Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Нервните пристъпи при малките деца

 • 2 740
 • 13
 •   1
Отговори
 • Мнения: 2
Здравейте, мили дами!
Искам да споделя с вас, нещо което много ме тревожи.
Дъщетя ми е на 2 години и е много кротко и лесно за гледане дете, но напоследък забелязвам че започва да се пали и избухва за дреболии и изпада в нервни кризи. Има моменти в които на всичките ни въпроси започва да отговаря с "не" и "не искам" и започва да плаче, не дава да я пипаме. Започва да ни крещи когато и задаваме въпроси. Не дава никои да я успокоява, поплаква си и после я залъжеме с нещо и и мине. Днес пак се случи, спеше и се и започна да ми отговаря, че не искала да яде, не искала да ляга, не искала да и чета книжка... Сложих я в леглото и, а тя се хвана за решетката пищеики и направо трепереше от нерви. Ревеше в захлас и заекваики ми отговаряше. Не даде да я гушна. Поговорих и малко, успокои се и заспа. Не мога да си обясния на какво се дължат тези нервни пристъпи. В къщата ни е спокойно, не и липсва нищо, включително и ласки от наша страна. Съпруга ми е изключително спокоен, но може би аз съм по-изнервена, след 2 години седене в къщи по майчинство и може би и предавам моето напрежение..., но поведението и много ме безпокои. Виждам, че са започнали да и пробиват вторите кътници, но до сега не сме имали такъв проблем със зъбите. Трябва ли да търся помощ от лекар? Кажете ми, имали ли сте такъв проблем и как сте го решили. Благодаря!

# 1
 • Мнения: 5 877
От възрастта е. Не си ли чувала да се говори за "ужасните две"?
Детето ти вече излиза от бебешорстването си и започва да се бори за самостоятелност, макар да не знае как да я постигне. И ние сме на подобен етап, макар да е на приливи и отливи. не се шашкай. По-нататък ще пиша още, но можеш и да потърсиш в нета за temper tantrums toddler. Виж в parentcenter.com.

# 2
 • Мнения: 2 792
Това е тъй наречения малък пубертет, не се шашкай период е, няма нужда от лекар.

# 3
 • Мнения: 3 211
И ние сме абсолютно по същия начин, забелязох, че когато й се карам, въобще не ме разбира и спрях, оставям е да се тръшка, само ако се случи да е на теракота е премествам да реве на дивана и се правя, че не я забелязвам и тя след 1мин.спира.
Също забелязох, че откакто й се карам по-малко, почна да се буди по-малко пъти нощем, явно е много чувствителна и преживява насън караниците.
Само като ядем, я оставям да ми се качва на главата, защото е много злояда и капризна.
Ама пък сега с тези зъби Twisted Evil
Един път да излязат и ще види тя #Bad Talk

# 4
 • Мнения: X
Да има нещо като "ужасните две". Ще мине...ами ние, като сме само на няма и шест месеца ooooh!

# 5
 • Букурещ
 • Мнения: 7 590
сега кажи, че не си чувала за 2 годишните и периода "не", "не искам" и т.н. и няма да ти повярвам.

# 6
 • Мнения: 4 244
Някои деца малко по рано други малко по късно, ама между 18 месеца и 3 години се вихрят едни битки на самоосъзнаване и самоотстояване, че само търпение му е майката.
Децата в този задължителен етап от развитието се осъзнават като личности и същевременно  осъзнават колко са зависими от родителите си. Тази дилема в душите им води до тази безкрайна съпротива или фазата на "НЕ!"
Прояви търпение към това че детенцето ти се опитва да се докаже като ЛИЧНОСТ и му се радвай в кратките мигове на спокойстиве.
Време ще мине и ще се смееш
А твоята любов и спокойствие ще му помогнат да предолее себе си по бързо и да стане пак кроткото дете преди бебешкия пуберитет

# 7
 • Мнения: 1 975
от възрастта е ..... между две и три години не са лесни пове4ето деца.... С това НЕ, НЕ ИСКАМ, САМ/А МОГА, ИСКАМ САМ/А ..... и т.н.......

# 8
 • Мнения: 237
Ей, голям смях ме напуши като прочетох какво е написала kristal_97, защото първото изречение, което малкия сглоби беше "Доди сам". Изобщо в тази възраст са ужасни понякога, но търпение е майката. И мойто като нещо не му изнася ляга и започва да реве и да се търкаля по земята, ама като му отклоня вниманието и спира да бърше пода за нула време. Деца, какво да ги правиш!

# 9
 • Мнения: 3 562
И ние сме в такъв период. В понеделник така се бях отчаяла, че казах на половинката, че съм пълен провал като майка. То беше рев, то беше чудо - само защото измих гъбата, с която бършеше пода (а с тази гъба бърша мивката, как се е добрала до нея?). Добре че милия ме успокоява, та започвам деня с нови сили и страх какво ще ми сервира дребното.

# 10
 • Мнения: 7 831
Здравей,
Както вече са ти писали, нормално е. Периода е тежък и за съжаление дълъг  Sad . Но се минава и обикновено от него излиза едно прекрасно малко детенце, много послушно и любвеобилно, нооо докато свърши  Twisted Evil  Twisted Evil ...
Хубава статия има тук и тук.
Спокойствие и търпение  Wink .

# 11
 • Мнения: 1 380
Присъединявам се към останалите - от възрастта е. Моят син, като му кажех, че е двегодишен, отговаряше "негодишен". Все пак те съветвам, стремейки се да бъдеш внимателна,  да не я толерираш до безкрай. Това е моментът, когато се изяснява кой е авторитетът в къщи и какви са границите на позволеното, и дали подобен тип поведение носи ползи.

# 12
 • Ланкър, планините Овнерог
 • Мнения: 8 310
Споко!Май всички деца са минали по тоя път.Констанца я беше хванало на 1,5год-ревеше,търкаляшеше се по земята като обезумяла.Водих я при личната ни лекарка по този въпрос-даде ни направление за психолог,но аз така и не я заведох.После малката проговори,тръгна на ясла и се поуспокои.Не че сега си нямаме проблеми с характера й,но знам,че просто си е силен характер-не може много да й се налагам.Често се караме,но се успокоявам,че така е по-добре за нея,като порасне(въпреки че не мога да преживея факта 3годишна пикла да ми се качва на главата) Banghead

# 13
 • София
 • Мнения: 2 950
Това е периода на "ужасните две"/както са ти писали по -горе/ .После ще дойде периода на "ужасните четири" -това да не те шашка. Laughing Всички минават през тези етапи. На две ,Жоро така се е тръшкал и задъхвал на улицата ,че ме сочеха с пръст ,все едно съм го пребила ...После на четири стана пак невъзможен...Инатеше се за всичко и като му правех забележка ,се смееше и зад гърба ми пак вършеше бели.Щом направи 5 години ,имах чувството ,че ми смениха детето...Стана послушен и отзивчив...Спокойно -всичко с възрастта. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт