Пъчим гордо СЕПТЕМВРИЙСКИТЕ тумбаци, още малко мами-юнаци!

• 29 208
  • 291
  •   1
Отговори
# 225
  • Севлиево
Я вижте кви неща откраднах от августинките,много ми са интересни и сега сигурно цял ден има да чета.Е,някои от вас може и да ги знаят ама аз все пак
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=42488.0
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=192755.0;all
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=198428.0;all
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=98119.0;all

# 226
здравейте момичета,
някой от вас знае ли колко е еднократната помощ за раждане на дете? и да питам още нещо мамите, които са си поръчвали онлайн от Данет, каква е сумата която вземат за доставка  newsm78 ? Приятен ден на всички  Hug

# 227
Надя - 200 лв. е еднократната помощ. А за доставките - http://shop.danet.bg/shipping.php - в зависимост къде ще ти го доставят  Hug

# 228
катрин7,аз от около месец и половина пиша тук и сигурно съм пропуснала момента Simple Smile . А иначе ще си направя изследване,но мисля,че е от жегата,защото имаче нямам такива проблеми като е по-хладно.Сега от 2-3 дни съм като надуваема кукла  Rolling Eyes .
Колкото до тази мама августинката-наистина е ужасно.Аз постоянно си мисля гадни работи и се страхувам,без да съм преживяла подобен кошмар.Тъкмо бях започнала да си избирам разни бебешки неща,но сега ми се струва,че наистина ще изчакам с покупките и избора.Суеверия или не,страха е голямо шубе...В началото на бременността ми постоянно мислех,че изобщо няма да стигна до тук,т.е. че ще се случи нещо лошо.Не знам защо,и аз не го исках,но вътрешно имах такова усещане.Само аз си знам какво ми е било в главата.Дори и на мъжа ми не съм му казвала да не го притеснявам и него.Постоянно се моля на Бог да ни пази и да ни помага. На всички!  Praynig

# 229
Pebs със сигурност е от жегите. и все по зле ще става, в смисъл все повече ще се подуваме. Аз съм така последния месец и макар да знам че е новмално си пуснах изследването за лично успокоение. Забравих да ти кажа , освен посочените неща в предишния ми пост, е хубаво да се пие много течност. Звучи малко нелогично, но е вярно: колкото повече течност пиеш толкова по-малко течност ще задържаш (което всъщност е подуването).

# 230
Дано Господ даде сили а тази майчица да премине през кошмара. Моля се горещо за нея и за душиичката на детенцето й.
Аз също като Ани съм преминала през тоя Ад, но оцелях. Ние с нея от "Родители преживели загуба" се знаем.
Искам ако е възможно да успокоя всички, които имате някакви страхове. Милички със страха само можете да навредите. Вярвайте, че всичко с тази ни бременност ще мине успешно и накрая ще имаме нашето желано бебенце. Вярвам за себе си и от сърце пожелавам тази вяра и за Вас. Мислете позитивно.
Е имам си и аз разни щуротии в главата, та и една парцалка не смея да купя за бебо, ама то е защото вярвам, че ще успея да наваксам когото живот и зраве се роди. Тогава и най-добре ще преценя какво е необходимо.
Аз от жегата имам чуството, че се топя. Навън е нещо кошмарно направо, та за това гледам все вътре да си стоя. Вчера ходих на ЖК и останах супер недоволна, щото направо ме отбиха, че то нали след 10-тина дни за болничен ще ходя та защо да ме гледат сега. Абе гадна работа, като някой не ще да си върши работата.
Аз не смея много да се включвам по въпросите за кърменето, макар че преди 9 години сина ми го кърмих и то 10 месеца. Сега имам усещането, че съм забравила как ставаше тая работа, ама смятам да се учим взаимно с бебето. За това и не мисля, че ще са ми необходими стерилизатори, шишета, та даже и помпа (и аз като Кукла на ръка доизцеждах и не ми е било трудно). Отсега усещам напрежение в гърдите от коластрата, а и потича понякога. Исках да попитам подплънки някакви да ми препоръчат тези, които са ползвали. Сметнах, че нещо такова ще ми е нужно в болницата да не омокряме много положението, ама ме поправете ако греша.

# 231
Снежи, много съжалявам за твоята загуба  Sad наистина трябва да вярваме повече, че ще ни се случи добро и да не си мислим лоши неща ...
За подплънките - аз мисля, нещо такова http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=1243, обикновени, които даже могат да се намерят и с левче по-малко  newsm78 ама ако някой не е доволен от по-обикновените, нека каже, че да знаем какво да купуваме  newsm78

# 232
Здравейте момичета, това за майчето е наистина ужасно, дано всичко мине добре и да е било самонещо временно, молясе всяко бъдещо майче даа си гушка здраво бебче, ужасно е че някои от нас са преживели подобна загуба, но ви се възхищавам момичета за смелостта и ви благодаря за подкрепата, която давате.
И аз като Пебс презцялата бременност живея в страх да не се случи най-ужасното и точно вие ми помагате да се разсея от тея гадни мисли. аз снощи като си лежах до посрд нощите и не можех да заспя, че по цял ден нищо не правя и само дремя като пате, взех решение че не може така да не се купува нищо за бебето докато не се роди, ми то как ще усети че е желано и толкова много чакано, трябва да му се създаде атмосфера, и тъй като не мога да мърдам много много нета ще ме снабди с всичко, аз пробвах с поръчка на един сутиен от ДА Нет в Силистра пристигна за 2 дни, което ми се стори направо светкавично, а противно на очакванията ми се случи най удобния ми сутиен, аз досега откак съм бременна не съм успявала да си намеря по-удобно нещо при положение че меря. Така че се задействам и почвам да правя поръчки.
За стерилизаторите напълно ви подкрепям и аз не смятам да давам излишни грешни пари за пластмаса, най много да си купя раствор за студено стерилизиране, инъче една марка шишета не пасва на друга стерилизатори които пък не се събират в микровелето чекуп още глупости.
Офф сори увлякох се ама като ставам по веднъж на ден извинявайте. Пожелавам весел уикенд на всички и дано в края чуем позитивни новини Heart Eyes

# 233
Здраейте, мами. Дано се оправи мацката, както и бебока, че загуба трудно се преживява( и аз от опит да кажа), а то май напоследък се случва на толкова много хора, че направо си е ужас.
а мен ме тресат едни нерви, май мен ме хващат със закъснение- направо тия хормони ще ме побъркат. Мъжо вчера ходи след работа да пие 1 бира човека с колегите си от 00,00ч. до 01,00 и аз направо откачих- че ревове, че нерви, напарво не мога да се понасям, а и още ме държи лошото настроение. Дано скоро ми мине, че не знам как ме издържа горкия. Хайде, ще изчезвам, до после

# 234
Мъжо вчера ходи след работа да пие 1 бира човека с колегите си от 00,00ч. до 01,00 и аз направо откачих- че ревове, че нерви, напарво не мога да се понасям, а и още ме държи лошото настроение. Дано скоро ми мине, че не знам как ме издържа горкия. Хайде, ще изчезвам, до после
Ох, и аз съм така. И не знам дали е заради хормоните или просто у мен бушува едно ужасно негодувание, че аз нищичко не мога да правя и моят живот е тотално прецакан покрай бременността (не го разбирайте по кофти начина, но то си е така - не мога да си излизам с приятели като нормален човек и по всяко време, защото ми се подуват краката и ми прилошва от жегата, да не говорим, че и повечето столове са ми неудобни; подута съм като слон и на нищо не приличам; не мога да спя от неудобните пози и болки в кръста и т.н. и т.н.). Просто ми е нечестно мъжете да продължават да си излизат и да си пийват с приятели, докато ние си седим вкъщи с месеци да инкубаторстваме. Така че не се мрази - и ти си имаш резон. И не го мисли как те издържа той теб. А ти как понасяш всичките несгоди на бременността и никой не те пита искаш ли или не?

# 235
За подплънките - определено ще трябват още от родилния дом. После като се нормализира кърмата не тече така, но в началото определено си има цапане. Аз от бебешки рев даже на чуждо бебе все пусках по дрехите  Laughing
Тези обикновените са супер, но специално на картинката са с малко твърди ръбове и на мен лично ми се очертаваха през дрехите, също и тези на Чико ми се виждаха през сутиен и блуза - малко са релефни по края. Затова ползвах едни Fixies - от най-евтините и съвсем обикновени, просто те ми бяха с най-меки ръбчета и не ми се очертаваха през дрехите. Но може и някои перящи се да взема тоя път. И без това с първото бебе повече цедях - все ме беше страх да не намалее кърмата, та си предизвиквах излишъци. Но сега не страдам толкоз от паника и ще я оставя да се регулира веднага щом може, та няма да ползвам толкоз много подплънки сигурно.
Hexi,
Аз пък се чувствам като богиня, честно. Имам едно зле прикрито чувство за превъзходство, че тялото ми може да прави такива невероятни неща, а и може би защото бременността ми е лека и още не ме притеснява много, но и аз мога да си излизам, е, без бира, но днес бяхме на един див каменист плаж, скъсахме се от плуване и беше супер. Не се чувствам по-тромава по камънаците дори. Не знам, имам чувството че съм направена за тая работа - да произвеждам бебоци и да ги отглеждам, голямо чувство на удовлетворение ми носи. На мъжете им е по-трудничко да влязат в ролята на родители, просто на нас ни идва физиологично и издълбоко, а на тях трябва да им помагаме и да ги насърчаваме когато се справят. Някои така и не успяват да се почувстват приобщени към делото и е много жалко и за тях, и за децата, пък и за мамите.
А иначе предполагам, че е нормално да имат кризи и те когато предстои голяма промяна в семейството. pavlinadidko, да не забравиш след като родиш да го оставиш някоя вечер след като заспи бебето да стои той при него, а ти на бира с приятелки. Мисля, че ще е добре да ти върне жеста, тъкмо да се почувства готин и способен татко.  Grinning

# 236
Здравейте момичета,

Днес нещо не съм в настроение сигурно от жегата.

basilisk и аз питах, мерси!
И за останалото инфо също! Тогава и аз реших да не взимам стерилизатор.
И мерси особено за сутиените за кърмене! - отдавна се чудех какво е това.
Преди време си взех един сутиен "за бременност" - т.е. 1 номер по-голям, обаче се оказа, че вече ми стяга обиколката, а имам един стар, който се оказа много еластичен и вече ми става повече от новия. Е не исках да го съсипвам, защото после няма да се свие, ама какво да се прави. Иначе и аз в къщи не нося, но ако си намеря удобен, ще ми е по-добре и в къщи да нося, така мисля.

pebs ако не си ги кача някъде стават ужасни направо и нищо не мога да обуя - 1 -2 номера по-глеми чехли и те не стават вече, а и от топлото докато спя също, но като седя срещу вентилатора и видгнати са си добре. А пред компютъра е най-зле.

ani-bani направо ти се чудя от къде тия сили да рипнеш в 5:20  Simple Smile не че и аз не се събуждам, правя каквото ми се прави (веце и ядене  Simple Smile) и си лягам пак, понеже съм като парцал от цяла нощ жега, но си лягам на друго място за разнообразие, защото на същото не винаги мога да заспя.

На мене пък ми беше много жега и като се нагълтах с вода - доста беше, и се подух като буре още повече и сега ми е нещо зле.

Lilian_V ама че лошо Cry добре де как може човек да познае, че става така та да тича в болницата?  Никой не ти казва.
И аз като не го усещам и вече изпадам в паника, пък той отвреме навреме не мърда и после почва пак ето сега никакъв го няма  Sad
ani-bani прочетох ти историята преди време без да искам и мене ме е страх. Имам и едно роднинче с което стана така. Знам, че никой не е застрахован от нищо.

После ще ви дочета...

# 237
Мамчета  трябва  да  мислим  позитивно,  защото  психически  можем  да  се  сринем.Желая  на  всички  от  сърце да  си  гушкаме  здрави  бебоци.И  аз  тая  нощ  бях  кукуряк  до  2.45  бях  във  форума  четах  уж да   се  уморя,но  уви  .После  ще пиша.

# 238
Уфф не знам дали жегата, хремата  или болките в ставите ще ме уморят по напред Rolling Eyes newsm78 Почти цяла нощ не съм спала и съм се въртяла от болките в лявата китка и от жегата най-вече Tired Носът ми тече, защото постоянно се изпотявам и после изсъхвам, въпреки, че се къпя по няколко пъти #2gunfire Не се издържа честно казано Close
Вчера си взех абсорбиращи подплънки на Саносан, взехме и малко дрешки на бебка, за сега неутрални, че да не ни изненада с пола...Днес след инфарктно обикаляне на Колхозния пазар  се взех 1 нощница по за пред хора за 10лв, но не съм решила въпроса с по евтини варианти, защото просто нямаше - по ниска цена от 8,50 не видях Crossing Arms В Пикадили Запад пък ми прилоша и се наложи мъжа ми да кара колата до вкъщи ooooh! Взех си и 1 пакет мокри кърпи за болницата както и бабешки гащи Joy...Направо супер прелест ще бъда с тях  - само си представете 52 номер гащи и моя милост в тях hahaha Joy
Етооо - оплаках се  и дадох отчет едновременно Laughing
Имам и 1 въпрос - за памперсите : Либеро, Памперс или Хъджис като марка да взема или нещо друго?? newsm78

# 239
Здрасти пак,
Прочетох ви, но сега набързо.
Много хубаво си го казала basilisk надявам се и аз да се почувствам като тебе.
Отначало имах много сериозен проблем и просто стана чудо според мене, затова ми остана едно притеснение при най-малкото, успокоявам се само като си мисля че въпреки че седя в къщи и бездействам поне се старая да не му вредя и дори е по-добре че правя така.
Но понякога си ти се реве от хормоните по необясними причини и така се получава.
Пожелавам ви/си всички бебета да са ни живи и здрави!  Laughing
Целувки, чао!

Общи условия

Активация на акаунт