ТЕЛК, Обжалване на ТЕЛК

• 209 758
  • 820
  •   1
Отговори
# 435
Да, благодаря за поправките, късно видях каква каша съм написала в бързината, но вече не можех да редактирам. Ето и точните дати:

ДИ: 05.02.2006 г.
Предното ТЕЛК решение изтече на 01.06.2010 г., т.е. преди 7 месеца /беше за 2 г./.
На 20.01.2011 г. бяхме на комисия и
новия срок на валидност е до 01.01.2012 г., т.е. за 1 г.
Та чуденката ми беше за тези 7 месеца промеждутък между двете решения ще получа ли нещо според вас, при положение че не са ни намалили процента?
А къде пише дали решението е с чужда помощ? Срещу т. 4 на нашето решение в квадратчето е записана цифрата 9, отговаряща на - 50-90% с ч.п. за деца до 16 г. Това пишеше и в предното ни решение, но социалните не ни водеха  с ч.п.
Парите ще  ви върнат от 01.07.2010г.- стана взможно след като коригираха кашата , която бяха забъркали...

# 436
Здравейте приятели,сигурно въпроса не е точно за тази тема но...нервите ми не издържат вече.
Опитвам се да излезна на глава с бабата и дядото от ТЕЛК-а но не се получава.
Имам следните заболявания които не успявам да открия в "ОТПРАВНИ ТОЧКИ ЗА ОЦЕНКА НА ТРАЙНО НАМАЛЕНАТА РАБОТОСПОСОБНОСТ В ПРОЦЕНТИ"....
Нефректомия/изваден бъбрек/,Дискова херния и две операции на менискус.
Въпросната баба от ТЕЛК ми казва че повече от 30% няма как да ми даде!?!?
Това наистина ли е така,или става въпрос за пари?И има ли смисъл да обжалвам това решение с тези 30%?
Благодаря и простете ако не съм уцелила темата.

# 437
Linkestis не съм екперт но тук пише това:
http://www.homeopathybg.org/members/DeJure/naredbi/TELK.html#T9
Раздел ХIХ
Болести на бъбреците и пикочните пътища
1. Загуба или отпадане на един бъбрек при здрав друг бъбрек: 20 % 2. Загуба или отпадане на един бъбрек при увреден единствен бъбрек, но с компенсирана бъбречна функция при болестна находка в урината:
      2.1. лесно овладяващи се медикаментозно уроинфекции: 30 %
      2.2. рецидивиращи уроинфекции, нефролитиаза и т. н.:
            2.2.1. при възрастни: 40 - 50 %
            2.2.2. при деца: 50 - 80 %
По принцип в ТЕЛК се оценява отражението на увреждането върху функционирането на организма и работоспособност!
А от другите операции какви последствия има върху здр. състояние, защото претърпяна операция като диагноза няма! Виж в линка!

# 438
Тези отправни точки ако правилно виждам са старите. Не са отразени последните изменения от миналата година.
Ако някой не ме изпревари, утре мога да дам линк с новите.

# 439
  • в полите на Балкана
Приятелю, изпреварихте  Wink експертизата

Раздел ХIХ

Болести на бъбреците и пикочните пътища
1. Загуба или отпадане на един бъбрек при здрав друг бъбрек: 20 % 2. Загуба или отпадане на един бъбрек при увреден единствен бъбрек, но с компенсирана бъбречна функция при болестна находка в урината:
      2.1. лесно овладяващи се медикаментозно уроинфекции: 30 %
      2.2. рецидивиращи уроинфекции, нефролитиаза и т. н.:
            2.2.1. при възрастни: 40 - 50 %
            2.2.2. при деца: 50 - 80 %
Забележка. Състоянието след нефректомия заради малигнен процес се оценява по този раздел след приключване на срока на наблюдение, определен в раздел IX на част осма.

Обаче или ти си в грешка или и аз съм си прибрала старата експертиза за нетрудоспособността.  BlushКато гледам моя постинг и този на veni-b  съвсем съвпадат.   newsm78

Последна редакция: вт, 25 яну 2011, 19:15 от мамаРаче

# 440
Оххх съвсем се обърках.Благодаря на всички,но явно с тази институция ТЕЛК трябва да си от малцинствата за да се оправиш.

# 441
мамаРаче, благодаря че ме изпревари. Но и твоята наредба е старата.  Sad

Ето ТУК е НОВАТА наредба заедно с отправните точки. В частта, която си посочила няма разлика между новата и старата. Но има доста други промени.

# 442
  • в полите на Балкана
Friend благодаря! smile3525
Подмених си линковете. Видях, че има промени направени в първите дни на новата година. За нас обаче няма нищо ново. % отново зависи от от вторичните увреждания вследствие на дистрофията ooooh!

# 443
  • варна
 Здравейте искам да попитам нещо. Нашия Телк е валиден до края на май.
 Миналия път като ходихме на Телк, ни казаха ,че за да зачетат проценти  за намаленото зрение, е трябвало да минем първо Очен телк и после при тях.
 Затова сега съм решила да минем първо през такъв ,вчера си взехме бележка.
  Ако някой е ходил във Варна на Очен Телк, да сподели какви документи се носят, детето води ли се и т.н.-като при другия ли е процедурата?
 Минаването на Очен Телк нали не прекратява действието на съществуващия общ Телк? newsm78

# 444
ЗДРАВЕЙТЕ ,АЗ СЙЪЩО ИСКАМ ДА ПОПИТАМ СЛЕДНОТО :ДЕТЕТО МИ НАВЪРШИ НА 26 01 11 г ШЕСТНАДЕСЕТ ГОДИНИ ДО ТОГАВА МУ ВАЖИ И ДОКУМЕНТА ЗА ИНВАЛИДНОСТ ОТ  РЛКК ЛДО СЕГА НЕ СЪМ ПОЛУЧИЛА ПИСМО ЗА ПОВТОРНО ОСВИДЕТЕЛСТВАНЕ ,ТОВА ЗНАЧИ ЛИ ЧЕ ТРЯБВА ДА ЧАКАМ ИЛИ СЪМА ДА СИ ПОДАВАМ МОЛБАТА ДО ТЕЛК .

# 445
  • София и там където не се пуши
galia66_1966 - не е лошо човек да отиде да си направи справка.

# 446
galia66_1966, отивай да подаваш молба.
Ние тази дни подадохме молба за 4рти път след свършен срок на ТЕЛК и никога не са ни изпращали сами писмо за явяване за преосвидетелстване. #Crazy

# 447
Мами здравейте.Моя син сега е на 2год и 1 месе е опериран от изливи(подобно на външна хидроцефалия).Засега нис е размина клапата.Операцията беше август 2009.Сега съжалявам,че тогава не подадох документи за ТЕЛК.Сега казах на личната,каза в петък да отида за протокол и после какво трябва да правя на Хр.Ботев ли трябва да ходя?За момента сме с по бавно развитие.Здравей Орхид Hug
И дали ще ни дадат ТЕЛК?Или ще ни отсвирят,а дали признават със задна дата ТЕЛК?

# 448
  • Благоевград
Мами здравейте.Моя син сега е на 2год и 1 месе е опериран от изливи(подобно на външна хидроцефалия).Засега нис е размина клапата.Операцията беше август 2009.Сега съжалявам,че тогава не подадох документи за ТЕЛК.Сега казах на личната,каза в петък да отида за протокол и после какво трябва да правя на Хр.Ботев ли трябва да ходя?За момента сме с по бавно развитие.Здравей Орхид Hug
И дали ще ни дадат ТЕЛК?Или ще ни отсвирят,а дали признават със задна дата ТЕЛК?

Ако е вроден проблемът дават от датата на раждане, още почече че не са изтекли 3 години от тази дата. Вече какъв процент е за вашето заболяване трябва да си провериш в Наредбата, чийто адрес писаха няколко поста по-горе. Не сте закъсняли, просто ще загубите двойната еднократна помощ при раждане, която се дава до 2 г.

# 449
  • София и там където не се пуши

Минаването на Очен Телк нали не прекратява действието на съществуващия общ Телк? newsm78
newsm78 ми според мен не. Възрастен съм водила на два ТЕЛК-а нищо не му се отменя. Просто за по-голям процент, някой път се налага минаване през няколко комисии, защото едната не е компетентна за другата.

Общи условия

Активация на акаунт