Tрябва да РАБОТЯ знам,така се ставало голям

• 15 318
  • 293
  •   1
Отговори
# 255
  • Велико Търново/Latitude: 43 ° 32 '47 "North - Longitude: 6 ° 56' 17" East
Здравейте, момичета!
Много отдавна не съм писала в темата, но се оптах да прочета пропуснатото /макр и по диагонал/.
Първо - да честитя на Гери успеха в професионален план  newsm10. От тук нататък все по-нагоре и по-нагоре!

При мен на работа в продължение на около месец беше пълна лудница. Не можех да си вдигна главата,,а май следват още 2 такива седмици. Крепи ме само мисълта за предстоящата отпуска, която ще прекараме в Германия  newsm44.
Майра, видях линка на столчето, което сте си избрали - би ли могла да ми кажеш ориентировъчна цена в Германия на този модел! Иначе като чета какво е положението при теб покрай гостуването на свеки... no...замислям се как аз ще  се справя със ситуацията, когато моята се завърне от работата по морето.

Надявам се да мога да се включвам по-често от сега нататък, защото тук наистъина е весело!
Добре дошла на новата мама!

# 256
jd, няма проблеми за чуденката с кръстниците.... Единственото условие е да няма прегрешения между кръстник и кръщелник, че това било голям грях  Joy Joy Joy.... Иначе на цялата фамилия едни и същи могат да са кръстниците, те могат и да ви кумуват и квото пожелаете - само да не се омешате после  Joy Joy Joy, че си ставате рода...
мами, ние с мъж ми 2 дни умуваме кво да правим с парите от продажбата и на финала решихме да строим къща в Княжево. Сега живот и здраве трябва да си говоря със сестра ми и оттам нататък да почвам да действам за проекти, разрешения, строителни фирми и т.н. и на пролет почваме.... та не знам на къв х...й ще се надена, ама така е по-добре за всички... Пред алтернативата за двустаен в красно село например мисля, че къщата по ме блазни като идея. стискайте ми палци да се разберем с родата....

# 257
Ние днес откарахме пак цял ден в планината - страхотно беше, ходихме до една хижа и ядохме много вкусен сладкиш с боровинки - за него си мечтая от 5г като ходихме предния път там  Mr. Green

Свеки е прибра в 21ч от гостуването си, аз зададох обясненията за утре и ще видим как ще я карат  ooooh!

Пепи, столчето е към 150-170е тук. Трудно се намира по обикновените детски магазини обаче  Sad Вие кога и къде точно ще идвате - може и на ЛС да пишеш - ако си близо да измислим нещо Hug

Еее Гер4о, от кога един двустаен в Красно село е равен на къща в Княжево  Mr. Green Големи разправии те чакат - мои познати си купиха уж готова (на груб строеж къща) и сега повече от 6м са доникъде с останалите работи - да не казвам за какви цени ми говорят Shocked

# 258
При цените в момента в БГ са напълно равностойни... Един двустаен в Красно село струва колкото 500 м2 глуб строеж или 250 довършено. А мястото го имаме и стои пусто. Проблема е, че ни е общо със сестра ми и ще трябва да строим заедно. Пък ние сме си мили, че се виждаме 1 на месец. А за довършителните работи - като имам пари ще ги правя. Аз бърза работа нямам  Joy Joy Joy. А и имам приятелче плочкаджия (а сега дса кажат нещо тея от отчетни  hahaha hahaha hahaha) та като правих ремонта в лозенец ми помогна с майстори, квито ми трябваха  и с банята. Ще съдейства и тука - няма кво да прави.

# 259
Роза поздравления за решението  Wink Строежа на къща ако си имаш парцел ще ти излезе, точно колкото апартамент, но ще си имаш двор и няма да те дразнят съседите  Wink  ...и пак каниш гости в темата с тази твоя дружба Simple Smile
Аз оцелях след гостуването на свеки  Wink държахме се учтиво и прилично една към друга  Laughing
Само 4 дни с днешния и заминаваме на морееее  Party
Гери я кажи повечко за вашата козметика  Simple Smile
Майра по-добре да се кара със сина си, отколкото с теб  Peace  Wink

Последна редакция: пн, 20 авг 2007, 09:57 от EkaterinaM

# 260
  • нейде там, където ....
За къщите не знам цените, ама още се чудим за кръстниците. Моят избор са такива, дето и децата могат да кръщават, и с нас на църковния да са . . верно, за цялата рода стават. Тези, дето мъжът ми се пъне - само за децата. Ако надделее и са те - църковен брак ще има, ама в някой друг живот. Най-вече - с друга булка  Crossing Arms

# 261
За сватби не ми се е налагал никога да се организирам.
но ГЕР4О !! за къщата е страхотна новина.
ние преди малко се върнахме от гости на баби и дядовци по планините и дворовете и съм безкрайно очудена колко е лесно да се гледа дете навън, в несофийски условия. (ее.. всички се учудиха колко е див моя син, но това е друга бира).
сега спи от 3 часа и явно е скапан от физическо и емоционално изтощение. то не бяха нощно хранене на котките, ядене на плодове от дървото... огромни купища пясък (накрая и шишарките почна да събира с лопатка, че нямаше пясък на полянката).
абе супер беше.
в петък или събота изчезваме за дълго на морето.

# 262
http://molitva.hit.bg/

Мечтая си за къща с двор.....

# 263
# 264
Не ме бива много в преговорите, но май успях да убедя любимия в необходимостта от ремонт на кенефа! Сега трябва да представя проект и калкулация, както и да намеря изпълнител (евентуално, ако ми отпуснат бюджет). Далеч съм от къщичката, но и WC-то да стане, ще съм щастлива! Герчо, сега като се похвали, че имаш читави майстори, няма измъкване! Дай едно рамо, пък ако свърши работа, ще имам да черпя.

# 265
Голяма съм блейка сутрин! Понеже пътувам за работа от Смолян до Чепеларе, около 30 км., трудно отварям очите преди кафето, да взема да си изтърся всичко от чантата като слизах от маршрутката. Уж ги събрах нещата, огледах се и не видях нищо по земята. В същото време един тираджия свирка с клаксона, свирка, та чак взех да го псувам на ум: кво иска тоя пък сега! Обърнах се и тръгнах към фабриката, ама тц, той продължава да свири. Събрах погледите на всички на автогарата... обърнах се и що да видя, ами тя половината ми чанта все още на земята - портмонето, цигарите, кърпичките...  Embarassed

хайде лек ден

# 266
Добро утро,

аз съм днес от 7 на работа, дано поне успея да си тръгна по-рано.

Вчера водих Ясмин на задължителния преглед около 1г и ваксина - докторката след всички тестове я похвали, че е много напред в развитието си в сравнение с връстниците. Фук Фук Фук Mr. Green
Добре, че свеки не изяви желание да се помъкне с мен, че да не я мисля 1ч какви глупости приказва в чакалнята ooooh!

Иначе тя се оправя криво ляво - вчера даже се престраши и сготви самостоятелно на нашия високотехнологичен котлон. С фурната още не се опавя обаче. Ще вади тефтера за записките май там hahaha

Ясмин пак е в един период на неядене - вчера кара на един кус-кус от 10 до 18 ч Shocked Докторката каза, че 4 зъба се подавали едновременно Rolling Eyes

Дю, добре, че ти се е обадил този  Simple Smile

Гер4о, супер за къщата. Ние от какато сме на приземен етаж с градинка от 4г  - не можеш с опрян пистолет да ни качиш по етажите нагоре Laughing

Кали, завиждам за моренцето да знаеш. За Турция ли се организирахте или Бг - ако е Турция да дадеш отзиви после Simple Smile

# 267
Миньон, пълна ти е пощенската кутия - затова тук...
0887380336 -иван се казва човека. Страшно добре работи - незннам дали ще има време обаче. кажи ме, че роза ти е дала тел.
за кенефа си предвиди плочки по около 30 лв/м2, тези на по-ниска цена са скапани. Сметни си около 10% фира над квадратурата на плочките. Ако ще правиш стените двуцветни с фриз обикновенно тъмния цвят е 80см до 1м от пода. Отиват 2-3 торби теракол по около 10 лева. Това е обаче ако са ти прави стените. Ако трябва да се измазва или да се лепи гипс картон ще ти отидат около 100 лева още. моят съвет е гипс картон влагоустойчив - по-бързо, по-малко мръсно, по-право... хубава тоалетна чиния е около 200 лева на видима са доста добри /в цената влиза и дъска и казанчето - тоест това е цената на целия моноблок/, като се намират китайски в "промоция" за по 100 лв, но не те съветвам - аз си взех такива миналата година и съжалявам горещо... Ако ще сменяш тръби - още 250 лева, но е такава мръсотия, че ще съжалиш, че си почнала.... Това е, което мога да ти кажа по повод кенефите...

Майра, и аз искам много да съм на първи етаж, но за съжаление местенцето е 450 м2. тоест ние ще застроим нещо от порядъка на 250 останалото дворче, но така или иначе ще е на поне 3 етажа, че ще строим със сестра ми и моите родители.... А и в БГ разликата в цената на 1 или 3 етажа е символична. Според това, което аз гледах по форуми и т.н. най-скъпото е основите и покрива - останалото е символично... а и няма как да строя сама, щото сестра ми не желае да бъде обезщетена, а иска и тя... та както и да е - вчера говорихе, разбрахме се и след 2 седмици чакам визата, в понеделник имам среща с архитект да ми разкаже откъде и как се почва с простотиите и се надявам зимата да уредя проекта и формалностите и до пролетта да съм се сборила с документите за право на строеж. Ама като чета през кви простотии минават хората и ме напушва смях - четах как не измазват комините на къщите и пуши от стените и т.н. простотии  hahaha. то сега ми е смешно ама като се захвана май ще стигна по психодиспансера

# 268
Мерси за поздравите Simple Smile Бранд мениджър съм на NUXE - френска дерма-козметична марка, която продаваме само в аптеките.
Ех, вече нямам търпение да дойде неделя и да потегляме за моренцето. Имам големи надежди, че ще успеем да релаксираме, пък макар и с детенце. Ха дано Praynig
В събота се видяхме с Равия в Хасково. Йо-Йо си има страхотно колело. Не можахме да отделим Ники от него Laughing Иначе Ники получи подарък от вуйчо си голям мотор за каране (детски, разбира се). Още не може хубаво да стига с краката до земята, ама скро ще го юзва пълноценно, мисля.
Герчо, много добро решение сте взели за къщата. Поздравления и успех в начинанието. Peace
Нашия дребен ще го кръщаваме на Никулден и по всяка вероятност в католическа църква (тате Ники е католик), щото там ритуала не е толкова комерсиализиран, както православния.

# 269
Миньон, пълна ти е пощенската кутия - затова тук...
0887380336 -иван се казва човека. Страшно добре работи - незннам дали ще има време обаче. кажи ме, че роза ти е дала тел.
за кенефа си предвиди плочки по около 30 лв/м2, тези на по-ниска цена са скапани. Сметни си около 10% фира над квадратурата на плочките. Ако ще правиш стените двуцветни с фриз обикновенно тъмния цвят е 80см до 1м от пода. Отиват 2-3 торби теракол по около 10 лева. Това е обаче ако са ти прави стените. Ако трябва да се измазва или да се лепи гипс картон ще ти отидат около 100 лева още. моят съвет е гипс картон влагоустойчив - по-бързо, по-малко мръсно, по-право... хубава тоалетна чиния е около 200 лева на видима са доста добри /в цената влиза и дъска и казанчето - тоест това е цената на целия моноблок/, като се намират китайски в "промоция" за по 100 лв, но не те съветвам - аз си взех такива миналата година и съжалявам горещо... Ако ще сменяш тръби - още 250 лева, но е такава мръсотия, че ще съжалиш, че си почнала.... Това е, което мога да ти кажа по повод кенефите...

Ей, съвсем професионално си ме консултирала!   bouquet Благодарско! Ако имаш нужда от консултация по кухните, насреща съм, че още ми е прясно от миналата година Simple Smile
Обадих се - човекът може да поеме поръчката в края на септември, което ме устройва - нямам чак толкова спешна нужда след като 7 години търпим това положение, пък и ще имам време на спокойствие да си напазарувам всичко.
Може ли още 3 уточняващи въпроса и спирам да питам:
- Колко взима човекът за труд?
- За колко време приключва целият ужас?
- Гипсокартонът на целите стени ли се слага, или само над плочките? (извинявам се за невежеството)

Ох, да ви се оплача - от няколко дни Иван е станал невъзможен. Докато е буден, непрекъснато настоява някой да се занимава с него, което никак не ми харесва. Докато си играеш с него, раздава едни слънчеви усмивки и църка от радост като делфинче, но като го сложиш в леглото или кошарата - все едно на въглени го пускаш. Как да се концентрирам и да пиша пресинформация докато ми вие на главата! Ето, преди малко си играеше с едно пате в кошарата, но като влязох в стаята, веднага взе да мрънка и да се лигави. Още по-лошо е като започне да крещи и да ми се кара. А искам да е по-самостоятелен. Ако някой има изпитано решение - приемам съвети.
Чао за сега. Ще се включа по-късно.

Общи условия

Активация на акаунт