Пъчим гордо СЕПТЕМВРИЙСКИТЕ тумбаци, още малко мами-юнаци!

• 29 213
  • 291
  •   1
Отговори
# 105
когато родиш кожата се свива бързо и за това тогава се получават стриите. Аз нямам от първата бременност, но кумата ми има и те са и се получили след раждането!
Стриите се получават при разтягане, а не при свиване на кожата.
Поне според мен няма много логика като родиш и спре да ти се разтяга корема, тепърва да ти се появяват стрии.
Виж, по-логично звучи, че тогава може да си проличат някои вече образували се стрии, но пак ми се вижда странно как може човек да не ги види още докато се образуват. Те нали тогава в началото са и червени...  newsm78

# 106
  • Sofia
...

Зърнах, че среща се задава. Хайде, ако може да е събота или неделя, че аз съм още на работа и то следобедите.
Ванче ми тя срещата е вечерта кажи- речи - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=207788.msg4492918#msg4492918 ... аз даже и на по- късно( 18.30-19ч.) съм навита заради жегата.  ooooh!

# 107
 Joy Joy Joy Joy
А не! Направо  се отказвам от това изследване!   Joy Joy Joy
След като не сте го правили значи не е задължително!

# 108
и аз не знам да има такова изследване - аналното де. аз имам нещо като 'майчина книжка' в която ми нанасят всички прегледи и изследвания - направени и предстоящи. е, такова нещо няма.... Laughing

# 109
Абе, мацки, кво я плашите Ани с тая увита пъпна връв? Голяма работа - всяко четвърто бебе се ражда с увита пъпна връв на вратлето, някои с двойно и тройно увита. Така съм чела и последния път специално питах акушерката на ЖК, потвърди го. Естествено ако си има други показания за секциото, тва си е отделна работа. Ама бебчето е огън и новините са си супер.  Hug Hug
А за термина според ехографа, то колкото повече напредва бременността, толковаразликите между бебетата са по-големи, нали са индивидуални мишки, не може да са еднакви, та машината почва да показва разни странни работи, но терминът си е по ПРМ, а не по размерите. Все така да го раздавате, Ани - знам че ти е притеснено заради предишния път, ама я виж какво яко юначе ше си имаш сега! Малко остана, ама шубето мисля си че е не ни помага много, аз поне гледам колкото мога да се справям с него. Гледам тука някакви вдъхновяващи филмчета за раждането, па да видим.
Приятелката ми която сега живее в Англия ми донесе едно DVD как раждат вкъщи само с акушерка, много се практикува това в момента, даже ако искаш водно раждане у дома, ти докарват един басейн бая голям надуваем, топлят ти водата, всичко. Ако нещо не върви работата, тогава те карат в болницата. Ама те и в болница да раждаш, не те искат ако нямаш контракции на 4 минути или по-чести. Преди това у вас си стоиш.
Показваха как преобразуват стаите в които се ражда - да не изглеждат много болнично, а с перденца, с картинки по стените, мека светлина, музика и т.н. И трябвало да има място да се разхождаш, дюшек на пода да стоиш на четири крака и топка от тези спортните да седиш и да се люлееш на нея. Машините ги изхвърлят навън да не спичат родилката с вида си и ги внасят само ако потрябват. И само с една миниатюрна джвъчка им слушат тоновете, не с теа колани като при нас и не постоянно. Кога ли ще се случат тези неща и тука, за нашите дъщери сигурно.
ИМаше и една във филмчето дето раждаше четвърто бебе след две със секцио и след тях третото нормално - роди си като пич вкъщи във вода с две акушерки. Много вдъхновяващо. Ни веднъж не легна по гръб и не я бъркаха отдолу до проверяват разкритие.
T:) за маслото от чаено дърво - ами от аптеката го купувам, има май на повече от една фирма - на Лавена, на Етерика и нам кои си още. Във всички аптеки, в които се продават етерични масла би трябвало да го има - в София примерно в Ремедиум, ама и в много други също.
sladka_mama,
за слинговете няма да го изръсиш бебето, те нещата с носенето на слинга са близки до акъла, а и страхотно се свиква - навеждаш се с него, въобще квото се седиш, няма страшно.

# 110
  • София
Мерси много, Морена! Аз нали не мога да следя редовно темата... Ние можем ли с баткото да се включим за срещата? И може ли да ме светнете къде е този Дивак? Laughing

Имам въпрос към тези с каки и батковци на по 2-3 год. Как планирате разходките заедно наесен? Ние решихме Емко да не го спираме от ясла (въпреки че ни е скъпичка, но там му харесва, има приятели, занимават го) и от септември ще е на половин ден. Хайде майка ще дойде като родя, но ще е макс 2 месеца и после следобедите съм сама, та се чудя какъв вариант да измислим за превозно средство и за Емко. Та въпросът ми е: някоя знае ли къде се продава (втора употреба по-добре, че май са скъпички) киди под или бъги под? Или ако чуете/видите нейде, моля свиркайте насам!

А, я да се издава тази, дето мъжът й работи в киноцентър Бояна! Grinning Иво започна тази седмица там и каза, че на шефа му жена му и тя е бременна и ще ражда септември месец, та реших, че нищо чудно да е някоя от нашите септемврийки. Simple Smile

# 111
# 112
Здрасти момичета, успях днес да се включа през деня!

berina нищо не знам за сливици Sad само мога да ти стискам палци да се оправиш по-бързо!

ani_bani добри са си новините, за секциото няма страшно, много жени го предпочитат, пък и ако доктора смята, че ще е по-добре. А за пъпната връв гледах едно как се роди нормално с двойно увита - развиха му я и готово  Simple Smile А иначе те наистина чета тука че много често се бъркат кг на бебето - те си мислят че е слон, то се роди някое дребничко даже. Само ако му е много голяма главата може да са по-сигурни че ще излезе трудно. Аз всеки път питам дали на мойто му е голяма, ама тя вика не. Ще се разтърся някъде за мерки...

basilisk ти кои вдъхновяващи филмчета гледаш, има ли ги в нета, че моите са така по-реалити и хич не са вдъхновяващи?

Hexina за стриите аз видях по тв една негърка в 9 месец имаше страшно много стрии, обаче това й беше второ дете, та не знам дали са били "пресни". Иначе на един колега дето помпаше мускули и само наддаваше - не е отслабвал - такива яки му бяха станали ужас! - силно червени и големи и аз го майтапех що не се маже с кремове за бременни. Та е логично когато най-расте коремът да е най-рисковано, и аз сега се загледах в моя и ми се струва че виждам някакви такива  Sad - ама не са червени - бели са.

Айде после пак като се сетя!

# 113
Айде пак  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Пущим с нов час - 18.30

Среща-гореща на септемврийски мами!
Дата - 26 юли (четвъртък) - Мишока, Бенич, Кали, Bravy, Thumbelina, Hexina, Galia2007, Katrin7, Munkamm, Tiarra, Морена, Анири, Ваня
Час - 18.30 часа (четвъртък)
Място - Джепето (Картата)
Адрес - ген. Йосиф Гурко 19 - Това е най-в центъра и правят резервации, а има и градина!

Ставаме силна банда шкембета! Радост за персонала

Хайде, до скоро

# 114
  • София
Подкрепям Моренка и за по-късен час ако другите са съгласни, че с тия жеги ще се пукяса
Ванче, какво е киди под, да не би да е едно приспособление, което се закача за количката като скейборд и по-голямото дете се вози по тоя начен newsm78 newsm78

# 115
Ей Morena забравих - мерси за рецептата - запомних я и мисля да я забъркам тия дни дано да стане вкусно и при мене  Simple Smile

# 116
Благодаря за инфото за климатиците, момичета  bouquet
Относно аналния секрет - аз само си държа приспособлението вкъщи, трябва да го дам на 7 август, когато вече ще ми пускат 45-те дена преди раждане Hug Недейте така да се бъзикате с мене, ама ха Naughty Laughing
За вагинален секрет нищо не са ми казали все още, но като знам как протича взимането му при мен, се подготвям психически, че след такава болка може и да родя преждевременно; та за това поне дано съм минала 33г.с. И за да не се пулите що за вагинален преглед е това при мен, аз да си кажа- при мен може да се осъществи такъв преглед само с обезболяващи солидна доза ooooh!
И дано не се налага- щото смятам да упорствам и да не се давам лесно #2gunfire
Ани, какъв е тоя гигант бе мацка #Crazy - като ти гледам коремчето не мога да повярвам Shocked - то хубаво ги прави големи мъжа ти, ама чак пък толкова.... Laughing
Доци, от тебе ще чакаме по подробно инфо в понеделника Hug

# 117
  • София
Уфф, мерси много! Сигурно 2 ч. се ровя из нета за бъги под и вече трети ден не съм пила кафе и ме цепи глава. Whistling

Ванче, какво е киди под, да не би да е едно приспособление, което се закача за количката като скейборд и по-голямото дете се вози по тоя начен newsm78 newsm78

Да, точно такова е. А имало и някакви, на които по-голямото можело да седне, ама и на снимка не съм го виждала това второто.

# 118
  • Бургас
Привет и от мен,
аз питах доктора и каза, че анална проба не е нужна, само вагинален секрет, който се прави 6 седмици преди термина, определен по овулация. А за аналаната пробна, на знам за какво са Ви тия бурканчета. Тук в Бургас е много цивилизовано вземането, едно стъкло със залепено тиксо на него, отлепяш тиксото, слагаш го в дупето и после го лепиш на стъклото, а то квото трябва остава там. Няма буркани и такива неща.
Стриите се проличавали след като родиш, единствено което можеш да направиш е да си овлажняваш кожата. Но моята козметичка каза, че е до елестичност и с нищо да не се мажеш, ако е еластична няма проблем. Но аз се клепя де. Само искам да питам, ако някой знае как мога да си забъркам природосъобразно кремче да ми пише рецептата.
Ами бай за сега

# 119
Привет и от мен,
аз питах доктора и каза, че анална проба не е нужна, само вагинален секрет, който се прави 6 седмици преди термина, определен по овулация. А за аналаната пробна, на знам за какво са Ви тия бурканчета. Тук в Бургас е много цивилизовано вземането, едно стъкло със залепено тиксо на него, отлепяш тиксото, слагаш го в дупето и после го лепиш на стъклото, а то квото трябва остава там. Няма буркани и такива неща.
Стриите се проличавали след като родиш, единствено което можеш да направиш е да си овлажняваш кожата. Но моята козметичка каза, че е до елестичност и с нищо да не се мажеш, ако е еластична няма проблем. Но аз се клепя де. Само искам да питам, ако някой знае как мога да си забъркам природосъобразно кремче да ми пише рецептата.
Ами бай за сега
какви бурканчета пък сега?? Shocked Laughing На мен ми дадоха 1 нещо, което прилича 1 към 1 на пластмасовата опаковка на живачен термометър...Като го отвориш, вътре има все 1 дълга клечка за уши с памуче накрая - с нея бъркаш и после пак затваряш капачето и така вече носиш за изследване - много културно ми изглежда в сравнение с гадния спекулум, който трябва да ми наврат, за да ми вземат вагинален секрет и после и щипците да ми нахакат ooooh! Sick #2gunfire И накрая след аналната проба няма да има болка, кръв и 3 дена да не мога да си седна на задника #Crazy Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт