Навън е лято и на мама и е тежко вече, но с тре

• 21 827
  • 272
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Коки, вече я изпратих картичката!
Моля, включете се и вие, дори да не сте имали репродуктивни проблеми,подкрепете тези семейства!

Ей момичета, внимавайте с чистенето,пазете се Naughty.
Жегата почва да ме мъчи,мисля си за морето,но влизам в банята  Grinning.Тя поне ми е близо Joy.

# 136
Здравейте момичета. )))
Аз нали от няколко дни голямо чудене за име, та ще ви пусна няколко между които се чудя. Засега поне списъка е това, пък ще видим, евентуално може да има корекции или да ми хрумне нещо друго. )))

Анна – благ, милостив,
Андреа
Габриела
Дея, Деа – прекрасна, съвършена
Елиа (итал), Елия (иврит) – Бог е моят господар!
Ема
Ивет
Инес (исп.) – свят, свещен
Михаела, Микаела (англ.) – Кой обича бог?
Стефани – кралска, корона, венче

Може да си кажете предпочитанията към някое, или няколко имена. )))
Или пък някакво ваше предложение. )))

# 137
  • София
Здравейте момичета!

Ние се върнахме от писмения изпит по счетоводство, перфектно се справихме с всичко, от веднъж и баланс и отчето всичко излезе и съм доволна.  smile3521 Сега само устния остана.... ooooh! Пък да видим там как ще мине...една теория, едни локуми....

Относно играчката - и на мен много ми допадна.  Peace За съжаление на сайта са изброени страните, до които може да се направи доставка и България не фигурира там.  В немското ebay го има за 35 евро, от там би трябвало да избпаращат до България.
Като си говорим за покупки ето тук и какъв слинг си харесах - http://www.premaxx.com/en/products/baby-bag/general_information.aspx. Много се чудех между слинг и кенгуро (ако е кенгуро ще е на Чико Soft&Dream, защото има и легнало положение)... и май в слинга бебчето ще се чувства по-добре от началото, а може да се изпозлва и по-дълго време. Мамите от форума много хвалят и другите слингове, но аз не мисля, че мога да се овръзвам така. Тези premaxx също ги няма в България май, така че и тях може би по-интернет ще ги поръчвам. Видях в ebay, че са около 50 евро т.е. колкото българските, може да видите тук - http://www.babysling-lana.hit.bg/buy-slogen.html

Аз обмислям и количката да си поръчам по интернет също. Окончателно се спрях на Чикото s3, но тук в България гаранцията е само 6м.   #Crazy А по интернет излиза 499 евро, тук е 1300 лв. Тъй че не е малка разликата. Но мисля да ги поръчам на адреса на  познати в Германия и  транспорта  до тук  безплатен ще излезе, защото имам малко връзки.  Sunglasses Иначе по paypal ще платим, от както и България е включена е голям кеф.  Mr. GreenНо се притеснявам - много неща стават, количката е много тежка и обемна, доста хора се ангажират. Честно казано, ако беше само слинга и играчката не мисля, че транспортните разходите щяха да са толкова много, защото те не са тежки  (тъпо е, че в немското ebay не пише никога за България колко излиза транспорта, в английското пише и са доста поносими разходите, ние веднъж вече поръчахме една видео игра от там и транспорта май беше 5 паунда само  Peace), но тази количка, която с всичките джунджурии ще е 30 кг сигурно.... ooooh!

mishonka95 - Благодаря, че сподели за лещите. Най-добре наистина да си питам лекарката, защото навсякъде различно процедират изглеждат  newsm78 То проблемът е, че аз все забравям...добре, че вече по-честичко ще ходя и дано се сетя другия път.  Laughing

Mirama - защо не пробваш да носиш лещи с по-високо водно съдържание или силиконови т.е. които могат да се носят по седмица или повече без да се свалят? Аз както споменах съм с такива, силиконови на Бауш&Ломб и ги свалям веднъж на 2 седмици, спя си с тях, никакви проблеми нямам.....само дето много мързелива станах. Хич не мога да си представя да се занимавам всяка сутрин и вечер със сваляне и махане на лещи.  ooooh!

Хайде...това е от мен за сега.Simple Smile Отивам да уча...Simple Smile

# 138
Ивон, аз и сега съм с Бош енд Ломб, но от другите обикновенни.
През определени периоди очите ми започват да отхвърлят лещите и изкарвам с едни около 2-3седмици. Така близо 6месеца дадох луди пари за лещи, защото самото ми око ги съсипваше.
Сега хич не искам да ги сменям поради тази причина, но евентуално мога да пробвам.

# 139
Ивон, мерси много за инфото със слинговете, аз също смятам да си взимам и все още разглеждам моделите.

Mirama, аз гласувам за Михаела, най-много ми харесва. Беше и в нашия списък.

# 140
За кенгурутата препоръчвам "класиката в жанра" - Baby Bjorn. Това са най-качествените, най-удобните бебешки кенгурута - стават за дете от 3.6кг нагоре (т.е. от новородено).

# 141
Здравейте момичета. )))
Аз нали от няколко дни голямо чудене за име, та ще ви пусна няколко между които се чудя. Засега поне списъка е това, пък ще видим, евентуално може да има корекции или да ми хрумне нещо друго. )))

Анна – благ, милостив,
Андреа
Габриела
Дея, Деа – прекрасна, съвършена
Елиа (итал), Елия (иврит) – Бог е моят господар!
Ема
Ивет
Инес (исп.) – свят, свещен
Михаела, Микаела (англ.) – Кой обича бог?
Стефани – кралска, корона, венче

Може да си кажете предпочитанията към някое, или няколко имена. )))
Или пък някакво ваше предложение. )))

Мирама, наистина добър вкус , доста от имената ми харесват , но най-много ми допада  ЕЛИА- много е оригинално, интересно е и не се среща често. Много е важно, че има и чудесно умалително име- ЕЛИ.

Михаела и Габриела вече са доста разпростарнени. и не са нищо особено/ това е лично мое мнение/
Деа също е интересно, но ако трябва да избирам ще е ЕЛИА !

# 142
Добро утро и от мен,то при някои вече  е следобед,но ние тук сега ставаме Simple Smile
Мирама да ти кажа мисля да си оствам с лещите ,така съм свикнала с тях,имам предвид като се роди бебето,за клиниката 100% ще ги махна и ще сложа очилата Аз предполагам ,че лещите не може при раждането ,нали ще напъваме,а лещите ти притискат все пак зениците,де да знам,сигурно има защо да казват ,че не може.За очилата  ако имаш
възможност смени си стъклата с по ефтини,поне за болницата и от време на време да си почиват очите също  ще ти трябват.Моите са ми от 4 години  също са скъпи,стъклата са фотосоларни,лекичко едното ми стъкло е пукнато  в единия ъгъл,но нямам намерение да ги сменям,и така ми вършат работа.Както Ивон те посъветва най добре си купи от тези лещи които се сменят на 2 седмици или 1 месец,аз нося от тези на Джонсън&Джонсън ,силиконови,тънички с голямо водно съдържание,страшни са,идват по три  комплекта в кутийка,по принцип се носят по 2 седм.но аз ги нося по 1 месец,за сега няма аварии.От време на време очите трябва да почиват и се препоръчва събота и/или неделя да се махат и така един два дни без  лещи да диша окото и да си почине.Та ако можеш купи си такива,няма значение каква марка,не знам в Бг какви има ,но тук Джонсъна новите сега излязоха преди 1 година и малко отгоре и са супер,поне за мен.Та може да се къпеш ,да спиш
с тях,на море и т.н.
четох някъде пишеше ,че бременните с лещи може да усещат малко повече сухота в окото по време на бременноста.Това било нормално,след раждането всичко се нормализирало.Задължително се ходи на очен лекар и зъболекар,нито едното нито другото съм направила,засега слава Богу,не се е налагало.
За слинговете и кенгурата,тъкмо снощи моят мъж беше на едно гости и ми пратили кенгуро,подарък,разбира се ,ползвано е но много малко.Марка Masterkiks.Търсих сайт да ви покажа ,но не ми излиза.Не знам колко ще го ползвам,никога с баткото не се е налагало.Може и да не е имало не знам.

За имената и ние търсим за момиче с М,но до сега нищо   още не сме избрали.Иначе Мирама харесва ми МИхаела,но баткото ни е Михаил,и представи си две Мишета ,голям смях ще пада,като викна.Иначе и таткото и аз и баткото сме с М,искаме и бебата.На никого не сме кръщавали баткото и бебата на никого няма да е.,имаше сръдни от страна на баби и дядото,но свикнаха.Точно да не се сърдат не го кръстихме на никой,а те ....Но в нашта къща командваме ние. hahaha
Абе да ви питам мимичета ,вие давите ли се,в смисъл като се храните?Аз почти всеки път като ям,или ми пресяда или ми застава в гърлото по доста време,абе луда работа,не мога да се насладя на храната.При вас как е?Преди не ми е ставало така.
Ей туй момиченце големи ядове,с баткото нищо не ми ставаше,ни кръвно падаше ,ни се вдигаше,единсвенно само краката ми се подуваха и то последните месеци в жегите,тогава родих на 5.07.А с тая мома,ми то няма нещо да не ми стана,че и на два пъти антибиотици пих.Аман вече,дано само това да е,и да се роди жива и здрава бебата.
Айде оставям ви да отивам да оправя малко  ,че не мога да търпя леглата не оправени.По късно пак съм тук.

# 143
Ехооооо, тук съм Wink Щях по-често да пускам компа, ако мими-мими не ме беше заплашила с бой, че ако не си почивам...   fight

Добре дошла на новата мама от Пазарджик Simple Smile Сега и тук ще си правим "срещи"  smile3534

От утре пак съм на работа, ще се вясвам чат-пат Wink Освен ако не ме затрупат със задължения...

Да кажа, че и аз съм с контактни лещи от почти 10 години и миналата седмица ми се наложи да си купя нова леща.  И така, най-случайно разбрах нещо важно:
по време на бременността, не трябва да се използват обичайните разтвори за лещи, защото в тях имало някакви концентрати, които не са полезни за Бебчо!!! Затова - съхранението и  промиването трябва да става само с натриев хлорид, а в по-силен разтвор може да седт по 10-на минути дневно. Ако лещите се зацапат, лекарката каза за някакво прочистване с кислородна вода, ама нещо не ми стигна паметта на харддиска да запомня как точно...   smihesorry

И аз пия магнерот, че ми бил много твърд корема  newsm12

Колкото до ритниците - елате да го видите моето, толкова е буйно, че незнам как ще го озаптявам като излезе. Ама не знаех, че това ритмичното подскачане е хълцане  rotfImbo  Много забавно! Аз си мислех, че е музикално като мен и затова подрипва в ритъм  newsm68

# 144
viodidi надявам се наистина да си си починала, че от понеделник пак сме на трастиката!
И аз чакам да уловя кога хълца мъника ама нещо не ми се получава, какво точно е ритмични ритничета ли какво ли  newsm78

# 145
Зравеите мами бърборани и от мен  Hug
Днес малко съм по добре. Ходих даже и на разходка и на работа   newsm68
Даже като се прибрах и готвих мих чиний, а от предните дни не можех от леглото да стана. Да си призная коремчето ми е доста вече отхвръкнало направо имам чувството, че ще се пръсне но пък ми харесва да си го галя и да си му говоря на мишко. Айде пазете се целувки на всички тумбалаци и бебаци   love001 и до скоро  Hug

# 146
Венера, мерси много. )))

Горе долу и аз отхвърлих Михаела и Габриела, така че вече започвам да си оформям идеята в главата какво ще е името. )))
Иначе доста дълго подбирах въпросният списък. ))) Все пак имах доста изисквания. ))
Има и още няколко имена, които ми харесват, но ще мина без тях. )))

# 147
Добро ви утро! Вижте само колко е часа....4:18 ам  тъкмо се връщам от летището  newsm45 newsm45 newsm45 изпратих МЪЖО....замина на РЕЙС...ще се върне чак НОЕМВРИ ....много ми е криво останах си сама и бременна  Weary Държах се кат герой на летището ама сега ми е смотано..ама си ЗАБРАНЯВАМ да се разстройвам  smile3513  няма да тормозя бебо preggo
 newsm53 като се върне моя скъп ще го чакаме с бебока   ylinfant
Айде за сега тов аот мен ще се мъча да поспя.....незнам как ще стане   Weary

# 148
Здравейте,мамчета!Ето ни и нас.Аз искам да се допитам нещо до вас отиваме за 2 дена на минерални извори и се чудех мислите ли че на бебо може да не му е екстра от топлата вода?Нямам идея все пак ще гледам да не прекалявам,но ако някой знае нещо по-точно по въпроса-казвайте.Иначе да ви кажа аз получих снощи първите 2 силни ритника4докато нашия татко ми мажеше корема и аз чак изохках дори горкия го обвиних,че ме е ударил с шишенцето с крема ама пведнага послу получих още един шут и разбрах кой ме боксира.Ами мога само да ви пожелая много хубава неделя.
Мирама аз съм за Дея-Деа по принцип това беше името ,което си бяхме избрали за девойка,но и всички останали са си супер.
Хайде чао,ще ви разказвам после за изворите.Целувки и усмивки

# 149
Добро утро
Ние с мишко почваме да влизаме в крак и по малко се връщаме към нормалния начин на живот. Относно  минералните извори нищо не знам ама знам, че бременна по никакъв начин не трябва да се затопля принудително с нищо да се и  с топъл душ с нищо.
galentinass мила ако знаеш как те разбирам. Моя мъж пътува 2 пъти в месеца за няколко дена и само като ми звънне да ме чуе и аз веднага  newsm45 даже и да съм добре, като му чуя гласа и реввам. Затова предпочитам да ми пише смс-си, че никога не се знае аз къде съм и дали няма да се изложа като някоя глезла.
Пожелавам ви лек и слънчев ден и много много усмивки  newsm47

Общи условия

Активация на акаунт