Слънце, плаж, море, а през ДЕКЕМВРИ бебе ще реве!

• 12 421
  • 294
  •   1
Отговори
# 150
Аз пък имам котарак и до няколко месеца трябва да му намерим друго жилище, в краен случай ще живее на вилата самичък. Нямаме проблеми с него ,но е злобничък и не става да живее с бебе. От както съм бременна мъжо му чисти тоалетната и го къпе ,аз не се занимавам изобщо с него. Преди 2 години ми подариха ротвайлерка ,страхотна кучка стана, гледахме я до 6 месеца у дома с котарака и вече е на вилата -пазач.

# 151
Тя сама ли живее на вилата? Shocked Shocked newsm78

# 152
да не се цепя от колектива и аз си купих списание моята бременност  Twisted Evil Laughing Grinning така де казах на мъжа ми и той ми го донесе. наистина има залъгалка на Чико и е синя, а нали и бебето ни ще е момче  Peace иначе не съм очарована от самото списание и от снимките в него. очаквах по красиви жени като ще снимат да снимат нещо и бременно и хубаво. но все пак сега ще го прочета по обстойно мога и да си сменя мнението  Whistling

# 153
Да ,но всеки ден ходи някой от нас да я храни и разхожда. А уикендите сме там по цял ден и понякога спим там.

# 154
  • София
Момичета, здравейте!

Пиша ви съвсем накратко, че мъжът ми се сърди, че не лежа - хубаво е да се лежи 1-2 днди след амнио-то.

Първо, въобще, ама въобще не боли! Някой ми беше казал, че инжекцията с папаверин боли повече, уверих се в това, понеже след процедурата ми биха но-шпа. Самата амнио трае максимум 1-2 минути и се усеща по-скоро натиск, а не болка. Абе въобще не е страшно.

Обаче беше станало объркване със записването ми и една лаборантка се заяде, че имало много работа, та може резултатите му да станат не след седмица, а след 10 дни. Направо ще я разкъсам, ако ми погоди тоя номер.

Видях се с Ивалинай там, тя също направи амнио и при нея всичко е ок. Даже тя мина много по-леко, защото на мен ми се наложи да изчакам половин час, пъй като бебето беше застанало там, дето трябваше да се боде, та станах от ехографа и се разхождах, докато се намести.

Вещичка, при тоя резултат на БХС ще ти се наложи амнио, но не се притеснявай, страшно лека процедура. Впрочем Савова я прави, на мен не ми я направи, защото сме близки приятелки и каза, че в такива случаи предпочита да я прави друг. Но имай предвид, че Савова е ученичка на Димитрова и е доста опитна. Другият вариант е Мазнейкова, тя също работи с касата и цената е същата като в МД, даже май по-ниска, че в МД си купуваш всичко.

# 155
  • в Надежда-та
Клер    бързо възстановяване ти желая Wink

# 156
  • Габрово
Клер, трудно е предполагам да чакаш седмица, а камо ли десет дни, но съм сигурна, че крайният резултат ще е добър Peace
Сега съм в чуденка какво е станало, че Ивето изневиделица е правила амнио... може би на ФМ нещо не е било наред newsm78 и Ирина още не е докладвала... направо изпадам в стрес и не знам как ще дочакам мойта ФМ.

# 157
здравейте момичета,
ето ме и мен... Grinning
първо да ви кажа как мина ФМ при Димитрова...всичко ни е наред, МОМИЧЕНЦЕ СМЕ Grinning
гледа ме много обстойно, но със самото лягане ме попита на колко години съм...съответно ме пита дали съм правила БХС, амнио и т.н. казах, че нищо от това не съм правила и тя ме посъветва да направя амнио...помолих я все пак, ако може тя да ми я направи и така се уговорихме, та днес я направихме...както видях, че и Клер е писала по-горе, самата процедура е много кратка и почти нищо не се усеща...дори след нея Димитрова се изкефи, че е станала много добре...най-добрата за деня newsm10...полежах около 2 часа и после пътувах 200км...нищо ми няма и се чувствам добре...резултатите ще станат в петък...
та...видяхме се с Клер, за което се радвам, побъбрихме докато стане време и така...
Клер, мила, радвам се, че всичко при теб е минало блогополучно, сега и резултатите ще ни зарадват в петък и ще сме на "6" Hug
гледам Иринка не се отчела да каже как е минала...
булките сега ще гледам, но вярвам че са били приказни и им желая от сърце да са щастливи, обичани и желани!!!
лека вечер на всички! Simple Smile

p.s. само да кажа пак, че на ФМ нямаше никакви забележки - гледахме и крачета и ръчички, и сърциче и дробче, и мозък и очи, нос, уста - всичко си е ок и вървим с една седмица напред!...и всъщност няколко пъти Димитрова ми каза, че препоръчва амниото само заради възрастта, не толкова, че е имало нещо, което я е притеснило...

# 158
Иве и Клерче,радвам се за вас HugДано и другите майки,които са били на ФМ се похвалят като вас Praynig

# 159
  • Бургас
Здравейте!Сега влизам връщам се от София.всичко е наред.ще си имаме момченце .много се радвам наистина!Друг път повече да си видя сега детето първо

# 160
Здравейте майчета.От тези изследвания не съм си правила никое(БХС,ФМ,амнио)и надали ще си правя.Засега бебето е добре и не ми се пропътуват далечни растояния,пък и с моето повръщане,кои ли ще ме пусне.От два дни пак съм в болница(за трети път) и се връщам вкъщи да спя.Започвам сериозно да се страхувам за здравето си и доколко моето състояние рефлектира на бебето.Имам най-кошмарния грип,пия антибиотици,повръщам и имам ацетон в урината.Отслабнала съм с 5 кг и продължавам да отслабвам.Дрехите вместо да ми умаляват сериозно ми оширяват,от мен е останало само едно леко оформено стомахче.Някоя мама може ли да ме светне доколко е опасен Оспамокса(доки казва,че е безопасен,но все пак за втори път го пия през тази бременност),и ако знаете нещо за ацетона в урината да споделите,опасен ли е,за трети път ми наливат банки за да изчистят този ацетон,може ли да навреди на бебо и какво да направя този път като го изчистят да не се появи пак.
Извиняваите,че отново ви затрупах с проблемите си.

# 161
Мама Яни, ти нямаше ли ангина предния път? Очевидно трябва да спреш да ходиш на работа и да излизаш и да се пазиш много, сигурно ти е паднал имунитета. Лежи повече вкъщи и пий много фрешчета, ако нямаш апетит. Обикновено при бременност имунитетът се качва, но понякога може да падне и тогава е много тежко. Стискам палци да си добре.

На Ива, Клер и Ирина, радвам се, че всичко е минало добре! Браво, момичета!

Имам въпрос към вас и не знам дали да не пусна отделна тема в клюкарника. Какво ще правите с еърбеците в колите си, като ни растат коремчетата? Аз карам тойота рав 4, с 8 въздушни възглавници и завеси, и понеже бях чула, че при бременност трябва да се изключи еърбека, мъжът ми се обади в сервиза на тойота, за да ми я оправят, а оттам му казали, че не може. Как ще процедирате вие? Много е опасно да караш (или да се возиш дори) с въздушна възглавница и голям корем. Ако не много силен удар я задейства, може да загубите бебето!!! Направо не знам какво да правя. Аз не слизам от тази кола и не мога да си представя тепърва да тръгна пак по таксита и маршрутки. Отделно трябва и мъжът ми да изключи пасажерския еърбег на неговата кола заради мен. Но това, както и да е, при него мога да се возя и отзад, но в моята кола, няма как.  Wink

Сблъскахте ли се вече с подобен проблем? Ако имате някакво инфо, моля пишете.

# 162
По принцип наличието на ацетон означава че силно си се обезводнила. Повече течности.
Диабетиците, които не си спазват диетата също от време на време изпадат в такива кризи и доколкото знам е ужасно вредно.

За антибиотика не знам нищо. Предната бременност пих нещо на основата на ампицилина в 5 месец и нямаше последствия.

Стискам палци да се оправяш бързо.

# 163
mamaYanni ето какво пише за оспамокса в един сайт за лекарствата по време на бременност: http://www.safefetus.com/DrugDetail.asp?DrugId=695&TradeName … x&TradeId=718
Чувала съм, че единствените подходящи за бременни антибиотици са пеницилиновите, а този е такъв. Дано бързо се оправиш!

# 164
Анима, искаш ли на гимнастика в Младост 1 в понеделник от 17 часа? Аз вече съм се настроила да ходя от другата седмица. Макар че трябва да се пазя с тази ниска плацента... Но не е добре съвсем да се обездвижва човек.

Общи условия

Активация на акаунт