МАРТ 2006

• 11 254
  • 277
  •   1
Отговори
# 195
здравейте маминки! Много ви благодаря за сърдечните пожелания по случай рождения ми ден!
празнувахме семейно вкъщи, че аз обикновено нямам настроение за големи тържества в моя чест
В събота водих Писи на сватба, това дете така пощуря, намери някакви каки да си играят, ама те я третираха доста невнимателно и само трябваше да ходя след тях и да им обяснявам да са по-внимателни. Ама иначе си беше весело за нея.

Ужасно ми се ходи във Варна, но май ще можем чак към 20 ти август, а сега през юли сме решили да идем за една седмица на планина някъде.

Мики, стискам палци Симонка да се оправи бързо, ужасно в лятото да имаш Т

Ели, честит ти кръщелник, да е жив и здрав и да ви носи само радости!

Гер4о, много неприятно, че Иван се е разболял....иначе  в останалото време хареса ли му плажа и морето?

# 196
Привет мами!

Гер4о, добре дошла! Жалко че се е разболял Иван, разкажи хареса ли му? А това за без баба на море  - абсолютно си права, аз на такива дълги почивки тръгвам с майка ми Simple Smile

Жужи, не се пристенявай, за 2 дни то4но минава този обрив (давах само Вит Ц и Глуконат ) , ние изкрахаме тази шарка преди месец.

Мики, дано Симонка да се оправи бързо  Praynig

Ели_Γ, честит ти кръщелник!

Анна-Мария занимава в петък на морето, а аз ще мога да се включва чак към 20 юли, че сега отваряме ресторант и лудницата е голяма. Много ми е мъчно още от сега Sad

Цунки!

# 197

Гер4о, много неприятно, че Иван се е разболял....иначе  в останалото време хареса ли му плажа и морето?
ами то останалото време беше първите 2 и последните 2 дни  Joy, къвто съм карък. Ама първия ден го беше страх от водата, пясъка, хавлията и всичко, което можете да се сетите. на втория вече се светна, че няма проблеми... Та последните 2 дни като го водих на плаж беше голям купон. Тичаше по хавлиите на хората и аз след него тичам и се извинявам в движение. Държеше слова и вдигаше скандали на вълните, че го съборват и последния ден се светна, че колкото и да вида и да се кара - файда няма. та като идваше вълна я посрещаше с дупе, че да не му влиза вода в устата. Изобщооо... досетливо дете.

# 198
Карат, добре дошла! засичаш ни в един много тих момент, но обикновено не сме така, да не останеш с грешни впечатления.

Благодаря за топлото посрещане!Ще следя темата с интерес !
На Ники в много странна последователност и никнат зъбките.На 5 месеца поникнаха долните два резци, а на 10 месеца и горните два.После чак сега на година и 4 месеца наведнъж избиват другите два долни резци и два горни кътника.Тези зъби доколкото зная много по-късно никнат.Аз съвсем случайно ги зърнах при един голям рев - като не искаше да седне на гърнето - и много се изненадах.
Като казах за гърнето - направи ми впечатление,че май повечето от децата упорито отказват да го използват, също като моята Ники.

# 199
Добре дошла Карат Hugи на моята Али горе -долу така й никнат зъбите.

Много малко пишете нещо, къде ходите по тия жеги Laughing Умираме от смях с Али, като я питаш как се казва и тя вика - Аля, или по-скоро Айя, вече така й казваме Laughing

Ох, то и аз се чудя какво да пиша, все едно и също е при нас. Все пак да споделя тук едни мои трепети и вълнения пък може и съвет да ми дадете Rolling Eyesедин познат мисли да прави частна детска градина, предлага ми да участвам и аз, много се чудя, заслужава ли си, той иска да е нещо на много високо ниво - с басейн, бус и какво ли още не, дъщеря му е на една възраст с Али и ще е много готино там да си отгледаме децата, но като смятаме таксата ще е към 400 лв. на месец, множко ми се виждат и се чудя ще се намерят ли хора да я платят, инвестицията е много голяма, а ако не тръгне ще се набутаме здраво...мъж ми е склонен да ме подкрепи, защото естествено парите са от семейния бюджет /събрани са за така мечтаната вила/, но аз никога не съм ръководила бизнес сама, в краткия ми трудов стаж все съм работила за някой и не ми е дремело, ако ще и тавана да пада, а сега...много се чудя, а и орташката работа не си  е работа, уж трънахме да правим с него детски клуб, а стигнахме до детска градина Rolling Eyesкак мислите приятелки мои Grinning

# 200
Хм, Дейзи! Айде де... цената е такава навсякъде и е факт, че има кой да я плаща. Аз лично ако направите нещо като хората и най-вече с език веднага си давам детето. Само да ти кажа, че в Немо за тези пари има език, кетеринг от Хер бебе, логопед, психолог и педиатър идват всяка седмица и водят децата на басейн в близкия хотел. също така през лятото цената е 240 лева или нещо такова, защото имало повече деца, а и разходите им били по-виски. Имат голям двор с много игрушки, катерушки и пързалки и се намират в Драгалевци. в общи линии всички детски градини с голям двор са в драгалевци, симеоново и бояна, което си е голям проблем, защото аз живея в лозенец и ако трябва иван да ходи в бояна ще му минават 3 часа всеки ден в път в двете посоки. Ако искаш съвет от мен - направи си обиколка из най-добрите частни детски градини и ще си свериш часовника. В немо 3 жени гледат 7 деца, което мен ме устройва идеално, а и пеят, свирят, рисуват и т.н. Ако имаш въпроси относно моите проучвания ми пиши на лични и ще ти отговоря да не занимаваме другите с това ако не им е интересно. най-добри отзиви засега са ми за Уондър уърлд, ама там приемат 3+, а и таксата е 300 евро + транспорт 100 лв и вече за 700 лв ще им се напукат петичките просто ще трябва да хранят иван със черен хайвер за следобедна закуска, но не ти пречи да отидеш и да ги преслушаш под претекст, че детето ти след 2 м става на 3

# 201
Здравейте Hug
4естито на патерици на Безмерна и Гери  bouquet
Дейзи на мен ми се вижда супер идеята за 4астна детска градина.Но незнаех,4е цените в България са толкова високи.Дани ходи на 4астна детска градина,има басейн,психолог,гимнастика,уроци по музика,англииски и про4ее и аз плащам 158 евро,което е около 300 лева,но доколкото разбрах всяко нещо си се заплаща отделно,аз още на нищо не съм го записвала,понеже може 4ак след 3г,оба4е е тарикатско така,защото ако неискаш вси4ки екстри плащаш по малко и можеш да избираш.А междудругото от септември ще го правят в зависимост от доходите на родителите и едва ли ще плащаме пове4е от 100 евро.Успех ти пожелавам PeaceАз на твое място сигурно щях да рискувам.Целувки на Айа Laughing

# 202
Здравейте маминки! Hug
Ger4o,добре дошла  Hug ама какъв късмет сте извадили на морето с тоя вирус  Confused много кофти.А относно с баба на море си права и ние за това ще вземем майка ми с нас  Peace иначе ще се видя в приключения.. Crazy
Ох..вече не издържам в тия жеги,а и по градинките е толкова мръсно,че въобще ми се убива желанието за излизане ама няма как  Whistling Поне след морето ще се качим на вилата,там въздуха е много чист,а и двора е много голям децата ще си играят на воля  Grinning
daizy,може и да потръгне с частна д градина,много родители предпочитат децата да са в по спокойна обстановка и в по добра база.Петя от миналата г. е на градина,но държавна  Laughing доста се чудих дали да нея запиша в частна  newsm78 Но пък тази градина ние под носа,а и бих казала,че е що годе с добра база и симпатични учителки.За училището вече ще мислим. Thinking  А.. и да ти кажа почти съм сигурна,че вчера те видях в парка с Али и мъжа ти,но докато се усетя се разминахме... Simple Smile
Добре дошла на новата мама!  bouquet

# 203
Мда, то на теория няма как да не тръгне, ама практиката е друга работа...ние все още проучваме, обикаляме, гледаме и си водим бележки, партнера каза, че намерил вече и къща, то е ясно, че ще има всички неща, които и на другите места ги има, мисля да има и бус, който да взима и връща децата, всичко още е много несериозно, трябва да седнем да направим един бизнес план, да проучим какви документи са нужни, то си има там някакви условия за определена кубатура от къщата на дете, пък колко учителки на колко деца, пък директор с педагогическо образование, адски е сложно, трябва да се прави ремонт на къщата и да се обзаведе, да се търсят учители, да се рекламира, аз с единия крак съм вътре вече, определено ми се занимава с нещо такова, стискайте палци, пък ще се похваля като му дойде времето Grinning

Джеси, ако сте били на една градинка в Борисовата до тенискортовете, ние сме били, мернах аз една позната физиономия на мноооого красива мама Wink- направо си те зяпнах от половин метър  Embarassed и докато се сетя откъде я познавам и отминахме. Кога ще ходите на Боровец, аз планирам след една седмица да отидем за 10-ина дена, може да се засечем.

Последна редакция: пн, 02 юли 2007, 22:16 от daizy

# 204
daizy,точно там бяхме,тъкмо си тръгвахме от градинката  Wink Там като чели пясъчника е най-чист,а и люлките стават и за по малки дечица,че нали тези на по голямата площадка ги счупиха и явно скоро няма да ги подменят... Laughing
Ние ще заминаваме на вилата, след като се върнем от морето,към началото на Август.Иначе с удоволствие,ако ходите пак на там може да си организираме среща! Hug

# 205
Добре дошла Карат Hugи на моята Али горе -долу така й никнат зъбите.
Добре дошла на новата мама!  bouquet
   Благодаря ви за топлото посрещане!  bouquet
   daizy и моята Ники много смешно име си измисли - Нати.Сладко е и каката и таткото само така започнаха да се обръщат към нея,за което се поздърпваме понякога.От опита с каката съм установила,че ако родителя вярно изговаря думите,а не ги повтаря като бебо, то детето много по-бързо проговаря вярно.Е и аз не съм безгрешна!
   А сега лека нощ на всички и до утре! smile3524

# 206
Здравейте!

Добре дошли на Карат и Никол!  Hug

Напоследък и аз нямам какво толкова да пиша - все едно и също. На работа, от работа - на разходка с Криси и тати. Събота и неделя, ако не сме извън Сф, сме по разходки.

Дейзи, аз сега плащам 350лв за детегледачка и честно казано бих се разделила и с 400, ако знам, че детето ми е в добра д.градина и с добри специалисти. А и, както каза Гер4о, толкова вървят частните д.г. в Сф.

Криси пък се кръсти Тити. И като я викам по име, тя повтаря със същата интонация: Тити, Тити... С това Р в името сигурно скоро няма да се научи да го казва правилно Wink А иначе вече се катери навсякъде - по шкафове, диван, фотьойли. Абе навсякъде!

Лек и прохладен ден от мен!  Hug

# 207
здравейте мами,

вчера забравих да поздравя с добре дошли новата мама Карат и Никол!   bouquet

Дейзи, идеята ти е страхотна, мисля че с добро предварително проучване и планиране градината ще потръгне. Ти знаеш много добре от какво се нуждаят децата на тази възраст , а също мисля ,че за тези пари винаги ще се намерят желаещи, като така и така детегледачките вървят по толкова. За колко деца я предвиждате?
Желая ти много късмет и съм сигурна, че ще успееш!

# 208
Привет мами!

И аз забравих да поздравя с добре дошла новата мама Карта и Никол!   bouquet

Дейзи, супер идея имаш, давай смело напред!!! Ще успееш, ще видиш, клиенти ще имаш бол Simple Smile Къде горе-долу мислите да правите детската градина, в кой район?

# 209
Здравейте!
Дейзи, и аз те подкрепям! Ако детската градина стане до 2 години и е с превоз, мисля че ще има много майки от мартенските, които да ти станат клиенти, включително и аз. Успех в начинанието и смело напред!
Добре дошли на Карат и Никол!
Лек и успешен ден!

Общи условия

Активация на акаунт