Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Запитване до всички - относно новите правила!

 • 3 337
 • 44
 •   1
Отговори
 • София
 • Мнения: 6 173
Направих новото разделение на групи и новите подфоруми за отчетните теми с цел облекчаване работата на модераторите и с цел даване на по-голяма свобода на пишещите в отчетните теми, като в същото време все пак има някакво ограничение, така че да не се натоварват много форумите и да не се губят останалите теми в мамешкия форум сред безбройните отчети.

Предварителна анкета нямаше как да се пусне, защото както е видно, дори при свършен факт доста хора не разбират какво точно е станало, камо ли ако се подхвърли само като идея.

Нищо обаче не е окончателно - аз ще се съобразя с желанието на повечето - ще направя каквото прецените, независимо от моето виждане, стига това да не носи негативи относно функционалността на форумите.

Пускам анкета, като изрично искам да помоля всички, които гласуват в нея, наистина да са разбрали за какво става въпрос и да не се гласува ЗА или ПРОТИВ само защото не са разбрали как да се включат в група или пък не са изчели предишната тема (това е и причината да пусна анкетата в този й вид).

Вариантите:

Вариант 1
Премахване на новите форуми за отчетните теми и недопускане на отчетни теми в мамешкия форум.

Минуси: ограничаване възможността на бременни и майки да комуникират с други такива със сходни интереси и проблеми, вълнуващи ги към дадения период.

Плюсове: аз не виждам такива, освен за посетителите, които не четат въобще такива теми и не участват в тях, но те така или иначе при сегашния вариант също би трябвало да са доволни, тъй като ако не членуват в никоя група не виждат новите подфоруми с отчетните теми, а в мамешкия форум липсват такива.


Вариант 2
Премахване на новите форуми и връщане към старото положение - писане на отчетни теми в общия мамешки форум, но без модераторите да имат задължението да ги изчитат. Отчетните теми ще бъдат заключвани след достигане на 15 страници и ще се изтриват след като измине 1 месец от заключването им.

Минуси: препълване на мамешкия форум с отчетни теми и загубване на общи въпроси по отношение на бременността, майчинството и отглеждането на децата. Поради типа на отчетните теми (в повечето случаи тип "чат"), отчетните теми биват "избутвани" непрекъснато на най-горна позиция на първа страница в мамешкия форум и теми с конкретни въпроси могат да отпаднат бързо на втора страница и да останат незабелязани (много потребители преглеждат предимно първа страница).
Поради освобождаването на модераторите от задължение да четат отчетните теми и възможността всички, посещаващи мамешкия форум да пишат в тях - потенциална опасност от кавги, недоброжелателни потребители, нагрубяване, спорове.

Плюсове: възможност на участващите в отчетните теми сравнително бързо да намират "своята" тема, бързо включване към отчетните теми на новорегистрирани потребители.


Вариант 3
Сегашният вариант - групи, скрити форуми само за отчетните теми, като всяка група може да вижда своя си форум. Може да се членува в повече от една група. Недопускане на общи теми в новите форуми и недопускане на отчетни теми тук. Модераторите няма да имат задължението да четат отчетните теми. Темите ще бъдат заключвани след достигане на 15 страници и ще се изтриват след като измине 1 месец от заключването им.

Минуси: Нужно време за запознаване на писалите досега в отчетните теми с новите правила и запознаване на новорегистрираните с тях.

Плюсове: Вече описах подробно плюсовете в тази тема
Включилите се в отделните групи могат да виждат списъка с потребители, които членуват в тяхната група и така по-лесно да комуникират с тях. Отделен форум, в който може да се пускат отчетните теми, без пишещите в тях да се притесняват и в същото време без да се натоварва мамешкия форум и да се губят теми с конкретни въпроси. По-голяма защита от недоброжелателни посетители, спам, реклами и т.н. , тъй като новите подфоруми са скрити за нерегистрирани потребители, както и за регистрирани, които не са членове на дадена група. Лесно ограничаване на достъпа на недоброжелателни посетители. Не се натоварва първа страница на форумите с безброй подфоруми, тъй като частните форуми са скрити и всеки от тях се вижда само от членовете на дадената група.


Вариант 4
Събиране на всички отчетни теми в един форум, като той ще може да се вижда от всички членове на всички групи и ще е невидим за нерегистрираните потребители, както и регистрираните, които не членуват в никоя група. Модераторите няма да имат задължението да четат отчетните теми. Темите ще бъдат заключвани след достигане на 15 страници и ще се изтриват след като измине 1 месец от заключването им.

Минуси: трудно различаване на отчетните теми, възможност за объркване на "очакващи през месец.... 2005" и "родени през месец... 2004". По-трудно ориентиране в списъка с потребители, членуващи в групата + всички минуси на Вариант 3

Плюсове: част от плюсовете на Вариант 3


Вариант 5
Запазване на новите подфоруми, но не скрити, а видими за всички регистрирани потребители, но преместени между семейните форуми и справочника. Модераторите няма да имат задължението да четат отчетните теми. Темите ще бъдат заключвани след достигане на 15 страници и ще се изтриват след като измине 1 месец от заключването им.

Минуси: Трудно забелязване на новите форуми с отчетните теми поради факта, че ще са по-долу в списъка с форуми на заглавната страница.
Възможност недоброжелателни посетители да нарушават спокойствието, спам, реклами, обиди и т.н.

Плюсове: "Разтоварване" на мамешкия форум от отчетни теми, по-бързо ориентиране на нови посетители, отколкото при Варианти 3 и 4


Още веднъж моля - гласувайте в анкетата само, ако наистина сте наясно какво са групи, как се влиза в тях, какво представляват новосъздадените "частни" форуми за всяка група.
Ако има неясноти - готова съм да отговарям на въпроси, свързани с всеки един от предложените варианти.

Напълно ясно ми е, че няма вариант, който да се хареса на абсолютно всички - нека се опитаме да изберем вариант, който да е най-приемлив за всички и в същото време съобразен с нормалното функциониране на форум-системата.

И не на последно място, искам да напомня на всички, че сайтът BG-Mamma и тези форуми са създадени и се поддържат на базата на абсолютно безвъзмезден труд, както от моя страна, така и от страна на системните администратори, които се грижат форумите да работят, така и от страна на модераторите, които съблюдават за спазване на реда и правилата и се грижат за подредеността на форумите и темите в тях.
Сайтът и форумите не носят (засега) никакви приходи и се поддържат само с голяма любов, ентусиазъм и на добра воля, през свободното време на всички нас, съвсем отделно от служебните задължения и това се прави с цел създаване на удобно и приятно място за всички бъдещи и настоящи родители.
Считам, че с помощта на всички успяваме... поне засега.

Анкетата ще е валидна до петък, 11 март, включително

# 1
 • Мнения: 3 777
Аз мисля че от гледна точка на нови посетители вариант 5 е най-удачен. В противен случай постояно ще се пускат теми в Мамешкия форум - има ли майки за едикой си месец.
За нас "старите кучета" и останалите 3, без първи вариант ни удовлетворяват. Но все пак мисля, че трябва да вземе решение, което да улесни един нов потребител и да го привлече във форума.

# 2
 • с/у ОколоМръсТното
 • Мнения: 19 128
Arrow харесва ми новият взгляд на форум "Майки(бъд. и настоящи).  #Milti
По едно време приличаше 100% на дир.-ският  #Puppy dog  и това ама хич не ми се нравеше!  Close
Поздравления Мамма!  Heart Eyes

Вариант 3

# 3
 • Мнения: 948
Бих направила своя избор, но ... съм против да се трият темите. Това си е полезен архив.
Според мен в отчетните теми има много ценна информация относно прегледи, покупки, лекари, прегледи, оплаквания и т.н.
Вярно, че не чета абсолютно всички отчетни теми, но когато ми трябва конкретно нещо и пусна търсачката на форума, то ми се показва основно в тях.

Ще задържа моето гласуване, единствено заради това, че няма вариант, в който да не се трият отчетни теми (освен вариант 1  Mr. Green )

# 4
 • София
 • Мнения: 3 002
Гласувах за вариант 5. По-лесното ориентиране на новите посетители, ще увеличи и броя на потребителите. В крайна сметка нали това е целта на всеки един сайт? Или бъркам?

# 5
 • Варна
 • Мнения: 2 168
И на мен ми харесва новият изглед на "Бъдещи и настоящи"Simple Smile.
Гласувах за вариант №5 по изброените вече причини и най-вече поради факта, че той дава възможност форума да бъде видим за всички и да могат да се включват и нови майчета, но и такива, които са със стаж, и които четат и пишат понякога при нас Simple Smile.

# 6
 • UK/София
 • Мнения: 7 672
Наистина новичя ваниант е по-добър.Преди беше като в лексикон.Сега мамешкият форум е изчистен,знае се за какво става въпрос.

# 7
 • София
 • Мнения: 717
Гласувах за 5 вариант. Мисля, че това е най-удачния такъв.

# 8
 • Мнения: 2 433
Вариант 5! Мисля че е най-доброто предложение! В противен случай Новите посетители дори няма да разберат че има форум и за тях! А след като няма тема за тях - губим интереса им да се регистрират

# 9
 • Sofia
 • Мнения: 4 574
На мен ми се струва най-добър вариант 4, но с 2 поправки.
Да се вижда от всички регистрирани потребители, тъй като новорегистрираните не могат да се ориентират с тези потребителски групи и да не се трият, поради причините, които изброи Дафна.

# 10
 • Мнения: 3 200
Вариант 2, както си беше, ако съм нов потребител и вляза и трябва да чета всички правила, директно ще си изляза

# 11
 • Sofia
 • Мнения: 14 145
Само искам да ви споделя за въпросния вариант 5 , че когато се виждат и новите( сега скрити ) форуми , ще има да търкаляте топчето на мишката Wink ........ и форумите стават ужасно много и като погледнете отчетната си тема и мамешкия например и всички останали ви стоят ( непрочетени )и  ви се струва , че много има за четене , а време или нещо друго не ви стига да го направите .
Е , поне на мен така ми изглеждат нещата.  Wink  Grinning

# 12
 • Мнения: 1 629
Гласувах за вариант 5, защото мисля че е по-удобно форумът да е видим за всички. Само не разбрах защо трябва да се мести чак долу?

# 13
 • Добрич
 • Мнения: 3 223
Аз съм за вариант 3.

# 14
 • Мнения: 2 258
Харесва ми вариант 3.Струва ми се най-удачен за всички!

Общи условия

Активация на акаунт