Отговори
# 15
Здравейте, мили мами на щастливи септемврийчета!

Не съм ви писала от наистина много време, но ще се опитам да наваксамот другата седмица! Сега съм все още в сесия и е наистина много натоварено! Сега да ви споделя това-онова за мен и Ивана!

За яслите - аз съм за тях и мисля да запиша Ивана от септември /след отпуската им/, но нямам намерение да я оставям по цял ден, а само когато имам работа или лекции /следвам редовно/! Аз самата съм ходила и на ясла, и на детска! Знам и, че ще се срещне там с много полести и неща, които не бих желала, но по-добре рано! А и вирусите се преодоляват по-лесно докато се кърмим, което си е плюс! Познавам лично една от лелките в яслата,а едната от сестрите е лична приятелка на майка ми още от детските години, та съм спокойна за отношението, което Ивана ще получи там!

За морето и планините - правим планове да ходим на моренце, но за съжаление не се знае кога! Мъжът ми има много работа и много пътува, скоро ще започне да ходи и до Англия и не се знае до септември дали ще сколасаме, но сме решили, че ако не хванем българското лято, ще идем в Гърция при едни приятели през септенври! Разбира се с Ивана! А на планина ще ходим всяка седмица - на селото ми, което е в Самоковско, близо до Боровец!

В тази връзка - Приятно изкарване на всички летуващи! Много приятни мигове и пълноценно отпочиване!

За буденето нощем - все същата работа сме си. Ставаме си когато и по колкото си пъти поиска Ивана, но нямам намерение насилствено да я спирам! За мен е важно да се кърми колкото се може повече и по-дълго време, а щом и тя иска, всичко е наред! Разбира се, вече ми тежи, защото от близо 10 месеца не съм се наспивала, но това е да си мама! А и Ивана не пие още чиста вода, само много разредени с вода сокчета!

За пълзенето и ходенето - От няколко седмици Ивана може да пълзи достатъчно добре, за да се придвижва сама навсякъде! Стига до желаното място и се изправя! Не желае повече да стои в проходилката, само понякога в бънджито, но и там рядко! Понякога се пуска изправена и за секунди пази равновесие!

За храненето - Имахме много мъчно и трудно захранване с Ивана! Единствения минус на по-късното захранване е, че съвпада с периода на пробиване на зъблите и не винаги можеш обективно да оцениш защо не яде бебето! Важното е да имаш търпение и сили, което при мен на моменти се губеше и избухвах в силен рев!

За зъбите - имаме си от вчера седем пробили зъба! Първите шест излезнаха за един месец и положението беше критично, по цял ден не ядеше, а беше видимо гладна, дори на моменти не желаеше да суче! Но мина и сега сме по-добре и си хапваме, не по много, но достатъчно!

За диетите - за сега се въздържам от диета заради кърменето, но така ми се иска да не изпускам летните месеци... Въпреки това, аз продължавам да свалям килограми без усилие, но има още какво да се желае! За всичко ще има време Simple Smile

За Ивана - има си нова прическа, заведох я в салона, за да я пострижат! Косата и беше нито дълга, нито къса! Беше почти непрекъснато мокра от изпотяването! Постригаха я с машинката 10мм и сега е много по-добре, леко и сухо. Плака много, но много бързо се успокои! Мисля другата седмица да и пробия ушите! Иначе проявява вече характер, занимава се много дълго време сама! Показва здрасти, чао, браво, дава боц, "лети" като папагалчето и сочи лампата и часовника! Лично аз я намирам за много умна, но нали знаете за гарджето...

Извинявам се за дългия пост, но не знам кога ще имам време отново да ви споделя нашите трепети!

Поздрави на всички мами и целувки на техните бебоци!

# 16
Добро утро и от нас на всички!
Ние също спим на периоди,тази нощ не знам какво му стана ,но се събуди в 4.30 готов за игра,по никакъв начин не можах да го приспя,изпи си млякото в 6.30 и чак тогава заспа,до 8.00,сега отново се катери ,лази,опитва се да ходи и постоянно иска да се изправя,въобще не иска да седи вече,имаме и две нови зъбчета,но не са централните резци горе,а вторите-до тях,излизат симетрично!
За забелването-аз разреших този проблем преди около месец,мисля че ви писах тогава,стана много бързо,докторът се справи блестящо,точно за 3 минути,плачеше на всяко пишкане до другия ден и изведнъж всичко изчезна,сега само поддържаме резултата! Simple Smile
steli-ssd,ще се справиш с всичко,аз съм сигурна и после да разказваш за сватбата и кръщенето! Grinning
irinii,надявам се да не е алергия това на Спаси,ние имахме също пъпчици,които като че ли се събираха в петно,толкова големи участъци обхващаха,че мислех че никога няма да преминат,но използвах Мустела стелатопия за баня и после Бочко,ами за 10 дни премина,слава Богу сега нищо няма PeaceЕй,страхотно е ,че ще ходиш на сватба,в Царско село,наистина всичко е супер,вярвам че и празненството ви ще бъде такова,е,чакаме снимки ,разбира се на красивата шаферка Grinning
tzvety roussimova,честито,още дълги години да сте заедно!
Хей,бургаски девойки,браво за срещичката,а и снимките са ви чудесни,искам и аз на морето Wink
Ох,ама и аз доста изписах Embarassedпосле ще допълня,да не ви отегчавам Wink

# 17
Привет и от нас
Използвам момента докато Неси си играе сама за да ви пиша два реда.
За яслите-мисля да си гледам Неси поне до 2 годинки.Чувала съм какви ли не истории но не ислам да ги споделям и а ви пускам бръмбари в главата.
За пълзенето-Мисля че вече писах иче Неси пълзи доста добре.Новото е че вече се опитва да ходи и доста време седи изправена.
Сега ще ви прочета набързо и пак ще пробвам да пиша
п.п.В августовския брой на списание"Мама" ще публикуват моята гледна точка по дискусията за кърменето.

Последна редакция: чт, 05 юли 2007, 11:27 от Mila84

# 18
Алексал, честити ви зъбчета! И нашите израстнаха симетрично в този ред!

Направих на Ивана едно албумче, ако имате интерес да разгледате - http://www.snimka.bg/album.php?album_id=150499

# 19
Здравейте момичета:)

Честита годишнина на tzvety roussimova Simple Smile както и на празнуващите бебчета, то другия месец на рожденници вече ще честитим Simple Smile

Благодаря ви много за хубавите думи за снимките на Бобо от морето. Такова е диване това малкото, че по-цял ден да седя с фото в ръка, ще има какво да се гледа после. От както сме се прибрали от морето започна да се катери по диваните, които са стандартна височина. Седнала съм си и блаженно прелиствам спиасание обръщам се, а Бобо се изкатерил и седнал до мен, и прелиства детска книжка  ooooh! Странното е, че му показах как да слезе с крачетата надолу и сега си се катери, и слиза като катерица. За ходене обаче изобщо и помен няма, т.е. сам по мебелите или друга опора си се разхожда както си иска, хвана ли го обаче за ръце, започва да се гъне и сигурно се чуди тази лудата какво ли иска от мен, като ме оставила на самоотглеждане  Mr. Green Абе всичко наопаки при него, изби първо горен зъб, сега вече сме с 4 зъбчета и е като зайче като се нахили Simple Smile Пада-става, грижи няма, дори не се сеща да ревне, или само ако наистина го е забояло.

Лилка и Бобо още по 2-3 пъти се буди за кърмене, вода не съм давала, предпочитам след година постепенно да спра да давам, а не да ползвам заместители. С пробване детето само ще покаже кога е готово за това.

Марианка, хич не ви е лесно, това са едни от най-хубавите моменти в живота ни въпреки трудностите, и въпреки това ни се иска да не е чак толкоз трудно  Confused  дано скоро поне успеете да си поспивате по повече  Hug

steli-ssd и на теб ти се е събрала тежка програма, но пък поводите си заслужават, посмях се и аз на самурая, който си отглеждате Simple Smile

ох яслите, Ивайло ходи в кварталната, където и Доника е записала Хриси, където се надявам да ходи и Бобо. Оплаквания нямам! Аз ли съм прекалено невзискателна или просто си е ок, не знам, но... за и против преди да запиша Ивайло:
притеснения:
1. адаптация
2. отношение на персонала
3. хранене - че аз у дома му предлагам какво ли не и не се храни, та "помиите' от яслата ли?!
4. спане - заспиваше само на гърдата ми или в количката
5. памперс-тоалетна, беше с панперс и ме бе страх да не намрази гърнето ако го насилват
6. други (в момента не се сещам, тогава списъка бе голям  Mr. Green

реалността:
1-ви ден - влезе със страхотен интерес, хранил се играл си, всичко ок
2-ри, 3-ти - ден сутрин влизаше с рев и до там после се успокоявал и останалото пак без проблем
4-ти ден - без рев, но леко тъжен, остава да спи, дали му мечо и заспал, другото без проблем
5-ти ден - същото

на следващата седмица ми казваше чао на вратата, влизаше си при леличките, без те да идват да го взимат, като ходех да го взема 16 часа ме гледаше лошо, развалям му играта, започнах да го взимам в 17. Видимо доволен, щастлив, ходи ли на ясла укрепва и понапълнява. Питам непрекъснато за храненето, изяждал и допълнителни порции, а аз ей така  Shocked  Както го заведа чистичък и спретнат така си го и прибирам ( у дома го преобличам 100 пъти и все с нещо е омазан). Не е особенно болнав, но и без болести не минаваме. Четът, пеят, рисуват, има табло с програмата за всеки ден, както и за храната, с която ги хранят. Започна да си тананика... оказа се че всеки ден ги будят с "у дома часовник трака...." Започна да говори все по-добре. Когато реших да махна памперса (решението си бе мое, там не са ме притеснявали за това) казаха да нося поне 5 чифта пълен компект дрехи. Аз го борих преди това  3 дни у дома и на четвъртия си каза, бяха празници. Когато казах, в яслата че съм махнала памперса и заредена с много дрехи се оказа, че за целия ден не е имало никакъв проблем с напишкване аз отново ей така  Shocked... и това бе с ученето ми на гърне. Когато се е случвало да се напишка при следобедния сън, бельото ми го оставят в шкафчето му, изплакнато и сложено в плик. Празници, тържества, ентусиазъм около това, снимки... Стигна се до там, че като го пусна в залата, го виждам как изтичва при леличката, тя го гушка и целува. Посрещат ги ведри и с добро настроение. Даже при някакъв разговор, случка или действие от моя страна у дома, той ми казва, и лелята така прави... всичко в положителна посока... Изобщо на Ивайло живота в група му допадна страхотно, дори вечер  подготвя играчки, които да занесе при децата.
Не искам никого в нищо да убеждавам, само споделям опита ми с голямото дете, което през септември ще тръгне на градина. Страхове от новата промяна имам, нооо са далеч по-малки поради описаните по-горе причини.

ох, хайде, че лошото време ме отприщи в някакво тъпо философстване Simple Smile

Ави, дано бързо премине това неспане, и разбира се скоро със зъбки да се похвалите Simple SmileАз съм за разходка, среща или каквото и да е за утре, въпреки лошото време днес!

хубав ден ви желая!

п.п. ух докато пусна това, цели 4 отговора, извинете ме мацки, но няма да ги чета, че сигурно пак ще се отплесна  ooooh!

Последна редакция: пт, 06 юли 2007, 09:37 от Щастливка

# 20
Цвети Роусимова - Честита Годишнина!!!

Диман - и аз му давах на няколко пъти настъргана домашна краставица и той много я хареса.

Щастливке - в кой квартал сте? При нас всички места са попълнени и заети. Тази година май ще ни се размине яслата.

# 21
Мераклийките за септемврийска среща, заповядайте утре от 10:30 нататък - казвам така, защото прекарваме там дълги часове - в градинката на Хиподрума - зад Културен дом "Красно село".

# 22
# 23
  • София
Desssy, става въпрос за Орландовци.
Цвети, честита годишнина  bouquet
Ави, на нас тези срещи там са ни доста далече Sad Но ще гледаме пак снимки.
От няколко дни Хриси вечеря кисело мляко с бисквити, но гъсто като каша и спи с 1-2 будения за води1ка. От бутилка не иска да яде...Така поне е по-добре, че поспиваме малко. Сега откакто пълзи само подрежда навсякъде. Sick Сега отивам да го къпя, че ще ходим на китайски ресторант с всичките ни кумци(понеже сме кумували поотделно с Мартин)

# 24
Ето ме и мен. Flutter Grinning
Добър вечер, сладурани!  bouquet
tzvety, знаех си, че днес ще си имате годишнина. Grinning
Честито! Да се обичате все така силно, да преодолявате всички препятствия  успешно, да се усмихвате заедно и да посрещате утрото рамо до рамо!

И... едно ГОРЧИВО! Flutter Пък утре да разказваш как и къде отпразнувахте. Grinning
Доника, обожавам китайската храна. Жалко, че не съм ти кумица. Laughing Приятно изкарване довечера! Hug
Щастливка, радвам се, че Ичи е попаднал на добър и грижовен персонал. Ако детето ходи там с желание, значи всичко е наред. За съжаление, в нашият малък град имаме само една ясла, т.е. на практика нямаме избор. А не и се носи никак добра слава. Confused
Assita, разгледах снимките на Ивана. Голяма сладурана е! Ама как лази само... А тази във ваната ми е любима. Heart Eyes
Mila84, ще си купя списанието непременно! Peace
alexal, честито ви нови зъбки! Grinning
Хей, steli-ssd, голяма работа е Стенли! Посмях се от сърце на новият му самурайски номер. hahaha Много задачки са ти се струпали, но една част от тях са много приятни. Обожавам да обикалям по магазините. За мен важи с пълна сила израза: "Жена с пари, като луд с картечница". Joy
Веси пак е с температура и хрема. Confused Днес я водихме на лекар в Пловдив, като междувременно направихме и консултацията. Порастнала е с 3,5 см и е висока вече 72,5 см и отново е наддала с 300гр. Тежи 7500г. Доволна съм от резултатите, но е болна. Оказа се, че има остра вирусна инфекция на горните дихателни пътища.  Sad Няма апетит, спи неспокойно. Пак ни чака тежка нощ, но не това е най-важното. Дано ми оздравява бързо. Praynig Лекарката за сега се въздържа да изпише антибиотик, но каза, че ако Т не спадне до 2 дни, ще се наложи. И макар, че разчитаме на хомеопатичното лечение, преди всичко, признавам, малко ме е страх. За сега Т не надвишава 38 - 38,2 градуса и все още не съм дала температуропонижаващо, но съм в "бойна" готовност. Имам Панадол и Нурофен. Май второто при нас е по-ефикасно.
Иначе днес, като никога, ми похвалиха Мими в детската градинка. Детенцето ми много е слушкало. На мама хубавицата. Heart Eyes
Сега отивам да си довърша тиквичките с ориз, които всички много обичаме. Grinning
Лека нощ от мен. Целувам ви! Hug

# 25
  • Пловдив
Добър вечер от мен и малкия ми самурай!

Аз пиша, а той до мен се опитва да се измъкне от спалния чувал с недоволни викове!  Mr. Green
Днес режима ни е..... ooooh! ooooh! #Crazy....от 8,30ч сутринта до 15ч игри, плач, игри...аз каталясах, но той НЕ - накрая след порцията мляко заспа! И така до 18ч, а сега естествено пак екшън... newsm78
Тъкмо имах 1-2 седмици успех с метода на дилИпилИ , но от няколко дни е ужасно трудно да го приспя!
Assita , голяма сладурана е Ивана!
Щастливка , всички на които демонстрираме номера на самурая си умират от смях! И ме питат как съм го научила да го прави...аз им казвам: той си е самоук, сигурно в предишния си живот е бил японец! Joy Joy Joy
Ти си имала късмет яслата, явно на Ичи наистина му се отразява добре!
alexal - и на мен вече ми се ходи много на морееееееееее Hug
mari_anka , то и  аз обичам да ходя по магазините, но сега ми е малко като по задължение и естествено по закона на всемирната гадост нищо не си харесвам! Освен обувки, но аз обувки винаги си харесвам......както мъжа ми каза - ми ходи само по обувки.... #Crazy
Днес поне приключих всичко по ангажиментите, с които ме бяха натоварили по кръщенето, и подарък за РД, на които сме купих ....
приятна среща утре на софийските бебоци!

Лека и приятна вечер! Wink

# 26
ехооооо.... как сте?!

марианка, как обичам тиквички с ориз - мммм.... Страшно съжалявам за температурата на Веси. Може пък вече наистина да са зъби - дано Praynig по-бързо отмине всичко. напомням ти, че Спаси и Хари изкараха по няколко дн ис такава температура, която от нищо н есе повлия. Можело да е 6тата болест, а можело и друг грип да е, но докторът ми при всички положения беше против антибиотик! Каза: правилното поведение в такива случаи е да не намесваме силни лекарства и да не позоляваме развиване на симптомите...
Щастливке, тооолкова хубаво и спокойно ми стана от разказа ти за яслите. Дай боже всукиму както се казва. Иначе и Спаси се научи да слиза от дивана заднешком и да се катери... Вчера го намерих отворил хладилника и извадил риба тон оттам, а днес с ебеш епокатерил на масата в хола  Shocked Shocked Shocked
Ави, поздравления за мъжкото достойнство на Сашето!!! Ние сме на същия хал като вас - остават някакви милиметри, които мъжът ми твърди, че до година и половина-две ще се отворят напълно. Утре з асъжаление имам среща в 11 в Св.Седмочисленици, но ако свърим навреме ще ви звънна задълже!
Стели ССД, познай кой купува подаръците за сватби и други празници в нашето семейство - естествено, че аз. Но така и предпочитам, защото съм малко претенциозна и държа каквото подарявам МНОГО да ми харесва. Иначе гледам плановете ни за работата и гледачките съвпадат.А Стенли - истинска нинджа Heart Eyes
Цвети Русимова, честита годишнина - пожелавам ви много любов, нежност, много време само за вас двамата, романтични пътешествия и благополучие   bouquet  bouquet  bouquet

Лека нощ

# 27
Здравейте момичета  Hug
Колко много пишете  Crazy не мога да ви настигна никога  Embarassed
Ирини , отново си ни спретнала страхотно местенце въпреки многобройните ти ангажименти напоследък  Hug Имаш една почерпка от мен  Wink - http://www.bacardimojito.com/home/default.aspx
За нас какво да ви кажа, със Светли нещата са наред, развива се добре според мен, лази и се докопва до всичко, което го интересува. Единственото, което ме притеснява, че не мога да го оставя с никой, мръдна ли настрани и почва да ме търси и ако не ме види почва да плаче  Confused Много е привързан, само баща му може да го залъже за известно време. Така е като работят бабите и постоянно е с нас  Thinking Не се оплаквам, само се чудя как ще тръгне на ясла  Thinking Сега ще пускаме молба и мисля, като стане на 1,3- 1,4 месеца да го пусна. Иска ми се да си го гледам до 2годинки, даже и до 3.... Но сега като изтекоха 9-те месеца, започват да ми превеждат 180лв майчинство  Rolling Eyes и доходът ни намаля осезаемо, а имаме и заеми. За съжаление нямаме финансовата възможност за детегледачка, така че Господ да ни е на помощ и да случим на уютна ясла и добри учителки  Praynig Praynig Praynig
Исках да пиша още неща, но мнооого ми се спи вече, отивам да се гушкам  Heart Eyes
Ще пиша пак, когато имам възможност.
Много ви обичам и ви прегръщам заедно с малките ви слънца  Heart Eyes Hug Heart Eyes

# 28
Хайде мами на кафето! Чаках някой друг да почерпи,ама явно няма толкова раннобудни Mr. GreenВесел ден и честита месечика на всички!

# 29
Ивелинче, много си внимателна. благодаря ти. Да ти кажа на ясла или на гледачка - всичко е въпрос на късмет, така че вярвам, че всяка от нас ще остане доволна от попадението си  Hug
Току що направих фрапе за нас с таткото, а Спаси си допива фреша от пъпеш - обожава. Ето и за вас дружки

Плохладни разходки

Прегръщам ви

Общи условия

Активация на акаунт