Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 4 юли 2007, 20:49 ч.

Кърмене и упойка?

 • 498
 • 8
 •   1
Отговори
 • Мнения: 195
Днес се наложи да ми правят снимка на един зъб и след това упойка. Дали мога да продължа да кърмя или трябва да отбивам вече? Сега ще се изцедя с помпа, но какво да правя за вбъдеще? Бебето е почти 10 месеца и не е фатално, ако прекратим на този етап. Какво мислите?

# 1
 • Мнения: 4 315
Ето такава тема: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=192947.msg4038786;topicseen#msg4038786

Ти питаш дали изобщо да отбиваш заради упойката или по принцип?

Ако принципно питаш - това е твое решение.
Лично аз съм преценила, че кърмене 2 години е максимално добро за детето, и за майката.

# 2
 • Мнения: 2 959
...Дали мога да продължа да кърмя или трябва да отбивам вече?...
vilitra, не Ти разбрах питането- заради упойка и една снимка на зъб смяташ да отбиваш ли? Аз не бих го направила, Ивето има нужда и заслужава повече, ако можеш да си го позволиш разбира се, но Ти си таз която взема решенията за вас двечките с бебка.

# 3
 • Мнения: 195
Не съм готова да я отбия. Вчера като си дадох сметката, че може да се наложи да не я кърмя повече, осъзнах че всъщност не съм готова за такава стъпка. Ужасно ще ми липсва близостта с бебчо!

Иначе, питах дали се налага да я отбия след снощните процедури, но като почетох из нета...взех, че си я накърмих за заспиване, после и сутринта....и нещата си заеха нормалния ход. Сега изникна друг въпрос. Ще отсъствам за 10 дни и ще я гледа баба й. Майки от квартала ме убеждават, че спря ли да я кърмя, не трбява да започвам после пак. Обяснявам им, че ще получава по една доза кърма на ден, а аз ще се цедя, но НЕ! Спреш ли, не се продължавало! Има ли нещо такова?

# 4
 • Мнения: 163
Сега изникна друг въпрос. Ще отсъствам за 10 дни и ще я гледа баба й. Майки от квартала ме убеждават, че спря ли да я кърмя, не трбява да започвам после пак. Обяснявам им, че ще получава по една доза кърма на ден, а аз ще се цедя, но НЕ! Спреш ли, не се продължавало! Има ли нещо такова?

Аз също отсъствах 10 дни,но се цедях и пращах кърмата по таткото, и аз  съм чувала че веднъж като отбиеш после не трябва да даваш наново,но не виждам логика в това.
[/quote]

# 5
 • Мнения: 1 691
Не трябва да даваш само ако си суеверна. Идеята е, че ако веднъж отбиеш (тоест не кърмиш директно, те изцедената кърма не я броят) и после отново започнеш да кърмишу детето ти ще стане урочасник/урочасница. Ако вярваш на това - отбивай.

# 6
 • Мнения: 1 273
Не трябва да даваш само ако си суеверна. Идеята е, че ако веднъж отбиеш (тоест не кърмиш директно, те изцедената кърма не я броят) и после отново започнеш да кърмишу детето ти ще стане урочасник/урочасница. Ако вярваш на това - отбивай.Да, и аз съм го чувала това. Голяма глупост. ooooh! Даже имаше и тема някъде ама сега не мога д я намеря.

# 7
 • Мнения: 4 315
Суеверни дивотии.   Tired

# 8
 • Мнения: 2 309
Само да вметна за снимките и упойките, въпреки че виждам вече ти е минало притеснението, но в случай че някой друг чете и се поинтересува. Правили са ми скопия на бял дроб и съм кърмила след няколко часа / беше въпрос на необходимост да кърмя, не съм имала избор/, също така съм била под пълна упойка и съм кърмила след 24 часа / въпреки че можеше и по-рано, но реших да спазя този срок, а и детето беше по-голямо/. Като цяло няма проблем, въпреки че много жени предпочитат да изцедат гърдите или да изчакат някой и друг ден.

На въпроса ти дали да отбиеш след отсъствие от 10 дена, мисля че трябва да прецениш сама дали искаш да кърмиш дълго или не. В единия случай можеш да използваш възможността и да отбиеш детето, като изцеждаш по малко гърдите, за да освободиш напраежението, а млякото можеш да запазваш във фризер за бебка. В другия случай след като се върнеш, можеш да предложиш на детето да суче и вероятността то да го направи е голяма. Съветвам те ако нямаш намерение да кърмиш до повече от година примерно да използваш този момент.

Това за урочасването няма да го коментирам изобщо.

Общи условия

Активация на акаунт