СНБМ - инициативи - 10 част

• 11 405
  • 304
  •   1
Отговори
# 195
Хриси, кутията ти е пълна.

Не ми допада това за автобиографиите, честно, и не се обиждай.
Всеки е доказал на практика чрез работата си какво знае и какво умее.

# 196
Хриси, кутията ти е пълна.

Не ми допада това за автобиографиите, честно, и не се обиждай.
Всеки е доказал на практика чрез работата си какво знае и какво умее.

Гери, не се обиждам, нали ви питам какво мислите  Peace
имам предвид най-вече новите момичета, останалите е ясно.

# 197
Платено ли е вече за клипа? В момента телефона ми е изключен, но в понеделник ще звънна на Лйбо да му кажа две сладки приказки за тези 200 лв. дето ги иска отгоре. Той много добре знаеше, че се снима клип за организация и че ще са нужни отчетни документи после. Уговорката при това положение беше 1000 лв. и изобщо няма право да я увеличава на 1200. Ако не са му платени още не ги плащайте. Изчакайте поне клиповете да излязат като готов продукт от студиото и тогава ще говорим за плащане. Все още не е сложена музика и не е направен мишунг. Много се извинявам за поведението на Лйбо тъй като е мой бивш колега все пак. Ще говоря с него да видим може ли да се разберем.

Имам и друго да кажа-момичета, спрете да се дърляте моля ви! Направо изглежда ужасно отстрани.
Хриси, ти си председател и досега винаги си се справяла добре. В момента обаче чувствам, че търпението ти изневерява, а не бива. Не познавам лично Доли и нямам нищо против нея, но искам да кажа, че Ина и Гери са изключително ценни хора и като приятели и като членове на сдружението и мисля, че трябва да се намери някаква златна среда, за да не се откажат те, а да останат да работят с нас. Четох в чата, че и Наси мисли да се отказва. Болно ми е. Познавам тези момичета и знам, че сдлужението ще загуби част от облика си ако те се откажат. Призовавам ви всички да бъдем по-търпеливи и да си дадем време. Нека мине зора покрай кръглата маса и после да се съберем и да говорим трезво по тези проблеми. И дано успеем да не допуснем разцепване.
Прегръдки за всички от мен!

# 198
Мацки, моля всички да погледнат финалните варианти на поканата, прессъобщенията и програмата за кръглата маса, които са в пощата. Би било добре да пуснете по едно ок или...каквато там е ситуацията, без значение дали ще идвате или не на събитието.

Вижда му се края, пък и последните дни май сме се разработили нещо   smile3508

# 199
Забравих да кажа, че Крум Савов каза да му се обадим като е напълно готов клипа. Той щял да съдейства да се излъчва по Нова. Не знам дали в рекламно време или из някакви предавания, но все пак е нещо де.
Знам, че забравям и още нещо, но ще пиша като се сетя.
Сценарий за откриването на кръглата маса аз едва ли ще мога да напиша, защото честно казано изобщо нямах време да се запозная със нещата, които ще се говорят и обсъждат конкректно. Също така идея нямам и какво е разположението на залата където ще се провежда масата, а това е важно. В случая мисля, че Кали/ако има време разбира се/ ще се справи идеално.

# 200
Крум конкретно говореше за " Часът на Милен Цветков" , своето собствено предаване и :
"- още ще видя къде. Ще говоря с колегите"...малко съм боса в пунктуацията, за което се извинявам  Embarassed

# 201
Мисля, че новите слогъни, които коментирате са повече в стил в. 24 часа, на когото никога не съм била привърженик. 
Много ми е агресивно, а мисля, че целта ни поне за сега е диалог.

Това биха били добри слогъни за по-нататъшна борба, ако не постигнем нищо с по-дипломатични стъпки.

Това е от мен

И аз съм на същото мнение. Също и за това дае инициатива срещу неравностойното третиране - трябва да има позитивно формулиране - казаха ни го и от ФРГИ май на оучението - по-добре да е За равнопоставено третиране или ещо такова - тоест не се борим срещу нещо , а за нещо.  Peace

Да добавя и аз нещо, на клипа накрая сме написали Кампания в подкрепа правата на близнаците. Деси е права, че трябва да звучи позитивно, точно на обечунието се коментираше това. Сега като мисля и на мен ми се струва твърде агресивно да сложим заглавие "Близнаците извън закона" или нещо от сорта. За модиите - да, но за поканите - не. Това ми е последното мнение.

Сценарий за откриването на кръглата маса аз едва ли ще мога да напиша, защото честно казано изобщо нямах време да се запозная със нещата, които ще се говорят и обсъждат конкректно. Също така идея нямам и какво е разположението на залата където ще се провежда масата, а това е важно. В случая мисля, че Кали/ако има време разбира се/ ще се справи идеално.

Няма да имам време за това, твърде много са ми ангажиментите, нека Гери помогне ако може. Аз имам да пише слово за два модула.

Да ви разкажа накратко вчера какви разправии имах с оператора. Оказа се, че той като ми казал цена за всичко 1000 лв, това не включвало ДДС. Вчера с Доли сме изгубили 2 часа в разправии с него и направо се разтреперах от бяс. Ренци, ти като ми звънна ми каза че всичко общо ще ни излезе 1000 лв.  Предполагам и на теб нищо не е споменал за ДДС-то. В крайна сметка намерихме компромисно решение и всичко общо с композитора и заснемането и монтажа ще излезе 1265 лв. Последно му казах да не се прави на луд и да си ни даде той бетакамските касети, защото си е негово задължение и той каза добре, ще ви дам 3, а после се опита да се измъкне и ми предложи 2, но аз го отрязах и ще вземем от него касетите. Притеснява ме, че сигурно касетите които ще ни даде няма да са нови и оттам може качеството да не е толкова добро. Дисковете обаче ще трябва ние да си купил, защото нямало откъде да вземе 25 диска, щяла скъо да му излезе и не знам си още какво, така че копията ние ще си ги правим. Направо съм избесняла #Cussing out Другия път, ако има такъв, приятели, не приятели на някоя от нас - ще правим договор предварително. Освен това студиото се намира на майната си и губя всеки път по 2 часа в път и вчера имахме уговорка да се видим с композитора в 3.30 и отидох специално за това до там и той ми звъни в 3 без 15, аз тъкмо бях стигналба по-рано, и ми казва, че бил забравил за уговорката и щял да закъснее най-малко с 2 часа, което просто ме извади от равновесие, при положение ,че си бях оставила децата вкъщи да ме чакат, за да ги водя на доктор, а докторите на работят до 2 през нощта #Cussing out Накрая свършихме работа, музиката не е най-доброто възможно, но това е положението. Ще ме прощавате ако не ви харесва, но след вчерашния ден просто не можех да разсъждавам тезво вече като дойде най-накрая въпросния композитор и щях да се хвърлям на бой вече #2gunfire

Дисковете , които ще купим сигурно ще са към 30 лв, мисля да взема 25 диска - за Елена, Крум, ФРГИ, дза нас 2 копия и за журналистите 20, като ще съобщим в началото, че който иска клипа да се обади на определен отговорник, за да му го даде, тъй като за радиата и за вестниците няма да им трябват.

И аз моля някой да се заеме с въпроса за млеката от  здравната каса, става въпрос за тези за алергични деца и за деца с феникетонурия. Също и за гастоезофагеален рефлукс.  моля ви, момичета Praynig

И последна молба, нека се стегнем, остана 1 седмица до кръглата маса, хайде да оставим разправиите за след кръглата маса и сега да се съсредоточим и да си свършим добре работата. Нали затова сме се събрали. Нека де се опитаме да спазим добрия тон поне до 19-ти Praynig Моля най-вече момичетата, които така или иначе са взели решение да напускат сдружението, да спрат да се карат с тези, които са решили да останат, защото те и без това имат достатъчно работа за вършене и сега и за в бъдеще. Ако можете и искате - помогнете за кръглата маса, ако не - нека последните ви дни тук да не бъдат прекарани в пререкания с останалите и да се опитаме да запазим добри спомени едни за други.

# 202
Гледам последните неща в пощата - поканата ми харесва в последния й вид, но прессъобщението трябва да се коригира и да ес замени "едновременно родените деца" навсякъде с близнаците. Гери и дреги хора от форума специално обърнаха внемание на това, в речника има само една дума за близнаци, тризнаци и ....  и тя е близнаци. Нека да го напишем правилно, особено за пресата Peace Не съм правила корекциите в пощата, защото нямам време.

# 203
Кали, оператора не ми е приятел, а колега. Разликата за мен е огромна. Никога не съм имала предвид да се работи с него на приятелски начала и уговорки. Мислех, че въпроса с договора и заплащането сте го уточнили на срещата, която имахте преди снимките. Само не ме изкарвай крива за това сега, защото никога не съм изказвала желание да се работи без договор. Аз не разбирам от писане и правене на договори и това го казах още от началото, че не ми е в компетенцията. Колкото до композитора.......не ми се обсъжда този въпрос, защото и там бях на коренно противоположно мнение. Ако бяхме ползвали примерно Оранжево небето в инструменталния руски вариант едва ли някой си композитор от Русия щеше да дойде да си търси авторските права. Същото се отнася и за много други детски песничи/защото моето виждане беше, че трябва да е детска песничка/.
Ами това е. За жалост когато нещата се правят набързо и в последния момент обикновено нервите се обтягат и се стига до караници и разногласия. Силно се надявам да избегнем този момент.

# 204
Цитат
Цитат на: renci в събота, 09 юни 2007, 12:37

Цитат

Няма да имам време за това, твърде много са ми ангажиментите, нека Гери помогне ако може. Аз имам да пише слово за два модула.

ОК. Само ми обяснете какво точно имате предвид под "сценарий за откриването на кръглата маса".

Снощи на лични обясних на Хриси, ще кажа и тук на всички:

терминът "близнаци" означава две, три, четири и пр. деца от едно раждане

словосъчетанието "едновременно родени деца" е абсолютен синоним на термина "близнаци".

Не разрибам защо да бягаме от словосъчетанието едновременно родени деца. То е много добър вариант за избягване на повторения и тавтологии.

И само още едно уточнение- да няма "едновременно родени деца" в само името на инициативата, или изобщо да не се използва?
Питам, за да не правя по сто пъти поправки. Ще изчакам до довечера всички, които имат желание, да си нанесат корекциите и предложенията, след това ще оформя окончателен вариант на поканата.

Хриси, в експозето ще допълня и за достъпната градска среда, ще е нещо съвсем  кратко и обобщително.

Кали,
за съжаление никога не съм ползвала специални адаптирани млека, диагнозите, за които говориш, трудно ги прочетох дори. Съжалявам, тук не мога да помогна.

Но се сетхи - дали да не помолим д-р Нивеа Бейби да ни  консултира , или ако има желание и възможност, да участва в кръглата маса? Мисля, че все още има време за подобно предложение.

# 205
  • София
   Съжалявам че почти не се включвам, но от вторник съм сама с малките и като капак едната се и разболя днес беше с 39,4 градуса дори.
   За писането с големи букви на имената ако още другата Мими не го е свършила, би ли могла да се свърже с мен по кюто например и да се разберем.
   За адаптираните млека какво по-точно ви трябва? Информация дали се поемат или какво?
   Не мога да помогна с писането на сценарии просто защото хич не ме бива в писането.
   Термина едновременно родени деца просто почти не се ползав, аз дори се замислих какво означава в началото. Така че от тази гледна точка близнаци е по-добре.
   Надявам се довечера ако успея по-успешно от вчера да ги приспя малките да успея и в пощата да погледна нещата.

# 206
Аз съм за малко в Плевен - до утре.
Ако има нещо за плакат - пишете ми, за да се организираме с Марто.
Ине, ти прави ли нещщо?
За останалите неща - изпуснах връзката. Ще трябва да пиша презентация за кръгллата маса, но за това ще се чуя с Хриси и Доли допълнително.
Хубава неделя ви желая и добро настроение!!!

# 207
Момичета тази вечер говорих с моя приятелка фотографка дали може да помогне с професионални снимки за кръглата маса и тя се съгласи. Така, че ако и вие сте съгласни ще я ангажирам. Става въпрос за 2-3 часа!

# 208
Цитат
Наси, докъде стигна с организациите?
До момента имаме ДБМ, Зачатие, Пълна къща, Двойна радост и Family for every child.
Във формуляра сме заложили да си осигурим подкрепата на поне 10 организации, което означава поне още 5.
С yosarian свърза ли се?

Видях, че във формуляра са заложени следните организации:

1. Двойна радост гр. Силистра - дадоха пълната си подкрепа
2. Сдружение Деспа гр. Дряново - писала съм мейл в понеделник преди обяд ще им се обадя, за да не ги безпокоя през уикенда.
3. Сдружение Зачатие - дадоха пълната си подкрепа
4. Движение на българските майки - дадоха пълната си подкрепа
5. Инициативен комитет на родители и деца с увреждания - писала съм мейл в понеделник преди обяд ще им се обадя, за да не ги безпокоя през уикенда.
6. Българска асоциация осиновени и осиновители - след изпратен мейл и разговор по телефона взеха решение да не ни подкрепят в тази ни инициатива, защото тематиката е далеч от тяхната идея. Отговор на писмото ще пусна на общата поща!
7. Сдружение Пълна къща - дадоха пълната си подкрепа

# 209
Наси, тези са заложени, защото традиционно работим с тях.
Но в графата "критерии" на същия ред във формуляра пише един вид като цел да си осигурим подкрепата на 10 неправителствени организации.
идеята е освен тези, с които работим да привлечем и други организации със сходна дейност.
А за БАОО се чудя дали все пак да не им пишем, че не очакваме от тях нещо повече от това, ако ни попитат "Кои организации стоят зад вас?" да посочим и тяхното име.
Все пак не мисля, че е толкова далеч от тяхната дейност, защото хората осиновяват и близнаци, а осиновотелите също имат право на майчинство и също така ще се сблъскат с всички трудности, които имат и биологичните родители на близнаци.
Какво ще кажеш?

Общи условия

Активация на акаунт