СНБМ - инициативи - 10 част

• 11 403
  • 304
  •   1
Отговори
# 120
  • Варна, морето и сините вълни!
Гледям Янич е в списъка с помагащите. И моя милост би желал да е от полза....но с каво не знам Embarassed Embarassed

# 121
Галина Бежанска каза, че поканата трябва да е до Фандъкова, да е официална и да се изпрати до утре!!! Фандъкова лед това ще разпореди кой от експертите от отдела или самата тя да присъства. До кмета не е необходимо...

# 122
Ине, Марто има да прави някакъв сайт и май няма да се включи за плакатите. Евентуално ако има неща за доизкусуряване...

Момичета, ако имате идеи за плакат казвайте. Как си го представяте? Логото и надписа ясно, но те големи на някакъв фон или те просто загатнати  и да има мото някакво... Снимки, рисунки?
Аз лично нямам никаква идея как трябва да изглежда.

# 123
Ине, Марто има да прави някакъв сайт и май няма да се включи за плакатите. Евентуално ако има неща за доизкусуряване...

А кой ще ги печата?

# 124
Темата на кръглата маса!

Мили момичета! Моля да ме извините, че се намесвам във вашата организация на кръглата маса. Не го правя от лоши чувства, а от желание да ви помогна да постигнете целта. Занимавам се професионално с политически и корпоративен ПР от няколко години. Ваши са и решенията за организация на масата, но ако приемете един съвет, то поне нека темата да бъде интересно формулирана. Моето първо впечатление като я прочетох, беше, че ще заспя докато стигна до края, не защото не третира сериозен проблем (какъвто е вашият), а защото тя е един вид констатация, която правят и бабите на пазара на Красно село. Парите в портфейла за много неща не достигат. Не казва нищо ново, нали? Но при вас проблемът идва от закони и поднормативни документи, които поставят единия близнак в неравностойно положение спрямо другия. Т.е. така формулирана вашата тема на кръглата маса не съдържа проблем. При това положение, вярвайте ми, ако нямате лични много добри контакти с министри, депутати и журналисти, ефектът от мероприятието може да е сериозна сметка за разходи без никаква полза. Много по-интересно ще бъде да направите тема от типа: Държавата забрани близнаците, Близнаците извън закона и т.н. Кратка, ясно и интересно. При такъв вариант наистина бихте заинтригували част от горе изброените, от които зависи решението на проблема.  Стискам ви палци и успех! Simple Smile

# 125
Темата на кръглата маса!

Мили момичета! Моля да ме извините, че се намесвам във вашата организация на кръглата маса. Не го правя от лоши чувства, а от желание да ви помогна да постигнете целта. Занимавам се професионално с политически и корпоративен ПР от няколко години. Ваши са и решенията за организация на масата, но ако приемете един съвет, то поне нека темата да бъде интересно формулирана. Моето първо впечатление като я прочетох, беше, че ще заспя докато стигна до края, не защото не третира сериозен проблем (какъвто е вашият), а защото тя е един вид констатация, която правят и бабите на пазара на Красно село. Парите в портфейла за много неща не достигат. Не казва нищо ново, нали? Но при вас проблемът идва от закони и поднормативни документи, които поставят единия близнак в неравностойно положение спрямо другия. Т.е. така формулирана вашата тема на кръглата маса не съдържа проблем. При това положение, вярвайте ми, ако нямате лични много добри контакти с министри, депутати и журналисти, ефектът от мероприятието може да е сериозна сметка за разходи без никаква полза. Много по-интересно ще бъде да направите тема от типа: Държавата забрани близнаците, Близнаците извън закона и т.н. Кратка, ясно и интересно. При такъв вариант наистина бихте заинтригували част от горе изброените, от които зависи решението на проблема.  Стискам ви палци и успех! Simple Smile

ty, благодаря за съвета. Наистина е полезен. И точно навреме.

# 126
ty, благодаря за мнението!
Мисля, че си напълно прав(а)   bouquet
Журналистите търсят сензации, хората харесват скандалните новини ...

....проблемът идва от закони и поднормативни документи, които поставят единия близнак в неравностойно положение спрямо другия. ..

по-скоро 2-мата (или 3-мата) спрямо останалите деца

Последна редакция: пт, 08 юни 2007, 00:09 от Cruela D'Evil

# 127

Това е ясно. От поста ти останах с впечатление, че искаш предварително отразяване, затова питах.
Ако искаш ти се обади, ако искаш - дай на мен. Както прецениш.
Имам координати на журналисти със социална насоченост.
С телевизиите какво стана?
Ине, относно радиата и печатните издания искам от теб да ни кажеш как точно смяташ да ни  отразяват.
Във формуляра сме си поставили като критерии отразяване поне в Дарик, Хоризонт и Инфо радио. Дарик и Хоризонт , защото са национални и защото са ни отразявали вече няколко пъти, Инфо радио, защото имам контакт там и също ни отразиха и протестите и пресконференцията.
Относно вестниците смятам, че можем да говорим с "Политика", защото са ни отразявали и преди, казах вече мнението си за Дневник, искам да се насочим и към най-масово четените ежедневници - Сега, 24 часа, Труд, Монитор, Новинар.
Мисля, че трябва да се говори с конкретни журналисти и то преди да е изпратено прессъобщението, за да го имат като ангажимент, защото се оказва, че юни е меко казано претрупан от породен род на събития. Ето например деня на репродуктивното здраве ще е на 16-ти, кръглата маса на Ива Станкова в крайна сметка ще е на 18-ти, защото на 12-то още движението щяло да е проблемно заради Буш.
МИсля, също така, че е време да се говори със списанията на родителска тематика да ни отразят. Трябва да се говори с тях дали са съгласни и някой преди кръглата маса да се нахвърлял материал за тях, а веднага след кръглата маса, ако има нещо да се добави и  да се праща, за да не изпуснем срока, тъй като те излизат към края на месеца.

Освен това искам да те питам дали ще ти е възможно да координираш ангажиментите, които ние с Кали трябва да поемаме преди и след кръглата маса като интервюта или като говориш за журналистите ще даваш нашите телефони?

С телевизиите, за момента чакам отговор от Нова в началото на другата седмица, като най-добре ще бъде някой да им занесе клиповете на диск, така говорихме днес с ПР-ката, като това не ги ангажира да се съгласят непременно да ги излъчат.
Със сутрешния блок на Нова утре трябва да ми се обадят.
Днес никой не ми вдигаше в сутрешния блок на БТВ.
Кали е говорила за участие в сутрешния блок на К1.
Аз утре ще говоря за предаването на МИлен Цветков.
Предаването на Марта Вачкова е в почивка.

Последна редакция: пт, 08 юни 2007, 03:13 от Клеопатра

# 128
Моля, дайте ми абсолютно точна информация за:

- дата на кръглата маса - 19 юни 2007 г.

- начален час -  9.30

- място - хотел "Глория Палас", зала ...., ет. .....,

за да мога да подготвя прессъобщението.
Доли да допълни

# 129
Според мен прилично облечени, спретнати и свежи.  Аз нямам костюм, така че ще съм просто в приличен вид. Не смятам, че трябва да сме прекалено строги, това може да го оставим на институциите. Лично мнение.
Деси, моето мнение е, че на такава кръгла маса трябва да сме подобаващо облечени, нямам предвид строго официални.
Аз смятам да съм с черна ленена класическа риза и винена ленена дълга пола. Не мисля, че на тази жега ще облека сако. Така, че не епроблем , че нямаш костюм, можеш да сложиш риза и пола/панталон, като ризата да не е хавайска все пак  Mr. Green
Танче, не мисля, че ще можеш да се скриеш зад колоната  Laughing Майтапче  Mr. Green
Разбира облечи каквото ти е удобно  Wink

# 130
Темата на кръглата маса!

здравей, всички съвети са добре дошли  Peace
Моето мнение е че мотото е много добро за клипа, за поканата за институциите сме оставили само това, че инициативата е против неравностойното третиране на семействата с близнаци.
Все пак не мисля, че на покана до институции може да се слагат провокативни заглавия или както нашето мото да излиза , че плачем само за пари.
Предложението ти обаче е много добро във връзка с журналистите, защото те се заинтригуват от по-скандални заглавия.
Можем да помислим за нещо такова в прессъобщението, но според мен трябва внимателно да се обмисли, защото ние целим диалог с институциите, а не конфронтация.
По-скоро една от репликите в клипа "И близнаците живеят в града" може да се промени например на "И близнаците живеят в България" .
Момичета кажете си мнението  Praynig

# 131
Гледям Янич е в списъка с помагащите. И моя милост би желал да е от полза....но с каво не знам Embarassed Embarassed
Мимито, снощи четох темата за детските градини при вас. ПО-добре вземете се организирайте там с gally и с Янич, както и с другите момичета от темата и направете нещо по въпроса.
Ще помагаме  Peace
Може да не бъде от името на сдружението, просто помогнете на момичетата  Peace

# 132
Момичета, то всъщност поканите ще се разнасят на 12-ти, така че Доли може и в понеделник на 11-ти да ги отпечата.
за съжаление днес не можах да открия д-р Янков, казаха ми утре в 8.30 да му се обадя така че още нямаме отговор за здравния модул.
Имаме голям проблем, мислехме че млеката за алергични деца се поемат от НЗОК, а то се оказа, че те не си възстановили  #Cussing out И в такъв случай как да се борим да включат нови  ooooh!
моля ви, ако някоя от вас има време да проучи въпроса с тези млека.  Praynig

Относно поканата за стратегията, аз най-вероятно няма да мога да отида, няма кой да гледа Алекс.Искам да знам кой ще отиде и кой ще чете стратегията, за да се подготви становището,много е дълга. Аз освен всички останали задачи имам да си готвя все пак и презентация за кръглата маса.

Последна редакция: пт, 08 юни 2007, 01:53 от Клеопатра

# 133
Момичета имам следното питане:
в крайна сметка да пращаме ли на институциите към поканите и програмата и конкретните ни предложения, за да могат да се подготвят или не?

Ще пратя малко по-късно на пощата график със задачите и хората, които да ги вършат, моля погледнете го.
Ще пратя също и програмата, която аз съм нахвърляла. Краен срок до събота вечер за коментари,за да мога в неделя да я финализирам. Моля ви помислете как точно да протече отркиването, така че да включим Елена и Крум.
Ренци, можеш да нахвърляш един сценарий.  Mr. Green

Момичета, пратих на пощата нов списък с гостите, подредени са поред, както ще се разнасят. С коментар към институцията съм написала кой се заема.
Моля ви, кажете кой ще поеме оставащите институции от МЗ нататък

Ани, промених някои неща в етикетите, както говорихме. Моля те пак да ги погледнеш, защото мисля, че сега може би има някой в списъка за който няма етикет Rolling Eyes Гледаш в списъка и ако не е в оранжево или синьо, тоест няма да се праща поканата по факс или мейл му пишеш етикет, ок?

Задръстих ви с постинги ама това е положението  Mr. Green
Държа да ги прочетете всичките  Peace

Последна редакция: пт, 08 юни 2007, 03:08 от Клеопатра

# 134
.... искам от теб да ни кажеш ....

Медийното отразяване има 3 възможни опции:
- предварителен анонс
- отразяване от мястото на събитието
- лично интервю
и съответно вариантите на съчетаване м/у тях

Обективността изисква да отбележа (и да имате предвид), че събитието, което организираме не представлява особен медиен интерес, защото няма новина (по Бареков  Wink), не касае голяма обществена група, не сме гарантирали присъствието на политик, който си "води" медиите и т.н.

Освен това (независимо дори от наличието на лични контакти) няма гаранции за медийно отразяване.
Дори журналистите (визирам ТВ и преса) да дойдат на място с камери, фоторепортери и т.н., в зависимост от наситеността със събития на конкретния ден, материала може да отпадне. Това даже вече ни се е случвало.

Пиша всичко това, за да стане ясно, че договаряне на 100% няма.
Ти самата в момента го виждаш в контактите с ТВ.

Отново предлагам да изпратим прессъобщението в периода 12-14/06 до всички медии, като паралелно с това ще се свързвам лично с таргетираните медии и журналисти, за да коментираме и детайлизираме вариантите за отразяване. Без личен контакт, предварителния разговор "увисва" и рискува да "потъне". Към цитираните от теб медии бих добавила в-к Стандарт, в-к Телеграф, радио FM+. Не искам да ви обезсърчавам, но не възлагайте големи надежди за "Труд" и "24 часа".
Очаквам от теб да ми дадеш поне имената на журналистката от в-к "Дневник" и тези от Инфорадио, Дарик и Хоризонт.
С мацката от "Политика" имам контакт.

Относно телевизиите мисля, че е добре да се потърси контакт с ТВ Европа - имат качествени новини.
Също ВВТ (на които сме гостували неведнъж) и ТВ 7.

За списанията - вече действам. Важни са ни "9 месеца" и "Моето дете".
Юлските броеве са пред приключване, но те искат реално отразяване на събитието, вкл. цитати на изказвания.
Така че остават за брой Август.
Сега материали ще има на сайответе им.

Освен това искам да те питам дали ще ти е възможно да координираш ангажиментите, които ние с Кали трябва да поемаме преди и след кръглата маса като интервюта

Разбира се.

Последна редакция: пт, 08 юни 2007, 10:16 от Cruela D'Evil

Общи условия

Активация на акаунт