Ето че Септември наближава и търпението ни се стопява

• 15 237
  • 287
  •   1
Отговори
# 90
Добър ден  от мен преди да се засиля за следобедна дрямка Hug
Исках само да се похваля, че бях на мини срещичка с Басилиск и мнооого добре си изкарах Crazy А малкият Жоро е много сладък на живо Peace Така, че сутрешната импровизация на кафе беше повече от успешна Hug
За климатизацията на Годзилата - няма проблеми- даже по 1 време си стана студеничко...Сервитьорките са малко блейки и пообъркаха поръчките, но сигурно толкова тежкотоварни мадами на куп не бяха виждали Laughing

# 91
да ви се оплача - последните пет дни ми бяха направо ад, в буквалния смисъл
нещо ми стана на кръста съвсем внезапно - нито съм вдигала тежко, нито съм била на течение, нито нищо - просто в петък си станах сутринта, лекичко ме болеше кръст, ама съвсем търпимо - нормално е все пак от тежестта вече, пих кафе, мих чинии, и легнах да дзяпам тв
и в един момент решавам да стана да пишкам
и се оказва, че не мога да помръдна нито сантиметър Shocked
направо се вцепених от болка в кръста Shocked
изобщо не можах да стана от леглото
изсухлих се със зверска болка на земята да се докопам по корем до мобилния да се обадя на мъжа ми
оказа се, че не мога да мръдна от леглото дори с помощта на мъжа ми да отидем до болница, ама и каква ли полза да бяхме отишли - по телефона говорихме с невроложка, която каза, че не могат нито инжекция да ми бият, нито хапчета да пия, нито да се мажа с нещо в тва ми положение  preggo
а ситуацията кофти щото единственото движение, което можех да си позволя и то по принуда е да се извлача на четири крака до тоалетната и то с помощта на мъжа ми, да ми вдига и сваля и гащите, милия, и да ме издърпва
направо бях трагедия  Shocked за първи път разбрах какво е да си инвалид и да не можеш да се изпикаеш без чужда помощ
чак на третия ден намерихме един рехабилитатор, който дойде вкъщи и ми помогна, та днеска вече мога мърдам из къщи, макар и изкривена в кръста и с големи болки
човека каза, че просто мускулите на гърба и корема ми се оказали слаби за тая тежест и се е защипало нервче някъде в гръбнака
та така с мене Sick
естествено на училище в четвъртък няма да мога да дойда Sad
надявам се поне до края на седмицата да ме отпусне още болката и да можем да отидем да плувам мъничко

# 92
Аз само един бърз отчет. С тва местене уж набързо да стане и не пуснахме нета в старата квартира и като се почна едно мъкнене на багаж едно почистване бати и местенето та така без нет съм и ми е мн. смотано и ми липсвате Rolling Eyes Hug Heart Eyes
Обаче днес баща ми има р. ден и аз кат се заинатих искам в Пловдив и мойто мъж ко да прави взе 2 дни отпуска и ей ма на след хиляда и сто перипетии пристигнах та си викам дай да драсна някой ред, ако някой е имал случайно чуденка де се изгубих да се знае Laughing Laughing...
Толкоз мамита като се прибера в Русе и си оправя нета повече. Информативно бебо е ок скача рита само дето мен ужасно ме мъчат жегите и май заради тях от известно време капитан драйфус пак почна да ме навестява понякога, ама ко да се прави пусто не остана много ще устискам Wink.
Цунам ви сега всички и до скоро Hug Heart Eyes...

# 93
Тъй като много пишете за тая бележка за НОИ, пък аз само стоя и ви чета, че и дискусии настанаха, та да кажа каква е процедурата всъщност /вече съм приложила шест болнични листа/ - отивате си в съответната банка, в която ви е сметката и им казвате, че ви трябва документ за сметката ви за пред НОИ - те зная т какво да ви издадат и става веднага - дори отгоре си пише документ или сл. бележка за НОИ, слагат подпис и печат /без да си го искате/ и готово. Ксерокорие се прикрепя към декларацията и към болничия  Peace, като това ксерокопие и декларацията се подават само ПЪРВИЯ път, при първия болничен - след това се подава втори път, само ако има промени в номера на сметката.  Peace
Това е  Hug Hug
Беринка, не се притеснявай вече за болките  Hug - и при нас ги има всякакви и на най различни места  Mr. Green
Бележката е точно тази, която ми каза Lillebi, за което много й благодаря отново   bouquet  Hands Clap
vesela_123, аз първия път направих както си написала ти, но се оказа, че не са ми издали каквото трябва и добре, че беше Lillebi да ми каже правилното. Оказва се, че все пак има хора в банката, които НЕ ЗНАЯТ какво им искаш!!!

Pebs
, дано всичко при теб е наред. Опитай се да не се притесняваш. Чакам и аз да разбера какво ще ти кажат на прегледа днес.  newsm10

За медиците ни толкова се радвам и аз. Даже публикувах новина в един чуждестранен форум, който посещавам  Grinning Днес племеникът ми има рожден ден и става на две годинки!  Heart Eyes Да ми е жив и здрав!  Hug Та затова още повече се зарадвах, че днес точно си дойдоха нашите медици. Въпреки ужасно горещия ден ми става като че ли по-леко с тия две приятни събития днес Wink

# 94
Въх, Коки, ми тва много гадно  Shocked чудя ти се - то че не можеш да ходиш ясно, ама пък как лежиш  newsm78 щото аз като лежа по гръб и ма заболява кръста  Rolling Eyes
Ескарина, как пък тия банкери в Русе да не знаят какво искаш  #Cussing out - все едно си първата бременна и да те разкарват по сто пъти   #2gunfire /ти нали от русе беше/
Ейй, толкова се развълнувах, като разбрах, че една мама-августинка е родила днес /три седмици по-рано/, а вчера бяхме заедно на лекцията Party

# 95
А, да още нещо - относно документа за IBAN за пред НОИ - аз работя в банка и мога да ви кажа, че няма стандартна бланка. Изважда се от софтуерния продукт бележка с името и номера на сметката ви. Съответно за всяка банка изглежда по различен начин. При нас служителя, който я изважда слага печат и подпис, но доколкото разбрах май не навсякъде се слага печат. Така че не се тревожете, за НОИ е важно да получи сметката за да са сигурно че парите ще отиват на правилното място -просто тези нови IBAN са много дълги и вероятността човек да сбърка ако си го пише сам е много голяма - ето за това искат разпечатка директно от банката за да е сигурно че IBAN e изписан правилно.[/color]
Здравейте момичета,
виждам, че има и други мами с болки ниско долу , вчера доста се бях умърлушила. Но все пак да не забравяме, че бебчетата са около 2 кг, не е малко никак.
Тук в Русе е вече 47 С на сянка и сигурно над 60 на слънце, понеже термометърът мери само до 60. Надявам се след сряда да е хладно - към 35С Joy

Относно документа за банковата сметка  смисълът е точно такъв - не да се доказва , че такава сметка е открита, а служителите в НОИ , които нареждат превода да проверят още веднъж номера на сметката, да не би човекът да я е сбъркало при попълването на декларацията. Това се прави в интерес на лицето, на което ще се плаща. Затова на курса за промените в началото на 2007 г. методологът на НОИ - София каза, че такъв документ може да е копие от всякаква банкова разпечатка без мокър печат и служебен подпис или картончето с номера на сметката. Също така може да не се прилага никакво копие, при което лицето си носи риска, ако е написало грешно номера на сметката върху декларацията си. Тогава парите ще се върнат в НОИ за изясняване на сметката, т.е. ще се забавят.

# 96
кокошчице, дано се оправиш по-бързо, че това, което разказа, наистина звучи кошмарно!
Стискам ти палци!   bouquet

# 97
Кокошчица  дано  се  оправиш  ,че направо ужас.това  време  ще  ни  умори.Направо  не  издържам в  къщи  но  няма  как  .Вечер  се  разхождам  по  една  алея около3км  и  това  никво  друго  движение .Като  отида на  консултация  сигорно  ще  се  оплаша  от  кантара.ОЩе  малко  остана  .Като  чета  августинките  колко  по-рано  раждат нищо  чудно  и  ний  да  почнем  скоро.И  аз  много  се  развалнувах  за  нашите медици  иси  поплаках.

# 98
Здравейте мами!
Направо ще пукна в тая жега, а като се има предвид и че излизах сутринта... но сега напрао не се трае. така завиждам на тези с климатиците.
Коки бързо да се оправяш. много е гадно това което ти се е скучило. Дано скоро те отпусне и дори и да не отшуми болката, поне да намалее и да можеш да ходиш по нормално .  bouquet
Хексина днешната лекция я бях слушала и се отказах да ходя, но другия вторник ще бъда там на линия и може да ес видим. Днес ли беше презентацията на Панадол?
Хей bebe_to добре се завърнала!
Дано синоптиците този път познаят и се разхлади малко времето!

# 99
Много приятно си побъбрихме наистина тая сутрин със Саморасличето. Надявам се скоро да се видим пак, тоя път защо не в по-широк състав.
Коки,
Мисля че си направила най-доброто като си се обърнала към рехабилитатор за проблема. Би трябвало да те оправи човекът. И аз ходя да ми наместват мойте кокали в най-правилно положение, че тва уж помага и за правилното обръщане на бебчето. Дано да те пускат бързо тези болежки и да не се случва повече.

# 100
  • Бургас
Привет,
бързам да кажа за да не забравя, Коки, купи си витамин В комплекс, той отпуска нервите. Но ефекта настъпва след минимум 10 дни прием. Аз понеже имам проблем с гръбнака и от опит ти казвам, че след 10 ден се чустваш супер.
Не знам кво друго щях да казвам, ама ако се сетя ще мина пак
Бай

# 101
Коки, незнам от какво се е получило така, но обърни внимание  и с какви обувки/чехли/сандали ходиш. Аз преди два месеца бях стигнала почти до същото положение, мъжа ми си мислеше, че ще осакатея. И за мое щастие така уж "удобните" ми чехли от миналото лято се скъсаха и реших да си купя нови. Оттогава спря да ме боли и кръста !!!
Много е важно да си с убодни обувки, може и да не е от това, аз само давам идея.
Скорошно оправяне ти желая  bouquet

# 102
Здравейте тумбаланки  Hug ! Аз от днес най-после съм си в къщи и по този случай цял ден мързелувам  smile3521 . Чак ме хваща срам, почти без да се надигна, научих телевизията наизуст  Mr. Green . Голям кеф било в жегите да си си в къщи и да си почиваш, само малко се притеснявам като ми доскучее след 1-2 дни какво ли ще правя  newsm12.

И аз съм много радостна за медиците, дръпнах му сутринта един рев, ама аз вече бях загубила надежда, че някога ще се върнат.  Но сега вече са си тук  newsm62 .

Утре съм решила и аз да ходя до банката за такава бележка, ама ще настоявам да ми сложат подпис и печат, че да не разкарват.

Друго нямам какво да пиша, похвалих се с моя мързел  newsm44 .
Прохладна вечер ви пожелавам   bouquet

# 103
  • Севлиево
Оф,голяма жега и не се издържа. ooooh!Рекох и аз да се оплача от нея.Следобед опънах малко бедъра на спалнята да подремна,ама се събудих вир вода цялата.Нищо не ми се прави из къщи.Излиза ми се на разходка,ама не смея дори до магазина да ида.Само давам поръчки на мъжа ми ако съм забравила да купя нещо сутринта и така.
Иначе съм доволна от него,че той преди на магазина не ходеше,дори не знаеше от къде пазарувам,а сега...пази ме.Ама и аз се възползвам качествено от ситуацията и го карам да ми купува разни глезотийки за ядене.Дано и с бебока да ми помага живот и здраве.

# 104
До бъдещите мами от Пловдив!
На 28 юли ще има среща на Ла Лече Лигата, препоръчвам ви - аз ако бях там, щях да отида.
Повече подробности тук.

Общи условия

Активация на акаунт