МАРТ-2006

• 10 670
  • 267
  •   1
Отговори
# 180
Девойки един бърз въпрос, за тези, които са запознати с плановете ми за частна детска градина, как ви се струва такса от 550 лв. на месец - пълен пансион, транспорт, английски, психолог, логопед,басейн; къщата е на площада на Симеоново, с огромен двор? Ще ви спестя какъв е спора, че да сте обективни, съжалявам, че ви питам, но нямам как да разбера потребителското отношение.

Добре дошла Бубичко!

# 181
  • София
Бубичко, добре дошла и от мен!

Дейзи, ако можеш, раздели транспорта от официалната такса.
Така ставате по-гъвкави, а таксата ще падне.
Има доста майки, които имат възможност да докарат детето и да го вземат обратно, или само да го карат сутрин, а вие да го връщате вечер.
В доста от градините таксата е около 200 Евро месечно, което е около 400 лева всички с подобни екстри.
Проучи първо таксите на добрите частни градини и формирай базова цена, с която рекламираш, а останалото го надграждаш.
Психолога каниш веднъж седмично, а логопеда два пъти седмично, освен ако няма изрично желание от страна на родителя да ангажира логопед за по-упорит говорен дефект- но тогава пак срещу допълнително заплащане. Не са много децата с говорни дефекти или със специална нужда от психолог, за да натоварваш всички родители със заплащането на допълнителни специалисти.
Опитай се да смъкнеш себестойността на услугата до минимум, но все пак да рекламираш с логопед, психолог и транспорт.
Има много заможни хора, които няма да попитат за цената, но моите наблюдения са, че повечето, без разлика колко са заможни искат да знаят точно за какво плащат и ще си зададат въпроса защо при теб таксата е толкова, а еди-къде си с еди-колко си по-малко, но предлагат същите условия.
Веднага ще ти отговоря, естествено, при някои базата е собствена и не се налага да се калкулира в себестойността наем, което при теб не е така.
Дано да съм ти била полезна, стискам палци   bouquet

# 182
Аз сега се4 опитвам да махна бибата,ама на лелите им е по-лесно с нея и му я дават. Confused
честно да ти кажа аз мисля и бибата и гърнето да ги оставя за по-нататък - следващото лято примерно. тогава ще е по осъзната. апък ако я свикнат на гърне на яслата и без биба, добре дошло

# 183
Добре дошли на Бубичко и Дени  Hug

Ох, и аз започвам с треската ДГ  ooooh! Другия месец трябва да мина през тази, където записах Маги още миналата година, за да ми кажат какво става. Аз искам да я пускам към началото на март на половин ден и след 1-2 седмици вече по цял ден. Но майка ми ми сервира, че в ДГ взимали деца само наесен  #Crazy Ми, ако е така аз какво ще я правя Маги след март, когато става на 2год и майка ми трябва да се връща на работа  #Crazy Та може и аз да опирам до частна ДГ. Вярно ли е че приемат деца само наесен  Rolling Eyes

Дейзи, и аз си мисля, че на повечето места таксата е о/о 200 евро. Хайде, ако ви станат нещата до догодина, може и ние да се присъединим към вас  Grinning

# 184
Не е вярно,че взимат само на есен. Взимат когато се освободят места.Ние сме в нашата от юни,преди това го пробвах в една друга-т,е през май.

# 185
Уффф, нещо хич не можем да оправим сметките  Confused много са парите знам, ама иначе по-добре да не се хващаме, наемите са убийствени, Ази  Hug Веси, то ако стане нещо накрая, ще е до месец - два, за да стартираме наесен. Нас в училище са ни учили, че се печели от оборота, а не от цената, ама в нашия случай не важи, защото има таван от 30 деца максимум, а само наема ми е 5 хилядарки, а и що персонал трябва да се наеме, режиините зимата са над хиляда лв., а и Ози за всяко дете  ooooh!

И да ви се оплача, че правихме един малък ремонт вкъщи, ама много мръсен, че трябваше да се шпаклова и латексира една стена, дето в крайна сметка въобще не стана цвета, който искахме, та досега съм чистила, пак ми се възпали рамото, кръста ми вие и нещо съм ядосана, че Алис пак ми прави магарии с яденето и цял ден нищо не иска да яде, а и от смятане и събиране на информация главата ми се поду вече.

# 186
Веси, как ще даваш Маги на ДГ като ще е на 2 г, а приемът в ДГ е от 3? В ДГ приемат само на есен, а в ясла може и на пролет.

Дейзи, не съм запозната много с условията по частните ДГ, но и аз като Ази мисля, че трябва да разделиш от таксата цената за логопеда и психолога, защото наистина едва ли тези специалисти ще се занимават всеки ден с децата, че да им плащаш заплата непрекъснато. А за транспорта може и да остане в цената, защото мисля, че много родители от центъра (и не само) ще предпочетат да има осигурен транспорт. Аз мисля, че каквато и инвестиция да направиш, в началото разходите за големи и не може да очакваш да имаш възвръщаемост в кратки срокове. Печели се от оборота при бързооборотни стоки, а тук става въпрос за хора, и то в ограничено количество, и по-скоро можеш да печелиш от допълнителни услуги, които предлагаш за децата, а и самата основна печалба от детската градина ще дойде след известно време. Това е моето мнение, направи пак изчисленията във времето. Не знам, не мен 5 хил наем ми се струват много, не знам в какво състояние е къщата, но като се има предвид в кой район е... е разбираемо. Няма ли в други райони на София къщи  с по-нисък наем?

Силвето, до навършване на 2г на Алекс имаш право на 50 % от обезщетението за отглеждане на малко дете, при положение , че ходиш на работа. Подаваш молба до работодателя, че прекратяваш отпуска си за отглеждане на малко дете и молиш да ти бъде отпуснато обезщетение в размер на 50 % от полагащото се.

Добре дошли на bubi4ko и Дени!  bouquet

# 187
Ами, като записвах Маги миналата година, ми казаха, че ще я слагат директно в ДГ. Яслите им били много малко групи и там слагали съвсем малките. Но, като отида другия месец ще ги разпита и за това.
А някой знае ли нещо по въпроса с летните ваканции в детските заведения? Преди време по новините казаха, че вече цели да махат лятната ваканция в ДГ и ясли.

# 188
Ами, като записвах Маги миналата година, ми казаха, че ще я слагат директно в ДГ. Яслите им били много малко групи и там слагали съвсем малките. Но, като отида другия месец ще ги разпита и за това.
А някой знае ли нещо по въпроса с летните ваканции в детските заведения? Преди време по новините казаха, че вече цели да махат лятната ваканция в ДГ и ясли.
ами за София не знам как е но тук в Бургас си работят лятото и ДГ и яслите. Тъй като много от децата ходят при баба и дядо за лятото правят сборни групи, но в самото заведение. На Дени в яслата примерно работят сега 4ри групи и приемат деца даже, като се освободи място. Ние тръгнахме на ясла преди две седмици. но виж за София чух че лятото затваряли цели ДГ и ясли и какво ги правят децата като са на работа родителите не мога да си представя

# 189
Дани, абсолютно си права на теория обаче, първо от транспорта нищо не печелим той само се калкулира в цената, второ има законови изисквания за персонала, на определен брой деца - опреден брой учителки, то е ясно, че логопеда, лекаря и психолога ще са почасово, но заплатата пак не е ниска, а сме длъжни да ги имаме, т.е. те не са по желание. Аз хич не чакам бърза възвращаемост, всичко смятаме на база 20 месеца, но пак не излизат нещата. А за първоначалната инвестиция ще е страшно - преработват се тоалетни, трябва да има определен брой мивки и тоалетни на определена височина, после купуват се към 30 легла, столчета за кола, обезопасяват се всички прозорци и веранди със специални мрежи, трябва да се направят още входове към къщата, че за всяка група трябва отделен вход, оборудва се лекарски и педагогически кабинет, обезопасява се басейна с някаква оградка на скромната сума от 5 хиляди лв., а за играчките и оборудването на двора с катерушки и пр. е безкончена история. Сега чакаме ХЕИ и пожарната да се произнесат за къщата и се хващаме на хорото. По-евтини и по-наблизо просто няма, има разни съборетини за по хиляда евро, но не си заслужават.

# 190
дейзи, колко деца ще са в група? И какъв е басейна... Външен, вътрешен? Защото мен подобна екстра повече ме притеснява, отколкото радва. Моят синковец прекрасен като види вода и положението е страшно. научи се да отваря вратите на банята и кенефа, че да бърка в тоалетната чиния. А ако види леген с вода или нещо такова няма спирачки. И сигурна ли си, че ще намериш 30 деца? на мен ми се виждат много  newsm78 newsm78 newsm78. като гледах в немо бяха само 7 дечица, а градината работи от 1 година вече. надяваха се на двойно повече от септември. И също защо английски  newsm78. не че това е нещо, което да ме спре, ама немския по ме радва като варинт, но единствените немски ДГ и ясли са в княженво, бояна и павлово. В този край на софия няма нито една...

# 191
Привет мами!

Туко що се завърнах от морето, и веднага пред компютъра да прочета любимата темичка !  Hug

Първо да кажа, че разгледах всчики снимки и всички децица са страхотни, нямам думи колко са пораснали!   Heart Eyes

Утре ще кача и аз снимки, на морето изкарахме страхотно по цял ден с Анна-Мария на плажа, после до към 11:30 по барчета с мама и приятелки Simple Smile  поразвалих и режима тия 2 седмици Simple Smile Ама да свиква от малка на социален живот Wink  В петък пак заминавам и края на август се прибираме окончателно

По темите набързо да се изкажа: гърне - изобщо не я слагам още, но определено осъзнава какво и говоря за кането и пишкането. За АМ: все още давам вечер преди заспиване, бибата и тя е задължителен аксесоар при заспиването. За закуска и давам главно кус-кус и попрака, понякога и кисело мляко с бискитки, за обяд яде от нашата храна (разбира се съобразена с нейния вкус), за след. закуска кисело мляко, плодови кашички и т.н Вечеря си сиренце с доматчета и сухарче или някаква постна маджичка.

Дейзи поздравления че все пак се реши да започваш този бизнес, относно таксата, според мен също би трябвало да махнеш транспорта от нея т.е да има базова цена. Иначе за всичко това което ще предлагаш таксата ми се струва ОК.  Напълно те разбирам за разходите: аз съм в същия кюп сега по ресторанта, но слава богу тия дни вече ще отворим  Praynig

И да ви се похваля, подписахме с таткото (без никакви гости, само с кумовете), така че вече сме  официално семейство Simple Smile Сега започвам и със организирането на свадбата която ще е октомври месец, първо започвам с роклята че тя май най-много време ще ми отнеме Simple Smile

Много цунки!

# 192
Еее, Зори, айде честито, много години щастие и безоблачен семеен живот ви желая  Hug

И сигурна ли си, че ще намериш 30 деца? на мен ми се виждат много 

То и на мен ми се виждат много, ама това е тавана, иначе не вярвам повече от 10-15 да намерим, най-трудното ще е да накараме някой да ни се довери, хората искат поне от 2 години да функционира градината, да прочетат някой и друг отзив в нета, преди да пуснат детето. А иначе басейна е външен и затова говоря за обезопасяване, задължително, съдружника ми иска лятото да го ползваме, но аз съм на обратното мнение, искам да си седи като езеро за красота, а и подозирам, че пожарната няма да го одобри, понеже ако има басейн трябва задължително да е вътрешен, с отделен вход ,с треньор, съблекалня, отопляем...чувствам обаче че няма да стане нищо, защото днес разбрах, че някакви араби наддавали за къщата  ooooh! само дето толкова усилия хвърлихме да преработваме плановете  ooooh!

# 193
Аз да кажа по въпроса за цената. в Бургас ми искат 10лв на ден за детска ясла, където децата са наврени в един апартамент. Едва ли имат всички тия разрешителни пък условията да не говорим. Скоро търсих в София частен старчески дом. Искаха ми 500лв и допълнително пари за памперси и лекарства. Става въпрос за хора, който са на легло. Няма екстри като басейни и транспорт, логопеди и психолози. Беше една къща в Драгалевци, ходих да я видя, но нищо особено не представляваше. С 2 лелки на смяна и това е. Така че предвид това 550лв ми се струва добра цена, още повече че ще се взима детето от къщи и ще се връща. Но басейна ми се струва повече опасен отколкото екстра и си мисля, че и другите родители така ще разсъждават. Успех Дейзи и не се отчаивай, търси друга къща, пък може и по-добра да се окаже!

# 194
  • София
Веси, не знам дали ще ги махат, но в момента почиват по два-два и половина месеца. Има дежурна ДГ, но в нея приемат 2-3 деца от група и то по осмотрение на госпожите  Rolling Eyes
Зори, честито, дълъг и щастлив семеен живот   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт