Дядо ми почина преди 6 месеца, със съмнение за насилствена смърт. Родителите ми и аз подозираме,че леля ми се намеси решаващо и доведе трагичния край,но може това да е без значение. Още от третия ден след погребението го сънувам как идва и ми казва да направя това или онова или ми задава въпроси, или се кара защо нещо е направено еди как-си,а не иначе...Много тежка ситуация,а после винаги се оказваше,че това,което съм сънувала, е вярно,така е направено или не направено,както е казал дядо в съня ми. Като "поръча " нещо,веднага след като се събудя,тичам да го свърша. Хем не вярвам в такива послания,хем не мога да ги подмина. Последно наскоро го сънувах,че ми каза да идем да оправим плочата на терасата,защото се е откъснала и ще падне да затисне Маргарита. Маргарита е жената,която наглежда баба ми - неподвижна е и е сама на село. След няколко дена жената се обади да каже,че точно когато отивала вкъщи и минавала по пътеката под терасата на къщата, се откъртило парче от плочата и аха да я нарани. Разбира се,това може да са все обясними неща,имайки предвид,че са реални и може да са ми направили впечатление без да си дам сметка за това,но е факт,че ги сънувам откакто дядо почина и ги сънувам,че той ми ги казва и показва.Майка ми вярва,че дядо ми говори,а не че аз сънувам впечатленията си от ежедневието и го приема много сериозно.
Аналогично миналото лято мъжа ми беше сънувал починала си баба,която му каза,че е паднал покрива на къщата й( останала необитаема след смъртта й) и му наредила да иде с братовчед си Стамен да поправят покрива. Мъжа ми отиде на другия ден - целия покрив беше пропаднал.Обади се на брат си да го ремонтират заедно понеже брат му е в строителния бизнес,уговориха се за ден и час,обаче точно вечерта преди уговорения ден на брат му се случи нещо,трябваше да пътува за една седмица и в крайна сметка мъжа ми се обади на братовчед си Стамен и вдигнаха покрива,както беше казала баба му в съня.
За други сънища,несвързани с починали хора,понякога ми се е случвало като сънувам нещо конкретно и го помня на сутринта,да проверя в някой произволен съновник в интернет и вземе,че се случи точно каквото съм прочела в тълкуванието. Най-кошмарното ми преживяване беше преди няколко години, сънувах,че съм в някаква селска къща,двор с домашни птици, петли хвърчат из двора.По принцип много ме е страх от петли,но в съня набрах невероятен кураж,хванах една метла и с ярост започнах да ги бия. Понеже е странен сън,обичайно сънувам неща от ежедневието,служебни дела, проверих за тълкуване и прочетох,че да биеш петел
означава,че мъж в семейството ще бъде споходен от тежка болест. Въобще не се впечатлих и забравих.След седмица точно брат ми внезапно заболя,влошаваше се с часове,докато в болницата още правеха изследвания и търсеха диагноза. Две седмици кошмар на живо,после започна подобрение,оздравя.Сънят и тълкуването се оказаха верни.
Накрая да споделя,че и аз наскоро сънувах тежко природно бедствие.Намирах се в някаква висока сграда с детето,баща ми и други хора.Изведнъж страшно наводнение и грохот,сградата започна да се пълни с вода и да се срива,падаха панелни блокове,вливаха се кални вълни.Аз какво правех не знам,но в един момент нещата утихнаха,остана разрушението и водата, хората се разбягаха,напускаха сградата,а аз знаех,че брат ми е затиснат под развалините и се борех и крещях някой да дойде да ми помогне да го намерим, детето и баща ми бяха изчезнали от съня,накрая бях само аз, вдигах парчета отломки, промъквах се през разрушенията и търсех брат ми.Събудих се,не го намерих.Този път умишлено не търсих тълкувание,понеже брат ми се намираше в процес на едни събития,които не се знаеше как ще свършат и не исках да попадна на тълкувание,което може да ме настрои негативно.