Ще се водя по съветите ти и по тези на другите майчета.
Да, 3700 тежеше на 5-ия ден (тогава ни изписаха), а преди това беше стигнало до около 3650 (не помня точно, но наистина наддаде малко до 5-ия ден).
Открих, че бебето изплюва зърното (и аз мислех, че повече не иска да суче), но ако го изчакаш 2-3 минути, като се опиташ да го активизираш (смяна на памперс, оригване, игра и т.н.) и му предложиш да суче, то започва пак с желание. Така че сега кърменето отнема малко повече време, но пък не прекъсвам храненето по средата (въпреки че педиатърката ми каза, че повече от 25 минути няма смисъл да го държа, аз го държа по 40 и повече ако трябва). Като че ли това има повече смисъл от това да изцедя 10 мл и да му ги дам да ги изпие по-късно.
Сега се мъча да открия ефикасни начини за активизиране/събуждане при хранене...
Ще видим мерките на консултацията.
Желая на всички майчета успех!
!
maji si s ne6to zarnata ,za da ne se razranyat ,za6toto togava karmeneto ,6te e mnogo bolezneno za teb.az izpolzvah za tazi cel,GERMASTAN-samo 4e struva 15 lv,moje6 da si go kupi6 ot aptekata,nokato go pozlvah taka i ne mi se razraniha zarnata.mnogo se radvam ,4e ne si se otkazala.trybva da ima6 tarpenie i ne6tata 6te se opravyat.badi sigurna v tova.prodaljavai samo da ya karmi6.ne razbrah dali prodaljava6 da i dava6 adaptirano mlyako i dali ya hrani6 prez no6ta?pii pone po 2 litra te4nosti,kato si vzemi i 4ai za uveli4avane na laktaciyata,mislya ,4e tova ve4e mnogo mai4eta go spomenaha:)mai se povtaryam:)no badi smela i ne se otkazvai:)pi6i pak kak varvyat ne6tata.i ne razbrah ,struva mi se 4e se izcejda6?taka li e?