Tрябва да РАБОТЯ знам,така се ставало голям

• 15 336
  • 293
  •   1
Отговори
# 225
Мами, да се оплача по нощите. Сссссвеки дойде с един куп глупости в куфара ooooh! А пък вече главата ми е да не казвам каква от празните приказки Tired

И най-лошото - днес след цял ден бачкане, за 2ч вечерта съм изчистила цялата къща и сготвих вечеря докато Ясмин ми се мота в краката и се пречка. Не успях да допредя само стаята за гости, която приятеля ми уж снощи подрежда. Влиза той и първото нещо беше - Не видя ли, че стаята е разхвърляна #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 226
ох милата майра!!! Гушки! дано бързо си тръгне.
не се чуствай длъжна да си добра и възпитана, ако ще ти коства твърде много.

# 227
Завърнах се още вчера, но сега ми остана време да пиша. Поотпочинах, но не можахме да идем на море  Sad Дано септември да успеем!  Praynig

Тази седмица ще е доста натоварена, имаме проверка... дано приключат до края на седмицата. Но един от проверяващите е много готин  Whistling

Майра, дано не се ядосваш много покрай свекърва ти!

И накрая да се похваля - Гергана проходи!!! Вече 1 седмица е само на крака и обикаля като луда, прави даже и завойчета. Много е смешна и сладка! Правих пита, а предмета, който си хареса беше четка за зъби.

# 228
Момичетаааа отдавна не съм списвала в нашата темичка.
Само я чета от време на време.

Много ядове последно време, много ooooh!

В работата, в къщи ей сега и детето. Разболяха ми го от шарка #Cussing out
Сложихме тримовакса на 8-ми и два дена след това беше с 38 градуса температура. С нищо не можах да я сваля до вчера когато вече избиха пъпките. Едни малки и много на брой по гръбчето и по коремчето.
И тая мойта лекарка вика че не било това от ваксината. Е как да не е #2gunfire направо си ми разболяха насила детенцето от шарка.
Не знам какви са ми правата обаче, да я осъдя държавата че слагат некачествени ваксини на децата.
Четох две странички назад и не можах да разбера какво е станало, защо Равия не ще да пише повече в темичката ни.
После пак ще се включа.
Поздрави на всички.

# 229
Да честитя именния ден на всички именници и понеже е обяд да почерпя и аз за малката ми именичка

# 230
поли, не се шашкай. а може и да сте изкарали на бързо бебешката шарка. тя протича с тридневна висока температура несваляема с нищо, и без други симптоми, и на третия ден избиват мноого мънинки ситни пъпчици. изчезват за ден-два. понякога и по-бързо. Кало до сега 2 пъти го е карал това, въпреки че уж не повтаря, но беше много малък първия път. втория път беше точно като вас - след ваксина. и в съчетание с 2 нови зъба. и май се беше пребил... абе страшен коктейл беше забъркал.
нали мина, няма страшно вече !

# 231
поли, не се шашкай. а може и да сте изкарали на бързо бебешката шарка. тя протича с тридневна висока температура несваляема с нищо, и без други симптоми, и на третия ден избиват мноого мънинки ситни пъпчици. изчезват за ден-два. понякога и по-бързо. Кало до сега 2 пъти го е карал това, въпреки че уж не повтаря, но беше много малък първия път.

Розеола (или Рузеола не знам точно) му викат на това тук. Повтаря доколкото знам.

Поли, ако това е ваксината против Морбили, Рубеола и Заушки - и тук казват, че винаги има реакции - температура най-малкото Sad
В отчетната сега обсъжат, че трябвало да се замени с Приорикс - това е ваксината, която и тук слагат доколкото чета по нета. Ние на 21.8 сме на преглед ама май има реваксинации преди тая ваксина Thinking Иначе и на нас ни предстои Tired Доколкото четох сега имало някаква нова - комбинирана и против Варицела - ще искам нея да не я боцкат 4 пъти поне.

# 232
Здравейте, момичета. Разписвам се набързо, защото нямма никакво време и възможност да ви из4ета9 няма и да се опитвам Embarassed-ще наваксам като се прибера в София).Все още сме в Плевен. ДОбре сме, аз си по4ивам( или поне се опитвам),Дари е станала неудържима във всяко едно отношение ooooh!. Засърбяли са ме пръстита за интернет, но - няма  Rolling Eyes.А на клуб с нея е абсурд да ида.Сега намерих в една комшийка, та си "4еша крастата Mr. Green"
Надявам се и вие да сте добре.Виждам 4е не сте изписали теми4ката, което ме обнадеждава 4е не ба4кате много, а  сте отпускарки Peace.А ако ли не- ви желая  лека работа и по-мако ядове. Ще пиша ве4е от София. Поздрави и целувки от нас с ДАри  bouquet ДО поисане

# 233
Пфууу и тук се намерили досадници. Хайде да млъквам, че и моите в отчетната все ме следят къде какво пиша, влизат анонимно като "Гостенче" и ме цитират hahaha. Да ама аз напоследък почти не пиша, скууука, скука Mr. Green
Ваня и аз си мисля за същото, за морска среща в Бургас. Навита съм Peace Катенце, само твоя телефон нямам ...
Аз набързо да се оплачо-похваля. Вчера ходих да си направя основен преглед на яйцата + цитонамаска и ми увисна ченето до пода, когато доктора (доцент онко-гинеколог, при когото съм редовна пациентка от 6 години) ми поиска 100лв за прегледа. Потрес! Повече няма да ме види. Иначе съм здрава като биче, пу-пу, утре трябва да си взема и резултатите от цитонамаската.
За морето и децата - загрижена съм как ще я караме с тези морски вируси. Педиатърката само ме предупреди да не го оставям по пишка на плажа и във водата, защото вероятността за пикочни инфекции е голяма. Други мами ме уплашиха, че въобще не трябва да го вкарвам във водата, защото там бъкали големите зарази ooooh! Ми то егати морето, той какво ще разбере тогава. За разтройството съм се заредила с бебешки Ентерол прахчета и HIPP ORS, но силно се надявам да не ги използваме.
Jd тази информация за Витамин В1 ми меше мнооого полезна. Мерси!
Кали, чудесни снимки си направила пак. Цунки на Кайо Heart Eyes
Майра, съвета на Калина е много ценен. Послушай я!
Поли, дано бързо оздравеете. Не знам с тази шарка... хем казват че е хубаво да я изкарат докато са малки, хем пък и на тази възраст май трудничко я карат Tired
Момичета, нека Богоридичка да ви закриля и да бди над семействата ви!

# 234
Майра, наистина Калина е права - ако се престараваш, няма да станеш по-добрата. Ще бъдеш само по-уморена и изнервена. Въпреки, че съветът "не се ядосвай" е трудно приложим. Аз уж също гледам да не се ядосвам, ама на - сега не мога да заспя и го чакам моя да се прибере за да му обясня, че  дете на 10 месеца е твърде малко да си стои само вкъщи!  #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Освен това се опитвам да си наложа да не стискам зъби, защото според заболекаря ми това било много вредно.  Confused Чудя се накрая накъде ще ме избие...

Поли, това с шарката е много неприятно. Аз имам особено мнение за ваксините, но май не можеш да ги откажеш официално... Затова поне тези, които имат качествен аналог, си ги правим на частно и до сега, чукам на дърво, не е имало реакции.

Гери, твоят гинеколог щом за преглед взима по 100 лв., не ми се мисли каква му е тарифата за другите услуги  Shocked

Калинче, снимките ти винаги ме карат да се усмихвам!  Heart Eyes Много е сладък Кало!  Hug Като опрем до боклуците, ще ти доведа и Иван да го откажеш. За сега още е непросветен - само бира е пил.  Mr. Green Той, между другото, също като вашите деца харесва сух хляб и корички от пица. Но това съвсем не ме притеснява - давам му, само внимавам да не се задави.
Утре сме на консултация - ще докладвам после как е положението. Лека нощ!

# 235
Миньон, мен ме избива в нервната система, уж съм спокойна спокойна и накрая най-малкото нещо ме изкарва от релсите, защото се опитваме да сискаме зъби за всичко и когато най неочакваме изперкваме  Wink Затова гледам да си го изкарвам периодично на някоя намръщена продавачка или сервитьорка, а най-голямата ми страст за избиване на напрежението са общински служби и банки  Joy
Поли, всяко зло за добро, нали било хубаво сега да изкарат шарка, а не на 30 години  newsm78
Гери, цитонамазка + вагинален преглед+ ултразвук + влагалищен секрет са там някъде около 100лв...много вдигнаха цените #Cussing out
Ваксините са ми мътна индия, за разлика от АГ-то дето изчетох целия интернет с педиатриата съм изостанала  Wink Тъпата педитърка по здравна каса ни обърка според мен, започнахме с инфанрикс, после слагахме акт хиб и сега преди 3 месеца чак сложихме пентаксима + всички по каса  newsm78 каза ми, че нямало повече до края на годината, но аз нещо се съмнявам и все се каня да отида със здравната книжка на Михаил до някой частната педиатърка...

# 236
Майра, съвета на Калина е много ценен. Послушай я!

Без да искам съм я послушала - вчера ми кипна и я изгоних от стаята Rolling Eyes Еми на всяка манджа мерудия ...Сменям наакан памерс и тя да гледала...е кво има за гледане?!?! Дудне постоянно нещо, закача Ясмин, тя се върти ...Вместо за 1мин, сменях памперс 20 мин  сигурно и рискувах омазване на всичко с л*на. Е това не мога да го разбера ..не стига, че не помагат, а и пречат, а пък после само приказват как ни помагали. #2gunfire

Кали, това даскалите голяма напаст сте били бе  hahaha (Тя е преподавател по френски в НБУ)

След това за доброто си поведение спечели правото да ми боядиса косата, та сега съм червена Joy

А това за плащането е голяма простотия - плащаш осигуровки като луд и после плащаш пак за преглед. И егати цените са избарали вече в БГ:shock: Тук един ехограф е 30е ако искаш по желание по време на бремеността.

# 237
Моята идва утре  Mr. Green явно тази седмица ни върви на свекървички  Joy

# 238
  • нейде там, където ....
На мен ми върви на отпуски - тая на шефа свършва след моята, но успя да се скара с мен по телефона. Приключвам работа за днес, отивам да се правя красива.
За ваксините - не им разбирам и не съм им фен. Слагам задължителния минимум, без който не вземат децата в ясли и градини.
Моето свеки още не смее да дойде, ама едва я удържам. #2gunfire

# 239
Тъпата педитърка по здравна каса ни обърка според мен, започнахме с инфанрикс, после слагахме акт хиб и сега преди 3 месеца чак сложихме пентаксима + всички по каса  newsm78 каза ми, че нямало повече до края на годината, но аз нещо се съмнявам и все се каня да отида със здравната книжка на Михаил до някой частната педиатърка...

Кате, действително първите три дози се слагат на първата година през месец, а на втората има само една реваксинация, така че тъпата ти педиатърка не те е излъгала. Не е много добре да се мешат инфанрикс и пентаксим, но поне и двете са хубави. Учудва ме, че са ти ги сложили по здравна каса - по наше време имаше само някакви живи български ваксини с много неприятни и опасни странични ефекти. Затова се боцкахме на частно. Може след 1 януари да са влезли в сила европейските стандарти, но още ни е рано за реваксинация...  Ако все пак искаш да водиш Мишо на частно, мога да ти препоръчам нашия частен педиатър - добър е.

За свекървите - аз да се похваля, че моята наистина ми помага, просто защото не гледаме Иван заедно. Миналата събота, например, й го оставихме за 2 часа и ходихме на кино, а другата седмица мисля да я пазаря за 3 дена, че имам командировка до Варна. Не й придирям много как го гледа, защото наистина си го обича и се старае. За което мога да й кажа само "благодаря"!
Отплеснах се... та, искам да кажа, че като се съберат много жени "в една кухня" неминуемо се появява напрежение, но ако пиете по едно кафе заедно и после си предадете "щафетата" (разбирай любимото на всички детенце) - в повечето случаи ефектът е положителен и за двете страни. Въобще - по-толерантно към свекървите - все пак и ние сме бъдещи такива  Wink

Общи условия

Активация на акаунт