Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Добрата новина

 • 3 264
 • 70
 •   1
Отговори
 • Мнения: 3 161
Няма нищо по-радостно за участващите във форума от това, някоя от нас, която е имала проблем с кърменето, и на която много хора са се старали да помогнат със съвети и окуражаване, да се появи и да каже: майчета, реших си проблема! Благодаря за помощта!
Затова предлагам да създадем традиция на име Добрата новина и да споделяме какви проблеми сме имали с кърменето и как форумът ни е помогнал да се справим. Освен че това ще е едно признание за по-опитните мами, които са отделили много часове от личното си време, за да помогнат на други, то ще е и окуражаващо за по-новите мами, че всеки проблем си има решение!
Моля, споделете вашата добра новина за кърменето!

# 1
 • София
 • Мнения: 2 493
Аз ли ще съм първа?  Sunglasses
Ами моя проблем не беше много сериозен, но въпреки това си ми беше проблем. Малката започна да плаче когато се храни, да се върти настрани изобщо да отказва да суче. Чудех се какво да правя - кърма имах достатъчно, а тя ядеше по 5-7 минути - от форума разбрах че явно й е предостатъчно. И така се оказа. На консултацията беше качила 1.200.
Освне това форумът ми беше много полезен още когато бях бременна. Изчетох цялата библиотека и много се мотивирах да кърмя. Разбрах че ако имам проблем има кой да ми помогне и няма смисъл да се отказвам  Sunglasses
Ами това е от мен.

# 2
 • София, Младост 2
 • Мнения: 8 373
Моите добри думи - това е мястото,където мога да срещна хора със същата убеденост във важността и ценността на кърменето и винаги готови да дадат съвет и подкрепа,когато човек се опитва да вземе решение.За мен е много ценно,че всички са действащи майки-кърмачки Grinning,защото извън нета е много трудно да срещнеш майка с опит - а тук си предаваме една на друга информация и кураж,макар и виртуални Simple Smile

# 3
 • София
 • Мнения: 18 347
Аз съм имала проблем единствено с препълване на гърдите - просто кърмата постоянно и непрекъснато шуртеше от мен, будех се подгизнала, само дето дамски превръзки не съм си пъхала в сутиена, за да попиват Embarassed Винаги съм кърмела на пискване, но се и цедях, защото беше нетърпимо.Напълних си фризера с кърма...С помощта на момичетата от форума разбрах, че се цедя неправилно - до капка, така кърмата още повече се увеличаваше.Започнах да цедя по мъъъничко между кърменията, намалих течностите и проблемът постепенно се реши.Не съм имала течове от много време Stuck Out Tongue

Оооо, чак сега погледнах съседната тема и разбрах какъв точно е смисълът на тази.В такъв случай - ето и моите добри думи:
Ако не беше този форум и всички момичета в него, нямаше да знам нищичко за кърменето и много вероятно, изобщо нямаше да кърмя вече.Благодаря ви!!!А на модератора, която без абсолютно нищо да я принуждава, преведе сто статии и по 5 пъти на ден влиза тук да обяснява, успокоява, съветва, насочва и подпомага всячески кърмещите майчета - шапка й свалям и мисля, че по-добър герой от нея за "Добрата новина" няма!!!

# 4
 • Мнения: 203
Аз не съм имала проблеми, може би само защото бях подготвена за всяка една ситуация - още през бременността прочетох всичко тук и следях проблемите на другите майчета. Моето постижение е едно друго много младо майче от моя блок, което всички роднини и педиатъра й натякваха, че детето трябва да се дохранва, да се почва със сокове и др. Когато се разхождахме заедно с количките няколко слънчеви дни й разказах всичко, което знаех и за начините да увеличиш количеството кърма, всичко за кърменето и поведението на кърмачетата въобще, за наддаването, за късното захранване, абе всичко. Тя доби кураж и ги строи всички, сега доволно си наддават само на кърма и съм много горда:) #Milti

Поздрави от нас:)

# 5
 • Мнения: 3 200
Аз имах проблем с наддаването на беба, понеже бяхме с продължителна жълтеница. Беба заспиваше на гърдата и не си дояждаше и на контролното кърмене ми изписаха формула да дохранвам. Момичетата във форума ми дадоха съвет да не дохранвам, а да кърмя по - начесто и така нещата се оправиха. И друг път съм имала проблеми и винаги се обръщам за съвет и подкрепа към майките във форума.
Благодаря ви, че ви има!!!

Поздрави!!!

# 6
 • Мнения: 4 244
След тежка кръвозагуба  за мен беше Дар че сина ми засука без проблем.
Проблемът дойде след като почина девера ми, което се съчета с скок в растежа на 6 седмица. Целодневно кърмене без резултат следствие моето душевно състояние - това в продължение на 4 дни.
Обадих се на акушерката си и започна да идва да ми прави акупунктура. След 10 сеанса имаше резлутат и така се продължихме до  края на 6 месец. Като го захраних се отби сам, но продължаваме и до ден днешен да се гушкаме в кърмаческа позиция

# 7
 • Мнения: 1 629
Кърмя успешно вече осми месец, въпреки баби и педиатри/твърдящи, че е гладно детето, давай добавка/, благодарение на подкрепата, която получих в този форум. Благодаря на Boo,  Iva_D и останалите майки, които ми отговаряха  своевременно на въпросите и ме амбицираха да си кърмя бебчето.
Успех момичета!

# 8
 • Мнения: 338
И аз искам да блгодаря на мамите, които дават съвети по повод проблемите около кърменето и за мотивацията която ми даде този форум относно кърменето.
В началото ми беше много трудно, с плоски зърна, запушени канали и какво ли не, е се мога да кажа кърменето е един от най- прекрасните моменти, които прекарваме с бебо.
Несравнимо усещане:).

# 9
 • вляво от асансьора
 • Мнения: 1 262
Аз искам да благодаря на вас мили момичета и специално на теб boo,затова че си винаги насреща,затова че винаги се отзоваваш бързо и навременно,затова че в повечето случаи предотвратяваш проблемите преди да са се появили с точните си и адекватни съвети относно кърменето......и още много ,много .....затова просто едно голямо Благодаря

# 10
 • София
 • Мнения: 625
Да се присъединя и аз! Към края на първия месец Вики плачеше почти непрекъснато и стоеше на гърдата повече от час и половина. Пиеше чай за колики, вода и дохранвах с Милумил т.к педиатърката каза, че плаче защото е гладна /ако тогава знаех, колкото сега никога нямаше да сбъркам коликите с глад!!!/
След като се завъртяхме в този омагьосан кръг и кърмата ми започна да намалява. Нямах кърма за вечерното кърмене! И тогава си казах, явно това не е начина! Изчетох форума за кърмене, библиотеката и така благодарение на Бу и на вас мили момичета от втори месец до сега се кърмим на поискване, без Вики да има желание да пие вода, чай или да яде добавка!
Всичко си дойде на мястото!
Никога няма да мога да се Ви се отблагодаря за това!

# 11
 • Мнения: 3 161
Моето бебе е по-голямо от форума (17 м.), така че основите на изключителното кърмене ги научихме сами. Чувствах се обаче много изолирана в това начинание и много ми се искаше да мога да споделям опита си с други майки в България. В този форум получих именно това: страшно се радвам, че успешно кърмещите вече сме толкова много и ставаме все повече.
Благодарение на преводите на Boo и другите момичета тук има една страхотна Библиотека, откъдето продължавам да уча много неща за кърменето и откъдето черпя кураж да продължавам да кърмя въпреки въпросите на някои близки.
С помощта на Библиотеката реших и един сериозен проблем: преди месец имах болки в едното зърно и не дадох на дъщеря си да суче през нощта от тази гърда. На другия ден бях на работа. Като се прибрах, с ужас установих, че гърдата е станала на камък, а не пускаше изобщо при цедене с помпата. Най-много се уплаших, че не знаех къде д анамеря лекар, който е в час с кърменето и който няма да ме кара веднага да отбия. Влязох в библиотеката на форума, прочетох за запушените канали и последвах съветите. Дъщеря ми сякаш разбра проблема и  по собствена инициатива много старателно ме сука цяла нощ на кратки интервали. За най-голяма изненада, на сутринта гърдата се беше успокоила! Болката в зърното остана още известно време, но постепенно се успокои.
Тъжно ми е, че много хора не вярват на прочетеното в Интернет (донякъде е разбираемо), а от педиатрите често получават неадекватни съвети за кърменето и отбиват преждевременно. Ако можеше педиатрите да ни дават тази информация и съвети, които получаваме тук (така както правят педиатрите в много други страни днес), щеше да има много повече щастливи майки и бебета!

# 12
 • Мнения: 790
И аз искам да кажа БЛАГОДАРЯ !
На всички момичета от форума за съветите, за съчувствието, за стремежа да бъдат полезни и да помогнат.
Специално на Воо за положения труд , за постоянната отзивчивост и ТЪРПЕНИЕТО.
Аз открих форума сравнително късно - бебето беше на месец и половина, но оттогава до сега съм получила много, много помощ, подкрепа и увереност. Съзнавам, че прочетеното и споделено тук ме е предпазило от много грешки и е решило много проблеми. Опитвам се и аз самата да бъда полезна на другите с моя опит, макар и не много голям.
БЛАГОДАРЯ ВИ ЧЕ ВИ ИМА !!!!!!

# 13
 • Мнения: 2 567
И аз съм благодарна, че ви има. Не съм имала сериозни проблеми и дано си остане така. Но въпреки това чета често постовете във форума.
Благодаря на всички вас

# 14
 • Мнения: 4 504
Мой ред е.  Simple Smile
Открих форума 2 месеца преди раждането на дъщеря ми. Понеже беше планувано секцио, се притеснявах дали и кога кърмата ми ще слезне, колко дни ще я хранят с адаптирано, дали ще може да засуче после.

Попадайки на този форум, останах просто удивена от труда на bоо и на другите момичета за откриването, преводите, попълването на Библиотеката със статии относно кърменето. "Удивена" от безкористността, от ентусиазма, от търпението, от желанието, от добрината.  Heart Eyes

Разпечатах си темите, които най-много ме интересуваха около раждането и кърменето и ги прочетох многократно. В болницата ми дадоха дъщеря ми на 3тия ден от раждането и благодарение на прочетеното с търпение и упоритост пристъпих към кърменето - правилната поза, разбуждането на бебето, сменянето на гърдите и небързането с даването на добавката. Благодарение на прочетеното, дадох съвети и на другите две момичета в стаята как да разбуждат децата си, първо да ги кърмят, да не бързат да купуват залъгалки, да не ги привикват към шишета.

Вкъщи в първия ден, когато се прибрахме, поради суетнята може би кърмата ми бе намаляла или момиченцето ми беше изнервено - в резултат не й стигна количеството мляко от двете гърди. Бях си купила адаптирано мляко Аптамил (мислех да го давам на акушерките в болницата да я хранят първите дни, но се оказа, че там ги хранят с една и съща за всички добавка) и направихме една доза. Дъщеря ми изпи 20мл и се кротна. Същата вечер отново си грабнах разпечатаните статии и четох, четох...Реших, че ще я кърмя на поискване, включително и през нощта - и нещата с кърменето потръгнаха.


Огромно "Благодаря" на най-вече на boo, а и на всички момичета от форума!  Heart Eyes
Благодарение на този форум все още кърмя дъщеря си успешно и сме напълно здравички!  Blush

Общи условия

Активация на акаунт