На крачетата стои си вече МАЙското ни буболече!

• 11 788
  • 284
  •   1
Отговори
# 30
Здравейте и от мен Simple Smile
Галюшана, освен да питаме за хотела на място друго не се сещам-все някой от селото ще ни упъти
Люба, много си я подкъсила тази коса бе-като се сетя каква дълга беше,ама женска му работа(и аз съм го правила този номер и с дължината и с цветовете).Не ти виждам клипа обаче-излиза ми главната страница май.
Ани много ме заинтригува с тези анатомични парчета-тръгвам и аз да търся Simple Smile
Зъбите и аз се опитвах по едно време да мия,но после нещо се разболя бебчо и зарязах тези упражнения,а сега само се чудя как да го приспя по-скоро вечер и хич не ми се ще да го разбуждам за миене Embarassed
Алекс е с алергичен пристъп изразяващ се с нещо като конюктивит и ми е много жал колко му е червено оченцето SadА и нещо му е разстроен стомаха и днес отложихме ваксината.Това може и да е от зъби,защото сега избива едно,а и не ака толкова често-просто е по-редичко.В четвъртък ще ходим на някакво проучване на Уницеф за  хемоглобина и анемиите и плащат по 15 лв.за да участваш в него-някой ако се интересува може да пита педиатъра си.Аз реших че едно изследване в повече няма да е излишно,а и правя услуга на пед-ката ,че не може да си намери желаещи.
Хайде да се преброим за Априлци в другата тема!
Кате,кажи какво става-има ли вече положителна развръзка твоето притеснение Praynig
Виф ,дано не е нищо опасно,но отидете на лекър все пак Praynig
Лека вечер на всички и целувки на бебоците Heart Eyes

# 31
Сиска , мерси за чайчето, аз сега чак го видях!

Елфче, и ние мием зъбите с една четка като напръстник, но без паста. Ивко много се радва на тази процедура, но от време на време пропускам, че много ми е неудобно това миене и наблягам на лицето и ръчичките. Не мога да си намеря столче за баня да стъпва като го мия и засега ползвам кофата , като я обърна на обратно и я крепя да не се подхлъзне.  Crazy А за пастите има такива на Чико, които са специално за ядене, така че няма проблеми.

Виф, ти как успяваш да гледаш Макси и да работиш?  #Crazy Нали майка ти го гледаше,защо сега все е при теб?

Люба, честита ти прическа. Много ти ходи късо! Първия член в семейството дето се осмели да си поскъси косата!  hahaha

# 32
  • Пловдив
Привет и от мен,
ние малко се позагубихме, но бяхме с кашлица миналата седмица и понеге ни се случва за пурви път откакто е родена, аз се притесних доста. Е взехме нугните мерки и за два дни и мина, та сега пак си е "доброто" дете на мама. Поне тези дни не ми се оплакват от яслата.
Олче, браво за хубавата тема   bouquet на мен същто Мили Маусите са ми любими, даже съм налепила и в на Христина стаята.
За зъбките и ние ги мием всеки ден, тук ме посъветваха веднага щом излезе пурвото зъбче да мием по един път на ден докато навърши 2 години, добре че на нея и харесва та не се оплаквам. Това че гълтат пастата не е проблем, тъй като детските затова са с ниско флуорно съдържание.
Мия е много сладка как се придвижва, пък и косичката и е доста пораснала
Майчета имам един въпрос, знам че зависи от детето, но педиатърката ми в пловдив ми каза че на 14 месеца се очаква да знаят малките 10 думички (то и моят речников запас е толкова, но това е друга тема), та кажете ми какви съзнателни и на място думички използват вашите малчугани?
Накрая ето ви един поздрав от нас:
http://images18.snimka.bg/003149826.jpg

# 33
Пак съм аз......... Embarassedама след като и Пепито се разписа/и след тая симпатична муцунка на Хриси/ немога да се въздържа да се разпиша..........
Пепи,това за 10-те думи ми е много относително и не съм съгласна....смятам,че всяко дете има време в което се отприщва да говори...и ако не казва определен брой думи,това не значи че нещо не му е наред/само за пример,Сами на тая възраст почти не говореше-само мама,тата,ама...а на година и половина вече броеше до десет и можеше да те продаде без чужда помощ...а братовчед ми,който неможел да говори до 3-тата,и да сглобява изречения до 5-тата си година-сега е просто недостижим приказливец.....даже и аз бледнея пред него/...Смятам,че нормите са орентировъчни....не задължителни....И да нацункаш Хрисито то мен.......
Велиска,аз по-рано редовно си правех разниексперименти с косата/май само 0 номер и зелена не съм била-ако не броим едни зелени кичури,ама като станах майка уж се кротнах....ама нещо не ме свърташе напоследък....пък и то е коса-расте....../А,съвета на Ани за останалите членове на семейството-ще предам.....ама щом не му пречи.....да си я ветрее/че ако знаете какво ресане пада Mr. Green/...лошото е,че младото поколение копира......
Сега да черпя и един клип-с миенето на зъбите:http://www.youtube.com/watch?v=sPpv_P-Hw10,ама току що съм го качила,а вече и тук ставало след време гледането......та затова одеве и клиповете не са се виждали/при мен вече се виждат/

# 34
  • Плевен
Добро утро МАЙки!
Кафенцето и чайчето за Ани са от мен тази сутрин
И нещо за закуска
 Coffee Пусто още не мога да видя Ивчовото миене на зъбки, но се надявам да дочакам Grinning Аз още не мия зъбките на Траяна, но вие ме накарахте да се замисля да започвам с тази дейност.

Coffee Хриси е направила много сладка муцунка на снимката  Hug. Относно думичките...не мога да кажа колко знае Тери, защото постоянно си бърбори и нацелва някои думички, но незнам доколко това е съзнателно използване на думата. Пък и както Люба е казала всичко е много индивидуално, всяко детенце по различно време проговаря. Мъжа ми е проговорил късно и понеже е дете на тежкочуващи родители всички са били много притеснени, въпреки, че родителите му имат увреждане на слуха получено след раждането им - около 2-3 годинка - и не би трябвало да се предава по наследство. Като е проговорил обаче, не са могли да му затворят устата  Mr. Green

Coffee Виф, дано е нещо обичайно за децата, но една консултация надявам се да помогне в изясняването на ситуацията с лимфните възли. Честно и аз много се чудя как успяваш и работа да вършиш и палавника Макси да гледаш. Браво на теб!

Coffee Ани , мисля, че в ел. интернет м-н Да Нет гледах "стъпалца" за баня, но не съм много сигурна.

Изчезвам, че Тери вече мрънка, сигурно е гладна.

Желая ви весел и спокоен ден!  smile3531

# 35
Добро утро!
Люси мерси за чайчето! Този път ще си го пия навреме.

Люба, какъв съвет бе , няма такава работа! Да не накараш и Асен да си отреже косата. Така много ми харесва. Прилича ми на Аксел Роуз, а той ми е любимец. А ти с тоя ход оставяне на половината коса във фризьорския салон направо ме изуми и затова бях толкова впечатлена, че някой от фамилията се е решил!

Пепсън, ние казваме съвсем малко думички , но наистина са съзнателни: за ядене имаме две, че да не останем гладни: ПАПА и ДАЙ, останалите са: БАБА, КАКА, МАМА и БА за кучета и котки, ооо и да не забравяме и БУ за залъгалката, която не знам как ще откажем!

hahaha Миа голяма скица с това пълзене на ръчички. Личи си че скоро е пропълзяла. И как писука , точно като писи!

Гледам Ивчо вече с четка за големи деца! Май и ние е време да преминем към такава!

# 36
  • София
aни, точно като коте е, затова й викам: котке Simple Smile пропъля преди месец няма, а аз му викам на това стил бътерфлай  Joy.

за говоренето, към 10 думи ги броих онзи ден, иначе бърборенето е доста интензивно, неразбираемо и много смешно.

зъби имаме 8 броя, но още не мия.

кърмачетата ви как са? миа нещо намали твърдите хранения, почти си е основно на кърма. от топлото ли (спим на климатик вече), от зъби ли (хапе много и все в устата чеше нещо)  newsm78

хрисито много сладка с тези моливчета, голямо момиченце ми изглежда (къде са ни бебетатааааааа)  ooooh!  Heart Eyes Flutter

кате, как си? липсваш.  Hug

# 37
Ние отдавна ходим, тичаме даже, но пък не можем да пълзим.  smile3532По коремче е абсолютно безпомощна, избутва се назад хваща се за нещо и става. Стила на Миа е No:1  newsm10
За думите - брат ми не е говорел до 3 годишен, а сега е доста приказлив (за мъж де), не мисля че изискванията са много точни, а още по-малко задължителни. Е ние като не пълзяхме въобще, да не би да ни има нещо!   newsm47
Ема използва на място - мама, баба, татееее, бау-бау, па-па-па за гълъбите, айдеее, дай, ада (за вода), и любимо ни е "изречението" ДАЙ АДА!!!
инъче "говори" по много, но (както преди време мисля че Ванила писа,) подозирам че си измисля думите !!!
Виф на племеника ми така са му подути лимфните възли на вратлето. Много ги бяха уплашили лекарите, накрая една педиатърка (противник на антибиотиците и фен на Хомеопатията) го сложи на диета - без месо, мазно, яйца и не помня още какво, и поспаднаха. Той ще направи септември 4 год., а бяха надути няколко месеца. Ако Макси скоро е боледувал, е нормално да са надути, а изследванията да не са в норма, така че всичко ще трябва да се вземе в предвид във вашия случай.
На мен Люба ми харесва с тази коса. А и по-шарено, по-интересно  newsm10
Днес и аз бях с дете на работа, че баба-гледач беше заета, преди малко я взе, но вярвайте ми нищо не можах да свърша.
Разработвам се че обяд стана!
Приятен ден на всички!

# 38
Излезнахме навън преди обяд взех кухнята и тъкмо се настанихме всички форумски майски мами в едно чудно кафе с детски кът и като се стъмни, смръщи и разтурихме раздумката а толкова рядко се засичаме и четирите заедно пу. Писна ми вече това време дано събота неделя да е по добре че да се видиме на въздух в Априлци.
Аз това за думите не мисля че е задължително всяко дете си е уникално и за прохождането и за говоренето.

# 39
  • София
верно си бяхме заседнали приятно на кафенето по форумски, но за кратко както казва галя  Thinking. и какъв порой се изля....

миа днес беше много добричка, позволи ми да изчистя, заспа, че и на филмче заседнах  Flutter (който харесва британски акцент и сюжети да гледа Мис Потър с Рене Зелуегър . аз много я харесвам като актриса, невероятна е!

ето да видите как се опитваме да разчленим на леля телефончето:

# 40
  • Варна
Айде да се покажем и ние с четка и паста за зъби  Mr. Green да ни останем по назад ....

А иначе, за работенето с Макс - добре че още спи по два пъти на ден, че да свърша работата на компа и писането, а иначе всичко останало го вършим двамата или пък сме в движение по задачи. Ама си е зор с това палаво дете, и ме е яд най-вече, че той не си е в домашни условия макар че и в офиса си имаме почти всичко, с изключение на легло, а го тормозя по този начин. Ама то нали знаете всичко е временно... я камилата, я камиларя  Mr. Green който сдаде багажа, ще се разчуе .. А иначе майка ми гледа баба ми, която вече е на 83 год и не е никак добре. Бяга и при татко, че не може и него да го изостави съвсем. И просто не мога да я натоваря и аз с Макси и затова се оправяме някак си.

Иначе още не съм го водила на лекар, ама може утре да отскочим, че частното педи е на 3 мин от офиса ми, стига да може веднага да ни приеме, щото иначе в поликлиниката отидоха ни поне 2 часа и некомпетентно мнение накрая

Навънка доста притъмня и май пак ще ни вали дъжд като се прибираме, докато чакам да се наспи моя принц  Mr. Green

Eeeeeeeх, ще си допиша, ама тя Миа толкова хубава, че не мога да не го отбележа !!!!

# 41
Виф, БРАВО! На мен ми се е налагало да работя с дете и знам, че не е лесно. Аз лично така се бях нервирала, че добре, че колежката взе Макси, за да мога аз да свърша и да си отидем в къщи.

С това миене на зъби направо ми разгромихте теорията, че сме още малки. Нашата зъболекарка казва, че до 5-6 год. възраст само се изгражда навика да се мият. Дори и да е само с вода - пак е полезно.

Днес са прехвърлили колата. Засега отиваме на море от понеделник Simple Smile Ще сме в Балчик. Заедно с 2 мои приятелки и техните деца.

Кате, дано всичко да е наред.
Не помня какво друго исках да пиша.

# 42
Страйпър,чакам те.Ние заминаваме на почивка в Анталия ,но от 21-ви така,че ще успеем да се видим преди това.Обади се като дойдеш,че имаме само 2 дни на разположение и после като се върнем ние пак..
За съжаление няма да можем да дойдем на Априлци,че е лудница тук-резервации,сам. билети ,багажи  Grinning
Приятно да си прекарате там  Peace
Мия и Христина са мноооого хубави  Crazy

# 43
  • София
Здравейте! Heart Eyes
Да се разпиша и аз, стигат ви 3 стр. почивка от мен... Mr. Green
Добре сме, дивеем и щуреем, чакаме с нетърпение събота, дано сме здрави дотогава и не ни мине котка път... Praynig
Кабранска, СТРАШНО ми харесва новата ти прическа, подмладява те страшно! Hug Peace Wink
За зъбите и аз още не мия, при нас е проблем да му поднесеш нещо пред носа, то бива чувствителен мъж, ама ОЩЕ не може да забрави проклетите капки и сиропи и изпада в истерия... #Crazy
За говоренето, определено е много индивидуално, сега излизаме с една БАШ наборка, която е толкова напред с материала, че все едно разликата им не е един час, а една година (най - малко)...  Laughing Говори почти всичко  Shocked, което я питаш, ходи, носи, сочи, имитира, направо ми събира очите. Нашият - на собствено мнение, седи си едно важно, важно и чака да бъде обслужен. Party Мацката го прегръща, той я бута и си иска водата... Абе, мъже! Joy Иначе казва БАБА, ДЕДЕ, КАКА (на котката! Mr. Green), ДА ДА (вода!), БАУ БАУ, ДАЙЙЙ, ТАТААА... Май е това. newsm78 А МАМА не ще! Crossing Arms
Ето малко снимки от вчера, на който му су гледат, да ги видите гореописаните хубостници... Heart Eyes
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=131746&photo=142

Това ми беше "хлабавото", отпуснато от шефа, хваща ме за ръка и иска да ме води някъде...  Crazy

# 44
  • София
Хм, за зъбките да ви кажа, че Американската педиатрична асоциация препоръчва да започнат да се мият веднага, щом се покажат. Изследванията показват, че кариеси могат да започнаТ да се развиват дори и преди да за избилизъбките. В Щатите продават специална паста за бебенца, която обаче е с млечен ензим, та така и не я ползваме. Ще потърся тази на Аквафреш, за която споменахте.

Страйпър, супер за морето, да правиш снимки, че нашто е чак след месец!

Ние иначе сме ок. Майка ми и баща ми днес още не ми видели гърба и почнаха с изпълненията. Тъкмо излизам и виждам, че готвят телешко варено. Веднага ми светва една червена лампичка в глават и и м казвам "Да не давате телешко на Косьо!. Все едно им казах - "С това го нахранете!".Прибирам се и го гледам омазан с картофи и моркови, питам какви са тия неща и майка ми почва с тъничък гласец да ми обяснява колко много искал и те му дали да си хапне. Направо се вбесих. Половин час им обяснавам като на малоумни на двамата с баща ми, че това, че си иска, не значи че всичко трябва да получи. Още повече, че не е някое дете да се затръшка и да не можеш да го разсееш. Милото много бързо се съгласява на друго /с изкл. ако не иде реч за цокане  Wink /. Стискайте палци нищо да не му стане от това и най-вече да са му давали само картофки и моркиви, а не месо  Rolling Eyes

Ванилка и ние повечето дни сме основно на кърма, а на пюретата е обявил бойкот направо. Днес дадох 17 лв. за пюрета и каши за Априлци, ама си се чудя на акъла що го направих. Малко ме притеснява да му давам ресторантска храна, та ще видим... иначе сега почнахме с тренировките - вечеряхме семейно в ресторанта на наш'те пилешки филенца в зехтин на скара и варени картофи. косьо прояви голям интерес към месото, но изяденото от него количество надали е и 30 гр., всичко друго отиде по масата и да ме храни в устата  Crazy

Последна редакция: ср, 13 юни 2007, 20:22 от Rumya

Общи условия

Активация на акаунт