Пъчим гордо СЕПТЕМВРИЙСКИТЕ тумбаци, още малко мами-юнаци!

• 29 235
  • 291
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте момичета. Sad
При мен положението е трагично.Никакво подобрение,снощи вдигнах и Температура 39градуса и само дето не се изпържих. Twisted Evil
Гърлото ми тотално се запуши и вода не мога да поемам и се срахувам да не се обезводня в тези жеги. Praynig
Сега се връщам от доктор и ми изписа антибиотик-Оспексин,защото ме удари и в ушите . ooooh!
Само много се притеснявам от този антибиотик.Дали няма да навреди по някъкъв начин на бебето? Какво да правя незнам........... newsm78

# 136
Привет мами Септемврийки:)
как сте в тези жеги,едва смогнах да ви изчета и то отгоре-отгоре и гледам да наваксам с писането.
Първо добре дошла на новата мама  bouquet
Честити рожденни дни на патерица на Лейчето и на детенцето на Сладка мама
Хекси що не се обади на училището,аз така направих предната седмица-отидох до масата,където ми се стори,че са септемврийки и им се представих най-официално.А беше ли вчера,че аз вчера никой не успях да видя.Много се радвам,че най-сетне ще се успеем да се запознаем на срещата,нали сме съседки Blush
Иначе на мен днес трябваше да ми е последен работен ден,но аз не ща и ще си отвися до 1ви Август и по този повод,мацките от нашите човешки ресурси така ми се накараха,цяло конско изтърпях. #CrazyАма нали аз си решавам-все пак.
Аз с покупкитре съм почти готова,иначе също ще ползвам течния препарат на Сано максима-2литра е и струва около 16лева-мисля,че си струва.
Е напускам ви,че ми изтече времето в нета и БТК ще ме резне всеки момент:)
Поздрави

# 137
  • Севлиево
Добро утро мацки,днес явно ще се скучае.
Нямам нищо за правене,а може и да си разгледам една програмка за манджи.Вчера я дръпнах от нета.Аз каквато съм готвачка,не програмка ами готвач ми трябва.  chef
Днес ходих на пазара докато е още хладно да си купувам разни плодове,че умирам за тях.
Цял ден ще се търкалям из леглото и ще ръфам плодчета.Скукаааа. Sad

# 138
Хекси що не се обади на училището,аз така направих предната седмица-отидох до масата,където ми се стори,че са септемврийки и им се представих най-официално.А беше ли вчера,че аз вчера никой не успях да видя.Много се радвам,че най-сетне ще се успеем да се запознаем на срещата,нали сме съседки Blush
Не, вчера не бях, нали работя още... А във вторник ги видях девойките чак най-накрая точно преди да си тръгна и бързах за работа. Мисля във вторник да пробвам да дойда, но ще видим дали ще мога да избягам пак от работа... Rolling Eyes
Че снощи какво ми се случи - след цял ден усилен бач даже без обедна почивка си тръгнах 25 мин. по-рано и точно след 10 мин. баш шефът ми звъни на служебния (законът на Мърфи по всички параграфи, щото не се бяхме чували от месец поне) и ми вика "Къде си?" И аз... "Тън-мън, тръгнах си по-рано." А той, "Ами то хубаво, ама ми трябваш". И заобсъждахме едни договори, едни чудеса половин час дистанционно, добре, че имам добра памет, че на главата ми са над 50 такива договора. Ама си беше инфарктна ситуация де.
Но със сигурност ще дойда на срещата в четвъртък, така че ако не преди това, там със сигурност ще се запознаем.  Laughing Laughing Laughing

Я да питам: някоя друга обмисля ли раждане във вана? Може би сте обсъждали вече...
На мен много ми се искаше, защото съм голяма жаба, но в БГ още не са я изгладили съвсем тази процедура и не ми се занимава. Има го само в една болница и само 2 лекарки могат евентуално да те поемат по всяко време на денонощието - иначе се ражда само в работно време от 8 до 5, което значи предизвикано раждане.
Раждането във вода ще го оставя евентуално за второто бебе след няколко години.  Wink

Lilian_V, добре, че всичко е наред. Аз от едно падане по дупе преди 2 седмици като знам как се шашнах, представям си на теб какво ти е, като е било по корем!  Shocked И хич да не ти пука, че се клатушкаш като пате - от тук нататък си върви бавно и спокойно, не бързай за никъде и много се пази!

# 139
  • Бургас
Привет от мен,
надявам се всички да са добре днес. Берина няма страшно, изписали ти добър антибиотик за ангината, така че го пий спокойно. За бебо няма опасност. Опасността е в ранните месеци. Надявм се скоро да се оправиш, защото аз съм така вечно с ангини и напълно те разбирам.
До скоро

# 140
  • Кърджали, България
Добро утро!

Честит имен ден на Илияна и всички други, които ще празнуват на днешния ден!

Край нямат тия жеги, ужас  #Crazy Вчера не знам от какво ми стана толкова лошо на стомаха следобед, а на всичкото отгоре от горещините ми е излезнал един гаден обрив между краката  Embarassed и едва се движех вчера (не съобразих и сложих рокля  ooooh! ). Обадих се на мъжа ми и той дойде да вземе от работа.... 4 минути по-рано  Laughing Иначе си имаме служебни автобуси, но нямаше да мога посмъртно да измина пътя от спирката до нас  Close
Днес и аз чакам гостенка - зълва ми ще си идва за два дни  Hug Ако донесе нещо за бебка, ще го щракна и ще ви го покажа.

А мойто дяволче как ми се скара оная вечер: (за Стоил иде реч, де  Laughing ) Седнахме да вечеряме и мъжът ми си беше сипал биричка и аз рекох да пийна една глътка от неговата чаша... Ама онова, дребното, като ме видя, та като опули едни очи  Shocked и като ме почна: Ти защо даваш на бебка бира?! Не знаеш ли, че не бива?! Отсега нататък само вода, сок и най-много айрян, чу ли?!  Naughty  #Crazy  newsm78  И беше напълно сериозен, чак се засрамих  Embarassed ... После използвах, докато беше в кухнята, да си пийна тайно още една глътка  Embarassed Боже, докъде я докарахме, децата да ни правят забележки вече...  Joy

Ванче, Гале, моят юнак вече е голям и отдавна не ползваме количка, но ми стана много интересно това бъги, за което споменахте, та се разтърсих из нета. Ето какво намерих, но не знам дали в БГ го има:
http://www.kiddy-co.co.uk/acatalog/cheeky_rascals_baby_accessories.html
http://www.baby-walz.com/boutique/kiddy_board-36.asp - гледам, че това го дават даже до 20 кг на детето
http://www.strollermama.com/mountain-buggy-stroller-accessories.htm

# 141
Понеже гледам, че заглавията не са много ето 2, когато свършат :
До септември мъничко остана, на бебе ще се радва всяка мама!
На жегата сега да устоим, Септември с бебе щи ни награди!

# 142
Ехо, рановбуцни мамчета, здравейте.
Да са ни живи и здрави всички именнички и с най - готините бебчета наесен. Аз току -що се излюпвам и ми е едно замаяно още - стози нет до 2,00ч. тази нощ( нали трябваше да наваксам с темите), а и мъж ми беше на работа, не мога да се оправя още. А и сънувах някакви глупости тази сутрин( тъкмо си беше дошъл милия), та ме събуди да избърше сълзите - не знам вие така ли сте, но аз почти никога не си спомням кошмарите, но почти винаги си рева насън и то със сълзи.
Иначе вчера ни се обади жената, на която сме поръчали да ни ушие всички ежедневни бебешки дрешки - страхотни са, но ще си ги вземем по - нататък. Искала да идем да видим една пелена, която сме си я поръчали като одеяло дали да и слагала окраса- добре че, защото аз изобщо не обичам натруфени циганийки, та отпаднаха всички окраси и джобчета и пр. Иначе всичко ще ни го ушие за около 100 лв., та засега съм доволна. Те са едни такива меки, пухкави и с готини десени- жалко , че ще се отказва, че нямала време да се занимава.
Уф, аз мисля днес да стягам вече чантата за болницата, че да няма изненади - вчера даже си стерилизирах помпата, а занесох на 1 приятелка, кояот си дойде преди 2 дни от родилния дом шишенце за малко коластра, ако нямам кърма, се надявам да мога да захраня с нея- ще опитам да се разбера с акушерките- дано да успея.
Я кажете колко време се съхранява замразена кърма - навсякъде чета между 6- 12 месеца,а в книгите на кумата ми -3 и тя на 3 месеца я подменя. Така пише и на упътването на помпата на Авент- я, някоя комшетентна мама да каже на невежите.
хайде, до после, че мисля да забъркам 1 зелелна супа, че отдавна не съм вкарвала желязце.

# 143
Знам, че това сигурно сте го обсъждали вече 1000 пъти, но съм в голяма дилема относно стерилизатора (за микровеле) и помпата за кърма. Avent или Chicco?
Стерилизаторът на Chicco е 30 лв, а този на Avent е 52. Странно, защото на Chicco уж всичко е най-скъпо.
При помпите май разликата е по-малка.
Някой има ли лични впечатления да ми каже?

# 144
Беринче, и за съм чувала че по-опасно е да си пият антибиотици в първите месеци, сега вече органите нали са  му оформени, пък и те са ти предписали възмажния най-безопасен - ти само се възстановявай по-бързо, че това е мнооого гадна ситуация да си болен при 40 градуса  Hug
Людмила, и аз си тръгнах в началото от работа и ми беше гадно, ама знаеш ли колко е хубаво да си отпочинал  newsm44 пък гледай да се включваш отвреме - навреме да се отчиташ, ей  Hug
Ани, завиждам ти - тъкмо ще се наговориш с мамето, пък и познай като почне и да то готви  Peace ... мнооого обичам така  Mr. Green и аз мисля в началото на август да си отида за десетина дни поне, ама де да видим ...
А Павлина  Grinning да си отива в леглото и да не използва намалението, че мъжа й го няма  Joy
Хексина, стерилизаторът на Чико се продава с едно шише, а на Авент - май е с две  Thinking Поразпитай продавачките кой от тях побира повече шишета и дали от различни марки, ама ... пък да дадеш 52 лв. за стерилизатор ... множко ми се струват  Crossing Arms А за помпите - Чико имат една от 25 лв. и една от 79 лв... Аз като се замисля - накрая може да си взема и един стерилизатор за 15 - 18 лв.  Mr. Green

# 145
Знам, че това сигурно сте го обсъждали вече 1000 пъти, но съм в голяма дилема относно стерилизатора (за микровеле) и помпата за кърма. Avent или Chicco?
Стерилизаторът на Chicco е 30 лв, а този на Avent е 52. Странно, защото на Chicco уж всичко е най-скъпо.
При помпите май разликата е по-малка.
Някой има ли лични впечатления да ми каже?
Хексина, сигурно ще се включи някоя от мамите, спряли се на тази марка...Аз лично си взех стерилизатор на Bfree, а авентските продукти смятам да ги избягвам- имам 1 тяхно шише от училището, но ще стои за дълбока резерва Hug
За стерилизатори на Chico съм чела, че много мами са доволни, освен това били малки и се събирали във всяка микровълнова

# 146
  • морето и сините вълни :)
Охх някой ме беше питал  какво е нужно за АГ-то
Е вчера проверих ама забравих да кажа  ooooh! ooooh!
 за АГ-Варна

за майката-спално бельо (чаршафи),ношници 2 бр

за бебето-един пакет памперси (така пишеше ама незнам  с каква бройка да е пакетът newsm78,мисля че 20 ще са достатъчни), 5 комплекта пелени

Това е..за АГ-то
Хексинче ,аз изобщо не мисля да давам луди пари за няква си пласмасова кутия д ати кажа честно,тука в  Близкия хипермаркет има някви  за по 13 лв пак кутия голяма със щипка.Абе абсолютно същите са като на авент  така че ще си взема опт този за 13 лв.Което мисля че ще ми свърши абсолютно същата работа Peace Peace Вместо да давам   50 лв или 30 лв за чико или авент Naughty

# 147
Здравейте и от мен по-рано пробвах да постна ама нещо не се получи и сега пак опитвам та да видим какво ще стане то много досадно така аз вече съм забравила какво исках да напиша ама досада
Беринка пийвай антибиотика и да се оправяш бързо не се бой за бебо, аз в болницата също пих антибиотик че ми бяха открили някаква инфекциика според изледванията
Хайде чао за сега ако се сетя какво щях да пиша ще пиша пак

# 148
Благодаря ти Ани! Аз питах за списъка и сега ми е по-спокойно. Ще се подготвям лека полека - и като начало ще шашна някоя продавачка, като си закупя 10 комплекта пелени наведнъж #Crazy

Аз от два дни ходя по магазините и навсякъде ми задават дежурния въпрос - момче или момиче. И като им изръся" и двете" - направо се облещват. Вчера обаче едно бабе ме заби тотално, защото се загледа в корема ми и каза - а, не две момчета ще са! Аз просто щях да я застрелям на място, защото тъкмо бях се натоварила с едни розовки чаршафчета.  Twisted Evil

# 149
Благодаря ти Ани! Аз питах за списъка и сега ми е по-спокойно. Ще се подготвям лека полека - и като начало ще шашна някоя продавачка, като си закупя 10 комплекта пелени наведнъж #Crazy

Аз от два дни ходя по магазините и навсякъде ми задават дежурния въпрос - момче или момиче. И като им изръся" и двете" - направо се облещват. Вчера обаче едно бабе ме заби тотално, защото се загледа в корема ми и каза - а, не две момчета ще са! Аз просто щях да я застрелям на място, защото тъкмо бях се натоварила с едни розовки чаршафчета.  Twisted Evil
Joy Joy Joy hahaha hahaha hahaha Ам то си е за шашване - все пак не всяка втора жена е с близнаци Laughing
А Басилиск къде изчезна?Нали среща щяхме да правим в нейна чест? Rolling Eyes Да не вземем да родим до срещата Laughing
И да се оплача малко #2gunfire - Спряха ни водата сутринта и още няма smile3514 newsm61 - не мога да се изкъпя, не мога да готвя, не мога и чиниите от закуската да измия #Cussing out
Точно сега ли му е времето в тия жеги да се спира водата smile3515 newsm11 ???????

Общи условия

Активация на акаунт