Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 3 442
Моята маймунка пие сама вода от шишето  Mr. Green
Ив между другото да попитам за една позната. Значи тя е бременна в 6 месец и е на 30 и нещо в такива случай за възрастта говоря знам, че се препоръчва секцио, но тукашните лекари само се услушват. И че тя се чуди дали да не си плати за секцио. Има ли мами към 34 който са раждали по нормален път? И не е ли по - добре да си плоти за секцио?

# 1
 • Варна
 • Мнения: 10 002
Аз за първи път чувам, че само възрастта може да е основание за секцио?! Ако има други медицински причини - да, но иначе защо трябва да ражда секцио?

Браво на твоята маймунка!

# 2
 • Мнения: 772
Браво за шишето!

аз раждах на 30 без 1 седмица, нормално, ама не съвсем - с форцепс и т. н., бях с епидурална и смятам, че това е много добър вариант; на мен никой не ми е намеквал за възрастта, а всъщност очаквах. Ако тя се притеснява, по-добре е да си плати за планово секцио; може би и аз ще реша така следващия път, живот и здраве, не знам.
но ако иска нормално и лекарите не настояват за друго, не би трябвало да се притеснява - в момента, струва ми се, има доста жени, които раждат нормално на тази възраст (и няколко години отгоре дори) за първи път.

# 3
 • Мнения: 7 831
Браво за шишето !
Иначе, аз раждах на 31г. нормално  Wink , не мисля, че възрастта е диагноза  Grinning , в този случай де  Wink !

# 4
 • Мнения: 1 289
Една мама на 35, която роди на 34 години Sign Exclamation Родих нормално, независимо от възрастта и от това, че съм с диоптър. Просто лекарите решиха на момента, че няма индикации за секцио. Бременността ми обаче изкарах в болнични по лекарско решение, а не че беше нещо тежка. Просто при мене е първо раждане, а работата ми е свързана с контакти с много хора. Родих дори без упойка, защото такава е практиката в болница Лозенец. Родих бързо и късметът ми беше, че бебчо беше дребничка - 2750г и 49см. Но по принцип, имаше вариант за секцио ако пренося, аз родих обаче 1 ден преди термина в събота и може би и за това родих нормално. Имат готовност да се събере екип, ако се налага.

# 5
 • Мнения: 473
Аз родих на 33 г. нормално бебче - 3,500кг в термин. Раждането не беше от леките, защото ми изтекоха водите  и нямах почти никаква родова дейност. Лекарите само леко ускориха раждането и всичко си беше ок, без разкъсвания и само с 1 миниатюрен според доктора шев, колкото да не е без хич Grinning .Бремеността изкарах изключително леко.

Мисля че годините не са от значение, а общото състояние на жената. Мен например ми бяха казали възможно секцио ако пренося, но защото имам предишна тежка операция а не заради годините.
Пожелавам лека бременност.

# 6
 • Мнения: 4 283
На лекциите за бременни в ЦУМ се запознах с една мама, която  отново бе бременна и се интересуваше дали може да роди нормално - беше на 42 години. Попита лектора и той й отговори, че възрастта не е причина за секцио. Жената много се зарадва, повече се притесняваше от коремната операция.  Simple Smile

А пък 34 години изобщо не ми се вижда чак толкова висока възраст, че да се избегне нормално раждане...Сигурно щото аз съм на 31 години... Wink

Аз бях секцио, но по други причини.

# 7
 • Мнения: 3 926
Здравей, тъй като съм от Бургас и знам как горе-долу се обезболяват ражданията там (или по-скоро не се обезболяват) ти препоръчвам да се насочите към доктор, на когото имате доверие и да се уговорите как е най-добре и най-безопасно за майката. Само не се ориентирайте към Михайлов - надявам се знаете, че му казват Касапина, защото е един от малкото, които правят аборт в 6 месец. Моя близка ражда при Сияна Драгнева, а има и други имена, които се спрягат като добри в тази област. Успех и леко раждане на момичето Heart Eyes

# 8
 • гр.Царево
 • Мнения: 213
Родих второто си дете на 35 години, много по-лесно от първото, което родих на 22 години.Раждането беше нормално без упойка за 3 часа.Е имах доста шевове, но бебето се роди 4,200кг.Между другото, раждах в бургаската болница.

# 9
 • София-България, Израел - където си поискам
 • Мнения: 2 708
Родих на 34 и 6 месеца нормално. Нека твоята приятелка не се притеснява и леко раждане !

# 10
 • София
 • Мнения: 938
И аз родих на 31, изключително нормална бременност, без никакви проблеми (с изключение на килограмите  Embarassed ) Родих секцио защото преносих, не заради възрастта. Беба беше седалищно до 8-ми месец и един гинеколог ми каза че е по-добре, щото то и без това на тази възраст.... Rolling Eyes  Twisted Evil
Но след като беба се обърна, моят лекар ми каза, че няма никакви причини да не родя нормално. Е, впоследствие се наложи секцио, но само поради мързела на бебка  Laughing

# 11
 • Банкя
 • Мнения: 2 411
Лелята на мъжа ми е родила първото си дете на 41 години, без упойки, без шевове, без проблеми. Има и обратните примери обаче.
При всяка жена е различно, трябва да се прецени индивидуално.

# 12
 • Анкх-Морпорк
 • Мнения: 3 409
На 33 - напълно нормално - 3,850 кг, 53 см бебе, никакви разкъсвания...
Показанията за секцио са: тесен таз, неправилна позиция на бебето, прекалено едро бебе и някои болести...
Възрастта не е проблем...

# 13
 • Балчик
 • Мнения: 213
Аз родих второто си дете на 34 нормално и за 2 часа. Бебето беше 4.300 и се беше завъртяло лошо, та се наложи да ме резнат малко, но иначе всичко мина бързо и след два дена бях добре.

# 14
 • Мнения: 6 317
Майка ми е родила сестра ми на 31 и мен на 38 нормално Simple Smile. Имам и една приятелка от форума, която се възстанови много по-бързо от мен даже след като роди. Сигурно ще се обади и тя Wink.

Мисля, че няма основание за притеснение.

Браво на детенце, което пие само!

Общи условия

Активация на акаунт