СЕПТЕМВРИ - сладък месец наш, бебче чакаме в захлас!

• 15 693
  • 295
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Добро утро и от мен!
Най-накрая успявам да се запиша в новата тема и първо ще поздравя Ани, че се е справила отлично  Grinning
Бебе, честит рожден ден със закъснение   bouquet   bouquet   bouquet Желая ти прекрасна година с незабравими щастливи емоции, здраве и много любов! И поздравления за мъдрото решение на мъжа ти  Grinning Щом сте решили да се вземете, ще стане по един или друг начин  Joy  Heart Eyes
St.Anger, много се радвам, че сте овладяли положението, стискам палци оттук нататък всичко да е наред  Peace
Nanny Ogg, не знам за лекарствата, но препоръчвам горещо на всички с плацента превия по възможност да лежат, в смисъл да избягват стоенето прави, да не пътуват надалеч, въобще пазете се момичета, защото не си заслужава риска. Кротувайте няколко месеца, знам защо го казвам.
Саморасличе, завиждам ти за това час и половина  Wink  аз имам чувството, че живея в тоалетната.
Благодаря на всички за идеите за спалня  Hug Обиколихме по два пъти всички предложени от вас магазини, накрая се спряхме на една спалня в Комо, голямо чудене беше между нея и една в Аико. Така че спалнята е поръчана, днес ще търся тапети и паркет  Tired По принцип би трябвало тези неща да са приятни, ама мъжа ми като е зает и трябва сама, а и в това време  Confused
Та така, докато вие измисляте фантрастични декорации за детската стая, ние сме се заели с нашата спалня и коридора  Simple Smile Не знам кога ще стигнем до детската, но поне за там ще мога да "преписвам" от вас, като знам Инчето какви ги умее  Simple Smile Имам чувството, че ремонтите никога няма да свършат.
Да се похваля, харесах си и количка, засега съм се спряла на ABC Design Tech Rider S. Ще видим до септември дали няма да си пронменя решението  Laughing Обаче аксесоарите към нея (искам портбебе, че да ми е спокойно през зимата и ако ми се прииска нещо друго евентуално) ще си ги купя от Германия, защото тук са доста по-скъпи.
Хайде стига съм писала, че изписах страницата  Blush
 Hug  Hug  Hug

# 121
Nanny Ogg,
Много интересни неща си написала. За магнезия би ли пуснала някой линк - аз съм май единствената бременна, която познавам, на която не са й го изписали. Повечето около мен го пият с шепи и винаги съм се питала възможно ли е един микроелемент да има такива чудодейни свойства против контракции без никакви отрицателни ефекти, че и силата на действието да му е едва ли не правопорционална на количеството - така до безкрай.
През първата бременност ми го изписаха само защото нощем ми изтръпваха ръцете, но това не бяха мускулни крампи, а нещо като затруднено кръвообращение, дори си мисля, че е възможно в някои пози натежалите части от тялото ми да са притискали по някой кръвоносен съд. Докато спомена нещо за изтръпване, лекарят просто ми запуши устата с една рецепта за магнезий и това беше. Не съм усетила да са спрели да ми изтръпват ръцете след това - а и то и без това не се случваше постоянно.
За стволовите клетки също ми е много интересно това, което казваш, че нещата току-що са били регламентирани - ти в САЩ ли живееш или в Канада? В САЩ скоро бях чела в някой от последните броеве на Economist, че има доста големи групи, които са против изследванията със стволови клетки по религиозни съображения е че по време на администрацията на Буш тези изследвания са били на практика блокирани. Но все пак сега демократите вече са мнозинство в Конгреса и може би са се променили нещата - дай малко инфо и по този въпрос, ако можеш, много се интересувам.
Аз не съм наясно, какви са моралните аргументи против стволовите клетки - има ли такива? Ако има, непременно трябва да ги знам, преди да взема решение. Можеш да ми бъдеш много полезна, за да ме ориентираш.

# 122
Привет и от мен, момичета!

Аз съм с болно гърло и лека кашлица и от вчера си седя в къщи. Вече ми е доста трудно на работа и чакам с нетърпение края на юни. През юли ще си пусна годишния отпуск и няма да се връщам повече. Сега търпя заради пустите по-високи осигуровки, но съм предупредила колегите, че ще я карам по-мързеливо и те започнаха да свикват.

Nanny oqqq, моля пиши какво си чела за магнезия, защото аз го пия от месец и нещо, макар и не особено редовно. И понеже съм много подозрителна към каквито и да било лекарства, сега започна да ме тревожи това за евентуалните странични ефекти.

Иначе моите бебчета растат – отговарят си точно на седмиците. В петък ще ходя на фетална ехокардиография, дано всичко е наред. Сега в момента единственото кофти нещо е, че и двете мишки са се обърнали с крачетата надолу, и си скачат денонощно както само те си знаят. Според лекарката ми, това им разположение било най-неблагоприятно, защото можели да се спукат околоплодните мехури. Предупредиха ме да почивам все повече – нещо, което за мен е ужасно трудно за изпълнение. Дори да съм си в къщи, трудно се спирам – просто съм си такава, не мога да лежа, защото откачам. Килограмите ми са + 10, а коремът ми се вижда направо огромен.

Чакам с нетърпение следващата среща във Варна – ако е през юли вече със сигурност ще съм по-свободна и ако съм и подвижна / дай боже / - ще дойда да ви видя тумбаците. За предишната съжалявам много, че не успях да дойда. Видях, че е било весело.

Сега ви желая хубав ден и да се пазите, защото явно сега много лесно се настива в това променливо време. smile3503  smile3503 smile3503

# 123
  • гр.Варна
Здравейте мили момичета!  bouquet
Аз отново съм на работа и бързам да Ви поздравя! Hug Hug Hug
Даже и една седмица не ме оставиха да почивам и айде на работа!
Ценен кадър, не могат без мен! Embarassed Embarassed Embarassed
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА БЕБЕ-ТО! Малко на патерици, но ти желая много късмет,щастие  и любов!  bouquet  bouquet  bouquet
Честито и за това, че ще ставаш госпожа! По мое личчно и скромно мнение без лична карта няма да ти разрешат сключването на граждански брак! За съжаление ще трябва да си извадиш пълрво л.к. със старата фамилия, а после и с новата!

Моята дъщеря днес за втори ден е на детска градина! Бяха големи сълзи и сополи! Cry Cry Cry Първо тя плачеше, после като излязох и аз му ревнах. Голяма картинка бяхме! Още ми е свит стомахът, но не смея да звъня, да не разгневя госпожите там! newsm78 newsm78 newsm78

А по въпроса за отделна стая за бебето-ще споделя мнението си по-късно, сега трябва да бачкам!

Лек и усмихнат ден на всички!  bouquet

# 124
  • у дома с любимите си хора
Здравейте!
И аз да се включа по въпроса с детските стаи.Вико спи в собствената си стая още от 4 месечно бебе.Това никога не е било проблем,тъй като от изписването му от родилното си спи по цяла нощ непробудно.Само първите месеци беше при нас.Явно си е до детето.Много мои познати се чудят как спи сам в стая и не се буди нощем.Ами така-спи!Никога не се будил нощем за вода или нещо такова.Вечер преди да си легнем винаги влизаме в стаята да го видим.Спалнята и детската са долепени една до друга и всичко се чува/особено вечер,когато е тихо/.Отначало ползвахме бебефон,но се оказа,че нямаме нужда от него.освен това Вики винаги си ляга в 20,15часа и след приказките и песничките към 20,40 вече спи непробудно.Имам си трик от малък му пускам музика с детски песнички преди да изляза от стаята.Той си знае и си иска.Сутрин обаче в 7,00 е налице.всеки път с някакъв номер-пее,казва стихчета или си бърбори нещо.Само в събота и неделя го вземаме на "голямото легло".
Сега обаче правим промяна,заради бебо.Спалнята ни е много малка и няма място за бебешки креват.Затова поръчах 2 самостоятелни легла,на които ще спим аз и Ви в детската,а кошарката е за бебко.Вики и без това иска да спи на голямо легло! JoyСамо че смятам да разглобя кошарката до появата на бебчо за да може Вики да посвикне в леглото си,а не да се примъква в коша или после да развие ревност,че бебчо спи в неговото старо легло.Пък ако не дай си Боже,Вики пренесе някоя зараза от яслата,да можем да се рапределяме по стаите.
Та по въпроса със самостоятелните стаи-мисля,че всичко е много,много индивидуално.Може пък другото бебе да не е като Вики.Знае ли се?!

# 125
Добро утро и от мен   bouquet   bouquet   bouquet
Тази нощ страшно ми изтръпваше прасеца някои да има рецепта
Бебе, много хубава новина,че ще ставаш госпожа  smile3525

# 126
mirta, рецептата е магнезий най-вероятно - от липсата му се получават крампи или "схващания" на мускула
аз заради прокървяването сега го пия по шест таблетки на ден
само че искам и аз да помоля Nanny Ogg за повече инфо - без значение на български или английски - за страничните му ефекти
че в тия дози, в които ми го изписаха ....  #Crazy

# 127
Благодаря за инфото Коки, утре съм на преглед и ще споделя с доки , до сега нямам недостиг на каквото и да е

# 128
  • у дома с любимите си хора
Мирта,разчисти си кутията!

# 129
Момичета, за всички, които правят ремонти, има много хубава и полезна информация в gorichka.bg
Вижте тук!

# 130
  • София
Благодаря, Базилиск  Simple Smile За съжаление не мога да си позволя спалня от масивна дървесина и съм доста притеснена за миризмата и отровите, които ще се носят когато я монтираме. Иначе съм убедена, че всеки, който може да си го позволи, би предпочел да използва посочените в статията материали. Не само че са безвредни, но и са по-стабилни и красиви  Peace
Миртичка, изтрий някое съобщение наистина  Wink

# 131
кутията ми е празна , Благодаря че  ме подсетихте  newsm78

# 132
Добро утро момичета!
Сега имам малко време да попиша преди да започна работа.

Бенич стискам палци за апартамента.

Феми страхотен скандал си спретнала. браво на теб, няма да я търпиш я:)

Морена хаиде чакаме те утре на училище на Кра кра:), и на мен не ми е удобно на Плиска, ама ми е интересно и затова смятам да ходя. Вчера мами на срещата срещнах една моя бивша ученичка ( миналогодишна абитуриентка) та заедно ще си бременеем с нея и ще ходим по лекции:)

Виждам, че онзи ден много от вас не са се чувствали добре, и аз бях така и пак за малко да припадна на улицата докато чаках автобуса. А си мислех как цяло лято ще се мотая из центъра, ама май в жегите ще трябва да си стоя вкъщи. Още един месец и свършвам работа, че вее ми писна.

Тик так - добре се завърнала отново при нас и честита бебка.

Валя страхотна стая, много ми хареса. ти сама ли си я рисувала.

Инче и аз мисля след време ( когато дойде време за второ бебче) да направим като вас двуетажно легло. даже още от сега съм си харесала, стълбите до леглото на втория етаж да бъдат по широки и да представляват всъщност шкафчета,. тази идея ми се върти отдавна.

Бебе честито предложение и бъдещо събитие. Но си мисля че ням ада ти позволят да се омъжиш без лична карта.
Хайде спирам засега после пак.

# 133
Бебе, честито и от мен за предстоящото събитие!
Ако те мързи сега да си вадиш два пъти лична карта, можеш да си запазиш фамилията при сключването на брака (понеже ще трябва да си извадиш л.к. преди това). По-късно винаги можеш да приемеш фамилията на мъжа си при следващата смяна на документите.
Ние като се женихме, трябваше да заминем за чужбина една седмица след това и щеше да стане супер мазало - аз отивах в университет за един летен курс, току-що ме бяха приели и всички документи ми бяха на старото име, а и не ми се тичаше да си вадя нов паспорт за 24 часа. Стори ми се излишна лудница, така че си останах с моята си фамилия и нямах грам проблем. И досега съм си с нея - тя е уникална, а на мъжа ми доста разпространена и нещо не ми се преминава към нея. Но това с документите ми дойде като доста добро оправдание тогава. Иначе ако реша, мога да приема неговата и сега.
(Другият вариант, предвиден от закона, е мъжът ти да приеме твоята фамилия, ама едва ли ще го навиеш Wink Макар че ще го питат дали не иска като отидете да се жените.)

# 134
  • морето и сините вълни :)
Добро утрооо

Гледам сте разхвърляли темата за магнерича и плацента превия......

Аз като най-веща в "занаята" да си пусна и моито мнение  newsm47

Първо не мисля че магнезия вреди по някакъв начин на организма а още повече на бебето.Даже го дават обратното.....5-ма лекари са ми казвали едни и същи неща.
Аз го пи по 6 хапчета на ден....това е максималната доза.И го пия  от 2 месеца.И ще го пия до края.....Причините са следните-ИМАМ КОНТРАКЦИИИИ ПОСТОЯННИ...НАД 10 , 20 На ден smile3518 smile3518 Ако не го пия просто незнам какво може д ами се случи.

Имам ниска плацента почти превия. smile3518
И докторът ми обесни следното нещо!!!!!!!
Когато плацентата е ниско долу над цервикалния канал...е опасно
защото:Матката е мускул,там долу матката е най чувствителна и е предразположена към контракции....При появата на тези контракции матката се свива и се отпуска,съответно какво става при свиване и отпускане на матката плацентата може да се отлепи в този участък...

Затова ще си пия Магнерича и ще съм си спокойна....И предната бременост го пих поради същата причина с контртакциите... само че в по малко количество .И ми се отлепи плацентата.....Затова аз лично не бих си правила ЕКСПЕРИМЕНТИ newsm12

В другите държави отричат много неща,,,,те там хапчета не пият.не казват полът на бебето защотот ако си искал друг пол на бебето можело да направиш аборт и разни такива простотии....Така че аз не ги приемам newsm11 newsm11 newsm11

Ама каква тирада изнесох само  smile3502

Относно болничните ми ,охх какво да кажа.Беше ми объркан някаквъ болничен върнаха  ми го след това ми превели пари обаче ми се струват малко за тези дни и след една седмица ми преведоха още 76 лв.При което ми се струва че се изравняват сумите .Но незнам дали е така както аз си го мисля-затова чакам да ми преведат за април месец от 1-во до 30 то число .Та да видя за кво иде реч... smile3516 че вече ми писна с техните глупости...

Бебе-миличка мисля че без личн акарта брак няма.Ще се наложи да си извадиш нова и после пак да я сменяш.Че на всичкото отгоре ще имаш и глоба за изгубване на документи...То е трябвало още като си си загубила картата да съобщиш в МВР-то.Ами някой ако ти я преправи ....Струва ми се че бая ще ти се поскарат в районото smile3503

Приятен ден на всички  love001  love001

Тез дето мислят да идват на море тез дни -ДА НЕ ТРЪГВАТ.ДУНДАЛАНКА ЯВНО е простирала newsm62 smile3532 и сега времето е отврат (е меко казано)

Общи условия

Активация на акаунт