"Лятото дойде и ДЕКЕМВРИйчето се стяга за море!"

• 14 049
  • 295
  •   1
Отговори
# 270
  • Бургас
Ох ние снощи бяхме на гости, наш Петър започна да проявява претенции към хората, имам предвид, че се стресна от един батко-чичко с брада. И колкото пъти го погледнеше толкова пъти почваше да хленчи. А до сега сме ходили на гости доста пъти и никога не е проявявал такава боязливост, напротив  винаги е усмихнат до ушите, но снощи от голямата алрама ли /имаше още едно бебе, малко по голямо дето не спираше да крещи от кеф и се слушаше метъл  #Crazy/ от що ли незнам,но почти цяла вечер ми се налагаше да го занимавам защото се разплакваше много жално при вида на "страшния" батко-чичко.

И Петър през деня суче на бързо на две на три и отказва повече, имама чувството, че просто от жажда изсуква първата по редичка кърма....... Но интересното е, че поне при вас бебоците сучат нощем, а той и това отказва или го правим в много специални пози.....и то с триста зора....... Тази нощ спахме отвартително, Петър се буди през три часа, мен ме боли гърло, а таткото го цепеше глава, ма то неговата болежка май си имаше оправдание  Laughing

На Хип има чай от липа, маточина и лайка, казва се успокояващ чай и пише, че тези билки действат успокояващо и удължават съня. Аз го имам, ноооо май никой не го пие освен мама Simple Smile

Месни пюрета съм купила две: Картофи с копър и заешко на Хип и моркови с картофи и пилешко на Сънвал, но още не съм давала, нека да минат още малко дни. За сметка на това обаче вчера дадох каша от елда, безмлечна и я приготвих с кърма, стана много вкусна и днес също може да направя, тъй като имам малко замразена кърма и искам да я използвам вече.....

Магеста и Петьофито има едно такова пияно /е по скромничко е от вашето/, но вдига същата аларма и е голяма зарибявка, лудница голяма е с него.

Ох ние мислим довечера да водим Пешката на плаж, но да видим.....

и като стана въпрос за оливането и аз май прекалих Simple Smile

# 271
  • София
Инче пожелавам ти бързо оздравяване;-)

# 272
само да споделя за чая на Хип много майки и мой познати докита казаха че правил някаква реакция и се опъпчват децата,аз нямам наблюдения защото моето мишле само като усети че е чай и плюе

# 273
  • Vaudreuil Canada
macko пиша ти как са дадени нещата за късното захранване - месото си се дава пак по 1 лъжичка и се увеличава постепенно. Месото мисля че можеш да го смесиш и със зеленчуковото пюре.
За сока пишат, че след 6 месеца е ОК, но да се дава поне час преди ядене. Общото препоръчително количество на ден е не повече от 50-60 мл. В началото пишат да се разрежда евентуално с водичка. Аз лично мисля да дам след като пропием вода - за сега обаче нямаме такива интереси.

# 274
Лилетка, ние не ядем попара още и незнам как да ти отговоря. Попитай пак,може някоя мама отговори. Тук се води частна размяна на реплики и не на всеки се отговаря. Някой постинги се пропускат сякаш ги няма (не визирам себе си).

Да попитам пак, за цвеклото - давал ли е някой вече? И кашата има ли значение кога се дава (по кое време на деня?)

Благодаря Hug

# 275
  • Vaudreuil Canada
анче_мамче с макарон в носа аз понеже много обичам да се водя по книжки та в тях пише, че кашата се вкарва първа в менюто на бебето и като вече проверена храна след като се въведе се измества във вечерното хранене - хем засища хем не очакваш алергични реакции през нощта, а пюретата и месата и всички нови храни се въвеждат по обяд за да можеш да реагираш, ако има някакви хранителни аварии. Цвеклото в повечето си модификации е нискоалергенен продукт и може да се дава от по-рано.
Nikki_Ivanova и аз съм взела от това пюре със заешкото и копъра ама нещо копъра ме притеснява в цялата картинка. Та май ще го оставя за по-натам. А ще купя нещо с месо без такива екстри.
Betty L. през нощта ако не пусна компютъра докато малкото заспи наново ми се разгонва фамилията - то примрънква и аз както съм полузадрямала /защото тутакси заспивам преди него/ трябва да стана наново - а така поне компютъра ме държи будна докато то заспи иначе си е мъка.

Последна редакция: нд, 08 юли 2007, 15:24 от shemet_neveroiaten

# 276
shemet_neveroiaten, много ти благодаря, само дето не ни ли е рано да "вечеряме" каша? newsm78

# 277
Момичета днес майка ми дойде почти за сефте и гледа около 2 часа Георги на двора  Hug
По тоя повод аз така овърщах   newsm75една -две стаи , че ако се беше появил онзи дядо със сливите за смет от небезизвестната приказка - всичката продукция у нас щеше да стовари и вече щеше блаженно да пие бирка на ладина нейде    Embarassed Sunglasses Laughing
moonlady, честито ви проплъзване !   bouquet
Чакаме доказателствен материал  Hug
Любезно моля майките на момиченца да проявяват разбиране и поскриват  при възможност от нас - останалите майки , напредъка на девойките си  Wink Grinning
Както казва добрия д-р Драганов на всички мъжки мами : " .... и в никакъв случай не контактувайте и обменяйте опит с майки на момиченца относно развитието на децата си , няма смисъл - те винаги ще са напред по отношение вашите малки мъже ! .... " Party
anche ... с макарон , за сега нямам още впечатления от чая на ХИПП, при първа възможност ще споделя  Peace
И моля : тук не се води частна размяна на реплики ! ако случайно си останала с такова впечатление ... още по-малко - язвителни. Всеки пише това което го вълнува, спазвайки добрия тон , опитвайки се да бъде полезен на останлите по въпросите по които се чувства компетентен! Hug
Black_Kitty, новия закон за движение по пътищата повелява  Wink возенето на деца под 150 см и под 36 кг само в специални системи за обезопасяване - разбирай кошници и столове  Peace
По нататък е посочено : ".... в автомобилите в които няма такива не се разрешава превозването на деца до 3 години".
А по този повод и аз умувам как от кошницата ни която е до 13 кг , да скочим директно в група 2 - стол за деца с тегло 15 - 25 кг ...  newsm78
Nikki_Ivanova, абсолютно позната ситуация  Party с изплашването....
Наскоро Жижо така се държа като видя прабаба си / на баща му бабата демек/, която верно си е баба отвсякде (без зъби и с един дрзгав глас  Mr. Green) .... цяла вечер рева от нея ... ама хем знае , че го е страх от нея , хем все към нея гледа и пак ре-е-ев  Grinning
Пешко на нощно къпане ли ще ходи ?  Wink Grinning
Благодяря на всички ви за милите думи по Жижов а'дрес !   bouquet

Последна редакция: нд, 08 юли 2007, 15:30 от Magesta

# 278
  • Vaudreuil Canada
анче_мамче с макарон в носа  аз я давам към 6-7 часа вечерта при това нямам заместено хранене тоест дояждаме си с кърма и след това ядене имам още едно кърмене към 9-10ч. Просто се предполага, че ще е по-заситено детенцето. Според нашия педиатър е възможно вечер само млякото да не стига на тази възраст /разбирай след 5-ти месец/. Друг е въпроса, че в последно време освен пюренцата си се кърмиме по 8 пъти на ден - дали е от жегата или сме по-гладни с възрастта.... нямам яснота.
Magesta благодаря ти за споделеното откровение на д-р Драганов.  Mr. Green За столчетата аз знам че групите са 0-13 и следващите са 9-18 или 9-25 или 9-35 така че от кошницата няма да ви е проблем прескачането в което и да е друго столче.
Nikki_Ivanova извинявам се за спама ама като ми се е отворила приказка ...

Последна редакция: нд, 08 юли 2007, 15:36 от shemet_neveroiaten

# 279
  • Бургас
Black_Kitty за столчетата нямам опит, още не сме купили, като купим ще отговоря, а за правилника дали е прието до 4 години ще проверя.

аз каша за сега съм дала веднъж - вчера, също знам, че се дава вечер.....но аз я дадох в 18 часа и така мисля да продължа да я давам, макар, че ние по това време сме навън и незнам точно как ще стане де.
Пюре от цвекло имам купено, но още не съм давала... бебчето на позната така се запече от това червено цвекло, че миличкото направо ревеше и кървеше като акаше. Петър още не се е запичал от пюре, но .......пу-пу да не чуе, който не трябва

Сок още не съм давала, милион пъти съм казвала защо, но ще повторя за неразбралите. Петър не пие нищо от биберон и за това в менюто ни няма нищо течно освен кърма...... За чая вече отговорих ........
Ха сега дано съм била изчерпателна!

... ама хем знае , че го е страх от нея , хем все към нея гледа и пак ре-е-ев  Grinning
Точно Simple Smile

Пешко на нощно къпане ли ще ходи ?
Еми той и без тва се заформя да е купонджия, та викам съвсем да му изградим облика Simple Smile

shemet_neveroiaten последния път изброих 10 кърмения + обедното пюре. Отделен въпрос е колко изсуква.......

Магеста, Майче Ха сега посмейте да не похвалите и моя аватар, че като се нацупяяяяя  Joy

Последна редакция: нд, 08 юли 2007, 15:40 от Nikki_Ivanova

# 280
анче_мамче с макарон в носа ,аз кашата я давам следобяд(16-17ч).
Лилетка, ние не ядем попара още и незнам как да ти отговоря. Попитай пак,може някоя мама отговори. Тук се води частна размяна на реплики и не на всеки се отговаря. Някой постинги се пропускат сякаш ги няма (не визирам себе си).

Ами щ'ом е така има ли смисъл да се пише тук тогава Crossing Arms Crossing Arms Crossing Arms

# 281
Здравейте! По отношение на столчетата за кола, чух по новините, че са задължителни за деца до 12 год., което ми се стори абсурдно. И на мен ми предстои да купувам - категорично ново - защото на оказионите се намира много рядко и не приличат на нищо. Това столче ще се ползва дълго време, а и брат ми е ерген... Не бях обръщала внимание, че има успокоителни чайчета за озъбващи се нерваци и ще пробвам веднага, защото нощес ставах САМо 5 пъти! И Коко се лигави като за световно, макар че биберон е ползвал само за да облизва пяната от мамината бира!:) А аз му облизвам лъжицата след ядене, преди да я изтрия с мокра кърпа. От батковото време от 1 мед.сестра знам, че ако бебето изпусне бибата например и нямате вода е по-добре да я оближете за дезинфекция, отколкото да я изтриете на сухо. Но това е отпреди 14 год. За слюнката на баба-свеки нищо не се казва в древните хроники. Мойта го е виждала 2 пъти на живо и 2 пъти по Скайпа и не вярвам да се престраши да го храни. Сок и сега ще пием с малко преварена водичка. Жижо е бонбон!

# 282
  • Русе
Е,Ники,ти пък да не останеш по-назад от другите.Пиша ти 6+ за аватара.

анче_мамче с макарон в носа , как да й отговори някой на Лилетка като са само две-три мами,които са въвели попарата. Като доказателство на моето мнение можем да пуснем анкета за попарата.

# 283
аз кашата я давам следобяд(16-17ч).

И аз така я давам, но се замислям дали да не пробвам и малко по-късно или пък да правя по-гъсто АМ + каша например и така да я папа? 

Майче, Анкета за това как се дава или кой дава  Rolling Eyes

# 284
И моля : тук не се води частна размяна на реплики ! ако случайно си останала с такова впечатление ... още по-малко - язвителни. Всеки пише това което го вълнува, спазвайки добрия тон , опитвайки се да бъде полезен на останлите по въпросите по които се чувства компетентен! Hug
Понякога аз лично не отговарям на някои от въпросите, защото нямам какво да кажа - примерно - цвекло не съм давала още и нищо не знам за него, в смисъл от кога се дава и т.н.
Каша и аз давам към 6-7 часа вечер, след което дохранвам с кърма.  Към 9-10 е "последното" кърмене.
За столчетата - аз това най-бебешкото го пропуснах.  Слава Богу законът влезе в сила чак сега.  А и не сме возили бебето кой знае колко - само на консултация.  Сега съм поръчала от Данет седалка за по-големи деца - от 15 до 36 кг - за баткото. А неговото столче - от 9 до 18 кг ще стане за бебката.  Доколкото знам столчетата са задължителни до 12 години, или до 36 кг или до 150 см височина.
Шемет, аз пък компютъра го ползвам като заглушител - създава един такъв постоянен шум, защото понякога отвън идва кучешки лай или кукуригане, или някой съсед-тъпак точно по обяд е решил да чука и тропа нещо си. Нали сме на село!

Общи условия

Активация на акаунт