ТЕЛК, Обжалване на ТЕЛК

• 209 790
  • 820
  •   1
Отговори
# 405
  • Благоевград
Поздравления за бързото преосвидетелстване. Друго си е столицата. Ние сме подали молба още м. май и още чакаме...
Такъв период е ненормално дълъг. Обърни сериозно внимание на това...

Като звънях в НЕЛК и като ме прехвърляха на доктора го чух да казва, ох пак ли тоя Благоевград...Явно само тук нещата още куцат.

# 406
  • Благоевград
Днес получих дъъългоочакваното писмо с дата за явяване пред комисията за преосвидетелстване.  Whistling Една мама също искаше да мине на комисия в нашия град, не помня коя беше, но ако прочете да знае, че вече работи и тук детска комисия.

# 407
На мен ми казаха,че очната от София ще се премести в Благоевград.Затова питах.

# 408
Току що си получих писмото с датата за явяване.На 1 февруари-не мога да повярвам че стана толкова бързо.Подадох си молбата на 1 ноември.Още по хубаво,че комисията е още в София-да не пътуваме до Благоевград.Сега остава само да видим какво ще ни дадат.По скоро колко много ще ме ядосат.

# 409
  • Бургас
Някой би ли драснал с няколко реда, какво представлява молбата за обжалване на ЕР от ТЕЛК и къде и как трябва да се изпрати. Благодаря!

# 410
daritt, молбата е свободен текст. Поне тук се подава в "картотека на инвалида", където се подава първоначалната молба. Пишеш нещо в смисъл "обжалвам ЕР на ТЕЛК номер, състав, дата... поради ..." Срока е 14 дневен от датата на ВРЪЧВАНЕ записана на втора страница на ЕР.
Всички документи заедно с жалбата ти се изпращат служебно в НЕЛК, София. От там по познатия начин получаваш писмо и т.н.
Това беше преди 2 години и нещо. Предполагам няма промени.

# 411
  • Бургас
daritt, молбата е свободен текст. Поне тук се подава в "картотека на инвалида", където се подава първоначалната молба. Пишеш нещо в смисъл "обжалвам ЕР на ТЕЛК номер, състав, дата... поради ..." Срока е 14 дневен от датата на ВРЪЧВАНЕ записана на втора страница на ЕР.
Всички документи заедно с жалбата ти се изпращат служебно в НЕЛК, София. От там по познатия начин получаваш писмо и т.н.
Това беше преди 2 години и нещо. Предполагам няма промени.
Благодаря, Friend. Аз си мислех, че трябва  да се подават в НЕЛК и започнах да стягам заветния плик с документи, а то било само Молба в картотеката по местоживеене и от там те си ги препращат /престраших се да звънна до НЕЛК, като очаквах някой "булдок" да ми изкочи насреща, но явно имах късмет/. Въпреки, че само с тази молба и ЕР , ми се струва доста нагласено, като се има в предвид, че в досието което те спретнаха и уж по него писаха ЕР, не са приложили много по важни документи които лицето е носело.

# 412
  • Пловдив
http://www.bulfax.com/?q=node/1423305 -Добавките за деца с трайни увреждания ще се отпускат с настъпването на инвалидността

# 413
Благодаря, Friend. Аз си мислех, че трябва  да се подават в НЕЛК и започнах да стягам заветния плик с документи, а то било само Молба в картотеката по местоживеене и от там те си ги препращат /престраших се да звънна до НЕЛК, като очаквах някой "булдок" да ми изкочи насреща, но явно имах късмет/. Въпреки, че само с тази молба и ЕР , ми се струва доста нагласено, като се има в предвид, че в досието което те спретнаха и уж по него писаха ЕР, не са приложили много по важни документи които лицето е носело.
Щом имаш плик - стягай го. От НЕЛК също ще получиш писмо и може да искат още документи. А и да не искат щом е в твой интерес, носи тези документи, които имаш и не са взети под внимание.
Ние си разменяхме и официални писма по факс тъй като счетоха, че ще определят състоянието на сърцето му по документи от преди 3 години и половина, а кардиоложката в НЕЛК не си направиха труда да му направи по-обстоен преглед. Та нови документи и така... От обжалването февруари през октомври се сдобихме със заветното ЕР на НЕЛК, което ни вършеше същата работа като ТЕЛК-овото.

# 414
Здравейте! На 1 юли изтича срока на решението на ТЕЛК на дъщеря ми. И тъй като ни е за първи път, бих искала да попитам, каква е процедурата за второто явяване пред комисията. Трябва ли да чакам някакво писмо, че ни изтича или направо трябва да отидем и да си подадем молбата, както при първото ни явяване?
Zdraveite, shte si poluchite pismo za qvqvane bez vie da podavate kakvoto i da bilo te si sledqt decata koito sa s TELK, na men mi izpratiha pismo (treti pat se qvqvam).

# 415
Zdraveite, shte si poluchite pismo za qvqvane bez vie da podavate kakvoto i da bilo te si sledqt decata koito sa s TELK, na men mi izpratiha pismo (treti pat se qvqvam).
Ти направо хвърли бомба с написаното. Ако беше вярно, еееех...
А и от къде изрови това съобщение на dori 74 от преди почти 3 години?

Вижте ТАЗИ ТЕМА ако обичате: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=4823.0

# 416
Здравейте
Имам един въпрос,на който нещо не мога да намеря отговор и затова реших да го задам тук.
Имам момченце на 2г3м и минахме телк на 04,01,2011 с 58%.В решението пише дата на инвалидизация 10,10,2008г.От социалните от кога ще почне ме да получаваме помощи,от датата на инвалидизация(ще ни изплатят ли със задна дата пари)или от датата на решението.
Дано да сте ме разбрали и предварително ви благодаря.

# 417
maam_g, прочети в ТАЗИ ТЕМА. Там е обсъждано всичко (може би най-интересно ще ти бъде втората половина). Дори и това, че вече има надежда да изплащат парите със задна дата от датата на инвалидизация. Т.е. за теб от 10.10.2008.

# 418
Много ви благодаря за помощта  Hug

# 419
Получих си и аз писмото за явяване на комисия.
Обаче пише да направя консултация с лицево челюстен хирург(детето е с цепка на небцето). При положение че имам епикриза за моментното му състояние от хирурга, който го оперира трябва ли наново да правя консултация с друг примерно?
Щото са ми написали, че отделно като документ трябва да нося и съответната етапна епикриза.

Общи условия

Активация на акаунт