак гърдичките. Може да идва слаб този антибиотик.

# 13
 • Варна
 • Мнения: 791
Охх,момичета..снощи писах ,но Нет-а ми изчезна тъкмо докато пращах и повече нямах възможност да пиша.Малката се влоши,пак вдигна висока Т.,успяхме да се свържем с педиатърката ни,но се оказа,че тя е извън града точно тия дни-насочи ни към спешния кабинет ,каза,че е разтревожена,че е станало пневмония....та облякохме децата в 23 часа и хукнахме с мъжа ми към спешния.При прегледа,дежурната педиатърка каза,че не чува никакви хрипове(обстойно я прегледа),гърлото било леко зачервено,но без гной.Стефи получи и диария(изака се вечерта на 2 пъти рядко)-било от антибиотиците и факта,че Клацид е силен антибиотик,а малката нямаше апетит и не яде много,коремчето се дразни.Зарадвахме се малко на факта,че може би сме овладяли пневмонията,но тия антибиотици са се отразили на стомахчето-гадна работа.Изписаха Ентерол за разстройството,да се нормализира коремчето,диетична храна,без плодове и т.н.Спираме Вентолина и сиропа за отхрачване(АСС кид)да не дразнят допълнително коремчето и понеже хрипове вече не се чували. Вит С да даваме също.Идеята беше да се бие Гентамицин,но докторката реши да изчакаме до днес,да видим как ще се развият нещата с температурата и разстройството,дали ще ги овладеем.Каза,че най-вероятно на всичкото отгоре(на бронхита,клонящ към пневмония) се е насложил някакъв вирус,от сега вилнеещите. #Shocked Представяте ли си каква гадост-детския организъм да се бори едновременно с 2 сериозни и различни заболявания,като антибиотика не може да влияе на вируса,тоест лечението е труднокомбинируемо.Офффф,това е.Сега я наблюдаваме(добре,че мъжа ми е до мен и не е на работа тия дни),снощи пак вдига температура,към 24 ч. и дадох течен аналгин 7 капки,а към 5 часа сутринта пак гореше и дадох Калпол 5 мл.Много ме тревожи тази температура,страхувам се от някакви  усложнения..не искам да мисля за тях...Безпокои ме и фактът,че до понеделник,ако се налага лекарска помощ,ще се срещаме с различни лекарки-дежурните в спешното.Ох,дано овладеем тоя вирус или каквото и да е там,дано не стигаме до болница,а за друго не искам и да си помислям... Cry

# 14
 • Варна
 • Мнения: 791
Vache, този продукт,който препоръчваш ме заинтригува още в една друга тема .Непременно ще питам докторката ни като се върне.Ние също сме на това дередже покрай яслата.Стефи тръгна на ясла декември месец,като ноември изкараха с батко си Варицела.Оттам имунитета им отслабна много и като се заредиха едни болести,такова чудо не ни се беше случвало досега.Накъсаха се да боледуват(баткото по-малко)-1 седмица на ясла-2 седмици вкъщи болна.Много им дойде и все си казвам,айде още малко,айде още малко и ще си изгради имунитет,но....виждаш продължават болестите и то не леки.Голям пропуск от моя страна,че не обърнах навреме внимание да давам имуномодулатор,стимулант и т.н.Казват,че такива се пият на есен срещу зимата и че сега нямало смисъл?!Кажи ми този ADLiquid for Kids може ли сега да го почнем или Рибомунил-а?

Общи условия

Активация на акаунт