ТЕЛК, Обжалване на ТЕЛК

• 209 825
  • 820
  •   1
Отговори
# 390
  • Благоевград
Е, то аз нахалствам достатъчно, но по телефона, явно ще трябва и на място.

# 391
Здравейте! Може ли някой да ми разясни какви  интеграциони  добавки трябва да получавам?   Новият ни ТЕЛК ( на детето ) е 95% СУ без ЧП
Имам ли право на карта за безплатно пътуване? Може ли да ми бъдат платени здравните осигуровки от СП за гледане на детето?

# 392
Здравейте! Може ли някой да ми разясни какви  интеграциони  добавки трябва да получавам?   Новият ни ТЕЛК ( на детето ) е 95% СУ без ЧП
Имам ли право на карта за безплатно пътуване? Може ли да ми бъдат платени здравните осигуровки от СП за гледане на детето?

Здравей,мисля,че на всичко имаш право.Те гледат %-те,а не нуждите на детето.Имат готови таблици и го пише,ние сме с 80% и според соц.оценка на всичко имаме право,без последната точка-наем за общинско жилище.Не пием лекарства и само за тях не съм подавала молба,останалото го получавам като добавки.
Относно карта за безплатно пътуване-нямаш право,т.к. ТЕЛК-а ти е без ЧП,имам впредвид,че на детето можеш да извадиш картата,но ти не можеш да я използваш.И доколкото знам здравните осигуровки могат да ги изплащат,но само ако детето е със 100% с чужда помощ

# 393
  • в края на града
Здравните не бяха ли над 90%, провери, че не съм сигурна...
За картата silvana.m ти е писала, щом няма ЧП, ще само за детето, без придружители.

# 394
  • Благоевград
Е, то аз нахалствам достатъчно, но по телефона, явно ще трябва и на място.

И ходенето на място не свърши работа. Имало вече създадена комисия за деца, но чакали някакви бланки от министерството, та да си чакам писмото. Когато казах, че молбата ни за преосвидителстване е от м. май, ми отговориха, че преди Нова година няма да минем затова още от сега да си подготвим нови документи, тъй като били изтекли 6 месеца и старите вече били невалидни. И вече етапната епикриза задължително трябва да е от педиатър специалист, не просто от общ педиатър, в нашия случай педиатър-нефролог. Тъй като в нашия град няма такъв ще трябва отново да ходим до София, отново разходи, загубено време, разправии...нямам думи вече. Зарадваха ме още и с новината, че пари със задна дата едва ли ще взема.  #Cussing out

# 395
Здравните не бяха ли над 90%, провери, че не съм сигурна...
За картата silvana.m ти е писала, щом няма ЧП, ще само за детето, без придружители.
И доколкото знам здравните осигуровки могат да ги изплащат,но само ако детето е със 100% с чужда помощ

PeaceТака е!

# 396

[/quote]

И вече етапната епикриза задължително трябва да е от педиатър специалист, не просто от общ педиатър, в нашия случай педиатър-нефролог. [/quote]

а, това за пръв път го чувам. моята си е от джипито. той е педиатър, но не е специалист. ама че работа... днес ходихме пред комисията, но трябвало още нещо да занесем. та утре ще се снабдя със съответния амбулаторен лист и в понеделник отивам да го занеса. трябва да отбележа, че комисията бе много приветлива - хората които бяха там, търпеливо обясняваха и се усмихваха  мило, а не снизходително. направо щях да падна, даже като си поисках в решението да впишат нуждата от ортопедични обувки казаха "ами да разбира се" ... да се чудиш... даже трябвало да изчакаме малко в понеделник след като занесем листа, и щели и решението да ни дадат...

# 397
  • Благоевград

а, това за пръв път го чувам. моята си е от джипито. той е педиатър, но не е специалист. ама че работа...

Всъщност минахте на комисия като етапната ви епикриза  е от педиатър, така ли?
Моля, дайте още мнения за по-горното, защото тук май ме връзват нещо. Явно си търсят оправдания да ме накарат да готвя нови документи, защото били изтекли вече 6 месеца от предишните, /нали сме подали молба за преосвидетелстване още м. май/ и казвайки ми, че епикризата трябва да е от педиатър-нефролог, а не от педиатър само, както ни е сегашната, аз трябва наистина да ги готвя наново с тази разлика, че в нашия град няма педиатър-нефролог и трябва да ходя до София.

# 398
Всъщност минахте на комисия като етапната ви епикриза  е от педиатър, така ли?

етапната е от джипито, а той е педиатър само, без специалност. от детски невролог /при нас такъв трябва/ имам само амбулаторни листове от консултациите и прегледите, и отделно имам амбулаторни листове от ортопед за проблемите с крачето. не пожелах да диспансеризирам детето при детския невролог, просто не ни се налага за сега. това е. да не говорим, че никъде не съм срещала безумие като "изтекъл 6 месечен срок"... това да не им е удостоверение за наследници по закон?... бооже #Crazy

# 399
връщам се да търся отговор,но да питам-решението ни е 50% с ЧП.На какво имаме право
В решението пише:С чужда помощ,тъй като не може да посещава детско заведение  Shocked
Аз искам от септеври да го пусна на ясла обаче  Confused

# 400
Ние бяхме също с чужда помощ, но детето ми посещаваше преспокойно масова детска градина и то целодневно.
По другия въпрос - имате право на двойни детски, интеграционни добавки, книжка за безплатно пътуване по БДЖ или автобус два пъти годишно /това за придружителя щом сте с ЧП/ и каквото ви определят от социалната оценка.

Аз да се "похваля". Средата на ноември пуснахме молба за преосвидетелстване и на 14 декември се явихме пред комисия - изключително бързо ни извикаха. Не ми искаха никакви допълнителни документи. Директно ни подновиха ТЕЛК-а за три години и отново 60 % с ЧП. Поне за следващите 3 години няма да го мисля това  Rolling Eyes

# 401
  • Благоевград
За преосвидителстване сме подали молба още м. май в Благоевград. При последното ми ходене до клиниката ми казаха, че преди Нова година няма да минем затова още от сега да си подготвим нови документи, тъй като били изтекли 6 месеца и старите вече били невалидни. И вече етапната епикриза задължително трябва да е от педиатър специалист, не просто от общ педиатър, в нашия случай педиатър-нефролог. Тъй като в нашия град няма такъв ще трябва отново да ходим до София, отново разходи, загубено време, разправии...

Какво мислите, прави ли са или ме баламосват, за да си оправдаят чакането ми?

# 402
  • Благоевград
.... книжка за безплатно пътуване по БДЖ или автобус два пъти годишно /това за придружителя щом сте с ЧП/ и каквото ви определят от социалната оценка.

Аз да се "похваля". Средата на ноември пуснахме молба за преосвидетелстване и на 14 декември се явихме пред комисия - изключително бързо ни извикаха. Не ми искаха никакви допълнителни документи. Директно ни подновиха ТЕЛК-а за три години и отново 60 % с ЧП. Поне за следващите 3 години няма да го мисля това  Rolling Eyes

Това с автобуса, май отпадна, остана правото за пътуване с БДЖ. Все още има право  /ако е определено в социалните, де/ на балнеолечение и рехабилитация, при с ЧП е валидно и за придружителя. Тази година беше до 198 лв. за лицето и до 198 лв. за придружителя.

Поздравления за бързото преосвидетелстване. Друго си е столицата. Ние сме подали молба още м. май и още чакаме...

# 403

Поздравления за бързото преосвидетелстване. Друго си е столицата. Ние сме подали молба още м. май и още чакаме...
  Joy Ох, извинявай стана ми смешно. Изобщо не сме в столицата - в много дълбоката провинция се намираме, затова беше и учудването ми

# 404
Такъв период е ненормално дълъг. Обърни сериозно внимание на това...

Общи условия

Активация на акаунт