1 Юни е сега - ще празнува АПРИЛската тайфа!

• 8 322
  • 291
  •   1
Отговори
# 270
Добре де, като не сте давали жълтък как поставихте ваксината на 13 месеца?
Нали заради нея до тогава трябва да са захранени с него.

Аз съм давала само 2 пъти, вторият ми се стори, че се обрина по гръбчето Rolling EyesИ ваксината отлагам за сега.

# 271
Фил, не говориш ли за белтък? Вирусите се отглеждат върху кокоши белтък. Но това, което казваш, не го знаех. Т.е. знаех го, но правя връзка само с противопгрипната ваксина, хич и не съм се замисляла за тройната.

# 272
Това, което съм чела е, че тази ваксина не се препоръчва за деца, алергични към жълтъка, а няма как иначе да се разбере, ако детето не опитано да бъде захранено.

# 273
# 274
От вторник бях беz нет, голям коШмар беШе, цял ден на телефона с достав4ика и раzни други техници, ужас. И накрая ниЩо не намериха, днес си вклю4их лаптопа и какво? Имам нет  Laughing  Иди раzбери.

3 ната ваксина е с белтък, да. Оба4е тук не ми каzаха преди това да е zахранена с белтък  newsm78 Не zнам. Вáксинирахме я, ниЩо й няма, слава богу. И АБто спряхме, но от тогава спинка по zле  Confused  Жалко  Laughing

Мед не се препоръ4ва оЩе. Скоро бях купила едни детски бисквити, био, уж супер, детето ги оби4аШе, докато видях, 4е имат мед  ooooh!  Питах педиатъра и той ми каzа, 4е ли4но той не би дал на децата си  Naughty

Хляб не оби4а и това си е. В таzи връzка да ви попитам, какво давате zа zакуска и ве4еря? В момента Милена яде zа zакуска един Шведски хляб, който е като сухар (като консистенция, не е сладък) с прясно сирене, zа ве4еря пак плюс едно кисело мляко (125гр) с амарант. Искам пове4е раzнообраzие  Thinking

Мис, не мисля да са ви лъгали, просто аz не съм сигурна дали "мой" Балев е съЩия  Wink На Ленин ли прили4а?  Laughing 

Сминс, тъкмо в4ера обсъдихме с баЩа ми въпроса zа по4ерпката след кръЩенето и май Ще бъде в БМ Градината. Хем Ще можем от църквата да се раzходим до там  Wink

# 275
Татянка, закуските ни продължават да са - овесени, ечемичени и ръжени ядки, кус-кус, едла, просо, царевичен грис + масло и сирене. Вечеря - супа или манджа, малко хляб, малко кисело мляко или Активия, малко от нашата салата, малко нещо друго....  chef

Интересно е това за вакнисите - не го знаех! Thinking

# 276
  • София
Танче, няколко идеи за закуска - ов. ядки с кисело мляко + бисквита, к.мляко с череши (примерно), правя мюсли на "Беби", преполагам, че и при вас има такива закуски, но на др. марки, понякога и закуската от ДК от предния ден.

Енви, много ви е вкусно менюто

# 277
Мерси! Blush

Кой ще пуска новата тема!? Thinking

# 278
  • Boston, MA
Купих билетите, на 2 септември пристигаме. Ура! Сега остава и планът ми да спечеля от лотарията да се осъществи и всичко ще е супер!  Mr. Green
Шоколад и сладолед е опитвал, но май не му харесва супер много. Даже точно снощи пак му давах сладолед за ужас на баба му.
Като кажете хляб не е хубаво да се яде и ме трепете. Съгласна съм за бялото брашно и бялата захар, че не са полезни, да се ограничават децата. Но чак пък да не ядат хляб - те растат, трябва им всичко, в хляба има витамин Б (фолиева киселина). Дани си обича хляб, гледам по-често да има пълнозърнест и това е.
Аз съм и против напълно да се забраняват на децата някакви неща, които са "не-дотам-полезни", като чипсове и бонбони. Все пак не искаме да ги превръщаме в забранения плод, който е най-сладък. Дани ще е опитал всичко, само че такива неща той ще знае, че не се купуват и не се държат вкъщи. Ако някой го черпи с бонбон, няма да е края на света. Да яде.

# 279
Добре де, като не сте давали жълтък как поставихте ваксината на 13 месеца?
Нали заради нея до тогава трябва да са захранени с него.

Аз съм давала само 2 пъти, вторият ми се стори, че се обрина по гръбчето Rolling EyesИ ваксината отлагам за сега.

Thinking Хм,аз не го знаех това.Все още не съм я ваксинирала.Причината е ,че две-три майки ми се оплакаха от ваксината,че децата са се подули,лежали са в болница,от това че е минал срока на годност.
Баба ми е дала веднъж само жълтък на Дея,нямаше реакция,ще пробвам пак  Rolling Eyes

# 280
Здравейте,

Шоколад,мед и белтък не сме яли.Белтък сме яли в сладки newsm78
Жълтък ядохме,но сефте чувам да има общо с ваксината(добре,че го бях въвела) newsm78Сладолед е опитвал Laughing

Много ми липсвате  bouquet

# 281
Цвети и ти липсваШ  Hug  За ваксината, вярно 4е съдържа кокоШки белтък, оба4е педиатъра ми каzа, 4е алерги4ни реакции били иzклю4ително редки  Thinking  Не zнам и аz, не съм мед. лице..... Така или ина4е е ваксинирана ве4е, т.к. с4итам я zа zахранена с белтък  Laughing 

Бубс, 4естито zа билетите   bouquet  Моренце преди 11ти Ша има ли?  Flutter  Flutter  Flutter

# 282
  • София
 Днес сложих най-сетне хепатитната ваксина от (8месец) на Емо. За сега няма реакция и се надявам да спи спокоен и утре сутринта да тръгнем към "Варна, морето, сините вълни, вятъра в косите..." и т.н. Вече нетърпеливо каките ни чакат.
Емко след като миналия месец свали 390гр. този месец с качил цели 20гр. и тежи 14,380кг. На см не е мръднал. Сега си мисля, че с тези темпове на растеж скоро ще ни застигнете и вече няма да му викат "Шишо" Simple Smile
Емо мед и шоколад скоро няма да опита Naughty. Прясно мляко съм му давала в десертни кремчета. Белтък е хапвал в млечните ми баници. А риба яде от 10месец - но само печена във фурна или в готово пюре.
Сладолед е опитвал - на връщане от Елена и повече не съм му предлагала.
Все още не е ваксиниран с тройната ваксина - засега остава за август месец.

Таничка
, нашата почерпка след кръщението беше в БМ Залива. Хем да се радваме на морето, хем децата да си поиграят на плажа, а имаше и детски кът с люлки та бяха много доволни.

Хайде стига толкова от мен, че багаж имам да приготвям за морето.
Весело да си изкарате и вие, защото за нас е сигурно.

Много целувки от нас с Емчо, че много ще ни липсвате.

# 283
добро утро!

За менюто - нашето е като на Енви на закуска, а после разделям кухнята за останалите яденета като всеки път допълвам с каквото според мен липсва - зеленчуци, плод, месо... Прясно мляко е яла в кремовете от кухнята, иначе си пие прясна кърма Wink Белтък е яла и риба също, но и ги давам доста рядко. В  кухните навсякъде мисля им настъргват по малко варено яйце в супите, впрочем  Thinking Хляб давам корички.

Не е опитала шоколад, всъщност от типа "бисквитки и бонбонки и солетки" е яла само обикновени бисквити. Не смятам да забранявам нещо и точно затова няма и да ги опита скоро тези неща. Сега на площадките бебетата на нейната възраст че и по-малки масово нагъват пържен зрънчо с маргарин, реват и се тръшкат ако не им дадат, а тя не загрява изобщо за какво е целия зор  Laughing Като порасне и опита, ще и хареса и ще яде естествено, но се надявам да е развила дотогава траен вкус към пълноценната храна и да не прекалява с другото.

А каква вода давате на малчовците, да ви питам? И специално от Софийските мами, някой да налива витошка вода (от Бояна, Симеоново, Бялата вода и т.н.)? Подхвърлиха ми тази идея и сериозно се замислям по въпроса - за цялото семейство.

Последна редакция: пт, 08 юни 2007, 09:00 от Мецанка

# 284
  • Русе
Привет дружина!
Не мога да ви изчета... Whistling
За пореден път ме изумява варненската ДК  Shocked - и групите са различни и храната като цяло - тук има 5 групи (в момента сме на 4-та - преходна храна до 1,5г.), сухи десерти има само за 5-та група, пресни яйца мисля не ползват под никаква форма(само на прах) откакто преди години избухна салмонела, прясното им мляко е на "Роса", обаче доскоро готвеха за големите с маргарин, вместо с кр.масло. #Cussing out

Татянка, хубаво ме подсети за шведския хляб  Hug - на мен на вкус ми е като кашон, но със сигурност е добра алтернатива на "белите" сухари. Черният хляб тук си е бял с оцветители, а вносните сигурно са "консервирани", евентуално в някои хипермаркети със собствена фурна черният хляб се доближава до това, което трябва да бъде. Шведите го правят по друга технология и не вярвам да го боядисват..., каквито са маниаци. Wink
Така де, аз много расъждавам, ама Диди си хапва бял хляб (когато поиска), на вечеря - има на масата - който иска яде, но обиковено и тя и батко й го пропускат.

BTW, Бубс напълно те подкрепям за опитването на "забранени храни" - Диляна си е ламя и де що види шарено пакетче отпрашва да си проси, така че е яла и пържен Зрънчо и шоколадови стафиди и близалки, от което на мен ми се обръща стомаха, но няма как да я огранича на детската площадка. Аз, обаче, също не купувам, или купувам диетични, каквито естествено липсват в кварталното магазинче... Close

Меци, стархотно е че се появихте с Вени(голямо слънчице е станала Heart Eyes) - много ми е интересно да те чета. Ние ползваме Девин - розов етикет.

Много се разписах нещо... Blush

Общи условия

Активация на акаунт