Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Варна
 • Мнения: 791
СЕС или Клацид? От 2 сседмици малката е зле-започна се с бронхит,след който явно не се е изчистила напълно и скоро разви отново бронхит с наченки на пневмония(правихме и рентгенова снимка).Докторката изписа СЕС антибиотик+АСС Кидс(за втечняване на бронхиален секрет)+ВЕнтолин.Антибиотика СЕС е хубав и особено вкусен,сладък...но след лечението с него дъщеря ми все още беше с  хрипове и сега продъжаваме да пием друг антибиотик-Клацид 125-струва 29 лв,не ми е за парите,но това е вече втори антибиотик,а малката не се оправя....Ужасно съм притеснена,защото не само,че не се оправя,а видимо се влошава.Стана сънлива след започването на Клацид-а,а сега вдига и температура,няма апетит,появиха се обриви по брадичката...Не зная какво да правя,ще званя на докторката,но след това 'успешно" досега лечение...вече съм "неверна"ЧЕТох за странични ефекти,тези,които са изброени,не ги проявяваме,а проявява подобни на тия от предния антибиотик СЕС???
Пили ли сте въпросните антибиотици и имали ли сте странични някакви реакции?
Боледували ли сте от бронхит,клонящ към пневмония и как сте се справили?

# 1
Дъщеря ми /3 г./ току що / да мукам ан дърво/ се излекува едва от подобни неща. Започна се с гнойна ангина - пи Клацид. Пооправи се за 3-4 дни и после пак - температури, кашлица, сополи. Хайде пак Клацид. Леко се пооправи, но продължи да вдига Т и да кашля. Снимахме я да няма п невмония, но слава богу - нямаше. Скоро свърши да пие антибиотика Цефзил. Но от Клацида нямаше нокакви странични явления, понесе го добре и мисля, че подейства.

# 2
 • Варна
 • Мнения: 791
Оххх,какъв е този гаден бацил...Мен ме притеснява най-вече фактът,че вдига температура сега,при условие,че не е спряла да пие антибиотиците...досега си мислех,че след 2 -рия прием на антибиотик,всичко се оправя,а сега за 1 път ни се случва такова чудо-да няма оправия,а напротив...Благодаря ти за информацията,подейства ми някак упокояващо,поне за момента,докато се свържа с докторката,да решим какво да правим...Сега малката има Т 39,5 ректална...Вие пиехте ли нещо температуропонижаващо,докато имахте температура и докато пиехте антибиотика?

# 3
 • Мнения: 1 655
Синът ми получи алергична реакция от Клацид-а. Появиха му се червени пъпчици по коремчето и  гръбчето.

# 4
Пием и сега панадол. Тази вашта ректална Т 39,5 чисто ли е, или сваляш 5 единици.

# 5
 • Мнения: 456
Много висока тази температура,бе!При положение,че малчо пие антибиотик!Много съм разочарована как изписват антибиотици тези лекари,ей така,просто най-широкоспектърните.Пийте си температуропонижаващо и потърсете още някой да го види,може би добър пулмолог.Дъщеря ми преди няколко месеца направи такъв бронхит,/съдя,че и вие сте с такъв по хриповете и лекарството Вентолин,което е типично за този случай/спастичен или както го наричат още бронхит с обструктивен синдром.Трябва да ти кажа,че я лекувахме 3 седмици и тогава хриповете намаляха!А колко след това се появяваха и изчезваха...Не ми се мисли!И до сега,трети месец след това,ми се струва,че има случаи в които се появява леко свистене.Дано се оправя бързо детето!Пиши какво става,че сякаш чета своята история!Но при нас нямаше никаква температура...Притеснява ме тая температура въпреки антибиотика... Confused

# 6
 • Варна
 • Мнения: 791
Цитат на: Мама Ваня
Пием и сега панадол. Тази вашта ректална Т 39,5 чисто ли е, или сваляш 5 единици.

Ами значи реално е 39 градуса.Сега я свалихме с Калпол,ама да видим докога Rolling Eyes
   Изида , а вие без антибиотик ли се лекувахте?И тия хрипове докато не изчезнат ли ще се тровим с антибиотици... Twisted Evil Оххх,ще откача...

# 7
Антибиотикът не е за хриповете. Вентолинът е за това. А Клацидът не е широкоспектърен . Дават го най-вече за пневмонии, ангини, отити, т.н. А Вентолинът го дават за хрипове, свестене в дишането и подобни. Той е доста силен и трябва да се внимава с него. Да ви кажа, че ние какво ли не изпихме и нищо не помага засега. Не знам този кошмар кога ще свърши. Ако е грип антибиотикът изобщо не действа на вируса. Трябва да се чака поне 5-6 дни.

# 8
 • София
 • Мнения: 11 856
Здравей, Александра е пила и СЕС и Клацид. СЕС пи за стрептококова инфекция. Изчисти се! Това е много добър антибиотик. Ново поколение цефалексин е!
Клацид пи по Нова година, когато беше с вирусна бронхопневмония. Пак се оправи!

Сега за вас - от Клацида няма апетит. Моята беше така. Обаче и двата антибиотика ги пи по 10 дни. Това дете сигурно цял месец ядеше само кисело мляко... Обрива не е нормално нещо. Обади се на педиатърката си. Също не е нормална тази температура... Тя трябва да спадне след 3-4 прием на антибиотика. А колко висока Т поддържа? Снимка правихте ли? На нас с пневмонията ни изписаха и един противоалергичен сироп, едно заради Клацида и също заради това, че влияе добре на дробовете.

Още нещо, което горещо препоръчвам на всички майки, разбира се след консултация с лекар... Ето тук може да прочетеш за този сироп

http://www.admedicine.co.uk/p_line2.asp?p=6

Понеже Александра ходи на ясла и от юни месец се скъса да боледува. Давам Рибомунил и може би по-леко минава всичко, но си боледуваше доста често. Накрая лекарката ни изписа този продукт и да чукам на дърво след пневмонията е добре!!! Искам още да ти кажа, че този продукт се предписва само от лекари - само те са дистрибутори. Изписва се на специални рецепти и в сайта им има аптеките, където се разпространява. Със сигурност може да се дава и по време на лечение.
Ами това е! Бързо оздравяване ви пожелявам!

# 9
 • София
 • Мнения: 11 856
Цитат на: wilma
Вие пиехте ли нещо температуропонижаващо,докато имахте температура и докато пиехте антибиотика?


Оооо, задължително давай температуропонижаващи щом Т е над 38!

# 10
 • Мнения: 456
Цитат на: wilma

   Изида , а вие без антибиотик ли се лекувахте?И тия хрипове докато не изчезнат ли ще се тровим с антибиотици...

  Ние започнахме без антибиотик,но бързо се наложи да започнем.Пи Сумамед.Два пъти.Направо бях изперкала.И свистенето от гърдите й не спираше и не спираше.Свършеше ли действието на Вентолина пак започваше да ми свири.Пи и антиалергично,сега те са хит в терапията на тези заболявания.Не мисля,че има голям смисъл,спрях й го по средата на опаковката.
  Та в отговор на въпроса ти-не,няма да се трови с антибиотици до изчезване на хриповете,те може да изчезнат и по бавно.
 Някой ти каза,че ако е вирус антиб. не действат.Но вирусът действа 3-5 дни,после се намесват бактериите.Така че ако заболяването ви е по-старо от седмица,антибиотик е правилният избор.Друг е въпросът как се изписват антибиотиците.И по-горе го казах,а някой ме контрира.Но Клацид си е широкоспектърен антибиотик от групата на макролидите/това се определя от факта на какви групи микроорганизми действа,а не при какво се прилага "предимно",но не му е тук мястото да го обсъждам/.Та много е добър.Но пътят на изписване на антибиотик е друг-редно е да се вземе гърлен секрет и да се прати за антибиотикограма.Широкоспектърният се дава докато излязат резултатите и после се започва най-ефективния,антибиотикограмата го посочва.Но това никой не го прави.И на моята дъщеря за три седмици обикаляне по доктори никой не го направи.А това тъпчене с безразборни антибиотици е причината бактериите да придобиват резистентност към тях.И после се чудим какви нови и нови да създаваме.
  Не знам,мен ме притеснява температурата ви,защо не се влияе от антибиотика?Мисля,че инфекцията е бактериална.Пиши какво е казал педиатърът ви,моля те.

# 11
 • Мнения: 456
Сега прочетох,че заболяването й е от две седмици.Ходи да й сложат контролно една слушалка,да не е слязла към белите дробове пущината...

# 12
 • гр.Варна
 • Мнения: 704
Не е добре ,да има температура щом пие антибиотик. Заведи да чуят пак гърдичките. Може да идва слаб този антибиотик.

# 13
 • Варна
 • Мнения: 791
Охх,момичета..снощи писах ,но Нет-а ми изчезна тъкмо докато пращах и повече нямах възможност да пиша.Малката се влоши,пак вдигна висока Т.,успяхме да се свържем с педиатърката ни,но се оказа,че тя е извън града точно тия дни-насочи ни към спешния кабинет ,каза,че е разтревожена,че е станало пневмония....та облякохме децата в 23 часа и хукнахме с мъжа ми към спешния.При прегледа,дежурната педиатърка каза,че не чува никакви хрипове(обстойно я прегледа),гърлото било леко зачервено,но без гной.Стефи получи и диария(изака се вечерта на 2 пъти рядко)-било от антибиотиците и факта,че Клацид е силен антибиотик,а малката нямаше апетит и не яде много,коремчето се дразни.Зарадвахме се малко на факта,че може би сме овладяли пневмонията,но тия антибиотици са се отразили на стомахчето-гадна работа.Изписаха Ентерол за разстройството,да се нормализира коремчето,диетична храна,без плодове и т.н.Спираме Вентолина и сиропа за отхрачване(АСС кид)да не дразнят допълнително коремчето и понеже хрипове вече не се чували. Вит С да даваме също.Идеята беше да се бие Гентамицин,но докторката реши да изчакаме до днес,да видим как ще се развият нещата с температурата и разстройството,дали ще ги овладеем.Каза,че най-вероятно на всичкото отгоре(на бронхита,клонящ към пневмония) се е насложил някакъв вирус,от сега вилнеещите. #Shocked Представяте ли си каква гадост-детския организъм да се бори едновременно с 2 сериозни и различни заболявания,като антибиотика не може да влияе на вируса,тоест лечението е труднокомбинируемо.Офффф,това е.Сега я наблюдаваме(добре,че мъжа ми е до мен и не е на работа тия дни),снощи пак вдига температура,към 24 ч. и дадох течен аналгин 7 капки,а към 5 часа сутринта пак гореше и дадох Калпол 5 мл.Много ме тревожи тази температура,страхувам се от някакви  усложнения..не искам да мисля за тях...Безпокои ме и фактът,че до понеделник,ако се налага лекарска помощ,ще се срещаме с различни лекарки-дежурните в спешното.Ох,дано овладеем тоя вирус или каквото и да е там,дано не стигаме до болница,а за друго не искам и да си помислям... Cry

# 14
 • Варна
 • Мнения: 791
Vache, този продукт,който препоръчваш ме заинтригува още в една друга тема .Непременно ще питам докторката ни като се върне.Ние също сме на това дередже покрай яслата.Стефи тръгна на ясла декември месец,като ноември изкараха с батко си Варицела.Оттам имунитета им отслабна много и като се заредиха едни болести,такова чудо не ни се беше случвало досега.Накъсаха се да боледуват(баткото по-малко)-1 седмица на ясла-2 седмици вкъщи болна.Много им дойде и все си казвам,айде още малко,айде още малко и ще си изгради имунитет,но....виждаш продължават болестите и то не леки.Голям пропуск от моя страна,че не обърнах навреме внимание да давам имуномодулатор,стимулант и т.н.Казват,че такива се пият на есен срещу зимата и че сега нямало смисъл?!Кажи ми този ADLiquid for Kids може ли сега да го почнем или Рибомунил-а?

# 15
 • Мнения: 1 809
Ох, много гадни тия вируси  Sad
Давала съм и Клацид и Вентолин когато Хриси се разболя от херпангина на 6 месеца Sad
Имаше и ужасни хрипове  Sad  От антибиотика нямаше апетит-давах и пюрета от шипки, банани заради разтройството, също Смекта и много чай -пак от шипки.
Отслабна много тогава и беше една такава отпусната ooooh! ужасно просто.Само спеше или някой от нас трябваше да я държи-нито настроение, нито усмивки  Cry Ама като не му е добре на детенце-нормално.
Не е имало странични ефекти нито от Клацид- нито от Вентолина.
Въпреки,че баща й като малък не е понесъл  Вентолина ,тогава много ме беше страх да не се получи някаква алергична реакция и при нея, обаче слава Богу нямаше такова нещо и детенце се отрави за около 5 дни, но пихме антибиотика 7.

За висока Т давам Калпол и Егералган  свещички .
Свещичките действат по-бързо и съм слагала в дупето, когато Т е висока.

Милото детенце, дано по-скоро се преборите с болестите  Stuck Out Tongue
Желая ви бързо оздравяване Praynig

# 16
 • Мнения: 3 163
Големият ми син.който почти е на 6г.за пръв път пи антибиотик на 2.6г и то точно Клацит.но тогава от една вирусна инфекция се влоши и направи ларингитен пристъп.дори ни вкараха в б-ца за 3-4 дни.но бързо се оправи.Сега преди 1м пак беше болен.с висока Т и също пи Клацит.но след 2 дни му излезнаха пъпчици по гърба и корема и го спряха и пи някакъв друг*не му помня името*  плюс сироп противоалергичен и за 2-3 дни му мина

# 17
Да ви кажа, малкия от снощи започна Клацид и днес въобще не иска да яде, а си е доста ящен. Какво да правя?

# 18
Prez qnuari malkiq be6e bolen pediatatra parvana4alno izpisa Ventinol no sled tova sa naloji da preminem na Calcid, pomogna ni i malkiq go ponese dobre, vapreki 4e az bqh mnogo protiv antibiotik

# 19
 • София
 • Мнения: 11 856
wilma,

сега... първо да ти кажа за темепратурата какво практикувам аз... обсъждали сме го в друга тема... Течен аналгин давай в много краен случай... Аз правя следното.. Когато вдигне Т над 39-39,2 вечер давам през устата 5 мл Нурофрен и едновременно с това слагам в дупето една свещичка Ефералган от 80 мг. Могат да се комбинират в такива случи, защото едното съдържа ибопруфен (Нурофена), а другото парацетамол. Така си осигурявам цялата нощ без Т. Освен това нурофена и парацетамола (всички разновидности) може да се редува през 2 часа. Примерно в 12 даваш нурофен, в 14 парацетамол, в 16 нурофен, в 18 парацетамол... Разбира се това е примерна схема, защото едва ли ще ти се наложи да даваш толкова често температуропонижаващи. По тая схема както виждаш хем спазваш м/у всяко от лекарствата 4 часа, хем през 2 даваш тенпературопонижаващи. Разбира се, обаче трябва да се спазва дозата за 24 часа, указана в листовките. Нурофена лично аз го предпочитам, защото задържа покачването на температурата доста по-дълго от Панадола...

Все пак консултирай се с лекар за всичко, което пиша, не го прави на своя глава, защото макар да ми го е изписала нашата педиатърка то си е индивидуално за всяко дете!

Друго - абсолютно възможно е да се насложат няколко неща. Тая висока Т си е като от вирусна инфекция. Когато имаше пневмония Александра поддържаше ниска Т около 38,5 и не се качваше повече, често се потеше и изобщо не кашляше  Rolling Eyes  Shocked , поне не така както се очаква от пневмония да кашля...

Направете снимка на детето и ще се изясни, защото едни лекари чуват хрипове, а други може да не чуят. При нас така стана. Водихме я по настояване на баща й и майка ми на друг лекар, защото пи антибиотика и после пак държеше Т. Лекарката каза, че има ангина, а ние вече бяхме мазали сливиците с едно мазило дето го бъркат в аптеката и понеже аз мажа виждам как видимо намаляват и като обем и като зачервяване. Много се учидих като ми казаха, че са много червени. каза също, че дробовете са чисти. Завеждаме я същия ден следобед при нашата лекарка и тя само като долепи слушалката и вика "Това дете е с хрипове и с пневмония"  Shocked . та така...

За Рибомунила - по принцип се дава от септември - 6 месеца по схема, другите 6 месеца се запазва имунитета... Аз лично бих те посъветвала да започнеш рибомунила пт септември, то сега мина сезона вече. Идеята е да се дава от есента, за да може да се изработи имунитета за грипния сезон, когато идва и опашката на грипа. Иначе може да даваш имуностимулиращия сироп на АД Медсин. нашата лекарка каза, че едно от най-ценните неща в него е колоидното сребро, което е мощен природен антибиотик! Също оня ден като бях при нея ми каза, че вече на 6 деца го е изписала и никое не е стъпило при нея..
Питай педиатърката си, защото малко лекари имат рецепти, пък и нищо не ти пречи да се свържеш с фирмата (има телефони в сайта) и да питаш как може да го купиш. Имай предвид, че не е евтин - 34 лв. е, но на нас ни стигна за 2 дози. Това значи 20 дни пие, 20 почива, 20 дни пие, почива 20 и може би ще остане за няколко пъти още. Може и да не остане, но нашата лекарка иска като го допием да не взимам нова доза, а да я оставя лятото да изработва сама имунитета. Аз започнах да го давам веднага след пневмонията и да чукам да дърво дори сополи няма за това време, а преди все течеше тоя нос.
Ох, дълго стана, ама дано да ти е от полза инфото Grinning

# 20
 • София
 • Мнения: 11 856
Цитат на: Мама Ваня
Да ви кажа, малкия от снощи започна Клацид и днес въобще не иска да яде, а си е доста ящен. Какво да правя?


Клацида дразни стомаха! Остави го да яде колкото иска, няма проблем! Така организма се бори дори по-добре. Давай много течности зради антибиотика, а моята щерка оцеля с кисело мляко... упс... не знам колко сте големи, но ако яде кисело мляко давай!

# 21
Vache, благодаря ти много, успокои ме донякъде. Днес сутринта само хапна три лъжички попара и това е за целя ден. Довечера ще му дам мляко да видим дали ще иска. Ще ти кажа утре какво става.

# 22
Извинявай, пак съм аз. Кажи още нещо за този сироп. Аз си го поръчах и в понеделник ще ми го донесат. Знаеш ли дали мога да го давам на сина ми, който е на 1 г. Предполагам, че за дъщеря ми /тя е на 3,3 г./ става.

# 23
 • София
 • Мнения: 11 856
Цитат на: Мама Ваня
Извинявай, пак съм аз. Кажи още нещо за този сироп. Аз си го поръчах и в понеделник ще ми го донесат. Знаеш ли дали мога да го давам на сина ми, който е на 1 г. Предполагам, че за дъщеря ми /тя е на 3,3 г./ става.


Мен ли ме питаш за сиропа? За имуностимулиращия?

# 24
Да, за имуностимулатора те питам. Кажи нещо повече, че искам и на двете деца да го давам, пък не знам нищо. Видях само рекламната брошура на фирмата.

# 25
 • София
 • Мнения: 11 856
Цитат на: Мама Ваня
Да, за имуностимулатора те питам. Кажи нещо повече, че искам и на двете деца да го давам, пък не знам нищо. Видях само рекламната брошура на фирмата.


Ох, ами на нас профилактично ни го изписаха 20 дни по 5 мл на ден. Вътре има мерителна чашка. После 20 дни почиваме и пак давам 20 дни. Той сиропа за толкова стига. Ако остане се додава след втората почивка... Иначе нищо друго не мога да ти кажа, освен написаното в листовката. Все пак посъветва ли се с лекар, защото това са продукти, с които трябва да се внимава ако човек е алергичен, а и вътре има пчелно млечице. Ако детето не е яло мед трябва да се внимава, ако пък е алергично изобщо не го давай!
Александра сега на 30 март живот и здраве става на 2 г. Сиропа го пие от началото на януари. Не знам дали може да се дава на 1 г. дете, а и в листовката нищо не пише.
Като започнеш да го даваш прочети как се приема, непосредствено преди или по време на ядене, као не може да се смесва с млечно-кисели продукти и месни бульони. Аз към 5-те мл. в чапката добавям малко фреш от портокал. Алекс го пие, но лично според мен е гадно на вкус. Държи се задължително в хладилник след отваряне.

А ти откъде го намери? Я ми кажи, защото много майки ме питат, а нашата педиатърка твърди, че не се дава без рецепта в определените аптеки, а малко лекари имат рецепти, явно не са още толкова разпространени продуктите.

# 26
Сега ще питам мойта приятелка аптекарката да ми каже координатите на фирмата, която продава тези продути. Ул. Мъглен 5, тел. 9540467

# 27
 • София
 • Мнения: 11 856
Цитат на: Мама Ваня
Сега ще питам мойта приятелка аптекарката да ми каже координатите на фирмата, която продава тези продути. Ул. Мъглен 5, тел. 9540467


Да, знам адреса и телефона.. мисълта ми беше може ли директно да си купиш от фирмата сиропа или от аптеките посочени в сайта им или НЕПРЕМЕННО трябва рецепта от лекар?

# 28
 • Варна
 • Мнения: 791
Ох,момичета,сега се връщаме пак от доктор-Стефи продължава да има темперарура.не искахме отново да ходим на спешен кабинет,че пак ще се падне друга докторка,отидохме на частен кабинет при д-р Соколова-много известен педиатър във Варна(на когото да се доверя),поне исках да я види доктор,докато се върне понеделник нашата.Сега докторката установи,че има хрипове в ляво и се опитва да се развива пневмония(а снощи на спешния казаха,че не се чуват никакви хрипове),тоест не сме овладяли положението и Клацида не ни е повлиял изобщо.Каза,че Клацида е хубав антибиотик,съвсем нов,но не е широкоспектърен и затова се е оказало,че не е за нашия случей...Тъй като сме пили досега антибиотици от почти всички групи и детето не се оправя,оставало само Тубоцин или да влезем в болница да ни вливат венозно антибиотик..Избрахме последния вариант преди болницата-да пием Тубоцин.Докторката го похвали,но този антибиотик е български и аптекарките не го препоръчват,понеже струва само 2,57 лв Shocked Трудно се намира,все ни уверяват,че едва ли не бил спрян от производство.Но тази педиатърка ии нашата лична го хвалят и казват,че е по-добрия вариант,отколкото инжекции мускулни с Гентамицин(което е крайния вариант),но с Гентамицина имало опасност от оглушаване(1:1000,но все пак е риск)...Оххх,много ми е притеснено,...температурата ни е 2-ри ден 39 градуса-сваля се,но след ефекта от антипиретика,пак се качва...Сега почваме с  Тубоцина и се надявам да има ефект и до понеделник да овладеем положението,когато да се върне нашата педиатърка и да отидем на изследвания кръвна картина и т.н.Молете се за нас!Благодаря ви много момичета,голяма утеха сте ми..споделете ако сте преживели тези мъки и имате опит с тези неща!

# 29
 • София
 • Мнения: 11 856
Мила Wilma стискам палци да се оправите! Слушай какво казват лекарите и го прави. Още повече щом тази известна педиатърка и вашата лекарка са на едно мнение! Стискам палци!!! Пиши как сте!!!

# 30
 • София
 • Мнения: 11 856
Мога да те посъветвам още нещо... пусни тема в клуб Медицина на дир.бг. Там пишат лекари и могат да ти отговорят адекватно ли е лечението.

# 31
 • гр.Варна
 • Мнения: 704
Цитат на: wilma
...Сега почваме с  Тубоцина и се надявам да има ефект и до понеделник да овладеем положението,когато да се върне нашата педиатърка и да отидем на изследвания кръвна картина и т.н....


До понеделник ще се разбере дали ви действа тубоцина. Трябва да спадне температурата още на 2-ия ден.
Аз също водя малкия при д-р Соколова и съм доволна.
Стискам палци да са разминете с болницата!

# 32
 • Мнения: 456
Цитат на: wilma
докторката установи,че има хрипове в ляво и се опитва да се развива пневмония(а снощи на спешния казаха,че не се чуват никакви хрипове),

Все ми се струва,че тази педиатърка е по-права.Не е нормално с тази температура да няма някаква инфекция.А те хриповете в един момент са по-слаби,в друг по-силни и аз хич им нямам вяра на половината в нашата поликлиника,кой знае кой се е паднал дежурен.Та мисълта ми е,че когато Карина ми беше болна аз си я преслушвах вкъщи /ветеринарен лекар съм/ и чувах хрипове.След първия антибиотик я заведох при педиатърката и тя каза,че няма нищо.Аз казах,че чувам,но тя не предприе нищо.Отидохме си и след ден-два се върнахме и вече нямаше как да не ги чуе,стържеше като трион!И повтори антибиотика.
Та Тубоцинът не знам харесват ли го или не,но е факт,че е сред най-мощните антибиотици,използва се за лечение дори на туберкулозната бактерия,която е сред най-устойчивите.Надявам се да помогне на детенцето!И пак ще си го кажа-ако действахме така,както ни чат в университета,т.е. ако още при първото ви отиване на лекар някой беше пуснал една пробичка до лабораторията,щеше да се знае с какво да се борят,а не натоварване на сляпо на черното дробче с антибиотици.Но,както и да е,важното е малката принцеса скоро да се оправи и да не се налага да влиза в болница да я дупчат.Дано!Всички сме с вас!

# 33
 • Варна
 • Мнения: 791
Така е ,Изида, и мен много ме е яд,че детето го тъпкахме излишно  неподходящите антибиотици,но не съм чувала тука да правят такива проби ,антибиотикограма и т.н.Ще питам нашата педиатърка и ще и споделя всичко,само да  се върне в града!
Благодаря ви много ,момичета,голяма утеха сте ми!
Vache,пуснах темичка и в Дир-а,ей така да чуя мнения,да се утешим.Иначе следваме инструкциите на докторките.
Снощи не сме спали-малката пак си поддържаше температура-на 2 часа редувахме Нурофен и Калпол,въздържах се от течния аналгин.Още сме притеснени,че не сваля Т-та ,но още сме на 2 приема на Тубоцина....Моля се да се повлияе,да не се усложни..Няма апетит все още,наблюдаваме изпражненията(няма сериозно разстройство засега)Ленива е,по някое време се разиграва с батко  и татко...сърцето ми се свива и не спирам да мисля,че има още какво да направя,а не го правя....

# 34
Моят малкият и днес не иска да яде нищо. Не знам вече дали е от Клацида или нещо друго го мъчи. При някой от вас ставало ли е същото?

# 35
 • Мнения: 456
Цитат на: Мама Ваня
Моят малкият и днес не иска да яде нищо. Не знам вече дали е от Клацида или нещо друго го мъчи. При някой от вас ставало ли е същото?

Да,и на нас ни се случи когато беше болна.Не се притеснявайте,не ги насилвайте.Давайте много течности.С всяко детенце на антибиотик+други лекарства е така.Губи апетит,губи тонус и е омърлушено.От една страна се дължи на борбата с микроорганизмите,те отделят и токсини,от друга цялата химия притъпява вкусовите им усещания,а и трябва да обработват отпадните продукти от тези вещества.Не е необходимо организмът да се натоварва и с още един процес,изискващ много енергия-храносмилането.Децата и животните прекрасно усещат кога да ядат и кога не.Давайте течности за елиминиране на отпадните продукти.Давайте подсладена водичка,за да снабдите с глюкоза,ако нямат разстройство обаче!Давайте кисело мляко,чудесно е.Всичко ще бъде наред след няколко дни,ще видите!Бъдете силни!

# 36
 • София
 • Мнения: 11 856
wilma
 как сте сега? Спадна ли Т? или поне да поразреди повишаването...

# 37
 • Варна
 • Мнения: 791
Ох,надеждите ни се увеличават-вчера не съм и давала антипирептик,само вечерта имаше към 38 градуса Т и дадохме Нурофен.Нощес спахме добре,не вдигна Т Grinning ,само мънкаше от време на време нещо неспокойна.А днес засега не е вдигала Т(4 приема на последния антибиотик Тубоцин)Много ми е жална на външен вид ,милата-една бледичка,изтормозена...апетита още липсва и направо се чудим какво да и предлагаме да хапва-от време на време ръба солетки,пие чайче шипки,малко кисело мляко.Ака редичко,но поне не е толкова често...Дебнем състоянието и и се надяваме силно този антибиотик да свърши работа! Praynig Още днес ще търсим нашето педи,дано се е върнала,да дойде вкъщи пак да я прегледа,да и разкажем какво се случи тия дни...
Благодаря ви много момичета за загрижеността!Ще ви държа в течение!

# 38
Да ви кажа, и ние днес нямаме Т, малко като че ли е по-добре. Има обаче още  да пие от Клацида. но започвам вече да се притеснявам. Въобще не иска нищо да хапне, а знаете ли колко беше ящен. От сутринта нищо не е хапнал, освен малко кисело мляко. А и той ака малко редичко, но не обръщам много внимание, защото поне не е чместо. Сега му дадох малко сокче от моркови. Кажете, докога няма да яде. Вече много дни станаха.

# 39
 • София
 • Мнения: 11 856
Цитат на: wilma
Ох,надеждите ни се увеличават-вчера не съм и давала антипирептик,само вечерта имаше към 38 градуса Т и дадохме Нурофен.Нощес спахме добре,не вдигна Т Grinning ,само мънкаше от време на време нещо неспокойна.А днес засега не е вдигала Т(4 приема на последния антибиотик Тубоцин)Много ми е жална на външен вид ,милата-една бледичка,изтормозена...апетита още липсва и направо се чудим какво да и предлагаме да хапва-от време на време ръба солетки,пие чайче шипки,малко кисело мляко.Ака редичко,но поне не е толкова често...Дебнем състоянието и и се надяваме силно този антибиотик да свърши работа! Praynig Още днес ще търсим нашето педи,дано се е върнала,да дойде вкъщи пак да я прегледа,да и разкажем какво се случи тия дни...
Благодаря ви много момичета за загрижеността!Ще ви държа в течение!


Еййй, стискам палци! Всичко ще е наред!!! Давай МНОГО течности, много!!!! И пиши от време на време как сте!  Grinning

# 40
 • София
 • Мнения: 11 856
Цитат на: Мама Ваня
Да ви кажа, и ние днес нямаме Т, малко като че ли е по-добре. Има обаче още  да пие от Клацида. но започвам вече да се притеснявам. Въобще не иска нищо да хапне, а знаете ли колко беше ящен. От сутринта нищо не е хапнал, освен малко кисело мляко. А и той ака малко редичко, но не обръщам много внимание, защото поне не е чместо. Сега му дадох малко сокче от моркови. Кажете, докога няма да яде. Вече много дни станаха.Не се притеснявай! Нали ти казах, че Клацида дразни стомаха! Моята щерка изкара 1 месец почти само на кисело мляко и се оправи! След като спрете антибиотика постепенно ще се възстанови храненето. И аз така се притеснявах, но нещата се оправиха

# 41
 • гр.Варна
 • Мнения: 704
wilma, и тук вземат секрет и правят антибиограма,но незнам защо трябва ти да го изискваш. Те все действат на сляпо докато не стане съвсем зле положението.  Даже за по бързо може ти да го занесеш до ХЕЙ-то.
Как сте днес?

# 42
 • Мнения: 811
Цитат на: Мама Ваня
Да ви кажа, и ние днес нямаме Т, малко като че ли е по-добре. Има обаче още  да пие от Клацида. но започвам вече да се притеснявам. Въобще не иска нищо да хапне, а знаете ли колко беше ящен. От сутринта нищо не е хапнал, освен малко кисело мляко. А и той ака малко редичко, но не обръщам много внимание, защото поне не е чместо. Сега му дадох малко сокче от моркови. Кажете, докога няма да яде. Вече много дни станаха.

Спокойно. Детето си знае най-добре. Малчо имаше разстройство и за 4 дни изяде 2 бисквитки и веднъж пи мляко.
По-важното е да пие течности - сокове, чайчета, глюкоза, бульони.
Течностите са важни при повечето заболявания - при вирусни, при температура, при разстройство, при разводняване на секрета и в носа и в дробчетата.
Оправяйте се бързо!

# 43
 • Варна
 • Мнения: 791
Момичета,днес сме още по-добре! #Milti  Grinning Втори ден сме без температура.Днес дойде нашата педиатърка вкъщи,прегледа Стефи и каза,че отпред няма нищо,а отзад се чуват хрипчета в ляво,но все пак овладяли сме пневмонията!Стефи видимо е по-добре,днес за моя радост и очудване си закуси нормално попарка от чай шипки+сухарче+сиренце Grinning  А на обед си хапна спанака от детската кухня+3 мандарини.Апетитчето май се възвръща...Играят си с бате,тичат,викат,беснеят и се смеят-надявам се това са добри признаци на оправяне!?Аз още съм си на тръни де,докато не се изчисти напълно ,не мога да се успокоя,но все пак!Сега ми почват притесненията колко "отрови" е погълнала ,миличката за скромните си 2 годинки и дали не е лошо за организъма и?
Vache,питах педито ни за ACLiquid for kids ,но не е чувала и няма такива рецепти-заинтересува се и аз ще търся начин да и разпечатам инфо за продукта,понеже от другите имуностимуланти тя каза,че сега едва ли не няма смисъл да пием,защото идва лято докато се натрупа......пият се обикновено на есен...незнам. Rolling Eyes Искам да намеря AcLiquid,но незнам как да го търся ако не е чрез GP-то?В сайта не намирам адреси на аптеки,както ти казваш?Къде ли гледам?
Миленче, я кажи каква е процедурата при изписване на антибиотик тука?ЗАщото аз за 1-ви път чувам за антибиограма и не знам дали се налага всеки път,преди изписването на антибиотик,или само ако трябва да се изследва алергия към някой такъв евентуално....въобще незнам за какво става въпрос?Искам да си знам правата,и без това малката се изприщва от пеницилиновите май???Но трябва да се изследва... bye Благодаря ви,момичета,много сте мили!

# 44
 • Варна
 • Мнения: 791
Цитат на: Мама Ваня
Да ви кажа, и ние днес нямаме Т, малко като че ли е по-добре. Има обаче още  да пие от Клацида. но започвам вече да се притеснявам. Въобще не иска нищо да хапне, а знаете ли колко беше ящен. От сутринта нищо не е хапнал, освен малко кисело мляко. А и той ака малко редичко, но не обръщам много внимание, защото поне не е чместо. Сега му дадох малко сокче от моркови. Кажете, докога няма да яде. Вече много дни станаха.

 Няма страшно,мамо Ваня,ще се оправите-виж ние колко по-зле бяхме.Клацида е много хубав антибиотик-докторките,с които се консултирахме, всички го хвалят-просто за нас не беше подходящия в случея! За храната ,виж всички много хубаво са ти написали-детенцето най-добре си знае,организма му си показва,не се безпокой!Няколко дена на солети,бисквити и т.н. нищо няма да навреди!Пийвайте течности и много скоро ще сте здравички!И аз все ходех с мерки и теглилки със сина ми,но няма смисъл,детето само ще си прояде,а ти няма за какво да се тормозиш! Grinning

# 45
 • гр.Варна
 • Мнения: 704
Секрета се взема от гърлото и /или/ от носа за да се види има ли бактерии. Ако има наличие на бактерии се прави антибиограма и по нея определят кой антибиотик действа най-добре. Така се избягва напразното пиене на лекарства,които не помагат. Ако се съмняваш за алергия е по добре да избягваш тази група антибиотици. А като се оправите е добре да я тестваш за алергия,тъй като е опасно.
Лошото е ,че докато излезе резултата от антибиограмата минава време, а обикновено трябва да се действа. Секрета  го взема личния лекар и  се поема от касата. За антибиограмата мисля,че се заплаща някаква сума ,но не голяма.
Незнам защо лекарите не го използват много това изследване,препочитат направо да изпишат антибиотика. А после сменят със следващия ... и така докато децата изпият  една кофа с ненужни лекарства #Crazy
При вас щеше да се види ,че Клацида в случая няма да помогне.
Ако  ви се наложи друг път,  настоявай пред GP-то да ви пусне микробиологично изследване на секрет от гърлото и носа. Особено ако се разболява често.

# 46
 • Мнения: 466
Клацид и ние пием в момента, болен е от мононуклеоза, има ефект според мен, но дозата ни е удърна - 7.5 мл. на 12 часа.
Между другото, ако личния лекар ти даде рецепта с намаление, ще го закупиш за 18.65 лв.Ние първото шише се прекарахме и дадохме 26 лв, после открих аптека, където беше 23, а за второто шише си поисках такава рецепта и го взех за18.65.

ИСКАЙТЕ СИ ТЕЗИ РЕЦЕПТИ,ТЕ НИ СЕ ПОЛАГАТ. #Shocked

# 47
 • Варна
 • Мнения: 791
Нашата докторка обикновено ми дава рецепта за намаление,когато има възможност за такова,но в случея беше извън града и предписа  Клацида по телефона,като  алтернатива на един друг,който не намерихме по аптеките тогава.Клацида го взехме за 23 лв,но...както и да е,наистина когато може,трябва да си търсим правата в крайна сметка!
А що е то мононуклеоза?Бързо оздравявайте! Grinning

# 48
 • Мнения: 2 452
Цитат на: stella77
Клацид и ние пием в момента, болен е от мононуклеоза, има ефект според мен, но дозата ни е удърна - 7.5 мл. на 12 часа.
Между другото, ако личния лекар ти даде рецепта с намаление, ще го закупиш за 18.65 лв.Ние първото шише се прекарахме и дадохме 26 лв, после открих аптека, където беше 23, а за второто шише си поисках такава рецепта и го взех за18.65.

ИСКАЙТЕ СИ ТЕЗИ РЕЦЕПТИ,ТЕ НИ СЕ ПОЛАГАТ. #Shocked


Мононуклеозата е вирусно заболяване и не се лекува с антибиотик. Вероятно имате и насложена инфекция.

# 49
 • София
 • Мнения: 11 856
Цитат на: wilma
Сега ми почват притесненията колко "отрови" е погълнала ,миличката за скромните си 2 годинки и дали не е лошо за организъма и?
Vache,питах педито ни за ACLiquid for kids ,но не е чувала и няма такива рецепти-заинтересува се и аз ще търся начин да и разпечатам инфо за продукта,понеже от другите имуностимуланти тя каза,че сега едва ли не няма смисъл да пием,защото идва лято докато се натрупа......пият се обикновено на есен...незнам. Rolling Eyes Искам да намеря AcLiquid,но незнам как да го търся ако не е чрез GP-то?В сайта не намирам адреси на аптеки,както ти казваш?Къде ли гледам?
Миленче, я кажи каква е процедурата при изписване на антибиотик тука?ЗАщото аз за 1-ви път чувам за антибиограма и не знам дали се налага всеки път,преди изписването на антибиотик,или само ако трябва да се изследва алергия към някой такъв евентуално....въобще незнам за какво става въпрос?Искам да си знам правата,и без това малката се изприщва от пеницилиновите май???Но трябва да се изследва... bye Благодаря ви,момичета,много сте мили!


Не се притеснявай... понякога се налага да пият и антибиотици.. Аз като се сетя колко е изпила, и то като имаш предвид, че нашата лекарка дава само при бактериални инфекции. Никога не бърза с антибиотика. Все пак по-добре антибиотик, отколкото страхотни усложнения!

За сиропа... Мишева (нашата педиатърка) каза, че малко лекари имат рецепти. Това е сравнително нов продукт и явно малко лекари го знаят. Може да кажеш на вашата лекарка адреса на фирмата от сайта и да се поинтересува. Тя също ще има полза от това, защото лекарите стават дистрибутори и получават процент. Всичко това е официално обявено в сайта, което пък на мен ми хареса! Аз съм много голям скептик към тоя род неща. Привърженик съм на традиционната медицина и много трудно се убедих да дам този сироп. Четох, четох и реших да го дам. Доверих се и на нашата лекарка, която също е традиционалист. Вярно е, че тя също има изгода да ни го предпише, но въпреки това го направи едва когато след няколкомесечно убеждаване да спра детето от ясла удари на камък... накрая каза - ето давам ти тоя сироп да видим кое ще надделее - ината ти да ходи на ясла детето или болестите!  Confused  Shocked  Mr. Green Дори и сега настоява като изпие сиропа да оставя детето да си изгражда само имунитета.
Друго, което можеш да направиш - в сайта има адресите на аптеките, които разпространяват продуктите. Може да идеш в някоя от тях и да питаш как може да го купиш. Въпреки това е добре дозата да се предпише от лекар. Аптеките ги търси ето тук на края на страницата
http://www.admedicine.co.uk/partners.asp


За секрета - взима се секрет от гърлото и/или носа после се прави посявка. Ако се изолират някакви бактерии се тества как реагират към определени антибиотици... прави се антибиограма и така лекарите изписват съответния антибиотик... Ние така направихме след едномесечно боледуване и смяна на антибиотици. Тогава изолираха бетахемолитичен стрептокок. по антибиограмата изписаха антибиотика и се излекува детето!

# 50
Момичета, искам и аз да се похваля. Малкия вече е доста по-добре, да не кажа съвсем. О няколко дни няма Т, днес вече похапва повечо, играе си, изобщо съвсем друг е. Надявам се това да е било и повече засега да не се повтаря.

# 51
 • Варна
 • Мнения: 791
Много се радвам за вас,мамо Ваня! Grinning Ние също сме значително по-добре-имаме и ние вече имаме апетит,хапва си нормално детската кухня,сама си иска доста неща,явно сега си наваксва Wink .Сега остава да се убедим  ,че окончателно се е изчистила,че тогава да се успокоим вече Grinning В петък или събота сме на контролен преглед,дотогава трябва да свършим антибиотика и да видим дали ще се наложи да пием още(дано не)!
Vache,и аз съм в същото положение с нашето педи-и тя все ме убеждава да спра малката от ясла Grinning а аз се заинатявам,въпреки,че напоследък все се чувствам виновна,заради болестите.Аз също съм малко скептична по отношение на имуностимулантите,но сега започвам да се замислям,че явно се налага.....незнам.Просто като те чета и ми звучиш съвсем познато Grinning Много ти мерси за инфото и споделения опит![/b]

# 52
 • Мнения: 1 412
Wilma, сега прочетох какво сте преживели и ти пожелавам бързо оздравяване на малката душичка и повече болести да нямате! Имуностимуланти има много и всеки може да избере и при тези агресивни вируси просто се налага да се взимат...само хубави емоции занапред! Heart Eyes

# 53
 • Мнения: 456
Много се радвам,милички,че дечисата вече са по-добре!Знаех си,че ще се справите.Сега ще видите как ще почнат да си наваксват всичко изгубено,и храна,и игри.Поздрави! Grinning

# 54
 • София
 • Мнения: 11 856
Цитат на: wilma
Много се радвам за вас,мамо Ваня! Grinning Ние също сме значително по-добре-имаме и ние вече имаме апетит,хапва си нормално детската кухня,сама си иска доста неща,явно сега си наваксва Wink .Сега остава да се убедим  ,че окончателно се е изчистила,че тогава да се успокоим вече Grinning В петък или събота сме на контролен преглед,дотогава трябва да свършим антибиотика и да видим дали ще се наложи да пием още(дано не)!
Vache,и аз съм в същото положение с нашето педи-и тя все ме убеждава да спра малката от ясла Grinning а аз се заинатявам,въпреки,че напоследък все се чувствам виновна,заради болестите.Аз също съм малко скептична по отношение на имуностимулантите,но сега започвам да се замислям,че явно се налага.....незнам.Просто като те чета и ми звучиш съвсем познато Grinning Много ти мерси за инфото и споделения опит!


Ако можеш задръж детето вкъщи една седмица след като вече е здрава...да се закрепи напълно. Казвам ако можеш, защото не знам дали имаш възможност да ползваш болнични.. да не те гонкат в работата..

Иначе на имуностимулантите аз съм привърженик, давах от септември рибомунил, ама пусто чак сега ни го даде докторката тоя сироп...
Не се чувствай виновна за яслата!!! Дали ще е на ясла, градина или училище докато не си изгради имунитет ще си боледува... Аз я дадох на ясла на 1 г. и 2 м. и затова все ми писка докторката... ама какво да се прави, не може гладни да стоим, трябва да се оправяме по някакъв начин... такива са времената...

За сиропа да ти кажа сега... днес се обаждахме в няколко от аптеките в сайта. Не искат рецепта, но тези, в които се обадихме на Ремедиум и Гален (май-така се казва) сиропа е 38 лв... Аз го взех за 34 лв. от аптеката в Люлин (тя е само една в района). Днес не можехме да се свържем с нея и да видим каква цена ще кажат там, защото може да са поскъпнали от началото на януари... утре пак ще звъним с колежката и ще кажа какво сме разбрали!

# 55
 • Варна
 • Мнения: 791
Благодаря много ,vache,за инфото-аз определено ще спра малката за известно време от ясла,че да се позакрепи малко.Ох,не искам да ви се оплаквам повече,но от вчера ме тръшна пък мене някакъв гаден грип #Puppy dog Ще ми се скъсат гърдите от болка и кашлица....най-ми е притеснено за децата...особено Стефи както сега едвам треперим да я закрепим,сега ако и лепна и вирус...ох,не ми се мисли...А баткото си ходи на градина,и за него ми се свива сърцето,детето издържа на бронхита на Стефи,ама сега и на грипа от мене дали ще може да устои миличкия....Днес към обед ще отидем на контролен преглед за Стефи,че свършва антибиотика,да видим...
Vache,за този продукт виждам,че нещата не са толкова лесни(набавянето).Освен това аз съм от Варна,а в адресите видях само софийски аптеки.Май не е стигнал още до тука-аз за всеки случей ще питам и тука в най-заредената верига аптеки,но ме съмнява да го има.Но определено трябва да започна да давам нещо,още повече сега и аз като съм източник на зараза...

# 56
Wilma, ще те посъветвам да си купиш една марля за уста от аптеката и така да стоиш вкъщи. Аз не го направих и си придавахме вируса като пинг-понг от един на друг. Затова стигнахме и до антибиотици.

# 57
 • Варна
 • Мнения: 791
Сега се връщаме от докторката-аз съм по-добре,изписа ми и на мен отхрачващи(Солбитол таблетки-имала съм тежко дишане #Puppy dog )+парацетамолни(ColdrexMaxGrip)...а за Стефи каза,че се е изчистила Grinning  дано е така!Умувахме с педиатърката за някакви подсилващи за малката и на тоя етап,за да можем веднага да пием нещо,изписа "Ехиначи" таблетки на Walmark(ще давам и на баткото,че...).Пили ли сте такива?Незнам,дано и закрепят малко организма!Слава Богу,с антибиотиците приключихме,сега витаминки и имуностимулиращи,но тъй като повечето са за наесен,препоръча тези таблетки+ билковия сироп Герисан.За него също чували ли сте? Rolling Eyes
Ще я спрем от яслата за 1-2 седмици,да се позакрепи!Това е ,момичета ,засега при нас положението!

# 58
 • София
 • Мнения: 11 856
wilma, можеш да звъннеш в офиса на фирмата в София. Мисля, че ще могат да ти доставят сиропа. Наскоро една майка от провинцията писа, че го е поръчала и чака да й го пратят. Може и с познати от София по автобуса да ти го пратят... но както ти си прецениш... може пък да започнеш да даваш това, за което сте говорили с докторката и чак наесен да вземеш сиропа. Пожелявам ти да се оправяте бързо, че идва топлото време и разходките навън! Grinning

# 59
 • София
 • Мнения: 11 856
Еййй, таман се похвалих и Александра вдигна 38,5 тази вечер... Shocked Дано да се оправи....

# 60
 • Варна
 • Мнения: 791
Еййй,Vache,милата душичка!Дано не е нещо сериозно!Днес как сте?

# 61
 • София
 • Мнения: 11 856
Абе цяла нощ имаше Т около 38-38,5. Само веднъж й дадох Калпол като качи около 38,7. Сега няма или поне не я усещам. Ако има е под 38. Гледах й сливиците са големи и има храма. Дано да минем без антибиотик!

# 62
 • Варна
 • Мнения: 791
Дано,дано,миличката!Ама голяма ти е сладурана,да ти е жива и здрава,кукличка! Grinning Да се свършват тези знайни и незнайни бацили,че този сезон ужас бяха !

# 63
 • София
 • Мнения: 11 856
Ангинка, ангинка... то аз още снощи й поставих диагнозата  Mr. Green . Изписа й Оспексин... като й видя сливиците, освен, че бяха затулили гърлото вече бяха огнено червени... и то е ясно.. Даде и калергин, за да отбъбват сливиците. Иначе Александра няма Т от сутринта (да чукам на дърво). Само през нощта вдигна до 38,7, но общо взето не съм я свалаля. Ще се оправим! Grinning

# 64
 • София
 • Мнения: 2 234
Цитат на: Vache
Ангинка, ангинка... то аз още снощи й поставих диагнозата  Mr. Green . Изписа й Оспексин... като й видя сливиците, освен, че бяха затулили гърлото вече бяха огнено червени... и то е ясно.. Даде и калергин, за да отбъбват сливиците. Иначе Александра няма Т от сутринта (да чукам на дърво). Само през нощта вдигна до 38,7, но общо взето не съм я свалаля. Ще се оправим! Grinning


Добре де, Ваче, казваш, че лекарката ви не предписва антибиотик без причина, но сигурно знаеш, че ангината освен от бактерии, може да се причини и от вируси. Така че правилната процедура и в случая е да се вземе посявка от сливиците и ако евентулано случаят е бактериален, да се даде подходящ антибиотик. Както знаеш, при вирусна ангина, от антибиотика няма смисъл.

# 65
 • София
 • Мнения: 11 856
Цитат на: Iva_D
Цитат на: Vache
Ангинка, ангинка... то аз още снощи й поставих диагнозата  Mr. Green . Изписа й Оспексин... като й видя сливиците, освен, че бяха затулили гърлото вече бяха огнено червени... и то е ясно.. Даде и калергин, за да отбъбват сливиците. Иначе Александра няма Т от сутринта (да чукам на дърво). Само през нощта вдигна до 38,7, но общо взето не съм я свалаля. Ще се оправим! Grinning


Добре де, Ваче, казваш, че лекарката ви не предписва антибиотик без причина, но сигурно знаеш, че ангината освен от бактерии, може да се причини и от вируси. Така че правилната процедура и в случая е да се вземе посявка от сливиците и ако евентулано случаят е бактериален, да се даде подходящ антибиотик. Както знаеш, при вирусна ангина, от антибиотика няма смисъл.


Да, Ива така е...обаче бактериалните инфекции не се диагностицират само с посявки. Съгласна съм, че така се доказват, но един добър лекар с опит може да познае примерно стреп ангина само по вида на сливиците и мириса на дъха...  Понеже детето ми боледува по един и същи начин знам какво щеше да стане... Освен това вярвам на лакрката си като специалист! Имало е случаи когато е оставяла нещата само на мазане на сливиците без антибиотик, имало е случаи когато е давала веднага антибиотик! Зависи...
Освен това не съм убедена, че вирусната ангина не се лекува с антобиотици! Виж тук
http://www.infotel.bg/rubrics/medicin/medicinastr2_20.htm
ето и тук
http://www.infotel.bg/rubrics/medicin/medicinastr2_20.htm

Виж колко вида ангини има... още на едно място писах... вярвам на лекарката си, досега не е бъркала, да чукам на дърво... доста в час съм с нещата и мога да преценя като прави тя нещо защо го прави, но не мога да съм й коректив, защото тя е лекар, а аз не съм... Mr. Green

# 66
 • Варна
 • Мнения: 791
Много се радвам,Vache,,поне не е толкова сериозно и видимо минава леко!Бързо оздравяване на сладката кукличка!

# 67
 • София
 • Мнения: 11 856
Цитат на: wilma
Много се радвам,Vache,,поне не е толкова сериозно и видимо минава леко!Бързо оздравяване на сладката кукличка!


Благодаря! И вие се оправяйте... Grinning

# 68
 • София
 • Мнения: 2 234
Цитат на: Vache
Цитат на: Iva_D
Цитат на: Vache
Ангинка, ангинка... то аз още снощи й поставих диагнозата  Mr. Green . Изписа й Оспексин... като й видя сливиците, освен, че бяха затулили гърлото вече бяха огнено червени... и то е ясно.. Даде и калергин, за да отбъбват сливиците. Иначе Александра няма Т от сутринта (да чукам на дърво). Само през нощта вдигна до 38,7, но общо взето не съм я свалаля. Ще се оправим! Grinning


Добре де, Ваче, казваш, че лекарката ви не предписва антибиотик без причина, но сигурно знаеш, че ангината освен от бактерии, може да се причини и от вируси. Така че правилната процедура и в случая е да се вземе посявка от сливиците и ако евентулано случаят е бактериален, да се даде подходящ антибиотик. Както знаеш, при вирусна ангина, от антибиотика няма смисъл.


Да, Ива така е...обаче бактериалните инфекции не се диагностицират само с посявки. Съгласна съм, че така се доказват, но един добър лекар с опит може да познае примерно стреп ангина само по вида на сливиците и мириса на дъха...  Понеже детето ми боледува по един и същи начин знам какво щеше да стане... Освен това вярвам на лакрката си като специалист! Имало е случаи когато е оставяла нещата само на мазане на сливиците без антибиотик, имало е случаи когато е давала веднага антибиотик! Зависи...
Освен това не съм убедена, че вирусната ангина не се лекува с антобиотици! Виж тук
http://www.infotel.bg/rubrics/medicin/medicinastr2_20.htm
ето и тук
http://www.infotel.bg/rubrics/medicin/medicinastr2_20.htm

Виж колко вида ангини има... още на едно място писах... вярвам на лекарката си, досега не е бъркала, да чукам на дърво... доста в час съм с нещата и мога да преценя като прави тя нещо защо го прави, но не мога да съм й коректив, защото тя е лекар, а аз не съм... Mr. Green


Чудесно е, че имате педиатър, на който разчиташ. Аз съм тежък случай - винаги се съмнявам и се питам "Ами, ако не е така?"(макар че и вкъщи си имам един дядо педиатър) А и си е абсолютна истина, че не всеки лекар си заслужава името. Но пък си права, че не можем да бъдем абс. коректив при положение, че не сме лекари. Хубаво е, че тя познава детето и съответно реакциите и симптомите. Може би в такъв случай, бих се доверила и аз, не знам, стрептококите са кофти работа.
А за линка, който даде, да, така е, тонзилитите наистина са различни, но наистина вирусните не се лекуват с антибиотици. Някъде в 15% от случаите, причината са стрептококи, а при другите 85% в повечето случаи различни вируси и някои бактерии. В линка видях, че лечението на мононуклеозата е с широкоспектърни антибиотици, та погледнах един линк на мед. сайт, който бях запазила от клуб "медицина". Там изрично пише, че лечението не е с антибиотици: http://www.emedicinehealth.com/articles/16277-6.asp
Ето тук е добре обяснено за различните причинители на ангините и лечението:http://kidshealth.org/parent/infections/bacterial_viral/tonsillitis_p2.html
Поздрави и бързо да оздравявате!

# 69
 • София
 • Мнения: 11 856
Цитат на: Iva_D
Чудесно е, че имате педиатър, на който разчиташ. Аз съм тежък случай - винаги се съмнявам и се питам "Ами, ако не е така?"(макар че и вкъщи си имам един дядо педиатър) А и си е абсолютна истина, че не всеки лекар си заслужава името. Но пък си права, че не можем да бъдем абс. коректив при положение, че не сме лекари. Хубаво е, че тя познава детето и съответно реакциите и симптомите. Може би в такъв случай, бих се доверила и аз, не знам, стрептококите са кофти работа.
А за линка, който даде, да, така е, тонзилитите наистина са различни, но наистина вирусните не се лекуват с антибиотици. Някъде в 15% от случаите, причината са стрептококи, а при другите 85% в повечето случаи различни вируси и някои бактерии. В линка видях, че лечението на мононуклеозата е с широкоспектърни антибиотици, та погледнах един линк на мед. сайт, който бях запазила от клуб "медицина". Там изрично пише, че лечението не е с антибиотици: http://www.emedicinehealth.com/articles/16277-6.asp
Ето тук е добре обяснено за различните причинители на ангините и лечението:http://kidshealth.org/parent/infections/bacterial_viral/tonsillitis_p2.html
Поздрави и бързо да оздравявате!


Уф... и ние имахме бетахемолитичен стрептокок... ама тогава беше много по-различно... детето не се оправяше и накрая пуснахме секрет. Понеже подозирахме стрептокок или стафилокок докторката веднага ни изписа СЕС, който повлиява много добре и двете. После получихме резултата и антибиограмата и видяхме, че всичко е предписано както трябва. Наистина нашата докторка е лекар с усет към нещата. То това е изкуство, не е само суха теория. Нали знаеш, човек като си има дарба за дадена професия... то навсякъде е така...

Пожелавам ти да сте здрави и да не опирате често до лекари и лекарства!  Grinning

# 70
 • София
 • Мнения: 2 234
Цитат на: Vache
Наистина нашата докторка е лекар с усет към нещата. То това е изкуство, не е само суха теория. Нали знаеш, човек като си има дарба за дадена професия... то навсякъде е така...

Ех, това е голямата истина!
И нашият дядо все ми говори за този усет и колко е важен...

Благодаря ти за пожеланията и да ви се връща!

# 71
 • София
 • Мнения: 11 856
Цитат на: Iva_D
Цитат на: Vache
Наистина нашата докторка е лекар с усет към нещата. То това е изкуство, не е само суха теория. Нали знаеш, човек като си има дарба за дадена професия... то навсякъде е така...

Ех, това е голямата истина!
И нашият дядо все ми говори за този усет и колко е важен...

Благодаря ти за пожеланията и да ви се връща!


Слушай го дядото!  Mr. Green

# 72
 • с/у ОколоМръсТното
 • Мнения: 19 090
Цитат на: Vache
Цитат на: Iva_D
Цитат на: Vache
Наистина нашата докторка е лекар с усет към нещата. То това е изкуство, не е само суха теория. Нали знаеш, човек като си има дарба за дадена професия... то навсякъде е така...

Ех, това е голямата истина!
И нашият дядо все ми говори за този усет и колко е важен...

Благодаря ти за пожеланията и да ви се връща!


Слушай го дядото!  Mr. Green


Усета е и в майката!  Bulb

Вачето усещам вече го е "изработитила", за което ПОЗДРАВИ!  Grinning
Бързо излекуване на сладката принцеска. Толкова е сладка -пу,пу,пу!  Sunglasses

И аз можех сама накрая да определям антибиотика (не съм давала на своя глава, де) и каква точно ангина мъчи щерката...
Ееееех, деца...  Flutter  Heart Eyes

# 73
 • София
 • Мнения: 11 856
Цитат на: Шани
Усета е и в майката!  Bulb

Вачето усещам вече го е "изработитила", за което ПОЗДРАВИ!  Grinning
Бързо излекуване на сладката принцеска. Толкова е сладка -пу,пу,пу!  Sunglasses

И аз можех сама накрая да определям антибиотика (не съм давала на своя глава, де) и каква точно ангина мъчи щерката...
Ееееех, деца...  Flutter  Heart Eyes


Шани, много си права!! За да се изработи усета, обаче трябва да си хладнокръвна, да не се шашкаш много-много... Аз само веднъж съм изпадала в паника, когато търчахме до Пирогов и сега като се замисля, по-полезно щеше да бъде ако бях успокоила топката, ама не става винаги... Grinning

# 74
 • с/у ОколоМръсТното
 • Мнения: 19 090
Права си Ваче ПАК!  Grinning
То за да се изработи пустият му усет се искат и жертви. Бе свеки плаща своята дан - това е! За това гледам да не съм шаш и паника... Flutter

# 75
 • Варна
 • Мнения: 791
И аз напълно съзнавам,че не бива да се шашкам,но пусто,ама всеки път като се разболее някое от съкровищата ми и откачам...Опитвам се да не показвам притесненията си,да излъчвам радост,да ги разсейвам и успокоявам,но вътрешно се побърквам от мисли за възможни усложнения и т.н.Как да го намеря хладнокръвието в мен?
Vache, как е малката сладуранка?Оправя ли се?

# 76
 • София
 • Мнения: 11 856
Цитат на: wilma
И аз напълно съзнавам,че не бива да се шашкам,но пусто,ама всеки път като се разболее някое от съкровищата ми и откачам...Опитвам се да не показвам притесненията си,да излъчвам радост,да ги разсейвам и успокоявам,но вътрешно се побърквам от мисли за възможни усложнения и т.н.Как да го намеря хладнокръвието в мен?
Vache, как е малката сладуранка?Оправя ли се?


Съвет не мога да ти дам... то е и до характера на човек. Аз като че ли съм малко коравосърдечна  Confused и може би затова не се шашкам, или поне не така както другите го правят... абе дано не изпадам в ситуации да ми се налага да реагирам светкавично, щото и аз не се знам какво ще направя...

Александра си е добре, тя само първата нощ имаше Т. Ама аз го закъсах с бъбреците нещо.. та то не е една беля.. #Puppy dog За първи път ми е и дано да е за последен... утре съм на докторя и така...

# 77
 • Варна
 • Мнения: 791
Милата,Vache ,знам какво,мъжът ми и той имаше веднъж бъбречна криза(за първи път и оттогава не се е обаждала,ох дано)Казаха му да пие Но-шпа 2 табл. наведнъж и 2 л.минерална вода ако може на екс,за да "изгони" ако има някаква песъчинка.Слава Богу,оттогава не се е обаждало!Казват,че можело да се получи ако не пиеш достатъчно течности,незнам.Дано се оправиш бързо,бягай на доктор и дано не е сериозно!

# 78
 • София
 • Мнения: 11 856
Цитат на: wilma
Милата,Vache ,знам какво,мъжът ми и той имаше веднъж бъбречна криза(за първи път и оттогава не се е обаждала,ох дано)Казаха му да пие Но-шпа 2 табл. наведнъж и 2 л.минерална вода ако може на екс,за да "изгони" ако има някаква песъчинка.Слава Богу,оттогава не се е обаждало!Казват,че можело да се получи ако не пиеш достатъчно течности,незнам.Дано се оправиш бързо,бягай на доктор и дано не е сериозно!


АмИ, песъчинка.. цял каменен блок си изкарах... Mr. Green , при това без никаква болка, е само кръста малко ме боля ама си мислех, че е от влачене на детето... Сега 1 седмица по-късно вече си ме боли и усещам камъчето, явно по-голямо от предното (1-2мм) къде се движи та искам или не искам утре съм на нефролог. Абе ще видим.. аз не пия вода, сигурно не пия и по литър, което отчитам като огромна грешка. Явно ще трябва да променя начина на хранене и да пия повече вода. А иначе не се знае защо се образуват камъните. Много комплексни са причините

Общи условия

Активация на акаунт