Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

За количеството храна

 • 1 002
 • 21
 •   1
Отговори
 • Мнения: 1 341
Дано не прозвуча много истерично, но моето дете въобще нея яде. Еее не, че не яде съвсем, но в много малки количества. От два дни й премервам количеството изядена храна и какво установих с ужас. Повече от 80-100мл. храна не изяжда. Започва с невероятна охота и така до 5-6-тата лъжичка. После е едно въртене, едно стискане на уста, едно изплюване на храната или бъркане в устата. Иначе се кърмиме. Общо взето всяко ядене ни завършва с кърмене. Ако я накърмя преди ядене, после категорично отказва да яде. Събират се 5-6 кърмения за 24 часа, като най-много изяжда през нощта. Със сигурност не са зъби, защото тя е така от 7ми-8ми месец. А и значително е отслабнала. Педито идва в къщи на преглед и тя го установи същото.
Чакам с нетърпение Вашите коментари

# 1
 • Мнения: 684
И ние имахме един такъв период който трая около месец и Йоанна отслабна.И при нас Педито го установи з-то аз я гледам всеки ден и ми е трудно да преценя!Аз започнах да и давам на стол4ето играчки ,колкото и да не е правилно и тя като се заиграе и си отваря устата.При вас проблема може да идва от това 4е тя знае че после я очаква кърма и затова да не иска.Защо не спреш да я дохранваш на всяко ядене с кърма,като види че няма кърма след основното може би да хапва по повече.
Успех!!!

# 2
 • Мнения: 3 161
На вашата възраст и ние ядяхме много малко, но се кърмехме  често и наваксвахме изгубеното. Струва ми се, че детето яде, но бързо се засища. Опитайте да се храните по-често и най-вече да се кърмите по-често. Хубаво е, че яде нощно време - поне си наваксва част от загубеното през деня. ОПитвайте различни вкусове и виж какво й харесва (макар че при нас това се променя през няколко дни или седмици). Друго, което при нас работи: давам по няколко неща едно след друго, тя яде по малко и като й писне - минаваме на следващото (напр. каша, банан, пюре, супа, хляб, и т.н. - каквото ви е в менюто). Аз дояждам след нея. Не се шашкай. Просто обърни внимание на храненето, предлагай по-често и храна, и гърда, и се надявам скоро да се нашишкате!   Wink

# 3
 • София
 • Мнения: 2 238
Я дай един примерен режим. Колко килограма сте? Какво значи, че е отслабнала - така изглежда или наистина е изгубила от теглото? С Ради се случи подобно нещо около годинката - беше много пухкаво бебе, но като проходи някак с дни сякаш отслабваше на външен вид - просто растеше на височина, но в действителност не беше изгубил тегло. Не се притеснявай. Твоята работа е да предлагаш храната, а детето ще реши от колко има нужда. И недей да я насилваш и залъгваш, защото това може само да причини в нея трайно негативно отношение към храната. А да ти кажа, от наша гледна точка, вие сте отличници - Ради изобщо отказваше твърда храна до след годинката, а изяждаше по 80-100 гр, някъде към 1г3м. Развиваше се съвсем добре.
Идеята на емем да предлагаш по-често твърда храна и да разнообразяваш, също е добра.
Поздрави:)

# 4
 • Мнения: 1 341
Ами наистина е отслабнала. Миналия месец беше 9.200кг. А този два дни след като се разболя отидохме на преглед при случайна лекарка в Медицинска Академия. Тя като преглеждаше детето (преслушваше гърдичките) ме попита колко кг се  е родило и колко кг е в момента? Като й казах, че е 9.200 тя каза категорично, че детето не е толкова. премери я с дрехите и я изкара 8.700. Каза ми, че щом съм я родила 3.700 се очаква на годинка да е 11кг, което тя нямало да постигне. На другия ден си викнах нашата лекарка у дома и тя веднага като я видя каза, че много е свалила.
Наистина тя се засища много бързо. Аз съм същата като нея. Щом си заситя глада, колкото и да ми е вкусно спирам да ям. Но тя все пак е бебе, на което му трябва храна. сега се развива и расте.
От друга страна тя не се и спира. Постоянно е в екшън.
Ето и наше меню. Проблемае ,че тя е с алергия към белтъка на кравето мляко. И двете сме на диета.. АААА знаете ли, че сега като написах това установих нещо. Аз откакто спазвам диетата (един месец) отслабнах 2кг. А всъщност не съм намалила яденето. Просто не ям млечни неща. Дали това няма връзка? Защото тя яде същото количество както и предишните месеци.
 Ето менюто
5:00-6:00 кърма
10:00 попара от една тънка филийка с кърма (70мл) или каша с плодово пюре
*Когато поиска- кърма
13:30 зеленчуково пюре или месно
*Когато поиска- кърма
17:00-17:30 каша с кърма или с плодово пюре ако нямам кърма, или за разнообразие
20:30 кърма
23:00-00:00 кърма
3:00 кърма
*Не винаги иска да я кърмя. Понякога суче с голям ентосиазъм, но в повечето случаи колкото да засити жаждата си. Вода на последък не пие въобще.

# 5
 • Мнения: X
И ние сме с подобен проблем. Бобчето е на 9 месеца без 1 седмица. От 6 дена отказва твърдата храна, ама я отказва категорично ! А почти бяхме заместили 3 хранения. Кърмата ми съответно стига за не повече от 3-4 кърмения, и то основно вечер и нощем, през деня бебо почти не суче.Как издържа гладен не знам. Иначе е игрив и спокоен. Не знам какво е.
Много съм се притеснила и днес сме на лекар.

# 6
 • Мнения: 3 161
За твое успокоение: Ирина се роди 3.400, на 10 месеца е била 8,650. На годинка - 9,100. На последното мерене (16 месеца) - 9,500, ръст 80 см. Никой не ми е казвал, че е слаба.

На гърба на здравната карта на детето има едни таблици и там средното тегло за момичета на 10 месеца е 9,300, с отклонение +/- 1.100. Според тази таблица мисля че сте в норма. Спокойно!

# 7
 • Мнения: 3 161
Цитат на: Mishence
И ние сме с подобен проблем. Бобчето е на 9 месеца без 1 седмица. От 6 дена отказва твърдата храна, ама я отказва категорично ! А почти бяхме заместили 3 хранения. Кърмата ми съответно стига за не повече от 3-4 кърмения, и то основно вечер и нощем, през деня бебо почти не суче.Как издържа гладен не знам. Иначе е игрив и спокоен. Не знам какво е.
Много съм се притеснила и днес сме на лекар.

Нормално поведение при никнене на зъби например. При редовно кърмене (средно на 2 ч.) кърмата може да се увеличи в рамките на 48 часа (според книгите), така че да стига. След като бебо е спокоен, явно и това което получава му стига. Споко и на теб! Wink

# 8
 • Мнения: 1 341
Цитат на: emem
За твое успокоение...

Не може да си представиш как ме зарадва. Тя качваше невероятно много докато беше изцяло на кърма (от 1.400 до 800гр). След шестия месец, т.е. като включих друга храна качването на кг е мъка. Даже когато беше болничка от вируса с диарията свали 600гр

# 9
 • Мнения: 277
Пепи приема горе долу същото количество храна, напоследък с доста уговорки и с играчки и отвличане на вниманието. Тежи 9,200кг, а се роди 2,900кг, но все пак е момче. Не мисля, че е слаб.
Сега децата ни са в такъв етап от развитието си в който има желание постоянно да се запознават с нови неща, проявяват желание да се хранят сами и др.
При нас определено работи схемата с по-малки количества храна, но на по-къси интервали от време.
Никога досега Пепи не е изяждал количествата храна,който пише по норми.
Не се притеснявай, но все пак я наблюдавай.

П.С. Пишеш, че се разболява може и това да засили още повече нежеланието и да се храни, а и все пак има генетичност Wink

# 10
 • Мнения: 6 201
Снощи уточних с бавачката колко изяжда моята Ирина през деня. Излезе, че яде два пъти по 100 г. (зелечуково ястие и каша или вариво някакво). На 2.03, когато навърши 10 м., беше 8 600 и 70 см. Но иначе изглежда доста охраненка. Ето ти снимка, за да се увериш:
http://community.webshots.com/photo/289912411/289941504hQMIpp
Това ти го давам като сравнителен материал само. В смисъл, че има и други като вас Grinning

# 11
 • ville de Quebec
 • Мнения: 509
И аз се пристеснявам, че Вики се засища от много малко. Значи захранваме се от около 3-4 седмици и ако й дам първо да суче, изяжда много малко след това пюре, а ако първо й дам пюрето, изяжда около 100гр пюре и след това почти не суче....
Абе, общо взето я хващам, че яде по около 100гр, независимо какво й давам и повече не иска. А на мен това ми се струва супер малко за почти 7 месечно бебе. Иначе с пълненето на памперсите нямаме проблем, с килата също като цяло, въпреки че от 2 месеца бая забавихме темпото и качва само по около 300гр на месец, но все пак сме в норма. Единственото с което и аз се успокоявам е, че се храни по-начесто, добре си суче за заспиване, за успокоене, между храненията и направо даже не мога да преброя колко пъти суче, та дано така да си наваксва, че с тия по 100гр си ме шашка и мен....

# 12
 • София
 • Мнения: 2 238
Evjeni, много сте си добре. Просто е отслабнала заради болестта. При децата много се забелязва. Но не се притеснявай. Важно е да е жизнена и да хапва колкото иска. В режима гледам, че имате една по-голяма пазуза между 5-6 часа и 10. Може да предложиш кашата по-рано и една по-късна закуска след това. Изобщо, импровизирай. Но дори така режима ви изглежда ок. Все пак хапва ок. 240-300гр. твърда храна, което е точно 25-30% от общата, каквито са и препоръките.

Mishence, най-вероятно да е от зъбки. Ако предложиш да го кърмиш, отказва ли? Пиши какво ви каза лекарят.

dalala, 100 гр за бебе на 7 месеца си е съвсем ок. Можеш да предложиш още едно хранене с твърда храна.

# 13
 • Мнения: X
Ох, и лекарката не откри нищо. Според нея става въпрос за каприз, но е странно че продължава толкова време и толкова категорично. Иначе е весел и спокоен, както обикновенно.
Има съмнение за липса на желязо, или за уринарна инфекция, та затова правихме изследвания на кръв и урина. ще станат в петък, така че тогава ще знаем повече. Кръв му взимаха от вената, но му бодоха и двете ръце, че от едната нямаше достатъчно кръв. Малкия мъж плака малко, повече се закачаше с лаборантките флиртаджията Simple Smile
Иначе се кърмим само докато спи, през деня и нощем и вечер преди заспиване, през деня в будно състояние отказва. За кърмата си знам че не е достатъчно вече за изцяло кърмене, въпреки че се мъча да я увелича с изцеждане и лактогонни чайове.

Зъби не са, той има съвсем друго поведение като му никнат зъбки. И лекарката най-напред изключи тази причина.

# 14
 • гр. Пловдив
 • Мнения: 6 190
Тази Ирина каква сладурка е станала! И как интелигетно гледа, ще я изям.
Иначе при нас пък има друго - яде и то не малко - примерно зеленчуково пюре  250 гр ги няма за нищо или ето схемата:
5-6 часа - кърма
8-9 часа - пак кърма
12 часа - плодово пюре 120 гр /1 ябълка/круша и 1 морков/
14 часа - зеленчуково пюре 250 гр
16-17 часа - плодово пюре към 120 гр или примерно цял банан
18-18.30 часа - кисел, каша или  мляко с бисквити около 200-250 гр.
21 часа - кърма
И при всичкото това плюскане - миналия месец беше 7600 кг, сега няма да е повече от 8 кг. Аз като го гледам колко много яде и все си ги фантазирам някакви килограми и като отидем на теглене - изненада. Иначе ака поне по три пъти на ден. Та се чудя да се притеснявам ли, да не се ли притеснявам, успокоявам си, че е като мен /преди да родя, де  Embarassed / ям като за световно, а налице нищо, все си ходех 40 кг.

Общи условия

Активация на акаунт