Сънувате ли починали ваши близки?

• 312 024
  • 1 590
  •   1
Отговори
# 1 335
чудя се има ли тема за сънищата, не само за тези с починали?
Наскоро сънувах, че се събирам със стара любов от ученическите си години и се женим Rolling EyesНо той(не съм сигурна кой точно беше) изглеждаше различно за мен и непознато. Бях много щастлива напук на всички проблеми, които имах и някои още имам Simple Smile Много се радвах и баба ми(която почина преди 3год.) беше там и постоянно ми повтаряше колко съм хубава Laughing чудя се как да го тълкувам. Уж, сватбите не са на хубаво newsm78

# 1 336
smurfette, сватбата може и да означава ново начало, също: излизаш от един дом, за да влезеш в друг, т.е. излизаш от някаква ситуация..., но това можеш само ти да разбереш за какво точно се отнася.

# 1 337
Здравейте момичета! Някои от вас може би си спомнят, че разказах за съня си, в който бях на терасата на болницата, в която почина майка ми и там се срещнах с нея.
Е вече разтълкувах сънят си. Ето какво ми се случи: В средата на юни бях на профилактичен преглед след, който ми се наложи да вляза в болница за биопсия със съмнения за инвазивен рак. Болницата е същата, само че отделението вече е в друга сграда. Майка ми почина от рак. В съня ми обаче тя си тръгна от мен, въпреки че аз плачех да не ме оставя. Е биопсията излезе и за щастие нямам рак. Просто съвпадение? Не мисля....
Лек и усмихнат ден от мен!

# 1 338
maria_ilieva, от твоята история настръхнах!
Може би трябва да запалиш все пак свещици - за здравето ти и за твоята майчица. Надали е просто съвпадение.

# 1 339
maria_ilieva, от твоята история настръхнах!
Може би трябва да запалиш все пак свещици - за здравето ти и за твоята майчица. Надали е просто съвпадение.
Запалих, паля редовно. Преди да излязат резултатите от биосията се помолих в църквата за здраве, записах и молитва. В неделя пак ходих за да благодаря, но не зная дали е достатъчно. Силно вярваща съм, но не познавам добре канона. Моля ви, ако някой знае какъв е начинът да се благодари на Бог да ми пише.
Желая много здраве на всички.

# 1 340
Много често ми се случва да сънувам сестра ми и баща ми. Понякога се появява някоя баба и дядо на сън. Започнах да сънувам и майката на мъжа ми, която преди няколко месеца почина.  Мъжът ми не я сънува, колкото аз. Вече започнах да мисля, че имам някакво предразположение към такива "срещи" на сън. Дори на няколко пъти "се срещах" и с кучето си, също починало преди време...въобще..не знам за вас, но на мен тяхната поява в сънищата ми много ме мъчи и натоварва.

# 1 341
  • Карлово
Много често ми се случва да сънувам сестра ми и баща ми. Понякога се появява някоя баба и дядо на сън. Започнах да сънувам и майката на мъжа ми, която преди няколко месеца почина.  Мъжът ми не я сънува, колкото аз. Вече започнах да мисля, че имам някакво предразположение към такива "срещи" на сън. Дори на няколко пъти "се срещах" и с кучето си, също починало преди време...въобще..не знам за вас, но на мен тяхната поява в сънищата ми много ме мъчи и натоварва.
Защо те натоварват сънищата с покойници, лошо ли ги виждаш?
Аз изключително рядко сънувам и ги виждам винаги млади, здрави спокойни и спокойствието ми се предава и на мене.

# 1 342
Сънувах дядо си снощи...беше си пийнал винце... Embarassed, иначе- здрав, прав...
, а аз подреждах цветята в  двора им, баба ми я нямаше, но не знам дали не беше просто за малко излязла или знаех , че е починала....

# 1 343
извенете, дублирах

# 1 344
Здравейте и от мен. Следя темата и реших да споделя сънят, който преследва мен. Баба ми, която много обичах и на която съм кръстена, почина неочаквано след операция. Бях бременна в 4-я месец и с майка ми решихме да не присъствам на погребението, за да не стане нещо с бебето. Вече 4 години сънувам баба, все по различни начини. Отначало сънувах, че отивам в къщата, в която и тя ме е гледала доста години и се учудвам, че е там, защото знам, че е мъртва.  Започнах да сънувам, че е там, седи си на леглото, но аз знам, че сякаш я няма. В един от сънищата не беше там, но усещах присъствието й. Последният скорошен сън беше кошмар. Излизам от къщата и заключвам, когато виждам, че свети. Връщам се, вратата широко отворена. Тъкмо ще гася лампата, виждам и в другата стая свети, и отворено широко, а аз току-що заключих и изгасих. И като влязох в стаята, изкрещях от ужас. Там седи една баба, която уж беше моята, но не беше тя, за пръв път досега. Казах й- какво правиш тук, а тя- ами че аз съм си тук. Събудих се с ужас.
Знам, че може би всичко е, защото не бях на погребението, тя не видя родена правнучка си и още не мога да се сбогувам с нея и да я пусна да си отиде. Ходила съм на гроба, но явно не е достатъчно. Мисля си да отида на гроба с дъщеря ми, да й я покажа и да се простя с нея. Не знам още какво трябва да направя. Мъжът ми казва, че не сънува дядо си, откакто водихме дъщеря ни на гроба му. В моите сънища баба също не говори или поне не помня да е говорила.
В последния както казах не беше нейното лице.
И тази къща, не знам защо още я сънувам. Продадена е отдавна, явно не мога и това да приема, че вече други хора са в нея.  Надявам се да спра да сънувам баба по този начин, след като направя това, което съм решила. Как мислите, дали е нужно още нещо?

# 1 345
  • София
Само няколко пъти съм сънувала починалите си близки:
Прабаба ми сънувах след сватбата със съпруга ми. Сънувах, че сме в къщата на село и от вън чака автобус за да закара хората на нейното погребение, а ни двете стоим на двора и тя ми казва, че познава съпруга ми (така и не успях докато беше жива да ги запозная) и много го харесва. Но пра баба ми беше в съня ми здрава и хубава.
Баба ми, на която съм кръстена съм сънувала два пъти. Първият път се люлееше силно на една люлка и се смееше. А втория как с нея слизаме от тавана на къщата на село, а след нас тичат три мишки, който бяха с различна големина. Най- малката беше толкова малка, че трудно да я забележи човек. И дядо си сънувах веднъж, но знам в съня си , че е починал и ми казва, че е много гладен. Това е момичета след като сънувах дядо купих сухи пасти (той много ги обичаше) и раздадох на колегите.

# 1 346

Аз много често сънувах починали хора и не само роднини. Баба ми ми каза да застана в градината на село, в близост до оградата, а тя излезе навън и ме накара да й подам малко сол във една салфетка. Колкото и чудно да звучи спрях да сънувам. И не бях сънувала с години. Преди година и половина започнах пак да сънувам братовчедка си, която почина на 28 от рак. Но малко преди да й сложим година пак я сънувам и тя ми каза: "Дойдох да се сбогуваме, вече няма да идвам. Трябва да си ходя". Прегърна ме и си тръгна и оттогава не съм я сънувала. Peace

# 1 347
Силно вярваща съм, но не познавам добре канона. Моля ви, ако някой знае какъв е начинът да се благодари на Бог да ми пише.
Питай в църква.
Дотогава виж това http://www.pravoslavieto.com/molitvoslov/molitvi/blagodarstvena.htm

Освен това, щом си силно вяврваща, трябва да имаш предвид, че църквата не одобрява вярата в сънищата.

# 1 348
Силно вярваща съм, но не познавам добре канона. Моля ви, ако някой знае какъв е начинът да се благодари на Бог да ми пише.
Питай в църква.
Дотогава виж това http://www.pravoslavieto.com/molitvoslov/molitvi/blagodarstvena.htm

Освен това, щом си силно вяврваща, трябва да имаш предвид, че църквата не одобрява вярата в сънищата.
Ц! Не мога напълно да се съглася. Не одобрява врачки и гледачки. За тълкуване на сънища става дума още в стария завет при Йосиф, когато тълкува сънят на фараона за 7-те охранени и 7-те мършави крави...
Т.е. нека бъдем точни в изказванията си какво "одобрява" и не "одобрява" църквата.

# 1 349

Освен това, щом си силно вярваща, трябва да имаш предвид, че църквата не одобрява вярата в сънищата.
[/quote]
Дори и така да е, аз не мисля, че има нещо лошо. Първо никой не сънува по свое желание и второ, ако това са вид контакти с нашите близки, то те се осъществяват с позволението на Бог.

Общи условия

Активация на акаунт